Gepubliceerd Op: 10 september 2022

Tricolores laten twee punten liggen tegen IJsselmeervogels

10 september 2022

Excelsior Maassluis heeft de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels gelijkgespeeld. Langere tijd zag het er naar uit dat de overwinning naar de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille zou gaan. Tot de 75e minuut stond er immers een 2-0 voorsprong op het scorebord, dankzij twee doelpunten van Pieter Langedijk. In het laatste kwartier kwamen de bezoekers toch nog terug tot 2-2.

Met de van een schorsing teruggekeerde Gabri Urbanus en de van een blessure herstelde Luivienno Statia weer in de basisopstelling was de start van de wedstrijd aan Excelsior Maassluis-zijde opnieuw uitstekend te noemen. Waar de Tricolores in voorgaande wedstrijden tegen FC Lisse en TEC al na respectievelijk zeventien en tien minuten op voorsprong kwamen, gebeurde dit in het thuisduel met IJsselmeervogels al na slechts vier minuten spelen. Pieter Langedijk, vorig seizoen nog spelend voor De Rooien, ontving de bal net buiten het zestienmetergebied en wist keeper Jaimy Schaap in de lange hoek te verschalken: 1-0.

Kort na dit openingsdoelpunt was de thuisploeg opnieuw dichtbij een treffer. Een vrije trap werd door Langedijk richting de bovenhoek geschoten maar doelman Schaap kon met een goede redding zijn team behoeden voor een grotere achterstand. Aan de overkant kwam Excelsior Maassluis goed weg toen de lat redding wist te brengen na miscommunicatie tussen verdediger Tobias Kleijweg en keeper Tom Boks. Even later dook Khalid Tadmine alleen voor Boks op waarna de bal vanuit een moeilijke hoek net naast het doel verdween. In de slotminuut van het eerste bedrijf had Langedijk de 2-0 op zijn schoen. De paal en handen van Schaap zorgden dat de rust met een 1-0 stand werd bereikt.

Toch zou die 2-0 stand na rust alsnog op het scorebord komen. De tweede helft was pas vijf minuten bezig toen een verre inworp van Urbanus via het hoofd van een IJsselmeervogels-speler op de rand van het zestienmetergebied terecht kwam en Langedijk de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het doel schoot: 2-0. Hierna volgde er een periode dat de formatie van Corneille een handvol kansen kreeg om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Helaas werden diverse aanvallen niet goed uitgespeeld of doelman Schaap was een sta-in-de-weg voor de Tricolores.

Waar Excelsior Maassluis dus verzuimde de 3-0 te maken kregen de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg een kwartier voor tijd middels een buitenkansje de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te produceren. De pijlsnelle Kevin Sterling werd in het strafschopgebied door Luivienno Statia onderuit gelopen waarna Mike van de Laar vanaf elf meter niet faalde: 2-1. Kort na deze tegenvaller was het opnieuw Langedijk die in kansrijke positie kwam maar wederom wist Schaap zich te onderscheiden.

Vier minuten voordat de reguliere speeltijd verstreken was gebeurde het ongelofelijke. Na onfortuinlijk uitverdedigen lukte het IJsselmeervogels om uit een van haar spaarzame kansen toch de gelijkmaker te scoren. De bal werd op de achterlijn teruggelegd op de inlopende invaller Kian Visser die met een snoeihard schot Boks wist te verschalken: 2-2.

Ook na deze tegenslag bleef Excelsior Maassluis geloven in een overwinning. In de blessuretijd leek het zelfs loon na werken te krijgen toen een schot Nino van den Beemt van richting werd veranderd. Opnieuw Schaap, de absolute man van de wedstrijd aan IJsselmeervogels kant, wist op het laatste moment nog een vinger tegen de bal te krijgen en zorgde zodoende hoogstpersoonlijk dat de wedstrijd onbeslist bleef.

Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 4. Langedijk 1-0, 49. Langedijk 2-0, 75. Van Laar (pen.) 2-1, 86. Visser 2-2

Scheidsrechter: Robin Gansner