Dit zijn de ingeleverde verslagen van de wedstrijden van zaterdag 2 december 2017.

We beginnen echter met een verslag van de JO10-1 en JO9-4, die op doordeweekse avonden hebben gespeeld.

Vitesse Delft – Excelsior M JO9-4 (4-4)

De eerste keer dat onze jongens een avondwedstrijd mochten spelen,  dit vanwege een eerder uitgestelde wedstrijd. Het was een gure , maar gelukkig droge avond. We gingen goed van start met goed combinatiespel en nadat er een paar kansen waren gemist, kwam toch de 0-1 van Thomas. Gina had ook nog eens met een prachtige lob op de paal geschoten, maar helaas kwam de tegenstander goed terug en scoorde zelfs 2 x.

Excelsior rechtte de rug en ging er nog vol voor, wat weer resulteerde in een voorsprong door weer 2 goals van Thomas. Uitendelijk gaven we ook deze voorsprong uit handen, maar was het toch een heerlijke wedstrijd. Eindstand 4-4.

FC Maense JO11-1 – Excelsior M JO10-1 (2-12) Voetbal Rijnmond Cup

Afgelopen woensdag  29 november moesten de jongens op een koude avond uit tegen Maense voor de Rijnmond Cup. Bij ons team deden ook de 2 kanjers Sepp en Eternal mee, daardoor hadden we dit keer 2 wissels. Bij Maense speelde een combinatie van  O11-1 en O11-2.

We begonnen gelijk heel sterk en zetten de tegenstander goed vast op hun eigen helft. De aanvallen liepen vlot ,dan weer over links,dan weer rechts en dan weer door het centrum en we liepen snel uit naar een grote voorsprong. De doelpunten werden ook steeds mooier. Uit de spaarzame aanvallen van Maense wisten zij nog 2x te scoren. Uiteindelijk liepen we uit naar een stand van  2-12 en die score had zelfs nog een stuk hoger kunnen uitvallen in het laatste kwartier.

Al met al een knappe prestatie!

De wedstrijden van zaterdag 2 december 2017:

Excelsior M 1 – FC Lienden (3-0)

Excelsior M heeft op betrekkelijk eenvoudige wijze FC Lienden getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Aan de overwinning van de Tricolores viel weinig niets af te dwingen. De solide spelende thuisploeg kwam geen moment in gevaar en passeert de ploeg van Hans Kraaij jr. op de ranglijst. Het duel kende weinig hoogtepunten totdat Sefa Kurt in de 73e minuut een wonderschone treffer op zijn naam bracht. Kijk nog maar eens goed op You Tube; onbetwist wordt aan het eind van dit seizoen deze treffer tot de mooiste van het seizoen gekozen.

Lees hier het hele verslag.

SC Monster 3 – Excelsior M 3 (3-3)

Excelsior Maassluis 3 staat na het gelijkspel bij SC Monster (3-3) voor een cruciaal duel tegen koploper Westlandia komende zaterdag (13.00), wil het na de winterstop volop meedoen voor de titel in de derde klasse. Bij winst komt het in het laatste duel van 2017 in ieder geval op drie punten van de huidige nummer één.

Halverwege de competitie blijkt dat het derde voetballend en kwalitatief beter is dan elk ander team in de afdeling dat het tot nu toe is tegengekomen, maar er werden onnodig dure punten gemorst tegen de mindere ploegen in de competitie. Dat gebeurde ook op bezoek bij Monster, dat zijn zegeningen telde met laatste fluitsignaal en een punt. Het team van John van Zanten kwam in de eindfase steeds dichter bij de winnende goal. Bij iedereen leefde het gevoel dat die nog was gevallen, als het duel nog een paar minuten langer had mogen duren.

In Monster kwam het derde al binnen vijf minuten op 0-1 toen Arnoud van der Velde raak kopte uit een corner van Barry Steenbergen. Dat het vijf minuten later bij de eerste uitval alweer gelijk stond na een hachelijke situatie voor de goal, was helaas typerend voor veel tegentreffers deze jaargang. Thomas Fortuin bracht de ploeg met zijn rug (!) opnieuw op voorsprong halverwege de eerste helft, maar deze werd nog voor de rust uit handen gegeven toen een vrije trap van 35 meter langs iedereen heen de hoek in stuiterde: 2-2.

