Vroeger had Excelsior Maassluis het Weeknieuws. Dit was het clubblad van de vereniging waarin de verslagen van nagenoeg alle teams te vinden waren. Omdat het eigenlijk erg leuk is om ook het wel en wee van andere teams te volgen kun je hier iedere zondag wedstrijdverslagen vinden van de wedstrijden van dat weekend.

Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Dit zijn de ingeleverde verslagen van de wedstrijden van zaterdag 25 november 2017.

Excelsior M VR 1 – Nootdorp VR2  7-0

Vandaag na een lange radiostilte dan eindelijk een verslag!

De teleurstelling na de (kansloze) nederlaag tegen Xerxes was erg groot en helaas daarna stond er een lange tijd geen wedstrijd op de planning.

Dan vandaag eindelijk weer een wedstrijd! Over Nootdorp was weer niet veel bekend.

De wedstrijd begon wat slordig en het was even wennen op het hobbelige gras van veld 4. Na wat kansjes was het dan toch Richelle die op goal schoot en wist te scoren, 1-0!

Tien minuten later stuurde Tessa met een mooie steekpass Richelle weg die de bal prachtig laag in de verre hoek schoot. 2-0!

Er waren heel wat kansen en de paal en de lat zaten een aantal keren in de weg! Zo schoot Tessa vlak voor rust hard op de lat en werd er uit de rebound niet gescoord. Nootdorp was eigenlijk niet gevaarlijk geweest.

Na de rust duurde het erg lang voordat het spel goed op gang kwam.Tessa maakte uiteindelijk na een goede combinatie met Soof (die haar nieuwe plek op het middenveld goed invulde) de 3-0!

Zes minuten later was het weer raak, toen Richelle haar middag compleet maakte met een verdiende hattrick, 4-0!

Drie minuten later was het weer raak. Shirley (speelster van MO15) maakte haar eerste minuten voor de vrouwen en gaf een mooie voorzet op Tessa die uit de lucht met een mooie draai de 5-0 scoorde! De vrouwen waren lekker op dreef want vier minuten later schoot Richelle haar vierde doelpunt van vandaag, door de bal van afstand hoog over de keepster te schieten. 6-0!

Miek maakte de middag compleet door na een mooie rush van Moniek de 7-0 binnen te tikken!

De vrouwen van Nootdorp probeerde nog aan te zetten en door een snelle aanval kwam er nog een speelster van Nootdorp alleen voor Marlon te staan. Gelegenheidskeepster Marlon wist als een echte keeper de bal te keren met een mooie redding!

Vandaag speelde Cocó eindelijk haar eerste wedstrijd mee, nadat ze al een langere tijd (overgekomen van HVC’10) had meegetraind!

Verder maakte naast Shirley ook Sarah vanuit MO15 haar eerste minuten voor de vrouwen!

Een verdiende overwinning vandaag op deze gure zaterdagmiddag en fijn om eindelijk weer de drie punten binnen te hebben!

Excelsior M JO19-1  –  Spartaan ’20 JO19-1  3-1

Afgelopen zaterdag 25 november mocht JO19-1 het thuis opnemen tegen Spartaan ’20 uit Rotterdam Zuid.

Nog de ongelukkige 1-0 nederlaag vorige zaterdag uit tegen Alexandria ’66 had het trainersduo Stans/Metgod maar één doel voor ogen voor de komende 3 wedstrijden tot de winterstop: 9 punten!!!. Trainer Stans had een korte maar duidelijke bespreking voor de wedstrijd.

De wedstrijd was 1 minuut oud en de 1-0 stond al op ons mooie scorebord, waarvoor dank Edward Riedijk. Na een inworp kwam de bal bij Sekou terecht die direct voorgaf waardoor Tre ongenadig kon intikken. Excelsior bleef drukken en joeg Spartaan op en wederom kwam de bal bij Sekou die met een heerlijk lob de keeper verschalkte 2-0. Ondanks de vroege voorsprong bleef Excelsior jagen en Spartaan was rijp voor de definitieve knock-out, in de 24e minuut had Mo een heerlijke individuele actie over links waarna hij Tre bediende die op zijn beurt de bal afgaf aan de vrijstaande Guylain die de bal helaas net naast schoot. In de 28e minuut nam Guylain een corner die onberispelijk door Jamie werd ingekopt, 3-0. Helaas moest Mo in de 31e minuut het veld door een enkelblessure verlaten en Gillian mocht zijn plaats op het middenveld innemen. De laatste 10 minuten liet Excelsior de teugels iets vieren waardoor Spartaan in de 35e minuut hun eerste kans kreeg echter Dimitri gooide zijn ziel en zaligheid voor de bal waardoor Spartaan niet kon scoren.

