Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 7 april 2018.

HHC Hardenberg 1 – Excelsior M 1 (1-1)

HHC Hardenberg en Excelsior M deelden afgelopen zaterdag de punten. Voor de Tricolores bleek het gelijkspel deze middag het maximaal haalbare aangezien het nauwelijks gevaarlijk werd voor het doel van de thuisploeg. De enige keer dat het gevaarlijk werd was het team van trainer Jeroen Rijsdijk meteen trefzeker. Omdat HHC Hardenberg in de eerste helft een fout wist af te straffen en vervolgens enkele kansen niet wist te benutten, stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Zo bleef Excelsior M ongeslagen tegen HHC Hardenberg in de Tweede Divisie. Komende zaterdag speelt Excelsior M de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De aftrap op sportpark Dijkpolder is om 14.30 uur. We zien u dan graag weer langs de lijn.

 

Excelsior M 5 – Deltasport 3 (3-7)

Excelsior M 5 staat weer met beide voeten op de grond. Na de heroïsche overwinning bij Kethel delfde het nu het onderspit tegen Deltasport. De Maassluizers gingen met ruime cijfers onderuit.

Zeker voor rust was het abominabel slecht. Tom had een off-day, maar eigenlijk haalde alleen Chris een ruime voldoende. Het hielp daarbij niet dat de Vlaardingers elke persoonlijke fout afstraften met een treffer. Dick maakte voor de thee de enige treffer, hij vond de korte hoek op aangeven van Juri.

Oefenmeester Arie Herlaar had niet veel materiaal op de bank zitten om het tij te keren. Eus verving Gerald en Excelsior startte weliswaar eens goed aan de tweede helft. Melvin verkleinde de marge en Excelsior kreeg goede kansen om de spanning terug te brengen. Het inschuiven van Chris hertelde het evenwicht op het middenveld, waar het voor de thee overlopen werd. Maar het Maassluise offensief hield niet lang genoeg aan, ook al scoorde Eus na een prachtige solo met een dito stift. Deltasport bleef kansen krijgen doordat Excelsior va-banque ging spelen en de Vlaardingse overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar.

Zoals het hele seizoen al, ontbrak het niet aan de werklust. Dit keer was het een gebrek aan scherpte, een ongelukkige eigen goal, maar vooral een goede tegenstander. Die wacht ook zaterdag op Excelsior, dan wordt er naar Vlaardingen afgereisd voor een treffen met CION.

 

Gemert JO17-1 – Excelsior M JO17-1 (1-3)

Wat zou de JO 17-1 dit jaar doen als kersverse promovendus in de 2de Divisie?
Doelstelling 1 , handhaving echter,
De mannen van trainer Gino en Jorrik zijn de doelstellingen aan het bij stellen.
Na afgelopen week het gelijk spel tegen Fortuna Sittard en de winst woensdag in de inhaal wedstrijd tegen FC. Dordrecht is onze JO 17-1 beland op de 4de plaats.

Bij winst uit bij Gemert doet men serieus mee aan de 3de periode. Excelsior M begon sterk in het eerste kwartier.
Het leverde dan ook snel de 1-0 voor Excelsior M op door een vrije trap van Rafael.
Met hulp van de paal en kunst en vliegwerk van de keeper hield de keeper van Gemert zijn doel veder schoon in het eerste kwartier.
Gemert werd iets gevaarlijker en kwam zelfs tegen de verhouding in tot de 1-1 waarna de beide ploegen aan de thee gingen.

In de tweede helft was het Gemert dat de 2-1 had moeten maken ware het niet dat Angelo Bonnet de bal met de hand voor de lijn weg sloeg. Dit werd echter niet gezien door de scheidsrechter en zo ontsnapte Excelsior M.
Excelsior M nam daarna het heft in handen en via Angelo die vanaf de achterlijn de bal voor gaf schoot de inlopende Kylan Muis de bal vol in het net echter, tot ieders verbazing werd het doelpunt op advies van de assistent afgekeurd wegens buitenspel.

Zo bleef het spannend met de 1-1 op het scorebord. Excelsior M bleef in die fase van de wedstrijd op zoek naar de 2-1. Coen brak aan de linkerkant door en werd in de 16 beetgepakt en onderuit getrokken door een speler van Gemert.
Penalty en de tweede gele kaart zo dat Gemert verder moest met 10 man.
Het was Julian Dijkxshoorn die als vaste penalty nemer ook deze penalty feilloos inschoot.
Het was Tygo die 5 minuten voor tijd het doek definitief sloot voor Gemert en de 3-1 binnenschoot.
Een compliment aan het gehele team dat als eenheid deze prestaties neerzet en Gino ,Jorrik ( Luuk ) die als trainers staf elke keer weer op de juiste manier de wedstrijd voorbereiden en inspelen en het beste uit de groep haalt.
Door de gunstige uitslagen op de andere velden staat onze JO 17-1 niet alleen 4de maar voert het nu ook de leiding in periode 3 aan……………..waar draait dit op uit?

Volgende week thuis tegen Alexandria om 12:45.

