Gepubliceerd Op: 3 april 2022

Excelsior Maassluis pakt volle buit bij Kozakken Boys

3 april 2022

Het is Excelsior Maassluis eindelijk weer eens gelukt om een wedstrijd op vreemde bodem winnend af te sluiten. Op bezoek bij Kozakken Boys kende de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille een droomstart maar stond er halverwege toch een 2-2 stand op het scorebord. In de tweede helft werd aanvoerder Vincent van den Berg de matchwinnaar door met zijn treffer het duel te beslissen: 2-3.

Het was al weer een tijdje geleden dat Excelsior Maassluis buiten het eigen Sportpark Dijkpolder een competitiewedstrijd wist te winnen. De laatste keer dat De Tricolores drie punten mee konden nemen in de spelersbus dateerde van 30 oktober 2021. Destijds werd GVVV door twee doelpunten van Bram Wennekers met 0-2 verslagen. Later werden er overigens nog overwinningen geboekt in de TOTO KNVB Beker bij Westlandia (2-5) en FC Emmen (0-1).

Zonder onder meer de geschorste Kevin Ringeling, maar met de weer van een blessure herstelde Giovanni Da Fonseca op het middenveld zat Excelsior Maassluis in het zes-punten duel met Kozakken Boys al vroeg op rozen. Na 180 seconden had Nino van den Beemt een afgemeten voorzet in huis en kopte Dave van Delft de bal uitstekend achter doelman Mike van de Meulenhof: 0-1. Na 12 minuten was het wederom raak voor de bezoekers. Ditmaal zette Calvin Tureaij met een prima pass Kaylan Muis - hij maakte deze middag zijn basisdebuut - alleen voor de keeper. Muis faalde vervolgens oog-in-oog niet en verdubbelde zodoende de marge: 0-2.

Hoe snel Excelsior Maassluis op voorsprong kwam in Werkendam, zo snel wist het deze riante uitgangpositie ook weer uit handen te geven. Vier minuten na de 0-2 wist Lars Hutten te profiteren van niet adequaat ingrijpen bij de Maassluise achterhoede. De voormalig profvoetballer kopte bij de tweede paal de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Nog voor het half uur kreeg Kozakken Boys via een strafschop de kans om de gelijkmaker te scoren. Luivienno Statia maakte aan de rand van het zestienmetergebied een geheel onnodige overtreding op Gwaeron Stout en Thomas Marijnissen schoot de toegekende penalty achter Van Leeuwen: 2-2.

Ondanks deze teleurstelling herpakte Excelsior Maassluis zich knap. Da Fonseca raakte vlak voor het rustsignaal met een volley vanuit de tweede lijn de bovenkant van de lat en ook kort in de tweede helft werd diezelfde Da Fonseca gevaarlijk voor het vijandige doel. Ditmaal werd het schot van de middenvelder met de voeten gekeerd door doelman Van de Meulenhof. Toch zou die voorsprong er uiteindelijk toch komen. Nadat Vincent van den Berg eerst al twee goede kansen had gekregen en onder meer de paal al had geraakt was het na 67 minuten toch raak. Vertrekkend vanaf eigen helft was de aanvoerder ieder te snel af en schoof de routinier de bal voorbij de ver uit zijn doel gekomen Van de Meulenhof: 2-3.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd wisselde beide trainers veelvuldig, wuifde scheidsrechter Winkel aan beide kanten een mogelijke strafschop weg en zou er niet meer gescoord worden. Zodoende boekte Excelsior Maassluis zijn tweede overwinning op rij en vestigt het zich dieper in de brede middenmoot van de Jack's League. Aanstaande dinsdag staat om 20.00 uur al het volgende duel op het programma. Dan ontmoeten de Tricolores in eigen huis Scheveningen.

Karakteristieken

Kozakken Boys - Excelsior Maassluis 2-3 (2-2)

Scoreverloop: 3. Van Delft 0-1, 12. Muis 0-2, 16. Hutten 1-2, 26. Marijnissen (pen.) 2-2, 67. Van den Berg 2-3

Scheidsrechter: Thom Winkel