9 oktober 2021

Dramatische eerste helft nekt Excelsior Maassluis bij Spakenburg

Excelsior Maassluis heeft zich op bezoek bij Spakenburg niet weten te revancheren van de nederlaag die het een week eerder had opgelopen in het thuisduel met De Treffers. Na een desastreus verlopen eerste helft (4-0 achterstand) lukte het de formatie van Dogan Corneille na rust nog wel om twee doelpunten te maken, maar spannend werd het echter nooit: 4-2.

Aan de blauwe kant van sportpark De Westmaat kende Excelsior Maassluis wederom een slechte start. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg immers al op voorsprong nadat Wimilio Vink ongestoord vanaf de rechterkant een voorzet mocht geven en de boomlange Floris van der Linden bij de tweede paal de bal in de verre hoek langs Jean-Paul van Leeuwen kopte: 1-0.

Spakenburg bleef hierna de bovenliggende partij en profiteerde na bijna een half uur spelen optimaal van een fout in de opbouw van de Tricolores. Waar Gijs Abbas eerst nog de bal uitstekend onderschepte, was de voorzetting van de centrale verdediger minder goed, keken twee Excelsior Maassluis-spelers elkaar aan en lag de bal enkele tellen later via Robin Eindhoven voor de tweede maal achter Van Leeuwen: 2-0.

Alsof het niet erger kon stond amper 120 teller later ook de 3-0 op het scorebord. Wederom kon een Spakenburger vanaf de achterlijn ongehinderd een voorzet geven en kopte ditmaal Frank Schilder van dichtbij raak. Het drama van de eerste helft was compleet toen opnieuw Floris van der Linden vijf minuten voor het rustsignaal vanuit de draait snoeihard voor de 4-0 ruststand zorgde.

Het zal tijdens de rust ongetwijfeld gedonderd hebben in de kleedkamer van Excelsior Maassluis en hoofdtrainer Corneille greep in met drie verse wissels. Ondanks dat Spakenburg nog enkele kansen creëerde kwamen de gasten in het verloop van het tweede bedrijf ook dichterbij het doel van keeper Menno Heus. Sterk nog, een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer. Bram Wenneker werd de diepte in gestuurd, behield het overzicht en had een prima assist in huis op de inlopende invaller Dave van Delft: 4-1.

Met nog een kwartier te spelen was de tijd echter te kort om voor nog een enorme stunt te zorgen, al maakte Excelsior Maassluis vlak voor tijd nog wel de tweede treffer. Een afvallende cornerbal kwam voor de voeten van Gabri Urbanus die vervolgens overtuigende de 4-2 achter Heus schoot. Verder dan dit kwam Excelsior Maassluis niet meer en vertrok het zonder punten terug naar Maassluis.

Komende zaterdag staat voor Excelsior Maasslui de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. De wedstrijd, die op sportpark Dijkpolder wordt gespeeld, begint om 15.00 uur.

Karakteristieken

Spakenburg - Excelsior Maassluis 4-2 (4-0)

Scoreverloop: 16. Van der Linden 1-0, 28. Eindhoven 2-0, 30. Schilder 3-0, 40. Van der Linden 4-0, 75. Van Delft 4-1, 87. Urbanus 4-2

Scheidsrechter: Nick Tunnissen

Opstelling Spakenburg
Heus, Zeeman (65. Olijve), Werkman, Brinkman, Van der Linden (82. Kroonenberg), Vink, Junte (65. Tol), Van Lopik, Schilder, Koelewijn, Eindhoven (81. Van Zundert)

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, Tureaij (46. Van Delft), El Baad (46. Statia), Urbanus, Abbas, Statia, Dercks, Van den Beemt (46. Da Fonseca), Ringeling, Omar Ouali (79. Muis), Blij (67. Van den Berg), Wennekers

Foto´s Harry Noordhof | Klik hier voor het fotoverslag

TV: Klik hier voor de samenvatting (volgt)