Gepubliceerd Op: 9 april 2022

Excelsior Maassluis blameert zich tegen GVVV

9 april 2022

Excelsior Maassluis heeft sinds lange tijd weer een nederlaag op eigen veld moeten incasseren. De Tricolores legden tegen GVVV een dramatische eerste helft op de mat en stonden na 45 minuten al op een 0-3 achterstand. In de tweede helft hing de aansluitingstreffer lang in de lucht, maar zou er niet meer gescoord worden.

Hoofdtrainer Dogan Corneille trad in het thuisduel met GVVV aan met dezelfde elf spelers als drie dagen eerder in de midweekse wedstrijd tegen Scheveningen (1-1). De oefenmeester zag zijn team goed starten tegen de Veenendalers. De eerste kans van de wedstrijd viel dan ook te noteren voor de Tricolores. Luivienno Statia was het eindstation van een prima aanval die over vele schijven ging. De mee opgekomen linksback schoof de bal echter in het zijnet.

Na nog geen kwartier spelen was het aan de andere kant wel raak voor de bezoekers. Een pass door de as van het veld leek door een sliding van Gabri Urbanus onschadelijk te kunnen worden gemaakt. Het tegendeel was echter waar want de afvallende bal werd vervolgens door Byron Burgering op subtiele wijze over doelman Jean-Paul van Leeuwen heen gelobd: 0-1.

Net als afgelopen dinsdag tegen Scheveningen keek Excelsior Maassluis dus tegen een achterstand aan en moest het zich wederom terug in de wedstrijd zien te knokken. Nino van den Beemt bracht na twintig minuten spelen GVVV-doelman Jan van Willige middels een hard schot in de problemen, maar de sluitpost kwam als winnaar uit de strijd. Een minuut later ging de bal aan de overkant op de stip doordat Calvin Tureaij de bal tegen zijn hand kreeg. De strafschop van Lars ten Teije werd echter gestopt door Van Leeuwen.

Het bleek voor Excelsior Maassluis uitstel van executie te zijn want GVVV wist na dertig minuten de marge alsnog te verdubbelen. Een lange uittrap van keeper Van Willige werd door de Maassluise achterhoede slecht beoordeeld waarna Burgering andermaal met een lob over Van Leeuwen heen tot scoren kwam: 0-2. En alsof het allemaal nog niet erger kon raakte Van den Beemt op slag van rust de paal en werd het even later zelfs 0-3 via Ten Teije. Ook bij dit doelpunt werd de verdediging van de thuisploeg simpel afgetroefd.

Gezegd dient te worden dat Excelsior Maassluis er in de tweede helft alles aan heeft gedaan om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Kansen werden er genoeg gecreëerd maar de afwerking bleek onvoldoende te zijn. Zo had Kaylan Muis de pech dat zijn poging kort na rust op de lat belandde en na een goed uur lukte het een verdediger van GVVV om met veel kunst en vliegwerk een inzet van Vincent van den Berg ternauwernood van de doellijn af te werken. Achterin kwamen de Tricolores de gehele tweede helft niet meer in de problemen maar was het leed is al geschied.

Zo verloor Excelsior Maassluis met duidelijke cijfers van GVVV en zal het zich nu moeten gaan opladen voor een druk paasweekeind. Komende zaterdag spelen de Tricolores de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels terwijl op Tweede Paasdag TEC op Sportpark Dijkpolder te gast is.