Gepubliceerd Op: 5 mei 2024

Derde overwinning op rij voor Excelsior Maassluis

In de thuiswedstrijd tegen het sterke AFC heeft Excelsior Maassluis de derde achtereenvolgende winstpartij geboekt. De ploeg van hoofdtrainer Steye Jacobs wist zich in de tweede helft knap terug te knokken van een 0-1 achterstand. Door de overwinning is het gat met Scheveningen nog steeds drie punten en is Noordwijk (met vier punten achterstand) ook weer in het zicht gekomen.

Waar Excelsior Maassluis in de eerste helft meerdere malen gevaarlijk in de buurt van het doel van de bezoekers uit Amsterdam wist te komen, was het AFC dat na ruim twintig minuten spelen via een strafschop aan de leiding kwam. Aanvoerder Kevin Dercks kreeg de bal ongelukkig op zijn hand waarna Soufiane Hetli het verkregen buitenkansje feilloos wist te benutten: 0-1.

In de rust moest Darren Maatsen met een blessure noodgedwongen in de kleedkamer achterblijven. Zijn vervanger Calvin Tureaij bleek uiteindelijk na 90 minuten zeer belangrijk voor zijn ploeg te zijn. Een kwartier voor tijd was hij het eindpunt van een mooie aanval en schoot hij van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daan Schaper had Tureaij een uitstekende voorzet in huis en kopte Bram Wennekers prachtig de winnende 2-1 achter doelman Daniël Nolet.

Zo pakte Excelsior Maassluis opnieuw drie heel belangrijke punten in strijd tegen directe degradatie. Komende zaterdag gaan de Tricolores op bezoek bij VV Katwijk. Deze uitwedstrijd begint om 15.30 uur. Het duel zal echter zonder publiek worden gespeeld vanwege een straf die de Katwijkers hebben gekregen van de KNVB.

Excelsior Maassluis – AFC 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 24. Hetli (pen.) 0-1, 74. Tureaij 1-1, 83. Wennekers 2-1

Scheidsrechter: Daan Schaper