Kort na rust kreeg niemand van het derde een voet achter de door een scrimmage vrijgekomen bal in de eigen zestien. De aanvaller van Monster wel: 3-2. Tien minuten in de tweede helft had aanvoerder Robert van Mierlo geen enkele moeite om de stand gelijk te trekken uit een strafschop, na hands bij Monster. Het moest de opmaat zijn voor meer, maar dat kwam er ondanks het overwicht niet. Tegen Westlandia moet de opgelopen schade worden ingehaald.

VELO 7 – Excelsior M 4 (0-3)

Nadat de afgelopen twee wedstrijden gewonnen waren, vetrokken we vol vertrouwen richting VELO te Wateringen. In de kou en op een belabberd veld mocht het 4e het opnemen tegen VELO.
Met een kanonskogel werd er afgetrapt en al snel bleek, dat mede door het veld, dat beide teams niet in staat waren om ook maar enige combinaties neer te leggen. De eerste helft was daarom ook slordig van beide kanten. Voornamelijk werd de lange bal gehanteerd. Zoals het een aanvoerder betaamt, nam Andries het team op sleeptouw door een goede voorzet af te leveren in de 28e minuut, en Ronald, die het gevaar voor een hersenschudding voor lief nam, kopte de bal achter de keeper. Het enige gevaar van VELO, in de eerste helft, was een schot binnen de 16. Dit schot werd gepareerd door Nino, de rebound belande via een “terugspeel-kopbal” van René, en de vingertoppen van Nino op de lat. De 1-0 was dan ook een terechte ruststand.

In de 2e helft kreeg Excelsior steeds meer de overhand en er werden zelfs wat combinaties gemaakt. Dit leidde tot veel kansen, waarbij Sem nog de lat wist te raken, maar vooral het doel wist te missen. Sem zat in zijn gedachte al bij de derde helft! Uiteindelijk bracht Rick in de 55e minuut de verlossende 2-0. Een mooie solo van eigen helft gevolgd door een droge schuiver. In de 90e minuut gebeurde het onwaarschijnlijke, onze eigen Kik scoorde de 0-3 na geklungel bij VELO. Hij heeft een lange tijd moeten wachten op z’n eerste doelpunt (4 seizoenen lang) als Tricolore, kortom 2 december 2017 zal de boeken in gaan.

Vandaag wisten de verdedigers van Excelsior de aanvallers van VELO goed te bedwingen wat resulteerde in deze 3-0 overwinning. Excelsior klimt na 3 overwinningen op rij naar de subtop en richt zijn pijlen op de top 3. Dat is gezien de overige resultaten een mooi streven.

FC Maense VR 1 – Excelsior M VR 1 (8-2)

Een wedstrijd tegen Maense vandaag. We hadden al een hoop gelezen en gehoord, maar dit is vaak natuurlijk van één kant. Dus met frisse (vooral fris vandaag) zin stonden de meiden op tijd aan de aftrap! Tien minuten later kwamen de dames van Maense aangelopen, waarna wéér vijf minuten later toch de scheidsrechter er aan kwam. Na een minuut stilte en de handen die geschut werden konden we toch ruim een kwartier later starten.

De vrouwen van Excelsior kwamen dit keer goed uit de startblokken. De eerste aanval kwam dan ook van de Maassluisse kant, maar helaas werd deze niet benut. Hierna creëerde  Maense gelijk een aanval, die meteen verzilverd werd. 1-0. De vrouwen van Excelsior lieten zich niet kennen en maakte drie minuten later gelijk. Na goed doorlopen van Cocó verwerkte de keepster de bal niet goed, Miek was alert, pikte de bal op, legde hem terug op Richelle die hem mooi binnen schoot! 1-1!

