29 januari 2022

Excelsior Maassluis onderuit in oefenduel met Jong Sparta Rotterdam

Excelsior Maassluis heeft de eerste oefenwedstrijd van het jaar 2022 op Nederlandse bodem niet weten te winnen. Competitiegenoot Jong Sparta Rotterdam was op Sportpark Dijkpolder met 1-2 nipt te sterk voor de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille. Enkele honderden toeschouwers waren - nu het weer mag - op deze vriendschappelijke wedstrijd afgekomen.

Dat de bekerwedstrijd tegen Ajax er behoorlijk heeft ingehakt was duidelijk te zien aan de waslijst afwezigen. Onder meer Vincent van den Berg, Jean-Paul van Leeuwen, Bram Wennekers, Dave van Delft en Tobias Kleijweg waren deze zaterdagmiddag niet voldoende fit om te spelen. Corneille had wel basisplaatsen voor onder anderen doelman Tobias van der Kleij, Darwin Heuvelman, Giovanni Da Fonseca, Kaylan Muis en Brandon Robinson.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die volleyballen, staande mensen en buitenshuis

In de eerste helft viel de eerste grote kans na een kwartier te noteren voor de Tricolores. Een vlot lopende aanval over meerdere schijven kwam uiteindelijk in het zestienmetergebied van de Rotterdammers bij Calvin Tureaij terecht. De mee opgekomen rechtsback, die dit seizoen in competitieverband al drie keer heeft gescoord,  zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Rijk Janse.

Halverwege de eerste helft kreeg de beloftenploeg van Sparta Rotterdam terecht een strafschop te nemen toen Kevin Ringeling ongelukkig maar vooral onnodig een overtreding maakte in het eigen zestienmetergebied. De toegekende elf meter trap werd hierna feilloos benut door voormalig Excelsior Maassluis-speler Marouane Afaker: 0-1. Na bijna een half uur spelen konden de bezoekers zelfs de voorsprong vergroten. Een ongelukkige kopbal van Gijs Abbas ging via de lat terug het speelveld in, maar in de rebound was Mo Tahiri er als de kippen bij om de bal over de doellijn te werken: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, sportende mensen, staande mensen en gras

Bij aanvang van het tweede bedrijf wisselde Corneille direct vijf spelers. Onder meer Dean Zandbergen (Onder 21) en Robbert de Vos (proefspeler) kregen speelminuten van de oefenmeester. Ook na rust was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een goede combinatie tussen De Vos, Zandbergen en tevens invaller Omar El Baad werd door laatste genoemde spelers hard voorlangs geschoten.

In het vervolg van de wedstrijd voerde Jong Sparta Rotterdam de druk richting het doel van Tobias van der Kleij op maar viel de aansluitingstreffer in de slotfase aan de andere kant. Invaller Luivienno Statia kreeg de bal voor zijn voeten en haalde vervolgens snoeihard en doeltreffend uit. Hierna was de tijd te kort om nog tot een echt slotoffensief te komen, waardoor na 90 minuten er een 1-2 eindstand op het scorebord stond.

Komende dinsdag speelt Excelsior Maassluis wederom een oefenwedstrijd in eigen huis. Dan is SC Feyenoord te gast op Sportpark Dijkpolder. De aftrap van dit duel is om 20.00 uur. En publiek is uiteraard weer welkom!

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die volleyballen, staande mensen en gras

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Jong Sparta Rotterdam 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 23. Afaker (pen.) 0-1, 28. Tahiri 0-2, 83. Statia 1-2

Opstelling Excelsior Maassluis
Van der Kleij, Tureaij (46. El Baad), Urbanus, Ringeling, Abbas (46. Statia), Heuvelman, Da Fonseca (46. Van den Beemt), Dercks, Omar Ouali (46. De Vos), Robinson, Muis (46. Zandbergen)

Foto's Harry Noordhof | Bekijk hier het fotoverslag