Excelsior M heeft de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys met 0-1 verloren. Een strafschop in de 22e minuut deed de Tricolores uiteindelijk de das om. Excelsior M speelde een hele matige wedstrijd en verloor verdiend van de ploeg uit Werkendam.

Waar vooraf op een mooie wedstrijd werd gerekend, alle ingrediënten waren immers aanwezig, draaide uiteindelijk uit op een teleurstellende middag voor Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer Dogan Corneille kon geen enkel moment in de wedstrijd groeien en speelde een uitermate zwakke wedstrijd. Gevolg: Een 0-1 nederlaag tegen een ploeg dat óók absoluut niet imponeerde maar wel het zoet van de overwinning mocht proeven.

Met de van een blessure teruggekeerde Sekou Sylla en de weer beter zijnde aanvoerder Daan Smith leek Excelsior M er klaar voor om weer eens een overwinning binnen te halen. Deze overwinning zat er helaas geen enkele moment in. Kozakken Boys werd in het eerste kwartier al gevaarlijk met een bal op de kruising van verdediger Mats van Huijgevoort waarna enkele minuten later Ahmed el Azzouti vanaf de strafschopstip alsnog voor de openingstreffer mocht zorgen. Een onnodige overtreding van Sekou Sylla ging hier aan vooraf (0-1).

In de tweede helft was de eerste grote kans voor de bezoekers uit Werkendam. Ahmed el Azzouti kon van dichtbij uithalen maar keeper Jean-Paul van Leeuwen had een goede reflex in huis. Aan de andere kant werd een vrije trap van Stephan Kruithof te slap ingeschoten en ging een afstandsschot van Milan van Ewijk rakelings over het doel van keeper Nils den Hartog.

Na 70 minuten dacht iedereen dat de gelijkmaker een feit was. Een schot van Daan Blij kon nog gekeerd worden door Den Hartog waarna Daan Smith het laatste tikje gaf om de bal over de doellijn te krijgen. Helaas voor iedereen die Excelsior M een warm hart toedraagt stond Smith in buitenspelpositie en ging de treffer niet door.

Enkele minuten later wederom een grote kans voor Excelsior M. Een mooie steekbal van Daan Blij kwam terecht bij Milan van Ewijk. De verdediger gaf vervolgens de bal strak voor op Vincent van den Berg. Via het standbeen van Van den Berg leek de bal bij de tweede paal een prooi te zijn voor de ingevallen Assad el Harti maar met het nodige kunst en vliegwerk kon verdediger Tim Eekman erger voorkomen voor Kozakken Boys.

Zo bleef het 0-1 in het voordeel van Kozakken Boys en moest Excelsior M voor de derde achtereenvolgende keer een nederlaag slikken. Komende zaterdag zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt om weer eens aan een overwinning te komen. De Tricolores reizen af naar Groesbeek voor de confrontatie met De Treffers. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Excelsior Maassluis – Kozakken Boys 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 22. Ahmed el Azzouti (pen.) 0-1.

Scheidsrechter: Robin Gansner

Toeschouwers: 850

Opstelling Excelsior M: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker (46. Assad el Harti), Stephan Kruithof (62. Dean van Ooijen), Vincent van den Berg, Daan Blij, Kevin Dercks, Sekou Sylla (72. Giovanni da Fonseca), Sefa Kurt, Milan van Ewijk

Opstelling Kozakken Boys: Tim Eekman, Mats van Huijgevoort, Quentin Jakoba, Leon Bot (87. Irvingly van Eijma), Julian Agatowski (76. Sven van Ingen), Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout, Jeffrey Rijsdijk, Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland, Nils den Hartog

Geel: Sefa Kurt, Giovanni da Fonseca (Excelsior Maassluis), Leon Bot, Ahmed el Azzouti, Jeffrey van Nuland (Kozakken Boys).

Samenvatting: