Gepubliceerd Op: 20 augustus 2022

Valse start in competitieopener tegen Kozakken Boys

20 augustus 2022

Excelsior Maassluis is het seizoen niet begonnen zoals het zich van te voren had voorgesteld. Op bezoek bij Kozakken Boys waren de Tricolores met name in de eerste helft niet zichzelf en verloor het uiteindelijk verdiend met ruime cijfers: 3-0.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor onder meer voormalig Kozakken Boys-voorzitter Ad van Wijk begon de wedstrijd vooral voor Pieter Langedijk ongelukkig. In zijn officiële debuut in de hoofdmacht kwam de aanvaller al na acht minuten ongelukkig in botsing met Kozakken-doelman Bryan Janssen en moest hij zich minuten lang op het veld laten behandelen. Gelukkig kon Langedijk verder spelen en vervolgde hij het duel met een tulband en een nieuw shirt.

In het vervolg van het eerste bedrijf werd duidelijk dat de formatie van Dogan Corneille haar handen vol had aan de thuisploeg. Dit kwam enerzijds door de kwaliteiten waarover Kozakken Boys beschikt. Aan de andere kant was het spel van de Tricolores te slordig en werd het daarnaast ook qua felheid afgetroefd door het team dat sinds dit seizoen getraind wordt door oefenmeester Scott Calderwood.

Na bijna een half uur spelen was de eerste grote kans voor Kozakken Boys. Aanvaller Lowie van Zundert had de pech dat zijn schot van buiten het zestienmetergebied tegen de paal kwam. Excelsior Maassluis zwijnde zodoende maar kon niet voorkomen dat het in de eindfase behoorlijk onder druk kwam te staan. Tom Boks moest enkele keren handelt optreden en zag tot zijn opluchting dat Van Zundert een uitgelezen kans hoog overschoot. De doelman kon echter niet voorkomen dat in de zesde minuut (!) van de blessuretijd alsnog de 1-0 viel. Giovanni Büttner schoot in de verre hoek binnen.

Corneille was zeer ontevreden en wisselde bij aanvang van de tweede helft direct drie keer. Ondanks dat Excelsior Maassluis in de openingsminuten goed van start leek te gaan was het na tien minuten spelen direct weer raak voor Kozakken Boys. Nadat eerst Ugur Altintas nog de lat had geraakt straften de Noord-Brabanders een verdedigingsfout genadeloos af. Opnieuw was Büttner de man die het net liet bollen: 2-0.

Het bleek achteraf het breekpunt van de wedstrijd te zijn geweest. De Tricolores kwamen weldegelijk beter in de wedstrijd, maar bleken niet in staat om tot echte grote kansen te komen. Toen in de 72e minuut Büttner zijn derde van de middag achter Boks kon schieten, na opnieuw een zeer ongelukkig moment in de achterhoede, was het duel definitief gespeeld. In de eindfase leek een eretreffer nog tot de mogelijkheden te behoren, maar keer op keer werd een poging geblokt of stond doelman Janssen op de goede plek. De af en toe warrig leidende scheidsrechter Stan Teuben floot na drie minuten blessuretijd uiteindelijk voor de laatste keer.

Komende zaterdag staat v0or Excelsior Maassluis het eerste thuisduel van dit nieuwe seizoen op het programma. De Treffers is dan te gast op Sportpark Dijkpolder. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Kozakken Boys - Excelsior Maassluis 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 45+6. Büttner 1-0, 55. Büttner 2-0, 72. Büttner 3-0

Scheidsrechter: Stan Teuben