Het is alweer even geleden dat er op deze site een verslag van onze zaalvoetballers te lezen was. Dat betekent echter niet dat de tricolores stil hebben gezeten. Drie weken geleden werd er in een spannende pot nipt verloren van WIA, vorige week werd op karakter gewonnen van VELO. Gisterenavond pakten de Tricolores opnieuw de volle buit. Hekkensluiter Zwarte Pijl werd in een onnodig spannende pot met 6-5 verslagen.

Excelsior M kwam in de eerste helft snel voor toen Niels Koogje een dribbel vanaf eigen helft bekroonde met een steenharde poeier in de rechterbovenhoek. Rick Andreae schoot vervolgens, opnieuw na een goede individuele actie, de 2-0 binnen waardoor het een makkelijke avond leek te worden. En juist dat is iets waar Excelsior M maar moeilijk mee om kan gaan. Er sloop gemakzucht in de ploeg waardoor de concentratie afnam en daarmee ook het speltempo zakte. Zwarte Pijl, dat net als in de heenwedstrijd met enkele technisch begaafde spelers naar Maassluis was gekomen, profiteerde hiervan en kwam via twee mooie treffers langszij. Vooral de gelijkmaker die achter het standbeen achter Niels Berrevoets werd getikt verraadde klasse.

Excelsior M toonde echter veerkracht, ook een kwaliteit die de ploeg bezit, en kwam via Dani Gonzalez opnieuw op voorsprong. Ook deze voorsprong werd niet vastgehouden waardoor beide ploegen leken af te stevenen op een 3-3 ruststand. In de absolute slotseconden van de eerste helft frommelde Jesse van Gastel de bal echter achter de Rotterdamse goalie waardoor de Tricolores met een 4-3 voorsprong de rust in gingen.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn, die was zwak. Zwarte Pijl ging druk zetten, Excelsior M raakte in paniek en kon de bal niet meer vasthouden. Gevolg: de 4-3 voorsprong werd een 4-5 achterstand. Gelukkig bezit de ploeg de eerder genoemde veerkracht. Ineens, met nog ongeveer 10 minuten op de klok, werd er weer gestreden en gevoetbald. Excelsior M drong Zwarte Pijl steeds verder terug en de gelijkmaker hing in de lucht. De kwam er via Jasper Koogje die goed werd vrijgespeeld door Rick Andreae. Even later mocht Rick na een scherpe counter zelf aanleggen voor de winnende treffer. Oog in oog met de keeper faalde hij niet.

Met nog twee minuten op de klok was er dus toch weer een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Keeper Niels Berrevoets redde in deze fase nog enkele keren knap en ook de aanvallend ingestelde Dani Gonzalez bewees zijn verdedigende waarde door in de blessuretijd een gevaarlijke uitbraak onschadelijk te maken.

Excelsior M komt met de driepunter op een keurige 7e plaats en meldt zich hierdoor in het linker rijtje. De Tricolores krijgen de komende weken echter een zware klus om deze positie vast te houden. De komende drie tegenstanders vertegenwoordigen namelijk de top-3 van de ranglijst. Excelsior M bewees eerder echter al dat het ook deze ploegen kan verslaan. Om opnieuw te stunten zal het qua concentratie en beleving wel de gehele wedstrijd top moeten zijn, iets dat tegen laagvliegers te vaak ontbreekt.