Gepubliceerd Op: 20 januari 2022

Bekeravontuur eindigt voor Excelsior Maassluis bij Ajax

20 januari 2022

Het bekeravontuur is voor Excelsior Maassluis donderdagavond tot een einde gekomen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax was - zoals uiteraard al verwacht - vele maten te groot en toonde zich uiterst trefzeker tegen de Tricolores. Na een 5-0 ruststand stopte de teller uiteindelijk bij 9-0.

Ondanks de ruime nederlaag kan Excelsior Maassluis toch terugkijken op een prachtige en bovenal historische dag. De gehele week stond de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille al in de spotlights en was er volop media aandacht voor de wedstrijd tegen de regerend landskampioen en bekerwinnaar. Bij vertrek richting de hoofdstad was bovendien een groot gedeelte van de club aanwezig om het team een onvergetelijk uitzwaaimoment te bezorgen. Met vele vlaggen, fakkels en vuurwerk werd de ploeg succes gewenst.

De wedstrijd zelfs eindigde uiteindelijk in een 9-0 nederlaag. Al binnen tien minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen Nico Tagliafico met een mooie boogbal een vroege openingstreffer op het scorebord zette. Ondanks de grote weerstand van Ajax probeerde Excelsior Maassluis wel van achteruit op te bouwen en te komen tot een mooie aanval. Het was echter Danilo die het namens de Amsterdammers behoorlijk op de heupen kreeg en tussen de 21e en de 37e minuten een zuivere hattrick scoorde. Youri Regeer bepaalde de ruststand vervolgens op 5-0.

In de tweede helft maakte Danilo al snel zijn vierde van de avond waarna tien minuten later Hlynsson de 7-0 achter doelman Jean-Paul van Leeuwen schoot. De laatste twee doelpunten van de avond werden gemaakt door invaller Darami.

Het mooiste moment van de wedstrijd volgde vlak voor het eindsignaal. Devin Plank kreeg van Corneille nog enkele speelminuten nadat hij tien maanden geen wedstrijd had kunnen spelen vanwege een kwaadaardige tumor in zijn kuitbeen. Via een mooie erehaag van spelers van zowel Ajax als Excelsior Maassluis werd Plank met luid applaus verwelkomt. Een kippenvel moment voor iedereen!

Ajax - Excelsior Maassluis 9-0 (5-0)

Scoreverloop: 9. Tagliafico 1-0, 21. Danilo 2-0, 26. Danilo 3-0, 37. Danilo 4-0, 41. Regeer 5-0, 54. Danilo 6-0, 64. Hlynsson 7-0, 67. Darami 8-0, Darami 9-0

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Geel: Abbas, Urbanus (Excelsior Maassluis)