Midweeks hadden beide ploegen zeer verdienstelijke prestaties behaald in de KNVB beker. Beide ploegen gaan echter niet door in het bekertoernooi dat juist voor amateurclubs extra geld in de clubkas doet belanden. Barendrecht dolf het onderspit tegen Excelsior Rotterdam (0-1) en
Excelsior M boog pas in de verlenging voor Heracles (1-3).

Het was juist daarom dat men benieuwd was hoe beide ploegen uit de bekerstrijd gekomen waren.

Slechts een kleine 600 toeschouwers waren getuige van de streekderby die in de eerste helft een weinig boeiende vertoning was. Een schaakspel ontspon zich op sportpark Dijkpolder waarbij duidelijk werd dat beide ploegen geen puntverlies wilden leiden. Er was nauwelijks gevaar voor beide doelen en als dat al het geval was, was dat te danken aan dode spelmomenten. Zo schoot Kevin Vink in de 17e minuut rakelings naast de kruising en was Joey Jonkman aan de andere kant gevaarlijk voor Barendrecht; beide uit vrije trappen.

De mooiste kans in de eerste 45 minuten was voor Adair die na een fraaie passeerbeweging hoog in het zijnet kogelde; daar waar op dat moment Excelsior M het beste van het spel had.

Na rust waren beide ploegen voornemens meer vooruit te voetballen, waardoor de toeschouwers op het zonovergoten Sportpark Dijkpolder een aantrekkelijkere wedstrijd kregen voorgeschoteld.

Het spel golfde heen en weer maar geen van beide ploegen wist tot kansrijke situaties te komen. Bij Excelsior M “buffelde” Kevin Vink met als gevolg pittige duels. In een van die duels gaf scheidsrechter Teuben op advies van zijn grensrechter de spits een gele kaart. Een kaart die makkelijk gegeven werd door een scheidsrechter die de top van de ranglijst aanvoert als het gaat om het geven van kaarten (gemiddeld 5 per wedstrijd). Uiteindelijk zou Teuben na 95 minuten 6x geel en 1x rood tevoorschijn halen uit zijn gele tricot!

De wedstrijd kabbelde naar een puntendeling zonder noemenswaardige momenten totdat een kopduel van Kevin Vink leidde tot handspel van Max van Dijk in de zestien. Er was geen twijfel bij het arbitrale trio en Stephan Kruithof bracht vanaf de 11 meter zijn ploeg op voorsprong (1-0)

Excelsior M koesterde haar voorsprong; Barendrecht drong aan maar wist niet tot scoren te komen. Het meest gevaarlijke moment kwam van keeper Marc van Splunter (!!)  die in de 3e minuut van de extra tijd een vrije trap met het hoofd verlengde. Jean Paul van Leeuwen redde echter bekwaam waardoor de eindstand met een 1-0 overwinning werd bereikt.

Een zeer belangrijke overwinning voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Het was de 7e wedstrijd in de competitie en iedereen weet inmiddels wat er vanaf wedstrijd 7 in het afgelopen seizoen gebeurde…..

Volgende week wacht de zware wedstrijd tegen TEC, een niet te onderschatten tegenstander. Een zondagclub waar we maar bitter weinig van weten. Met de inzet van vandaag en de wil om voor elkaar te strijden moet die wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien.