16 mei 2022

JO13 pakt tweede plaats op Walibi Cup

Vorige week nam JO13-1 deel aan de Walibi Cup in Harderwijk. Het weekend was een groot succes voor de kids. Lees het verslag van het weekend hieronder.

Heeft u al in de wandelgangen mogen horen, dat JO13 van Excelsior Maassluis een topprestatie heeft neergezet in de Walibi Cup bij VVOG te Harderwijk? Als uw antwoord nee is, lees dan vooral dit verslag en bekijk de foto's en het filmpje. Als uw antwoord ja is, dan heeft u vast en zeker genoten van onze spelers. Ga dan verder met het lezen van dit verslag en kijk nogmaals naar de foto's en het filmpje.

Wie zijn deze kids uit JO13? Vigo, Lancine, Joachim, Ryan,Valentijn, Thijs S., Milan, Aris, Dean, Thijs H., Lars, Ali, Flynn, Kees, Mustafa, Sahin, David, Youssef, Hamza, Vigo, Thomas en Fenna.

Wie zijn de trainers/coaches? Alexander Meijer en Mitchel van der Most

Op vrijdag 6 mei 2022 rond 14:00 uur nog even de puntjes op de i, voor we vertrekken naar Walibi Villages, te Biddinghuizen. Ha, ook de begeleiders zijn er klaar voor. Dus een aantal welwillende ouders, zoals Xander/Diego/Patricia/Ali/ Rafael en zelfs de trainer/coach Mitchel had ervoor gezorgd dat zijn ouders, Cees en Sonja aanwezig waren.

Veilig aangekomen bij de gereserveerde huisjes op Walibi Villages. Natuurlijk hadden de kids een soort idee van. Maar gelukkig waren de begeleiders standvastig, zeiden gelijk nee tegen het direct willen herindelen van de slaapplaatsen en hebben de kids op dat moment van de begeleiders toch echt verloren. 0-1, zullen we maar zeggen. Dat gaat wat worden! En ja, het was de 1e avond supergezellig, soms een beetje te gezellig, maar uiteindelijk iedereen in diepe rust. Ha, 1 begeleider was gelijk 6 telefoons rijker.

Op zaterdag 7 mei 2022 met het hele spul naar het Walibi. Maar eerst ontbijten. We hebben genoten van JO13, maar zeker ook van de begeleiders. Nee, we plaatsen niet alle foto's, maar deze willen we u niet onthouden. Er zijn altijd mensen die denken dat je in deze attractie niet nat zal worden.

Dan breekt de dag aan van het toernooi, de Walibi Cup zondag 8 mei 2022. Kippenvel bij de introductie van onze Excelsior JO13. Kijk maar naar het volgende filmpje.

JO13 zat in een stevige poule. De 1e wedstrijd winnen we met 3-0. De 2e wedstrijd hard werken voor een gelijkspel, 2-2. En de 3e wedstrijd bracht iedereen tot hoogspanning, met een opdracht van de trainer. Het resultaat, 1-1, dus we zijn door, naar de halve finale.Dan gaat het pas echt spannend worden en zet de trainer 'de druk erop', ook bij hemzelf.

Man, man, man, wat was dat spannend. Maar they did it! Door naar de finale met een 1-0 winst. Iedereen door het dolle. Springen in de lucht, spelers die naar hun trainer rennen, begeleiders die elkaar op de schouders slaan, tranen bij uw verslaggever en een trainer die tot dat moment zo gefocust was en ineens de spanning losliet. Z'n vuist omhoog, omkijken naar z'n vader en moeder (begeleiders) en weten dat dit je toekomst is. Wat een prachtig moment.

Want weet u, ondanks dat Alexander en Mitchel als trainers/coaches, dit toernooi niet samen konden beleven, door de heugelijke geboorte op 29 april 2022 van Moos Meijer (zoon van Alexander en Sarah), hebben Alexander en Mitchel samen dit toernooi heel goed voorbereid, met de finaleplaats als resultaat. Wij zagen tussen de wedstrijden door, allerlei teams maar een beetje rondbanjeren. Onze JO13 ging na een gespeelde wedstrijd, direct naar de kleedkamer en kwam daar pas vlak voor de volgende wedstrijd weer uit. Zelfs de teambox met daarin allerlei lekkers, van zoet tot zout, fruit en drinken, moest geplaatst worden in de kleedkamer.

En dan de finale, uiteraard op het Hoofdveld. De spanning en ook de vermoeidheid sloeg toe. Helaas niet bij de tegenstander, zodat we op achterstand kwamen in de 1e helft, 2 doelpunten tegen. JO13 heeft gevochten als leeuwen enleeuwin. Ze volgden elke aanwijzing van de trainer op, maar konden enkel proberen te zorgen dat de eindstand niet meer doelpunten voor de tegenstander zou opleveren. En dat is JO13 gelukt, met uiteindelijk de 2e plaats.

Wat een fantastisch weekend, wat een mooi behaalde 2e plaats in de Walibi Cup (van de 8 teams in de poule). Een resultaat van de JO13 waar Excelsior Maassluis trots op mag zijn. Vanaf het moment dat we aankwamen op Walibi Village heeft JO13, Excelsior Maassluis laten zien. In trainingspak aankomen, zodat iedereen ziet wie je bent, de clubuitstraling zeggen we dan. En ondanks dat de begeleiders best wel eens moesten ingrijpen, dat is normaal als je met een groep 11-12-jarigen op stap gaat, heeft JO13 laten zien, aan meerdere teams op het Walibi Village en tijdens de Walibi Cup, dat Excelsior Maassluis JO13 verantwoording heeft en neemt.

En laten wij vooral niet onze sponsoren vergeten, die het mogelijk hebben gemaakt er een fantastisch weekend van te maken. We noemen en bedanken ze, in willekeurige volgorde,Unit U, Flanderijn, de ouders van Kees, C. vd Most Services, Sima Charters, Marco Bravenboer, de ouders van Dean, CSW, Shoarma Troje, Albert Heijn Koningshoek en de ouders van Ali. Hartelijk dank allemaal.

Tot slot een reactie van uw verslaggever, u vermoed het misschien al, Sonja van der Most-Ogier, de moeder van de trainer/coach Mitchel van der Most. Cees en ik mochten dit weekend zien, hoe een trainer/coach in zijn 2e jaar van opleiding, ineens een volwaardig trainer/coach is van JO13. Natuurlijk heeft Mitchel nog een lange weg te gaan, maar dit toernooi staat toch mooi op zijn naam. Onder begeleiding van Alexander Meijer heeft Mitchel van der Most, grote stappen gemaakt en wij als ouders hebben genoten en zijn supertrots op hem.

Op een klein dingetje na. Zo jammer, maar hij had gelijk om gewoon z'n moeder te waarschuwen, omdat zij van mening was dat. Ze heeft zich er niet mee te bemoeien. Ehh, sorry Mitchel. Oké Mam.

Met sportieve groet, Sonja van der Most - Ogier.