Helaas was het toch kort hierna Maense die weer scoorde, 2-1. Eerlijk is eerlijk, Maense is een goed voetballende ploeg, die gewoon een maatje te groot waren vandaag. Zo kwam het ook dat Maense met rust 4-1 voor stond.

Het is alleen zo jammer dat zo’n goed voetballende ploeg zo respectloos en onsportief blijkt.. Veel meiden werden uitgescholden, er werd over familieleden gescholden (zonder aanleiding) en er werd helaas ook zo veel met de K ziekte gescholden.. Erg jammer, aangezien de scheidsrechter het respect zo belangrijk vind en graag ziet dat iedereen elkaar de hand schut.. Respect moet verdiend worden en is niet af te dwingen.. Complimenten voor de vrouwen van Excelsior die rustig bleven en niks terug gezegd hebben..

In de tweede helft maakte Tessa nog de 4-2 en probeerde de vrouwen er nog een wedstrijd van te maken. Na de 5-2 was de wedstrijd toch gespeeld en liep de score uit tot 8-2.

De blikken gaan weer vooruit naar volgende week, wanneer de vrouwen weer thuis voetballen!

Excelsior M JO19-1 – ARC JO19-1 (3-4)

Afgelopen zaterdag 2 december mocht O19-1 het thuis opnemen tegen A.R.C. uit Alphen a/d Rijn. Deze ploeg bezette de laatste plaats in onze competitie, 6 punten uit 9 terwijl wij met 12
uit 9 een stevige middenmoter waren. Vanuit onze positie op de lijst keken we zeker na de overwinning van vorige week omhoog mede omdat het duo Stans/Metgod een doelstelling in
de groep had neergezet: voor de winterstop, 9 punten uit 3 wedstrijden. De eerste 3 punten waren vorige week behaald, dus vanmiddag naar een totaal van 6 punten. Die mogelijkheid was zeker aanwezig tegen de hekkensluiter, van onderschatting was zeker geen sprake en dat bleek uit de eerste 45 minuten.

Excelsior begon voortvarend maar na 5 minuten stond de 0-1 op het bord, een vrije trap werd via een speler en onderkant lat ingeschoten. Niets aan de hand want ondanks de achterstand domineerde we de wedstrijd met zeker 5 goed uitgespeelde kansen. De beloning kwam in de 11 e minuut van Tre die in een rebound de bal snoeihard inschoot 1-1. Op naar de voorsprong maar na 4 minuten lag door matig verdedigen de 1-2 in het mandje, echter Excelsior bleef drukken maar het ontbeerde ook aan het nodige geluk, een factor die altijd meespeelt, zo schoot Milan met een vrije trap keihard op de paal. De inzet werd toch beloond, na een goed actie van Guylain werd Tre op een 1:1 situatie gezet die deze kans niet voorbij liet gaan 2-2. De 2-3 net voor rust was een onnodige want door dom balverlies kon de bal voorgegeven worden met een goal als resultaat. Complimenten aan A.R.C. die vanuit een gedegen en gedisciplineerd systeem het maximale eruit haalde.

Toch was er nog niets verloren want de 2 e helft was aanstaande en de achterstand moest gezien het beeld van de eerste helft omgezet kunnen worden. A.R.C. zakte flink terug echter kwamen er met een slimme spits steeds weer gevaarlijk uit. Het was Excelsior dat de 2 e helft domineerde, met verse krachten Noah en Gillian voor de moegestreden Juremy en geblesseerde Guylain, moest de stand gelijkgetrokken worden. Dat gebeurde in de 75 e minuut na een mooi assist van Noah kon weer goaltjesdief Tre de 3-3 op het bord zetten. Vanaf nu het moment om definitief de voorsprong te nemen en die niet meer los te laten, echter weer een dood spelmoment zorgde voor een achterstand, 3 minuten na de 3-3 werd uit een vrije trap de 3-4 ingeschoten. Ondanks een slotoffensief, met invaller Lars W voor Timo, van Excelsior, dat weer achter de feiten aanliep, lukte het niet meer de defensie van A.R.C. te slechten waardoor een 4-3 verlies de realiteit was.