Ruststand  3-0.

De 2e helft liet een totaal ander gezicht zien. Spartaan leefde op en wij lieten ze voetballen waardoor Danny in de 62e minuut bij een één op één situatie een wereldredding had. Spartaan nam steeds meer initiatief en liet zien dat zij niet voor niets 4 punten boven ons stonden. De laatste 20 minuten konden wij er weinig tegenover stellen wat resulteerde in een afstandsschot die pardoes voor Danny in de linkerhoek van de goal verdween, 3-1. Trainer Stans probeerde met vers bloed, Noah voor Milan, Manasse voor Tre, Juremy voor Timo het spel weer naar ons toe te trekken. In de 90e minuut een penalty voor Spartaan na een ongelukkige actie en geel voor Dimitri die echter naast werd geschoten waardoor de einduitslag op 3-1 blijft staan.

Samenvattend een wedstrijd met 2 gezichten, zeker weer stof tot nadenken om die mee te nemen naar de volgende wedstrijd THUIS tegen A.R.C. uit Alphen a/d Rijn, aanvang 15.00 uur.

Excelsior M JO19-3 – Hermes DVS JO19-1 4-3

Vandaag mochten de boys aantreden tegen een tegenstander die ook nog niet veel gewonnen had en daardoor onze mogelijkheid een beetje weg te komen uit de onderste regionen.

Vooraf helaas weer veel moeite om een keeper los te weken van een van de selectieteams, maar gelukkig was Raymond bereid om,  tegen de stalorder van zijn overbezorgde coaches, toch nog de 1e helft een team in nood te helpen. Vooraf werd door de coaches vooral gehamerd op spelvreugde en vooral voetballend de oplossing te zoeken tegen de voornamelijk fysiek sterkere tegenstanders in onze poule.  Na een goede warming-up begonnen we sterk aan de wedstrijd wat al snel resulteerde tot een handvol kansen en het was uiteindelijk Patjemosss die de 1-0 heel strak tegen de touwen schoot. De spelvreugde straalde eraf, Luca draaide inmiddels zijn tegenstander helemaal dol en de 2-0 kon niet uitblijven en na een assist van Brysos010, maakte Luca het zelf prima af. Toch kan je als coach met en iets dalende hartslag inmiddels nooit echt rustig blijven want halverwege de helft kwamen onze 5 wissels in het veld en dat geeft een beetje onrust. Het overwicht ebde een beetje weg en Hermes kwam steeds vaker oog in oog met Raymond, maar daar weet laatste man Maarten wel weer raad mee door de tegenstander even kunstgras te laten eten. Helaas in de 16 en dus een terechte penalty tegen en de 2-1 ruststand was een feit.

Inmiddels stapelde de ziekteboeg zich op. Mats kon niet verder met een zwabbervoetje, Nathan had krampjes, Raymond moest verplicht weg en ook Luca had een feessie.

De 2e helft dus maar 1 wissel en Max voor de eerste keer in zijn leven op doel.

De koppies stonden echter strak, Ted spoorde de boys nog eens aan en de coach zag dat het goed was, zeker nadat vroeg in de 2e helft papa FCBboy010 de 3-1 erin tikte na een assist van Dani Fortuno.

Helaas kwam Hermes toch nog terug in de wedstrijd en na de 3-2 en 3-3 kon de wedstrijd alle kanten op.

Voorin werden teveel kansen gemist en achterin redde Max ons door een bal op de lat te tikken. Ondertussen kregen we een flinke hagelbui op de kop en leek de wedstrijd in een remise te eindigen.

Vlak voor tijd was het echter SZB (Sven Zonder Bijnaam) die de 4-3 maakte en ons zodoende die heerlijke overwinning bezorgde.

Wat een goede teamprestatie boys, het was genieten in het veld alsmede langs de lijn.

Spartaan ‘20 JO17-1 –  Excelsior M JO17-1 1-2

Kon ExcelsiorM de 3de zege op rij gaan boeken? Spartaan 20 was onderaan te vinden in de 2de Divisie en had dringend punten nodig.

Het werd zoals verwacht dus een lastige partij tegen een felle tegenstander.

Vraag bij aankomst was sowieso, ging het door?

