8 juni 2022

8e editie RWB Mannendiner waanzinnig succes

Afgelopen vrijdag 3 juni werd in Hotel Maassluis de 8e editie van het Excelsior M Rood Wit Blauwe Mannendiner gehouden. Maar liefst 135 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit evenement, een record!

Marlon, Judith, Fleur en Monique (speelsters van vrouwen 1) heetten de deelnemers van harte welkom, waarna Wim Clausing het officiële welkom verzorgde. Traditiegetrouw was het al snel tijd voor de groepsfoto die deze keer gemaakt werd op de Elbe. Dank aan Roger van der Kraan en zijn bemanning die dit mogelijk maakte!

Terug in het hotel werd voordat het diner werd aangevangen gestart met het clublied o.l.v. Guus van Marwijk. Hij verzorgde de avond met uitstekende muziek, soms bijgestaan door Gerrit Malipaard.

De presentatie van de avond was deze keer in handen van Jannes Mulder. Helemaal uit het hoge Noorden gekomen interviewde hij na het voorgerecht Eric en Wouter Gudde. Deze Excelsior Maassluis-coryfeeën hadden de volle aandacht van de deelnemers, waarna het diner kon worden voortgezet.

Ondertussen werden door de dames de loten voor de loterij aan de man gebracht en hoe gaaf was het dat het maximaal aantal loten (1000) werd omgezet. € 5000 die volledig ten goede zal komen voor de jeugd van Excelsior Maassluis; een fantastisch bedrag!

Na het hoofdgerecht was het tijd voor de veiling waarbij veilingmeester Jannes Mulder van zich deed spreken. Het was een genot om hem aan het werk te zien, met uiteindelijk een ongekend mooi resultaat. Hoogtepunt van de kavel was het shirt van Vincent van den Berg dat voor een historisch bedrag van de hand ging. Het was het absolute toppunt van de avond waarbij alle aanwezigen emotioneel “officieel” afscheid namen van deze topspeler.

Halverwege de avond zette ook Wim Smit, voorzitter van de Vrienden van Excelsior Maassluis, ook nog even erevoorzitter Ab van Dijk in het zonnetje. De inmiddels 90-jarige van Dijk was verrast en had nog een puike speech in petto die dankbaar applaus van de aanwezigen opleverde. En geweldige avond met een fantastische opbrengt.

Met deelnemers die weten wat het Excelsior Maassluis gevoel betekent en dat in alle toonaarden lieten horen en merken. Vermeldenswaard is de aanwezigheid van maar liefst 14 spelers van het 1e elftal, aangevuld met 5 stafleden. Dat de wedstrijd op zaterdag 4 juni tegen Volendam verloren ging kwam daarom niet als een verrassing.

Dank gaat uit naar Floris van Vliet (Hotel Maassluis) en zijn crew, naar alle sponsoren die deze avond hebben mogelijk gemaakt, naar Jannes Mulder en Guus van Marwijk, naar Wessel Dekker, naar Remco Vreugdenhil en P&A Artistics voor de aankleding, naar onze gastvrouwen maar vooral naar de 135 mannen met een “Excelsior Maassluis hart”.

Op naar de 9e editie die ergens in juni 2023 zal worden gehouden.

Foto's: Wessel Dekker | Bekijk hier alle foto's