Na een vrije week waren de spelers van Excelsior M zaal 1 weer fris en fruitig voor de competitiewedstrijd tegen WIA 10. De Rotterdammers, waar Excelsior M icoon Hans-Jörgen Nicolai nog regelmatig zijn kunsten vertoont, verschenen aan de aftrap met een verzameling ervaren zaalvoetballers die ondanks hun (iets) hogere gemiddelde leeftijd fit genoeg waren om Excelsior M de wil op te leggen.

Want al gauw bleek dat Excelsior M niet zou overlopen van balbezit. WIA liet de bal snel rondgaan en had enkele spelers die de individuele klasse hadden om zich vrij te spelen of onder druk uit te spelen. De beginfase was daardoor puur overleven, wat met kunst- en vliegwerk ook lukte. Want juist Excelsior M kwam na tien minuten spelen op voorsprong. Uit de eerste de beste counter schoot Rick Andreae de bal hard achter de verbaal sterk aanwezige Rotterdamse keeper.

Zo dacht Excelsior M zijn favoriete spelletje te kunnen spelen. Verdediging gesloten houden en loeren op de counter. Dit strijdplan wierp echter geen vruchten af. WIA was simpelweg te goed om op deze manier pijn te doen.

De bal ging bij WIA steeds sneller rond en de individuele klasse zorgde ervoor dat Excelsior M zich verdedigend niet staande kon houden. WIA liep daardoor in korte tijd uit naar een 1-4 voorsprong en omdat Excelsior M de kansen (want die kreeg het wel degelijk) niet afmaakte, bleef deze marge tot de rust staan.

Na rust een ander spelbeeld. Excelsior M besloot, na een fase waarin WIA de bal eindeloos rondspeelde, meer druk naar voren te geven en dat bracht de verdediging van WIA steeds meer aan het wankelen. Het zorgde voor een leuke tweede helft waarin Excelsior M jaagde op aansluiting en WIA gevaarlijk werd in de omschakeling. In deze fase kwam opnieuw het grootste manco van de tricolores naar boven: scorend vermogen. Waar gezegd mag worden dat de Rotterdamse keeper uitstekend bezig was, had Excelsior M een stuk meer moeten scoren dan het deed.

Via doelpunten van opnieuw Rick Andreae en Nick van Dijk maakte Excelsior M er namelijk slechts twee waardoor het zich niet genoeg beloonde voor de goede tweede helft. Omdat ook WIA hun doelpuntjes bleef meepikken (zeker naarmate Excelsior M meer risico ging nemen) werd de eindstand bepaald op 3-7. Geen punten dus voor de ploeg van Peter van Vliet. Aanstaande maandag speelt excelsior M tegen Maense en kan er opnieuw gejaagd worden op drie punten.