Wedstrijdverslagen zaterdag 9 december 2017

Excelsior M 3 – Westlandia 3 (2-1)

Excelsior M 3 klopt koploper en mengt zich in titelstrijd

Excelsior M 3 heeft de belangrijke confrontatie met koploper Westlandia met 2-1 gewonnen. Door de zege gaan de Tricolores de winterstop in met een achterstand van slechts drie punten. Gezien de stijgende lijn in het spel en het flinke gehalte mooi-weer-voetballers heerst er na de zege veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft.

Excelsior M begon, zoals wel vaker, scherp aan de wedstrijd en kende een goed voetballende beginfase. Niels Koogje werd een aantal maal goed vrij gespeeld op links maar zijn voorzetten konden niet verzilverd worden. De grootste kans was voor aanvoerder Robert van Mierlo die bij een vrije kopkans net te hoog mikte.

Westlandia liet zich af en toe zien in de omschakeling maar trapte herhaaldelijk in de buitenspelval van de verdediging van Excelsior M. De scheids- en grensrechter hadden het, vanwege aanhoudende kritiek van Naaldwijkse aanvallers, in deze fase zwaar te verduren maar hen viel weinig te verwijten. Vlak voor rust kreeg Westlandia dan toch een grote kans. Na een mooie steekbal in het 16 metergebied van Excelsior M kwam kon de spits van Westlandia alleen richting keeper Joey Huijser. Hij kwam gelukkig op tijd uit zijn goal en voorkwam met een prima redding dat de onverdiende 0-1 viel. Ruststand derhalve: 0-0.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Waar Excelsior M 3 normaal gesproken goede fases afwisselt met mindere, gebeurde dit nu niet. Toch kwam Westlandia op voorsprong. Door een persoonlijke fout achterin kregen de groen-witten een vervroegd kerstcadeau dat zij dankbaar uitpakten: 0-1.

Ondanks deze domper brak misschien wel de beste fase van Excelsior M aan. De Tricolores deden er nog een schepje bovenop en drongen Westlandia fanatiek terug. Via een mooie aanval over links viel dan ook de verdiende 1-1. Keeper Joey Huijser hervatte het spel snel en via een paar slimme passes werd Arnoud v.d. Velde diep gestuurd. Hij gaf zo’n lekkere voorzet, laag over de grond, dat een centrale verdediger van Westlandia besloot deze zelf maar binnen te schieten. Hij beroofde spits Koen v.d. Pol daarmee van een zekere treffer maar wat maakte het uit, de stand was weer gelijk.

Westlandia schrok van de tegentreffer en Excelsior M rook bloed. Excelsior M zette goed druk, veroverde de bal steeds snel en speelde zoveel mogelijk vooruit. Het was wachten op de 2-1 en die viel een kwartier voor tijd dan ook. Thomas Fortuin brak door op rechts en legde hem terug op de instormende Jesse van Gastel. Hij wipte de bal subtiel over de keeper en zorgde daarmee voor een vreugde-explosie aan Maassluise kant. De gewenste en verdiende voorsprong was eindelijk daar.

Wat volgde was een lastig kwartiertje waarin Westlandia op zoek ging naar de gelijkmaker. Tot veel grote kansen leidde dit niet, toch moest Excelsior M terug. Door als team te verdedigen en geen domme dingen te doen werd de zege echter professioneel over de streep getrokken en kon een bescheiden feestje gevierd worden.

Excelsior M doet na het kampioenschap in de 4e klasse dus ook in de 3e klasse mee om promotie en dat is niet alleen een compliment aan de spelers maar zeker ook aan trainers John van Zanten en Fred Kraijo en de momenteel door fysieke klachten ontbrekende leider Ruud v.d. Velde. We hopen Ruud in de tweede seizoenshelft weer fris en fruitig langs de lijn te zien staan. Zijn inspirerende houding kan immers net dat laatste zetje geven richting succes.

