31 maart 2022

Doelman Tom Boks naar Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft met het aantrekken van de ervaren doelman Tom Boks een waardige opvolger weten te vinden voor de aan het einde van dit seizoen vertrekkende Jean-Paul van Leeuwen. Boks tekent op Sportpark Dijkpolder een contract voor de duur van een seizoen.

De 30-jarige inwoner van De Lier begon zijn voetbalcarrière bij VV Schipluiden en speelde later in de jeugdopleidingen van Feyenoord en ADO Den Haag. Bij de senioren kwam de bijna twee meter lange Boks uit voor Westlandia, Scheveningen en Koninklijke HFC. Bij de club uit Haarlem kwam hij liefst 138 officiële wedstrijden in actie. Het huidige seizoen staat Boks in het doel bij Schipluiden.

‘’De keuze voor Excelsior Maassluis was voor mij niet moeilijk’’ zegt Boks. ‘’De gesprekken die ik met de technische leiding heb gehad waren zeer positief en de keren dat ik als tegenstander op Sportpark Dijkpolder kwam gaven mij altijd al een positief beeld van de club. Verder kijk ik er erg naar uit om weer te spelen op een hoog niveau en hoop ik met mijn ervaring iets te kunnen toevoegen aan de selectie.”

Technisch Manager Niels Redert: ‘’Na het toch wel onverwachte vertrek van Jean-Paul van Leeuwen naar VV Katwijk hebben we snel moeten schakelen. We zijn dan ook zeer blij dat we er met Tom in korte tijd zijn uitgekomen. Met Tom halen we een zeer ervaren doelman in huis die al vele seizoenen in de Tweede Divisie heeft geacteerd. Tevens denken wij dat hij over het Excelsior Maassluis DNA beschikt en dat hij onder meer de jonge jongens kan aansturen.”

Excelsior Maassluis wenst Tom van harte welkom bij de club en wenst hem het nieuwe seizoen veel succes!