6 februari 2021

Van de voorzitter – februari 2021

Hans de Leeuw Excelsior Maassluis

Inmiddels ben ik ruim een maand voorzitter van onze mooie vereniging. Het blijft bijzonder om in deze tijd het stokje van Gert-Jan te mogen overnemen. Er wordt al maanden niet gevoetbald en het ziet er helaas naar uit dat de competitie ook niet op korte termijn hervat kan worden. Dat betekent dat het voor de meeste leden bij trainen blijft, maar voor sommige teams zit dat er ook nauwelijks in. Ik hoop dat we desondanks contact met elkaar houden en elkaar weten te vinden als dat nodig is.

Ik gebruik de tijd om kennis te maken met diverse leden die actief zijn binnen onze club. Ondanks het feit dat ik Excelsior Maassluis al redelijk kende, ben ik positief verrast over het aantal mensen dat bij onze vereniging betrokken is en daar tijd in steken.

De eerste digitale vergaderingen met het bestuur zijn inmiddels ook geweest. We hebben onder meer gesproken over de omvang en samenstelling van het Bestuur. We zijn op zoek naar een vervanger van Remco Jansen. Gelukkig heeft Remco aangegeven om dit seizoen de lopende zaken nog af te wikkelen, maar het vinden van een geschikte opvolger op korte termijn is wel belangrijk.

Maar daarnaast vragen we ons af of het bestuur niet met één of twee mensen uitgebreid moet worden. In ieder geval vinden we dat er een vertegenwoordiger van de jeugd ons bestuur moet komen versterken. We zijn blij dat Ron van Leeuwen heeft toegezegd dit op zich te willen nemen. Een ieder die onze vereniging een beetje kent weet hoe belangrijk de jeugd voor ons is. Onze prima jeugdopleiding trekt spelers aan en we zijn er trots op dat ons eerste elftal voor een zeer belangrijk deel bestaat uit spelers uit onze eigen jeugd.

Natuurlijk staan ook de financiën op de agenda. Het is bekend dat we de afgelopen jaren gelukkig met een positief resultaat hebben kunnen afsluiten, maar dat we nog steeds met een erfenis uit het verleden kampen. En dan volgt er een jaar waarin we nauwelijks aan voetballen toe komen. Dat betekent onder meer geen inkomsten uit entree gelden en geen inkomsten uit de kantine. Ik ben er trots op dat al onze leden die een vorm van vergoeding krijgen bereid waren om af te zien van een deel daarvan. Ook zien we gelukkig dat onze sponsors ons trouw blijven. Ook de gemeente en de KNVB steken hun helpende hand uit. En natuurlijk doen we maar mogelijk een beroep op de steunmaatregelen van de overheid. Met dat alles hebben we de verwachting dat we ook in financiële zin door dit jaar heen zullen komen.

Een ander belangrijk punt is onze accommodatie. Een accommodatie die achterblijft bij onze sportieve prestaties. Als we daar iets aan willen doen dan kan dat alleen maar met volledige steun van de gemeente. Het is een moeilijk dossier. Gelukkig zijn we weer in gesprek met de gemeente om te kijken of er mogelijkheden zijn. Ik hoop daar de komende maanden iets meer over te kunnen melden.

Laten we hopen dat we in het voorjaar elkaar weer kunnen treffen langs de velden. Ik kijk er in ieder geval naar uit om jullie daar te ontmoeten.

Hans de Leeuw
Voorzitter Excelsior Maassluis