Samenvattend: een wedstrijd met een zeker ongeloof, waar we zeker het beste van het spel hadden, met zoveel kansen moest die overwinning over de streep getrokken worden. Zonder overigens A.R.C. tekort te doen want zij hebben door keihard werken, discipline en dodelijke effectiviteit het maximale eruit gesleept. Wij hebben een week om de wonden te likken want volgende week staat de uitwedstrijd tegen Forum Sport op programma , aanvang 15.00 uur. Een goed moment om deze onnodige nederlaag met een klink en klare overwinning van ons af te spelen.

Alphense Boys JO17-2 – Excelsior M JO17-1 (1-0)

Na het knappe aantal van 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden vandaag een competitieduel tegen Alphense Boys B2. Een ploeg die te laag op de ranglijst staat en voetbaltechnisch verder bleek dan Excelsior. Excelsior wilde er een fysiek duel van maken, maar dat lukte slechts bij vlagen, waardoor het nooit echt grip op de goed combinerende thuisploeg kreeg. In de fases waarin Excelsior meer aan kon zetten resulteerde dit maar minimaal in kansen. De JO17-1 bleek maar weinig creatief en een punt leek een logisch gevolg. Ware het niet dat Excelsior te geforceerd op zoek ging naar een gaatje in de gesloten verdediging van Alphense Boys en een minuut voor tijd de deksel op de neus kreeg.

In deze poule kan iedereen van elkaar winnen. Met nog twee wedstrijden te spelen tot de winterstop staat Excelsior als promovendus keurig in de middenmoot, maar zijn er meer punten nodig om ontspannen de winterstop in te kunnen. Gezien de afgelopen weken is dat vertrouwen aanwezig richting Spijkenisse aanstaande zaterdag. Succes.

Zwaluwen JO17-1 – Excelsior M JO17-2 (1-8)

Tja, wat een uitslag voor een JO 17 Elftal en spannend was het niet. Het verschil was dan ook mijlen groot en 1-8 had ook makkelijk 10 of 12 kunnen zijn. Binnen 20 minuten was de wedstrijd door de mannen van ExcelsiorM onder begeleiding van Kenan Koseoglu beslist tegen een zwaluwen dat een maatje te klein was voor Excelsior M. Het was meer een kwestie , blijft iedereen scherp. Het spel speelde zich voor 90 procent op de helft van Zwaluwen af en de eerste helft eindigde dan ook in een 5-0 voorsprong voor Excelsior.

Aan het begin van de tweede helft kon zwaluwen nog door een penalty die alleen de scheidsrechter had gezien iets terug doen ,”een eretreffer”. Daarna waren er nog vele kansen maar werd het 1-8 voor ExcelsiorM en was het voor beide teams uitzingen tot het laatste fluitsignaal. Met dit fantastische resultaat gaat Excelsior M 17-2 als koploper de laatste wedstrijd in en is het nu als zeker van een plek bij de eerste 3 dat recht geeft om na de winterstop in de eerste klasse promotie poule te starten.

Een mooie opsteker voor de jeugdopleiding van Excelsior M en trainer Kenan Koseoglu.

Spartaan ’20 – Excelsior M JO13-1 (2-4)

Wat een thriller afgelopen zaterdagochtend. Na 9 gespeelde wedstrijden, met net zoveel overwinningen moest de O13 naar Spartaan ’20. Eigenlijk de enige ploeg die bij kan blijven bij de zegetocht van onze O-13. Het was koud, er was heel veel publiek, het was vroeg en het was spannend! Binnen 10 minuten gaf Mo een prachtige assist op Michael die op snelheid alleen op de keeper liep en niet twijfelde, 0-1! Na een kwartier ineens de gelijkmaker. Spartaan ’20 zat er bovenop en drukte Excelsior steeds verder naar achteren. Uiteraard stonden de mannen van Excelsior op en na een prachtige crosspass van Joell kon Michael weer doorstomen, 1-2. Vlak voor rust bekroonde Mo zijn prima eerste helft met een mooi doelpunt en was de ruststand 1-3.