De competitie wordt op 10 februari hervat met een thuiswedstrijd tegen HVC’10. Een mooie kans op revanche voor de waarschijnlijk slechtste wedstrijd van het seizoen. De laag geklasseerde ‘Hoekenezen’ wonnen eerder immers volkomen verdiend van Excelsior M. Een mooie uitdaging dus om het seizoen mee te hervatten en de stijgende lijn voort te zetten.

HVC’10 6 – Excelsior M 5 (afgelast)

De wedstrijd tussen HVC’10 6 en Excelsior Maassluis 5 is afgelast. De spelers van trainer Arie Herlaar kunnen hierdoor genieten van een extra lange winterstop. Op 27 januari van het nieuwe jaar zal het kalenderjaar geopend worden met een thuiswedstrijd tegen Kethel Spaland.

Excelsior M JO13-1 – SC Feyenoord JO13-1 (2-1)

Na vorige week een prachtige uitzegen tegen de ijzer sterke, Spartaan ‘20. Staat voor de mannen van Luuk Bijl en Vincent Bakkenes deze zaterdag morgen weer een lastige wedstrijd op het programma. Feyenoord komt op bezoek. Op de vroege zaterdag morgen. Ze beginnen slecht en komen 0-1 achter. De bal kwam in het zestien meter gebied en er werd hands gemaakt en de bal ging op de stip en de centrale verdediger Daan Bos mocht het doen en hij bleef koel en schoot de bal netjes in de rechter onder hoek. En het was 1-1. In de 2e helft kwam Excelsior geconcentreerd uit de kleedkamer, ze gaven veel druk vooruit en creëert veel kansen en zet Feyenoord onder druk, en toen werd er gewisseld Djivan v.d. harst moest plek maken voor Ilias Andrade. Er kwam er schot op goal en de keeper liet los en De ingevallen Ilias Andrade maakte De 2-1. Ze voetbal de goed de bal ging van Joëll naar Bryan en naar Milan de bal werd naar bader gespeeld en toen naar Mo en die stak Micheal goed weg Micha schoot net voorlangs.

Excelsior Maasluis Jo13-1 is door de overwinning WINTERKAMPIOEN!!

DBF  MO11 – Excelsior M MO11 (10-0)

Na een flinke rit naar het altijd lastige Achterhuizen kwamen de dappere dames van Excelsior al snel achter. De meiden van Excelsior boden flink wat tegenstand maar moesten toch in de eerste helft het onderspit delven en gingen dan ook rusten met een 0-6 achterstand. Na een peptalk van Tessa en de coach ging het een stuk beter in de tweede helft. Lang bleef de score hetzelfde maar door snelle counters van de tegenstandsters vlogen
er toch weer 4 in en kwam de eindstand op 0-10 uit. Het klinkt misschien een beetje vreemd na zo’n uitslag, maar we zien absoluut flinke vooruitgang en gaan er dan ook vanuit dat de eerste punten voor dit leuke team dan ook steeds dichterbij komen.

Berkel JO10-3 – Excelsior M JO10-1 (1-9)

Al snel kwamen we op 1-0 na een fout van hun keeper die slecht uittrapte.De bal viel voor de voeten van Jens die geen moment twijfelde en meteen schitterend uithaalde van zo’n  20 meter. Daarna stapelden we kans op kans en het was een wonder dat het bij rust maar 0-1 was;dat had met gemak ook een nulletje of 7 kunnen zijn. We moeten er wel bij zeggen dat hun keeper met een paar uitstekende reddingen zijn ploeg ook op de been hield. Ons tempo was de eerste helft ook niet zo hoog.Wel zetten we goed druk.Een enkele keer kwamen zij eruit,maar vaak was hun eindpass onnauwkeurig. Onze verdedigers stonden ook  steeds goed in positie en  gaven elkaar goed rugdekking en Thijmen was scherp wanneer dat nodig was.

