Het is Excelsior M niet gelukt een goed resultaat te behalen in de uitwedstrijd bij Achiles’29. Scheidsrechterlijke dwalingen zorgden ervoor dat Excelsior M een 3-0 nederlaag leed op Sportpark de Heikant.

Excelsior M startte verrassend zonder sterkhouder Sefa Kurt. Vanwege disciplinaire redenen (hij kwam te laat) startte Sefa op de bank en mocht Tobias Kleijweg aan de aftrap verschijnen. Ook Robin v.d. Ende verscheen weer eens aan de aftrap. Na een lange tijd uit de roulatie te zijn geweest met een vervelende liesblessure, verving hij de zieke Kevin Ringeling.

In de gelijkopgaande beginfase gebeurde weinig. Na een half uur kwam daar verandering in toen Niek Versteegen uit een goede steekpass de bal in de verre hoek achter Jean Paul van Leeuwen schoot en zo Achilles’29 op een 1-0 voorsprong zette. Excelsior M had tot dan toe echter laten zien voetballend niet onder te hoeven doen voor Achilles’29 en dus was er nog voldoende vertrouwen in een goed resultaat. Scheidsrechter de Winter besloot echter om alles wat rood-wit-blauw was te dwarsbomen. Met onnavolgbare en ergeniswekkende beslissingen maakte hij de wedstrijd morsdood.

Zijn missie begon vlak na de openingstreffer toen hij bij een alledaags duel in de zestien, als enige op het gehele sportpark een slaande beweging van Niels Redert gezien dacht te hebben. De meest onterechte rode kaart in de geschiedenis van de Tweede Divisie was daarmee een feit. Excelsior kon derhalve de kleedkamer op zoeken met een achterstand én een man minder.

In de tweede helft was Excelsior M echter nog steeds voetballend niet minder en had de ploeg van Jeroen Rijsdijk voldoende zicht op minimaal een punt. Scheidsrechter de Winter ging echter vrolijk verder met het nemen van pietluttige en onnavolgbare beslissingen. Dean van Ooijen kreeg, nadat hij met een mooie lange bal werd weggestuurd, een gele kaart voor vermeends hands. Los van de discussie of dit hands was, is het per ongeluk aannemen met de hand geen reden voor een gele kaart. de Winter besloot echter anders en gaf Dean, die al een gele kaart op zak had, zijn tweede gele kaart te geven. Excelsior M kwam daardoor voor de schier onmogelijke taak met 9 tegen 11 de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet. Achilles’29 liep namelijk uit naar 3-0 en boekte daarmee de makkelijkste zege van het seizoen.

Excelsior M heeft dapper gestreden en laten zien voetballend en organisatorisch ook met een man minder partij te kunnen bieden aan Achilles’29, een ploeg waarvan wordt verwacht dat zij zullen meedraaien om de bovenste plaatsen. Volgende week komt Koninklijke HFC op bezoek en krijgt Excelsior M een kans zich te revancheren voor deze verloren middag.