Het zou nog een bloedstollende tweede helft worden die wel 40 minuten zou duren… Spartaan drong aan maar Excelsior was gevaarlijk in de tegenaanvallen. De verdediging met Daan, Bryan, Djivan, Milan, Joell en Cas stond als een huis. Steeds weer werd er fair maar keihard verdedigd. Badr en Jochem knokte op het middenveld en de sterke spits Zeljko bikkelde net als Jorgensen. De snelle Luuk was nog een paar keer dichtbij maar scoorde zaterdag een keer niet, ook bijzonder! Spartaan scoorde helaas wel de aansluitingstreffer. 2-3 met nog 5 minuten blessure tijd… In de laatste minuut maakte Zeljko aan alle twijfel een einde en stond er een welverdiende 2-4 op het scorebord.

Mannen, een fantastische prestatie en de trainers zijn dan ook enorm trots! 10 gespeeld en 30 punten, een zeer knappe prestatie. Zaterdag wacht Feyenoord om daarna een welverdiende winterstop in te gaan. We willen bovenaan eindigen, en we zijn goed op weg! Klasse!

Excelsior M JO11-1 – Barendrecht JO11-1 (2-2)

Onder lastige omstandigheden heeft Excelsior M JO11-1 een 2-2 gelijkspel geboekt in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht. De ploeg knokte zich knap terug na een 0-2 achterstand. Uiteindelijk was een overwinning zelfs nog dichtbij.
Op een spekglad hoofdveld wat ook nog eens zeer lastig zichtbaar was door mist begonnen Excelsior M en Barendrecht aan de wedstrijd. De lampen moesten zelfs aangezet worden om nog iets te zien. Het leverde vooral een mooi beeld op. Barendrecht was vandaag zeer effectief want de eerste twee schoten op het doel van ons leverde meteen een doelpunt op. Gelukkig maakte we vlak voor rust de aansluitingstreffer via Eternal die alert was op een schot van Tristan Wach dat werd los gelaten door de keeper.
Na rust wilde Excelsior M de gelijkmaker scoren, en dit lukte ook. Bij een corner was het uiteindelijk Daoud die zeer attent reageerde bij de eerste paal en zo de 2-2 wist binnen te schieten. Vervolgens wilde we meer en waren we ook dichtbij de overwinning. Helaas ging de laatste bal van Justin rakelings langs de kruising over.

Excelsior M MO11

De meiden van Excelsior M MO11 hoefden vandaag niet te spelen…

Excelsior M JO10-1 – VVOR JO10-2 (11-1)

Op een mistige en vrieskoude zaterdagmorgen begonnen onze jongens scherp tegen VVOR. Er zat veel beweging in ons spel en er waren veel mooie combinaties te zien. Zodoende stonden we met de rust al met 5-0 voor.

Na rust konden de jongens elkaar nog steeds makkelijk vinden en liepen we verder uit. De tegenstander werd steeds snel vast gezet en kwam er maar zelden uit. Toch konden ze nog 1x scoren na een wat minder scherp momentje van onze kant. Het is dat hun keeper het uitstekend deed anders was de score nog veel verder opgelopen. Uiteindelijk werd het 11-1. Enige  minpuntje is dat de scheidsrechter (wellicht door de dichte mist ) er maar 10 had geteld en wij er met z’n allen toch echt 11 hadden  gezien. Nees bedankt voor het meespelen,uitstekend gedaan.

Na afloop was het nog even schrikken toen onze keeper Thijmen flauw viel in de kleedkamer.Hij had zo weinig te doen gehad tijdens de wedstrijd en de ijzige kou werd hem vermoedelijk even teveel.Na kordaat handelen van onze trainers Kevin, Justin en trainer Ron kwam het gelukkig snel weer goed met hem,TOP mannen! Thijmen is intussen gelukkig weer helemaal opgeknapt. En bewondering voor de saamhorigheid en de hulpvaardigheid van al onze jochies tijdens dit voorval.Grote klasse!

Zo werd het uiteindelijk een week om trots op te zijn  voor de jongens van 010 -1 na de eerdere 7-3 en 12-2 overwinningen. Aanstaande zaterdag wacht ons de uitwedstrijd tegen Berkel,de laatste wedstrijd voor de winterstop.