De tweede helft begonnen we uitstekend met een mooie goal (binnen 1 minuut) van Luuk. Met geluk kwam de tegenstander op 1-2(bal van richting veranderd) en even ging het wat minder met ons.Maar na een minuut of 10 kwam het vertrouwen weer terug.We zetten hoog druk en het baltempo ging ook flink omhoog.Met snelle combinaties vonden we elkaar makkelijk, met mooie acties van Luuk en fijne (steek)passjes van Jens en Luke.De verdediging (dit keer ondersteund door Akkram,die continue druk zette)gaf amper kansen weg. Juliano speelde uitstekend ,met rust en overzicht net als  Dean en op links kon Jayden naar hartelust opkomen met zijn snelheid. Zo liepen we ineens razendsnel uit naar 1-9 met heerlijke goals van Luuk (nog 2x) ,Jayden (2x),Dean,Luke en Jens. Keeper Thijmen moest nog 1 keer een mooie redding verrichten.

Uiteindelijk weer een mooie overwinning.Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen poortugaal. Dan zullen we flink aan de bak moeten want die ploeg staat ook hoog.

Excelsior M JO10-2 – VDL (1-3)

Afgelopen Zaterdag was de moeilijke wedstrijd tegen VDL!

Na weken van hard trainen had trainer Ed beloofd om te komen coachen en te kijken hoe het team voetbalde! En we hebben Trainer Ed ook duidelijk gehoord, vanaf het begin in de kleedkamer tot op het veld was het duidelijk dat Coach Ed wel het eea verwachte van het team! Na de ‘speech’ in de kleedkamer waar het team en papa’s en Mams’s ademloos luisterde was het tijd om het veld in te gaan en vanaf het eerste fluitsignaal was het ExcM die de opdrachten goed uitvoerden , VDL waarvan de meeste spelers stuk groter waren, had het moeilijk en ExcM was dicht bij de 1e mogelijkheid om te scoren!

Trainer Ed stuurde de spelers naar de juiste plaatsen want daar hadden de spelers nog wat moeite mee, maar steeds meer en meer wisten de spelers wat ze moesten doen! Toch was het VDL dat als eerste scoorde, en met vol energie ging ExcM er weer tegenaan, maar VD L speelde het net wat slimmer en scoorde de 2 en 0-3

Tot 3 min voor tijd bleef dat de stand , maar daar was ineens Dean die de bal op snelheid meenam richting de goal en met een scherpe prachtige voorzet, kwam Freek op het juiste moment ingelopen en gleed de bal als een prof het doel in… een echt spitsen goal!
Kort daarop blies de scheidrechter voor het einde maar wat was Trainer Ed Trots op dit team wat gestreden heeft voor wat ze konden!
Ook de mama’s en Papa’s waren heel tevreden en klapten hun koude handen warm! Top gedaan !!

Spijkenisse JO9-2 – Excelsior M JO9-1 (afgelast)

Terwijl we klaar stonden om te vertrekken naar Spijkenisse voor een vroege uitwedstrijd, kwamen het bericht dat de wedstrijd was afgelast. Ook de spelers die al in de Beneluxtunnel reden konden weer naar huis.

Excelsior M JO9-2

De jongens van Excelsior M JO9-2 waren deze zaterdag sowieso al vrij en hoefden hun wekker dus niet te zetten. Aanstaande zaterdag staat de volgende bekerwedstrijd tegen Sportclub Monster op het programma. Een echte knock-out wedstrijd! Het wordt een spannende week!

Excelsior M JO8-2 – VFC JO8-6 (8-2)

Van de 16 f elftallen moesten we tegen Jo8-6 van start. Met Mert en Rayan als wissel trotseerde we de kou. VFC had nog nooit gewonnen, maar toch maakten ze het ons knap lastig. Eerste kwart 0-0.
Vervolgens kwamen Quinsley en Mirza naar de kant en in de 13e minuut wist Stan een goal te maken. Ruststand 1-0.
Marijn wisselde zijn keeperstenue aan Jens en probeerden we het af te maken.

Na een corner van Quinsley scoorde Marijn 6 minuten na rust. 2 minuten later kregen we de 2-1 om de oren. Rayan onderschepte daarna de bal van de keeper en zorgde weer voor een riantere voorsprong. Door de 3-2 leek het nog even spannend te worden, maar daarna walsten de tricolores over VFC heen en was de eindstand 8-2 met goals van Mert, Samuel, Quinsley en Marijn.