Na een succesvol bekerweekend werd de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De ploeg van trainer Oosterlee was vorig seizoen twee keer te sterk voor Excelsior M en ook dit seizoen was Excelsior M met een 0-2 nederlaag duidelijk te zwak om de Rijnsburgers pijn te doen. Excelsior M was wat betreft het veldspel nauwelijks de mindere van de ploeg uit de Bollenstreek, maar aanvallend kon Excelsior M niet voldoende brengen om doelman Richard van Nieuwkoop te verontrusten. Aan de andere kant stond een opvallende naam in het doel van Excelsior M. Op papier de vierde keeper Kemal Fakili (!) stond onder de Maassluis-lat. Kemal keept al bij Excelsior M vanaf de F-pupillen, stopte als senior al een keer met voetballen, maar keerde afgelopen seizoen terug als keeper in de B-selectie van Sieme Zijm. Door blessures van de drie A-selectie keepers mocht Kemal dus zijn debuut maken in het eerste elftal. Het werd een prima debuut. Aan de nederlaag kon Kemal helemaal niets doen, sterker nog; hij zorgde met een aantal fraaie reddingen dat het bij 0-2 bleef.

De beide keren dat Fakili de gang naar het net moest maken waren keurig verdeeld over beide wedstrijddelen. In de eerste helft was het Martin van Eeuwijk die in de 37e minuut raak schoot. Hieraan ging slordig balverlies in de voorste linie van Excelsior M vooraf. De 2-0 van Raily Ignacio viel pas 5 minuten voor tijd. Ook hier was dom balverlies in de voorste linie debet aan de goal van de Haagse spits die eigenlijk gedurende de wedstrijd nauwelijks gevaarlijk was.

Eigenlijk is hiermee het verhaal van de wedstrijd verteld. Excelsior M mist momenteel het vermogen om aanvallend potten te breken en daardoor is het een heel moeilijk verhaal aan het worden om de laatste plaats te verlaten.

Maar opgeven staat niet in het woordenboek van een echte Excelsior M-speler, dus moeten de spelers en de staf een list verzinnen om deze moeilijke periode af te sluiten.
De achterstand op een veilige plaats is slechts 5 punten en met nog 21 wedstrijden voor de boeg is deze achterstand te overzien.
Volgende week een nieuwe poging om voor een kentering te zorgen tegen landskampioen Spakenburg.