Gepubliceerd Op: 16 maart 2024

Belangrijke driepunter op GVVV

Excelsior Maassluis boekte zaterdagmiddag een even belangrijke als verrassende overwinning op het dit seizoen zo sterk presenterende GVVV. Waar de promovendus uit Veenendaal de beste kansen kreeg op een treffer, was het juist de thuisploeg dat uiterst doeltreffend met haar kansen omging: 2-0.

Dat de felbegeerde drie punten uiteindelijk op Sportpark Dijkpolder bleven lag zeker halverwege wedstrijd nog niet in de lijn der verwachtingen. Bij de eerste de beste keer dat de Veenendalers in het strafschopgebied van de Tricolores kwamen bracht de paal redding. Centrumspits Ilias Latif had de pech dat zijn kopbal op het houtwerk eindigde. Excelsior Maassluis was dus gewaarschuwd, maar zwijnde vlak voor rust andermaal toen een afstandsschot van Justin Spies via de binnenkant van de paal richting de zijlijn rolde.

Waar Excelsior Maassluis tot dan aan toe nauwelijks echte kansen wist te creëren moest oefenmeester Steye Jacobs in de rust én kort in de tweede helft een gedwongen wissel toepassen. Zowel Devin Plank als Calvin Tureaij konden vanwege een blessure niet verder en werden vervangen door Kevin Dercks en Baset Moshtaq. Eerst genoemde speler nam na ruim een uur spelen direct een hoofdrol op zich door met een prachtige pass Pieter Langedijk voor doelman Ruben van Kouwen te zetten, waarna de aanvaller de sluitpost voorbij speelde en de 1-0 op het scorebord zette.

Gesterkt door de toch wel verrassende voorsprong moest de thuisploeg nog zeker een half uur stand houden. De achterhoede stond echter als een huis en het lukte GVVV maar zelden om echt gevaarlijk te worden. Sterker nog, aan de overkant had Excelsior Maassluis zelfs de marge kunnen verdubbelen. Na een prachtige actie werd het schot van Darren Maatsen op een even knappe wijze door keeper Van Kouwen uit de bovenhoek getikt. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut. Echter toen invaller Jeroen Haars in de vierde minuut van de toegevoegde speeltijd de 2-0 maakte was de wedstrijd gespeeld en floot de uitstekend leidende scheidsrechter Kevin Puts voor de laatste maal.

Door de overwinning van Excelsior Maassluis en de nederlaag van Scheveningen bij Koninklijke HFC is het gat met de veilige vijftiende positie van de ranglijst nog slechts één punt. Komende zaterdag reizen de Tricolores af naar Heemskerk voor de ontmoeting met ADO’20. De aftrap op Sportpark De Vlotter is die middag om 15.00 uur.