Bij aankomst bleek het veld wit te zijn van de hagel en was het wachten op de scheidsrechter of we konden beginnen. Gelukkig, door wat ijsschuif werk van wat vrijwilligers werd het veld bespeelbaar gemaakt.

Het was Excelsior M dat in de begin fase wat kansjes kreeg maar gedurende de 1ste helft had ook Spartaan zijn momenten en kwam er soms gevaarlijk uit. Het spel ging op en neer maar je kan inmiddels wel zeggen dat Gino Ninaber en Jorik van Adrichem met Kaylan Muis elke week een zekerheidje hebben op minimaal een doelpunt..

Het was dan ook Muis die de 1-0 voor Excelsior M in het doel werkte.

Na de rust scoorde Julian Dyxhoon de 2-0, de buit was binnen of toch niet? Het was Spartaan dat vrijwel direct via de lange bal de 2-1 scoorde.

Met nog 20 minuten te gaan werd het strijden voor de punten.

Het mag gezegd worden, de verdediging en het middenveld van Excelsior M leverde strijd voor elke meter en ook onze keeper stond zijn mannetje.

Vlak voor tijd werd er dan ook “Italiaans verdedigd”, ballen werden huizenhoog over de lijn geschoten, alle trucs werden uit de kast gehaald en ook dit onderdeel van het voetbal is door de mannen van Gino en Jorik bijgebracht. Een overwinning over de streep heen trekken.

Spartaan ging over op een slot offensief en probeerde via de lange bal de vleugel spelers en spits te bereiken.

Het werd nog even zweten maar Excelsior M haalde vakkundig de winst binnen waarmee Excelsio rM JO17-1 de top 5 binnen komt met nog een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week Alphense Boys uit dat hekkensluiter af is door zelf te winnen en door het verlies van Spartaan 20.

Westlandia JO15-1 – Excelsior M JO15-1  0-2

Excelsior M. JO15-1 kon de goede lijn van vorige week doortrekken door bij Westlandia 0-2 te winnen. Vanaf minuut 1 was het Excelsior die liet zien dat het vandaag wilde winnen. Dit resulteerde in de 1e helft in heel veel balbezit maar weinig echte kansen. Westlandia kwam er de gehele wedstrijd spaarzaam uit en heeft eigenlijk geen kans gehad. Begin 2e helft viel de 1e goal. Mooie actie van Mark over de linkerflank die goed klaar legde voor Ilyass en die faalde niet 0-1. 5 minuten later was het Ilyass opnieuw die scoorde na een corner die slecht verwerkt werd door westlandia. Ilyass was er snel bij en maakte de 0-2. Hierna was de wedstrijd gespeeld en werd de pot ‘ volwassen ‘ uitgespeeld.

 

Excelsior M JO13-1-XerxesDZB JO13-1 5-1

De negende competitie wedstrijd die gespeeld wordt in de hoofdklasse door onze mannen van de JO13-1. Vandaag staat een thuiswedstrijd op het programma tegen XerxesDZB. Vorige week heeft XerxesDZB erg knap gelijk gespeeld tegen onze concurrent Spartaan’20. De mannen waren dus gewaarschuwd!

 

We begonnen de wedstrijd met veel balbezit. We konden de bal rond spelen. Dit werd in een tempo gedaan dat de tegenstander bij kan blijven. Na een minuut of 10 stuurde centrale verdediger Daan onze linksbuiten Luuk in de diepte die 1-op-1 op de keeper kon doorlopen en de 1-0 binnen kon schieten. 

 

Vlak voor rust was er een aanval volgens het boekje. De bal werd ingespeeld door een verdediger naar Mo. Onze spits Zeljko maakte goed ruimte voor de middenvelders. 

Mo kon de bal bij Michael, onze regtbuiten, krijgen die de bal met een afgemeten voorzet op de goed meegelopen middenvelder Jochem gaf, die hem binnen kon lopen. 2-0 met rust dus.

 

In de eerste 3 minuten van de tweede helft zorgden Joell en Michael met beide een goal en een assist voor een 4-0 voorsprong.

Onze aanvoerder Badr kon het spel van de ene kant naar de andere kant verplaatsten met zijn traptechniek zodat we de backs Joell en Milan goed konden gebruiken. 

Cas had niet zo veel te doen en stond rustig goed coachend voor zijn doel.

 

10 minuten voor tijd maakte Mo de 5-0 en breide daar de score mee uit. Vlak na de 5-0 maakte XerxesDZB het leed een beetje minder zwaar door een toch nog te scoren(5-1) . Dit was pas het derde doelpunt tegen in negen wedstrijden. Complimenten dus voor de verdediging die vandaag bestond uit Daan, Milan, Djivan en Joell met Bryan als invaller. 

