Gepubliceerd Op: 7 november 2021

Excelsior Maassluis moet meerdere erkennen in Jong Sparta Rotterdam

7 november 2021

Excelsior Maassluis is er zaterdagmiddag tegen Jong Sparta Rotterdam niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. In de Rijnmond-derby hadden de Tricolores het lastig met de ploeg uit Rotterdam-West en stond er na afloop een 0-2 eindstand op het scorebord.

Na de gewonnen wedstrijden tegen Kozakken Boys (2-0) en GVVV (0-2) stond ditmaal voor Excelsior Maassluis een tegenstander van een heel ander kaliber voor de deur. Jong Sparta Rotterdam draait dit seizoen keurig mee in de subtop van Jack's League en stond voor aanvang van het duel op de gedeelde tweede plaats. De formatie van Dogan Corneille had echter voor de aftrap slechts één punt minder dan de Rotterdammers en kon bij winst dus over Jong Sparta Rotterdam heen gaan.

Op een prima gevuld Sportpark Dijkpolder werd al snel duidelijk dat het tempo van de wedstrijd erg hoog lag. Het beloftenteam van trainer Geert Arend Roorda kwam fris en gretig voor de dag en dwong Excelsior Maassluis in de openingsfase vooral terug op de eigen helft. Toch viel de eerste kans te noteren voor de Tricolores. Na een veel belovende aanval was het uiteindelijk de mee opgekomen Omar El Baad die de bal in het zijnet werkte. Aan de andere kant had de behendige Mohammed Tahiri met een bekeken schot bijna de openingstreffer op zij schoen. De poging van de middenvelder verdween echter net over het doel van keeper Jean-Paul van Leeuwen.

Toch zouden de bezoekers na ruim een half uur spelen op voorsprong komen. Na een mislukte lange bal van achteruit bij de Tricolores stond Jong Sparta Rotterdam ineens met meerdere spelers rond het zestienmetergebied van de thuisploeg. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Patrick Brouwer, die van een meter of 20 schitterend uithaalde. De bal plofte vervolgens achter de kansloze Van Leeuwen in de verre kruising: 0-1. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf probeerde Marouane Afaker het nog enkele keren van afstand, maar de pogingen van de voormalig Excelsior Maassluis-speler verdwenen over het doel van Van Leeuwen.

In de tweede helft moest Excelsior Maassluis uit een ander vaatje tappen om toch nog tot een goed resultaat te komen op het eigen veld. Aanvankelijk lukte dit nog niet, want in het eerste kwartier waren de Rotterdammers enkele keren dichtbij een verdubbeling van de score. Zo wist Van Leeuwen zijn ploeg in de wedstrijd te houden met een goede reactie op een schot van Achraf Madi en had de doelman eerder geluk dat de bal bij een poging van Delano Vianello via de buitenkant van de paal naast ging.

In de laatste vijfentwintig minuten kwam Excelsior Maassluis beter in de wedstrijd en voerde het de druk op om de gelijkmaker te forceren. Na goed druk zetten van meerdere spelers van Excelsior Maassluis op de doelman en defensie van Jong Sparta Rotterdam veroverde Vincent van den Berg de bal op de rand van het strafschopgebied. Oog in oog met de uitkomende doelman Rijk Janse lukte het de aanvoerder vervolgens niet om de bal in het doel te krijgen. Een kwartier voor het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque kregen de Tricolores nogmaals een kans. Ditmaal werd de inzet van Redouan Omar Ouali onschadelijk gemaakt door de uitblinkende doelman aan Jong Sparta Rotterdam-zijde.

Waar Excelsior Maassluis enkele grote kansen liet liggen op in ieder geval een puntendeling, lukte het Jong Sparta Rotterdam wel om de wedstrijd te beslissen. Twee minuten voor tijd stond Afaker op de juiste plek om van dichtbij de 0-2 binnen te schieten. In de blessuretijd was diezelfde Afaker nog in de buurt van een derde Spartaans-doelpunt. De buitenkant van de paal stond een grotere eindstand dan 0-2 in de weg.

Aanstaande zaterdag staat voor Excelsior Maassluis de verre uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg op het programma. Het duel op Sportpark De Boshoek begint dan om 15.30 uur.

Excelsior Maassluis - Jong Sparta Rotterdam 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 32. Brouwer 0-1, 88. Afaker 0-2

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque