Na een lastige fase in de 2e klasse tot nu toe hebben de mannen van Excelsior Maassluis zaal 1 zich gister avond van een uitstekende kant laten zien en de rug gerecht!!

De nummer twee van de competitie kwam op bezoek in Maassluis en trof een ploeg aan, die vastberaden was om het de ploeg uit Rotterdam moeilijk te gaan maken. Oftewel de opdracht was, er is hier niks te halen vanavond!

Door een jetlag van onze vaste sluitpost Niels Berrevoets stonden we voor een uitdaging en moest er wat gewisseld worden in de opstelling. Met één wissel zou het een conditioneel potje gaan worden waar iedereen volluit moest gaan!

Vanaf minuut één stond onze ploeg positioneel als een huis en werd er nauwelijks ruimte weggegeven. WIA stond een lange avond te wachten. Michael Stigter droeg de aanvoerdersband deze avond en was vastberaden om met het team geen cadeautjes weg te geven.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat WIA het spel wilde maken en hier maakte Excelsior uitstekend gebruik van. Inzakken en in balbezit snel in de omschakeling bleek het recept!!

Uiteindelijk na een lange gelijke stand van 0-0 en prima verdedigend werk kwamen de eerste goede mogelijkheden met snelle uitbraken van o.a  Tom Sprong en Jesse van Gastel.

Tom die in de omschakeling direct het veld groot maakte en goed positie koos achter de defensie van de tegenstander, zorgde ervoor dat hij als aanspeelpunt kon worden ingespeeld om vervolgens met het hele team op te schuiven.

De 1-0 liet ook niet langer op zich wachten en kwam op naam van Shane van de Kooij die alert reageerde en als sluwe spits op de juiste positie stond.

Vervolgens kwam er meer pressie vanuit WIA en profiteerde ze van de minimale vrijheid die ze kregen. De stand werd verkleind tot 1-1 net voor rust.

Niet veel later kwamen de Tricoleres op een 2-1 voorsprong door middel van een bekeken punter van Jesse van Gastel uit de 2e lijn. Later zou blijken dat Jesse de vorm te pakken had deze avond.

Na een korte bespreking in de rust met als taak om compact te blijven spelen en geduld te bewaren zoals in de 1e helft resulteerde dit in ongeduld van WIA.

Er ontstonden ruimtes waardoor de score snel uitliep naar een riante 6-3 voorsprong.

Rick Andrea ook wel de motor op het middenveld te noemen was weer eens overal op het veld te vinden en was een plaag voor de aanvallers van WIA

Met snelle en goede spelhervattingen van Dani Gonzales op goal werd dankbaar gebruik gemaakt van de ruimtes op de helft van de tegenstander waardoor WIA werd teruggedrongen op eigen helft.

Nog even werd het spannend waardoor de score terug liep naar 6-5 in de slotfase. Met twee afstand schoten van Rick Andrea en Tom sprong werd de score veilig gesteld! Jesse van Gastel maakte het laatste doelpunt waardoor hij op totaal vier goals kwam deze avond en hiermee de topscoorder van de avond zou worden.

Al met al een heerlijke overwinning met veel strijd en een duidelijk strijdplan!

Volgende week wacht ons de nummer één van de competitie en hier zal dezelfde discipline voor nodig zijn om het ook PGS vogel lastig te maken in Rijswijk!

Doelpuntenmakers: 4x Jesse van Gastel, 3x Rick Andrea, 1x Shane van de Kooij , 1x Tom Sprong