Excelsior Maassluis kan per direct beschikken over de diensten van Youri de Winter. De aanvaller, die de afgelopen weken al mee trainde met de selectie van trainer Dogan Corneille en in de oefenwedstrijd tegen SBV Excelsior een prima indruk maakte, kwam vrijdag overeen met de clubleiding voor een contract voor de duur van één seizoen.

Na het late vertrek van Lovette Felicia naar Zweden was er een vacante positie binnen de A-selectie ontstaan. Met de komst van De Winter is deze positie nu ingevuld. De 22-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs speelde in het verleden voor onder andere TOGB, Sparta Rotterdam en Scheveningen. Die laatste genoemde club verruilde De Winter afgelopen januari voor een Grieks profavontuur bij AOK Kerkyra. Vanwege het coronavirus werd ook in Griekenland het seizoen vroegtijdig gestopt en keerde De Winter terug naar Nederland. In Excelsior Maassluis heeft hij nu een nieuwe club gevonden.

”Ik was op zoek naar een club waar ik mezelf kan laten zien op het veld”, legt De Winter zijn keuze voor Excelsior Maassluis uit. ”Het gevoel bij de club en de groep is erg goed. Al vanaf de eerste training kon ik het binnen en buiten het veld met iedereen goed vinden. Ik vind het een heel gemoedelijke club wat zeker een grote rol heeft gespeeld bij mijn keuze.”

‘’Wij zijn erg blij dat we een speler als Youri de Winter hebben kunnen toevoegen aan onze selectie’’, zegt Technisch Manager Niels Redert. ‘’Door het wegvallen van Lovette Felicia waren we op zoek naar een geschikte speler met specifieke aanvallende kwaliteiten. Buiten zijn aanvallende voetbal kwaliteiten bezit Youri tevens het Excelsior Maassluis DNA’’, aldus Redert.

Excelsior Maassluis heet Youri van harte welkom en wenst hem veel succes het komende seizoen!