In alle voorbeschouwingen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys was er niet veel vertrouwen in Excelsior Maassluis. De slechte wedstrijd tegen IJsselmeervogels, de vele afwezigen en de goede serie van Rijnsburgse Boys zorgde ervoor dat er heel weinig mensen geloofden in een overwinning van de uitploeg.

Na de wedstrijd was iedereen het er echter over eens. Als er één ploeg had moeten winnen was het Excelsior M. Maar zoals vaker dit seizoen kreeg Excelsior M. weer niet waar het recht op had. Een 1-1 gelijkspel was uiteindelijk de eindstand en een blik op de andere uitslagen maakte de stemming niet vrolijker.

Toch moet er vastgehouden worden aan de prima tweede helft, met deze instelling en spelopvatting kan Excelsior M. nog tot grootse daden komen.

Op een naar omstandigheden goed bespeelbaar veld had Rijnsburgse Boys de eerste helft licht de overhand. Dit betaalde zich uit in een doelpunt van goaltjesdief Raily Ignacio. Het was in de 26e minuut dat Excelsior M. slecht uitverdedigde en de bal bij Raily Ignacio terecht kwam. Hij schermde de bal af en schoot plotseling hard uit de draai de bal langs Jean-Paul van Leeuwen. Kort hierna moest Jean-Paul van Leeuwen nog een keer optreden om een grotere achterstand te voorkomen.

In de 36e minuut ontstond er veel commotie. Vincent van den Berg brak door en Ahmed Ali hield hem daarbij tegen. De overtreding werd overduidelijk in het strafschopgebied begaan, dus daar stond maar één straf op. Toch gaf scheidsrechter Serik geen strafschop, maar gaf hij een vrije trap op randje strafschopgebied. Onbegrijpelijk!

Maar we gaan verder bij de vrije trap die natuurlijk een strafschop had moeten zijn. Kevin Vink schoot deze vrije trap hard en laag door de muur, maar Rijnsburg-gaolie Van Nieuwkoop kon deze bal nog net pareren.

In de rust werd veelal gesproken over de niet gegeven strafschop, waarbij vriend en vijand dezelfde conclusie trokken.

Na de rust een herboren Excelsior M. Raoul Gillet, die ook al in de eerste helft een sterke indruk maakte, kreeg kort na rust de bal ingespeeld. Hij speelde zich vrij en zocht de een-twee met Vincent van den Berg en stond plots alleen voor de keeper. Gillet twijfelde niet en zorgde voor de 1-1. Na deze goal kreeg Excelsior M. vleugels en toonde geen ontzag meer voor Rijnsburgse Boys. Het spel golfde op en neer, waarbij Excelsior M. de beste kansen kreeg. Na een prachtige aanval verscheen Niels Redert voor de keeper. Hij kapte de bal naar zijn linkerbeen, maar zijn schot stuitte op de voeten van de doelman.

Even later was de doelman wel kansloos toen Roel Stoffels uit een corner op de lat kopte. Kort hierna had keeper van Nieuwkoop geen antwoord op een vrije trap van Robin Hofman, maar de bal draaide buiten zijn bereik via de paal terug het veld in.

Ook Vincent van den Berg was dichtbij de winnende goal. Met een lob passeerde hij de uit zijn goal gekomen keeper, maar zag zijn bal naast stuiten.
Maar het mocht niet zo zijn. Het zou uiteindelijk bij 1-1 blijven, waarbij naast de twee verloren punten ook de kinderachtig gegeven kaarten van Niels Redert en Marciano Bruma een flinke smet op het geheel vormden. Beide sterkhouders zullen volgende week tegen Spakenburg weer ontbreken.

Toch mag de ploeg van trainer Cesco Agterberg trots zijn op het vertoonde spel. Ze hebben hiermee laten zien dat ze het Topklasse-niveau beheersen en zullen dit de komende tien finales moeten gaan uitdrukken in resultaten.