Gepubliceerd Op: 14 februari 2024

Grote nederlaag op bezoek bij Rijnsburgse Boys

Excelsior Maassluis is tegen een nieuwe, harde dreun aangelopen. Nadat zaterdag al een offday werd beleefd tijdens het thuisduel met Koninklijke HFC (3-0) verloor de hoofdmacht enkele dagen later opnieuw met forse cijfers. Tegen Rijnsburgse Boys keken de Tricolores bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan en stopte de teller uiteindelijk bij 5-0.

Pijnlijk, dat was het woord hoe de grote nederlaag tegen Rijnsburgse Boys het beste omschreven kon worden. Nadat de ploeg van hoofdtrainer Steye Jacobs in het eerste gedeelde van de eerste helft met af en toe het nodige kunst en vliegwerk nog een achterstand wist te voorkomen, ging het tussen de 22e minuut en de 44e minuut helemaal mis. De thuisploeg walste over de Tricolores heen en keek zodoende bij rust tegen een eclatante 4-0 voorsprong aan.

In de rust greep Jacobs in en bracht hij direct vier verse krachten in zijn ploeg. Aanvankelijk leek dit het team nieuwe energie te geven en creëerde het ook enkele kansen. Toch was het Rijnsburgse Boys dat na ruim een uur spelen de stand nog hoger wist op te tillen via Dani van der Moot, die tevens zijn tweede van de avond maakte. In het verdere verloop van het duel waren er voor beide ploegen nog enkele kansen, maar zou er in de 5-0 stand geen verandering meer komen.

Komende zaterdag staat er voor Excelsior Maassluis wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reizen de Tricolores af naar Werkendam voor de confrontatie met Kozakken Boys. Op Sportpark De Zwaaier zal er om 15.00 uur worden afgetrapt.

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 5-0 (4-0)

Scoreverloop: 22. Asante 1-0, 29. Gielisse 2-0, 36. Van der Moot 3-0, 44. Zeldenrust 4-0, 62. Van der Moot 5-0.

Scheidsrechter: Thom Winkel