 

Na negen wedstrijden staan de mannen van Luuk Bijl en Vincent Bakkenes met 27 punten fier aan kop. Volgende week zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Spartaan’20 op het programma! 

Excelsior M JO13-2 – WFB JO13-1 2-1

Eindelijk, eindelijk, de eerste punten zijn binnen!!

Na weken van pech heeft O13-2 (D2) afgelopen zaterdag een knappe overwinning behaald tegen de nummer 4 WFB!

Wat deze mannen( en vrw Quinty) al weken hebben laten zien, strijd en inzet, met elkaar en voor elkaar, was daar dan de terechte overwinning, de hatelijke 0 is weg op de ranglijst!!

En de overwinning was meer dan verdiend, niet kado gekregen, opnieuw hard moeten werken , WFB , paar keer gevaarlijk bij het doel van Timo, maar die hield zijn doel afgesloten!

Het publiek schreeuwde enthousiast mee, iedereen gunde dit team zo die overwinning en ja hoe mooi kan voetbal dan zijn, de ene week spelers met tranen in de kleedkamer door in de laatste paar minuten met 1-0 verslagen worden en nu een week later… dolle pret en big smile op die gezichtjes Top gedaan en nu omhoog kijken en de volgende tegenstander laten zien dat we wel degelijk een team hebben wat kan winnen … ook uit!!

SVV JO11-1 – Excelsior M JO11-1 3-6

Na twee nederlagen op rij heeft JO11-1 weer een overwinning geboekt. Op bezoek bij SVV in Schiedam boekte de ploeg van trainers Jesse Lub, Joey van der Plas en Jamie den Hartog een overtuigende 6-3 overwinning.

Vooral de eerste helft speelde JO11-1 erg goed en kwam het ondermeer uit tweede corners tot score. De rust werd in gegaan met een 4-0 voorsprong.

Na rust maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer waarna Excelsior M binnen de minuut weer wist tegen te scoren. Vervolgens werd het zelfs 6-1 voor de Tricolores. In de laatste minuten werden er nog twee (onnodige) doelpunten weg gegeven waardoor de eindstand 6-3 werd.

Excelsior M JO11-2 – GSC ESDO JO11-2 11-1

Op een frisse zaterdagochtend speelden we tegen de nummer laatst. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werd heel goed samengespeeld. En bij vlagen prachtige combinaties. We stonden dan ook al snel met 1-0 voor door een eigen doelpunt van GSC ESDO Nagenietend van de goal was het snel 1-1. Daarna hadden wij het betere van het spel. Wat ook al snel resulteerde in de 2-1, 3-1, 4-1 Dit was ook tevens de ruststand. Na de rust pakten we het weer goed op. We speelden weer net zo goed als de 1e helft. Wat resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 11-1 En als we voorin wat meer het overzicht hadden gehad, had de stand nog hoger uitgevallen. Het enige jammere was dat de coach van de tegenstander 5 min voor tijd het wel genoeg vond en zijn spelers van het veld haalden. Als reden gaf hij aan dat we er nu wel genoeg doelpunten hadden gemaakt…..

Volgende week LYRA thuis. We moeten er dan wel staan en zeer geconcentreerd voetballen. Dan kunnen we de 3 punten weer in Maassluis houden.

Doelpuntenmakers: Promiss 6x, Sami 3x Quintin 1x

Excelsior M MO11-1 – Poortugaal MO11-1 1-3

Na een goede warming up op deze koude november ochtend gingen wij heel erg goed van start. Onze tegenstanders uit Poortugaal waren wel een kopje groter dan ons maar wij lieten ons daar niet door uit het veld slaan.

In de eerste helft heeft Madelief ons team op 1-0 voorsprong gebracht.

Wat waren wij met zijn allen trots! Elke week zie je ons team groeien.

Na de rust hebben wij ontzettend ons best gedaan om de 1-0 te behouden maar helaas kwam de tegenstander ineens op de keepster af en scoorde de 1-1.  Jacy was deze wedstrijd de keepster en baalde er enorm van dat er een tegen doelpunt kwam. Wat zo leuk is aan ons team is dat iedereen elkaar heel erg steunt en bemoedigend toespreekt. Anna fluisterde nog naar Jacy, het geeft niks hoor je hebt heel erg je best gedaan.