 

Xerxes DZB MO11 – Excelsior M MO11 (2-1)

Zaterdag hadden we de wedstrijd tegen Xerxes. Jacy was de keeper. Op het begin speelden we heel goed over en hadden we zelfs een paar kansen om te scoren, alleen lukte dat helaas niet. Toen ging de tegenstander goed in de aanval en scoorden een doelpunt, dus 1-0 voor Xerxes. Toen gingen we hard spelen en hadden weer een kans maar die was naast. Ze gingen weer goed in de aanval en scoorden nog een keer 2-0 voor Xerxes. Daarna was het rust.

Tijdens de rust vertelde onze trainster ons dat we goed ons best hadden gedaan, maar niet goed genoeg. We moesten meer overspelen vertelde ze. En dat deden we ook.

De tweede helft gingen we meer en meer overspelen en werden we sterker. We scoorden zelfs nog een doelpunt! Die was van Anna, 2-1 voor Xerxes. Daarna hadden we ook nog kansen en Xerxes ook. Maar allebei onze teams scoorden daarna niet meer, 2-1 verloren van Xerxes. Dat was de eindstand.

 

Westlandia JO9-4 – Excelsior M JO9-4 (4-4)

We moesten zaterdagochtend vroeg uit spelen tegen Westlandia JO9-4. Deze keer stond Ruben in het doel. We begonnen de wedstrijd heel goed en kwamen al snel op 0-1 voor.
Ondanks ons goede spel werd het toch 1-1. Doordat we goed bleven overspelen kregen we wel steeds meer kansen en daardoor maakten we al snel 1-2.
We konden in de 1e helft onze voorsprong verder uitbouwen naar 1-4.

Met zelfvertrouwen begonnen we aan de 2e helft alleen maakte Westlandia al snel 2-4.
We bleven achterin rommelen en kregen de bal niet weg waardoor Westlandia 3-4 scoorde. Uiteindelijk werd het 4-4 met een hele spannende slotfase tegen een sterke terug gekomen Westlandia. Doelpunten makers: Mohammed, Hamza (2x) en Mac.

 

HBSS JO8-1 – Excelsior M JO8-2 (1-3)

Zaterdagochtend in alle vroegte werden wij in Schiedam verwacht. De wedstrijd tegen HBSS jo8-1 ging om 08:30 van start. Vandaag stond Mert de eerste helft in het doel, en Mirac de tweede helft. Beide jongens stopten op 1 na alle ballen van HBSS. In het veld waren de jongens echt in vorm, toen ze eenmaal wakker waren. De eerste goal werd gemaakt door Mirac. Daarna volgde een gelijkmaker van de tegenpartij. Quinsley knalde nummer 2 er in.
Je kunt goed zien dat de trainingen doorwerken op het veld. De jongens probeerde mooi in bepaalde formaties te spelen en dat merkte je bij het overspelen, ze vinden elkaar steeds beter.

Tijdens de tweede helft schoot Quinsley op de lat, de bal kwam net weer voor de lijn naar beneden. Gelukkig stond Enda klaar om hem er alsnog in te knallen. Mirza was onmisbaar, hij bleef ondanks een nare trap tegen zijn kuit stevig in het spel. Elia blijkt een geweldig verdediger. HBSS kwam maar heel moeilijk langs hem heen. Helaas was Rayan ziek.
De eindstand werd 1-3 voor excelsior-m.

 

Excelsior M JO8-3 – MVV ’27 JO8-2 (3-9)

Vandaag moesten onze jongens tegen de buren uit Maasland. En als je weet dat MVV’27 komt dan moet je aan de bak.
Eindelijk was er vandaag geen vorst en regen om te voetballen maar scheen het zonnetje heerlijk op het voetbal veld.
Daar we geen vaste keeper hebben lost begeleider Angelo dit keurig op door iedere speler een halve wedstrijd in het doel te zetten. De eerste helft was Yuriy aan de buurt en de tweede helft nam Thomas deze plek over. De wedstrijd begon en al gauw was te zien dat MVV fysiek iets sterker was. Het positie spel waar Angelop op hamert was bij ons echter beter als bij MVV’27. Als u dadelijk de uitslag ziet zal u hier u zich misschien over verbazen. Angelo is hier echter op aan het trainen en was vandaag hier zeer tevreden over.

Maar genoeg details. Na zo’n 5 minuten nam MVV de leiding met 0 – 1. Marijn wist de 1-1 te maken. MVV gaf snel antwoord 1 – 2. Yuriy wist daarna een paar mooie reddingen te verrichten en Reav maakte de 2 – 2. Yuriy twijfelde bij een uitgooi en daardoor kon MVV sneller bij de bal komen 2 – 3. De ruststand werd nog 2 – 4. Dus u ziet op de foto de bespreking. Bij MVV liep een fysiek sterke jongen met een hard schot die regelmatig tussen de palen in het doel van Excelsior vielen en MVV liep uit naar 3 – 9. De derde goal van ons werd nog door Reav gemaakt. Angelo moest iets eerder weg omdat hij uit naar Gemert moest om te voetballen maar de vader van Reav, Gerard, nam de begeleiding feilloos over. De uitslag was wat geflatteerd want onze jongens speelden door het positiespel veel op de helft van MVV, echter onze schoten vlogen naast het doel Na 2 overwiningen en 2 gelijke spelen de eerste nederlaag. Maar dat hoort er ook bij. Volgende week gaan we er weer tegen aan jongens uit bij MSV’71.