Excelsior M heeft op een zonovergoten sportpark Ter Specke een zwaar bevochte overwinning behaald op FC Lisse. Matchwinnaar werd Ahmad Mendes Moreira die al vroeg in de wedstrijd de Tricolores op voorsprong bracht. Excelsior M verzuimde om de score verder uit te bouwen waardoor het nog een spannende aangelegenheid werd. De opluchting was groot toen na 5 minuten blessuretijd het verlossende eindsignaal klonk.

Met Daan Smith weer in het centrum (Vincent van Dorp moest daar voor wijken) begon Excelsior M uiterst voortvarend aan de wedstrijd die eindelijk een keer op gewoon gras werd gespeeld. Het was de eerste keer in dit seizoen dat de mannen bij de opkomst van het veld de geur van het gras mochten opsnuiven. Al in de eerste minuut had Kevin Dercks zijn ploeg aan de leiding moeten brengen toen hij na zwak uitverdedigen van Lisse-zijde alleen voor de doelman verscheen. Zijn inzet verdween echter aan de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later had doelman Jean Paul van Leeuwen alle geluk van de wereld toen een fraaie kopbal van Antonio op de deklat belandde.

Kansen over en weer dus in de beginfase maar het was Excelsior M dat aan de leiding kwam. Kevin Vink verlengde een voorzet op de schoen van Ahmed Mendes Moreira die zijn inzet tegen de pal zag belanden. In de rebound was de jonge aanvaller echter alert en wist alsnog de 0-1 binnen te schieten.

Zoals gezegd kansen over en weer. Jean Paul van Leeuwen redde fraai op een inzet van Mo Messaoud die van dichtbij mocht inkoppen en hield daarmee zijn ploeg op de been. Twee minuten later had Kevin Dercks een prima actie in huis die keeper Tim Orlowski tot een fraaie redding dwong. Uit de daarop volgende corner kopte Daan Smith rakelings naast. Kansen genoeg dus voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die zijn ploeg uitstekend zag acteren met een verdiende 1-0 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft was men nog geen minuut onderweg toen Niels Redert een corner snoeihard op de paal kopte. Was die bal erin gegaan dan was de wedstrijd hoogst waarschijnlijk gespeeld. FC Lisse moest de gelijkmaker zien te forceren en zette daarmee alle schroom van zich af. Het was wederom Jean Paul van Leeuwen die zijn ploeg op de been hield met een fraaie redding op een inzet van opnieuw Antonio. Excelsior M rechtte de ruggen en kwam in de 55e minuut dichtbij de 0-2. Een prima actie over links bracht de bal bij Robin van der Ende die echter finaal over de bal heen maaide. Kevin Vink, in de rug opgedoken van Van der Ende kreeg alsnog de kans op de 0-2 maar zijn inzet belandde hoog in de ballenvanger. Niet veel later schoot Kevin Dercks, actief als altijd, de bal rakelings naast.

Als je zelf de kansen niet benut is het een ongeschreven wet in het voetbal dat de tegenstander dat dan wel doet. De talrijke Excelsior M supporters waren er niet gerust op, temeer omdat FC Lisse de druk opvoerde. Echter, de verdediging stond (wederom) als een huis. De kopduels waren voor Hamit Alptekin en Daan Smith;  de snelle buitenspelers werden aan banden gelegd door Michael Poeljes en Robin van der Ende. Het middenveld buffelde naar behoren en voorin werkte Kevin Vink als een paard om de bal in bezit te houden. Heel Lisse veerde op in de 60e minuut toen plotseling de bal achter Jean Paul van Leeuwen belandde. Helaas voor de Lissenaren, maar gelukkig voor Excelsior M, werd de treffer wegens hands afgekeurd.

Met Vincent v.d. Berg en Joseph Goncalves in de ploeg voor de moegestreden Ahmad Mendes Moreira en Jeremy Moreno was Excelsior M voorin nog wel dreigend maar FC Lisse voerde het tempo nog meer op. Met hoge ballen voor de pot probeerde men de gelijkmaker te forceren maar de verdediging gaf geen krimp. Tot twee keer moest de bal nagenoeg van de doellijn worden gehaald maar het leidde niet tot een treffer voor de Lissenaren.

Vincent v.d. Berg had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken toen hij in de 90e minuut na goed doorzetten de bal maar voor het intikken had. Tot ontzetting van hemzelf, zijn medespelers en de supporters werd het rollertje een prooi voor de al geklopte Tim Orlowski.

Vijf minuten blessuretijd werd aangegeven door de vierde man. Minuten die een eeuwigheid leken te duren maar waarin niet meer werd gescoord.

Excelsior M boekt daarmee een zeer belangrijke overwinning. Het was al even geleden dat de punten uit Lisse meegenomen werden maar deze punten voelen zo lekker!!

Door dit resultaat is Excelsior M inmiddels terug te vinden op een gedeelde 8e plaats en heeft het afstand kunnen nemen van de onderste regionen.

De ploeg is bezig aan een mooie serie die zijn vervolg moet krijgen in de kraker tegen RVVH dat verrassend van Stedoco verloor en volgende week op bezoek komt in Maassluis.