We hadden wel een paar kansen, maar helaas lukte het niet meer om nog te scoren ondanks de inzet van alle meiden. De eindstand is 1-3 geworden. Elke week is weer een ervaring rijker en straks gaan we echt een wedstrijd winnen! Ook elke week onze trouwe supporters aanwezig.

Meiden ga zo door!

VOC JO10-3 – Excelsior M JO10-1 3-7

Na een bliksemstart, 0-1 in de 1e minuut, konden onze jongens mooi combinerend eenvoudig uitlopen naar 0-3.

Dat werd de tegenstander iets teveel en zij zetten er een tandje bij.

Voor rust scoorden zij ook 2 keer.We kregen zelf nog een aantal goede kansen die helaas net gemist werden. Ruststand 2-3.

Na rust begon de tegenstander goed en met wat geluk en dankzij onze topkeeper Thijmen werd het geen 3-3.

Daarna kregen we meer ruimte en in het laatste kwartier gingen we daar goed mee om. We werkten hard en creeerden veel kansen.Uiteindelijk wonnen we verdiend met 3-7! Waardoor we meteen in de top 5 staan.

Doelpuntenmakers: Dean (2x),Luuk (2x),Jens,Luke en Milan.

Excelsior M JO9-2 – HBSS JO9-1 0-9

Wie de uitslag van deze wedstrijd ziet zal snel zijn conclusies trekken… “HBSS heeft Excelsior M vernederd!” Als je alleen naar de score kijkt kun je er inderdaad weinig anders van maken. Toch klopt dat beeld niet helemaal… Oud-trainer Co Adriaanse zou het omschrijven als ‘Scorebordjournalistiek’, en terecht…

Natuurlijk, we hebben vandaag veel te naïef gespeeld. We waren bang voor de grote jongens van HBSS die heel hard konden schieten. Iedere keer als een speler van HBSS op de goal wilde schieten (ongeveer het enige dat ze konden) sprongen wij bang weg en gaven wij ze alle ruimte. Dit leidde tot 9 tegengoals! Veel te veel!

Daarentegen hebben wij zelf te weinig kansen gecreëerd. Ook in het aanvallen waren we niet brutaal genoeg. Toch hebben we een aantal hele goede dingen laten zien. Zonder dat het een plan was hebben we de keeper 5 of 6 keer gebruikt. Normaal hoefde Thijs alleen zijn handen te gebruiken en ballen die hij kreeg werden keihard naar voren geschoten. Vandaag speelde Dean, Lars en Thijs de bal rustig achterin rond, erg goed! Ook onze opdracht met de spits hebben we uitgevoerd. We hebben dus gewoon weer stapjes in de goede richting gemaakt.

Jongens, we mogen best wat brutaler en gemener worden (net als Karim El Ahmadi). Dan krijgen we niet zoveel tegengoals en scoren we tegen zulke tegenstanders zelf ook meer goals. Jullie kunnen allemaal goed voetballen en iedere week laten jullie weer nieuwe goede dingen zien. Als jullie punten zouden krijgen voor wat jullie in deze wedstrijd ook weer hebben geprobeerd zou het gat geen 9 punten zijn…

Volgende week dus iets brutaler en gemener worden en doorgaan met ons eigen voetbal! Dan komt het allemaal goed!

Excelsior M JO9-3 – Maense JO9-3 7-7

Het was weer zo een dag waar de kinderen naar uit hadden gekeken. Na leuk getraind te hebben deze week was vandaag de dag van de wedstrijd.

Iedereen was netjes op tijd. Na het uitdelen van de teneu’s en het motiverende gesprek van danny gingen we naar veld 5 . Na een korte opwarming kon het wedtrijd om 15.00 starten.

We begonnen heel erg goed met tikken en passen. We waren goed op dreef en kregen gauw al een moment dat we op  voorsprong konden komen na de trap van daniel.

Helaas ging die naast en vervolgens kwamen de tegendoelpunt en stonden we op 1-0 achterstand. Toen kwam youssef in aktie en maakte de gelijkmaker en werd het 1-1.

Hoewel we achter goed verdedigde met lars en hamza en mirac konden we de tweede tegendoelpunt niet tegenhouden en werd het 1-2.

En al gauw werd het 1-3 en we stonden nu met 2 doelpunten achter. Na een wissel van ons kwamen we met ceyden op 2-3 en daarna maakt ceyden weer de gelijkmaker en werd het 3-3.

