Voor Excelsior M zaal 1 begon gisterenavond het officiële seizoen met een bekerwedstrijd. De mannen van Peter van Vliet speelden in de eerste ronde tegen Westlandia 1. De Naaldwijkers, die lange tijd in de Topklasse uitkwamen, komen inmiddels uit in de 3e klasse, één klasse lager dan Excelsior M.

Dit papieren niveauverschil kwam na een voortvarend begin ook vrij snel tot uitdrukking op het veld. Excelsior M had continu het initiatief, Westlandia deed niet veel meer dan tegenhouden. Derhalve was de wedstrijd bij rust al zo goed als beslist. Door 2 treffers van Remy de Jong en één van Jasper Koogje stond het 3-0 en kon Excelsior M de tweede helft vrijuit spelen.

Ondanks een wat sterker begin van Westlandia veranderde ook de tweede helft het spelbeeld niet. Door doelpunten van opnieuw Remy de Jong, debutant Dani Gonzalez, Michael Stigter en Tom sprong werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 7-2 en bekert Excelsior M dus een ronde verder.

Volgende week begint de competitie en maakt Excelsior M dus zijn debuut in de 2e klasse. In de ‘eigen’ Wethouder Smithal is DSVP uit Pijnacker de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:00.