2 juni 2021

Corona update: Regiocup gaat van start

Vanaf aanstaande zaterdag (5 juni) start de Regiocup voor jeugdteams tot en met O17. Na maanden van trainen en onderlinge oefenwedstrijden mogen ze eindelijk weer voetballen tegen andere teams uit de regio. Er zijn nog wel wat geldende maatregelen waar we ons aan moeten houden:

  • Publiek is bij thuisspelende teams nog steeds niet toegestaan. Alleen teambegeleiders en mensen in functie van de thuisclub.
  • Bij uitwedstrijden zouden chauffeurs (ouders) in beperkte mate op het sportpark van de tegenstander mogen komen. Maar let op, verenigingen kunnen hier van afwijken en hun complex voor chauffeurs gesloten houden. We rekenen erop dat iedereen ook deze besluiten respecteert.
  • De kantine is open volgens dezelfde regels als de horeca. Binnen afhalen mag, maar buiten consumeren. Alleen tijdens wedstrijden van de jeugd. Na de laatste wedstrijd is de kantine nog een uur open.
  • De kleedkamers zijn weer open en er mag gedoucht worden bij de jeugd.

Hopelijk mogen we snel meer, maar vooralsnog is dit voor de jeugd geweldig nieuws. We snappen heel goed dat ouders ook bij thuiswedstrijden graag naar hun kinderen willen kijken. Helaas is dit onder de huidige regels van het kabinet nog niet toegestaan. We hopen ook hier op jullie geduld en medewerking.