We begonnen weer lekker te tikken werd goed gepassd onderling. De bal ging van thijs naar hamza en dan weer naar mirac en weer door naar youssef en naar daniel maar de 4 de doelpunt kwam van de tegenpartij en werd het 3-4

Onze jongens waren heel erg gedreven en daarop kwam onze gelijkmaker met youssef en werd 4-4

Toen kwam de rust en het eerste helft zat er op. Jongens kregen lekker drinken en danny kon weer door gaan met het motiverende gesprek.

Ouders van de tegenpartij begonnen een  beetje gefrustreerd te raken maar het lukte de tegenpartij toch weee oo voorsprong te komen en werd het 4-5 en al gauw maakte ceyden de gelijk maker en werd het 5-5

De tweede helft begon voor ons helaas slecht en we kwamen weer op achterstand met 5-6 waarop danny moest zeggen PRATEN DOE JE MAAR THUIS VRIEND:) tegen de coach van de tegenpartij.

Even later begonnen de jongens weer goed te voetballen en kwam onze gelijkmaker door ceyden en werd het 6-6.

Na goed spel van ons kwamen onze jongens voor het eerst op voorsprong en werd het 7-6 maar tegen het einde van de tweede helft kwam de gelijkmaker en de wedstrijd eindigde met 7-7.

Na de wedstrijd waren de jongens heel sportief gingen ze de hand schudden van de tegenpartij en na de penaltie ‘s die werden gelijd door renee konden we allemaal lachend weer naar huis.

Dit was het voor deze week en heel veel succes voor volgende week.

Excelsior M JO9-4 – Monster JO9-6 9-2

Ik ben Thomas en ik sta spits. We speelden tegen Monster op veld 5. Het was een leuke wetstrijd omdat we hebben gewonnen en dat we over gespeeld.hebben en dat ik heb gescoord. De tweede goal heeft Gina gemaakt en daarna schoot Mac op de paal en Mac schoot bijna in het goal op de lijn.

Vigo heeft ons gered. In de rust was het 2-0 en hebben we gedronken. Toen mochten we weer uit nemen. Mac was toen keep en schoot Vigo op de paal. Toen had Colin de bal goed tegen gehouden en Ruben ook. Daarna had Vigo 3 keer gescoord, Gina ook nog een keer en Ruben de bal tegen gehouden. Daarna heb ik nog een keer gescoord en was het 7-2. De volgende keer spelen we op dinsdagavond in het donker.

Zoetermeer JO8-1 – Excelsior M JO8-1 3-3

Het was heel vroeg in de ochtend uitwedstrijd tegen Zoetermeer en het was heel erg koud .

Jason begon met keepen, ik stond  samen met ali achterin .

We begonnen heel makkelijk en stonden al 0-2 voor in de eerste helft, ruststand 1-2 met doelpunten van Mohammed en Ali

Tweede helft Jason in de spits en Erdem als keeper .

We begonnen weer sterk en Ceyden maakte de 1-3 met een mooi doelpunt.

En toen zakten we terug en Zoetermeer profiteerde ervan en maakte het naar een eindstand 3-3. Ik heb veel ballen moeten tegenhouden

Tot volgende week voor de winst

Velo JO8-1 – Excelsior M JO8-2

Met Marijn en Stan voorin, Mirza, en Rayan op het middenveld en Quinsley achterin en Samuel op het goal begonnen we de wedstrijd.

Het spel speelde zich veelal op het middenveld af. Maar in het eerste kwart wist Velo zich een paar keer gevaarlijk voor ons doel te begeven. Ondanks dat Quinsley de bal probeerde tegen te houden en dat Samuel een paar reddingen had, wist Velo 2x het net te bollen. Marijn werkte hard en moest het soms een paar keer vergelden in felle duels en ging meermaals naar de grond, maar vocht zich sterk door de strijd heen. Ook Rayan, Mert en Mirza voerden een stevige strijd op het middenveld. Stan probeerde nog een paar keer door te breken, maar werd door de Velo verdedigers tegen gehouden. Ruststand 2-0. Vervolgens ging Rayan keepen en Samuel weer verdedigen. Na een donderspeech van Glenn rolden de mini Tricolores uit Maassluis hun mouwen op, vastberaden om de 2 punten terug mee naar Maassluis mee te nemen, begonnen ze de tweede helft. Een bloedstollende inhaalrace begon, waarin iedereen vocht voor wat hij waard was. Samuel wist 3x het net te raken. De laatste 2 minuten kon het nog alle kanten op een bal op de paal van Excelsior en dankzij een spectaculaire redding van Rayan wisten we de voorsprong vast te houden. Klasse gedaan. We zijn weer trots op jullie.