MSV ’71 JO9-1 – Excelsior M JO9-2 (4-7)

Op een mistige koude zaterdagmorgen mochten de mannen van JO9-2 afreizen naar de buren van MSV ’71. Vorige week werden we met name op strijd afgetroefd en dus mochten we vandaag laten zien dat we niet van suiker waren, we gingen bikkelen! De voortekenen waren al gunstig: MSV was voor deze derby gehuld in maillots, handschoenen en zelfs een muts. Bij Excelsior had alleen gelegenheidskeeper Valentijn zijn handschoenen aan. Onze vaste keeper Thijs volgde de wedstrijd thuis met een dekentje bij de open haard via Fox Sports, hij was ziek.

Excelsior werd direct goed wakker geschud: in de eerste periode wist MSV tweemaal te scoren. Eerst na balverlies achterin en later door te slap ingrijpen na een ingedribbelde uitbal. Laten we het op het kleurverschil houden, want vanaf het moment dat wij onze rood-wit-blauwe shirts hebben versierd met een oranje hesje ging het een stuk beter. De laatste weken hebben onze buitenspelers getraind op voorzetten, trainer Jorrit wil die namelijk hard over de grond hebben. En dat had succes: Aris had eerder al een goede harde voorzet over de grond gegeven, maar bij de tweede poging vond hij Milan die de bal simpel kon binnenschuiven, 2-1! Veel tijd om een gelijkmaker te produceren had Excelsior niet nodig, want een paar minuten later was het Ben die de ploegen naast elkaar bracht, 2-2! In de laatste minuten van de eerste helft ging JO9-2 nog op jacht naar een voorsprong en vond die uiteindelijk in de verwoestende uithaal van Milan, 2-3!

Vaak moest JO9-2 dit seizoen in de tweede helft in de achtervolging, toch is een voorsprong met de rust ook wel eens lekker. Misschien dat het wat onwennig was, of dat de jongens de ouders graag trakteren op spannende wedstrijden, maar na een aantal minuten in de tweede helft wist MSV alweer langszij te komen, 3-3. Na deze gelijkmaker was Excelsior definitief wakker. De strijd die de jongens op de mat legden was goed genoeg om te laten zien hoe goed we eigenlijk kunnen voetballen. En als we dat pingelen dan ook nog achterwege laten, is het helemaal smullen. Voor jullie, voor de ouders, maar zeker voor de trainer :-)!  Na mooi samenspel, langs de lijn zelfs ‘tikki takki’ genoemd, kwam Excelsior op voorsprong via Aris, 3-4. Een paar minuten later wist Aris de bal weer langs de paal te frommelen en zorgde daarmee voor de 3-5! Weer een paar minuten later mocht Dean een corner nemen, die hij perfect op het hoofd bij Flynn bezorgde. Flynn dacht niet na en knikte de bal overtuigend hoog in het MSV-doel, 3-6! Milan, die in de eerste helft twee keer had gescoord, had ook nog honger naar een goal en wist die honger een beetje te stillen met de zevende goal van Excelsior, 3-7! Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Flynn. Hij wilde even checken of Valentijn nog scherp was en speelde de laatste terugspeelbal van de wedstrijd iets te strak terug. Een heus ‘Tikkie terug Jaap’ dat zodoende leidde tot de 4-7 eindstand.

Jongens, een prima wedstrijd! Als we elke wedstrijd zo hard willen werken kunnen we iedereen eens gaan laten zien hoe goed we ècht kunnen voetballen!

Excelsior M JO9-3 – PPSC JO9-3 (8-1)

Afgelopen zaterdag 3 december om 15.00 uur mochten onze jongens van JO9-3 aantreden in een thuiswedstrijd tegen PPSC. Vooraf gespannen blikken bij de jongens want zo merkte Daniel op, ze zijn wel erg groot!! De jongens wisten meteen wat ze te doen stond, dat was namelijk winnen!! De trainer Danny gaf nog wat laatste tips en de aftrap kon genomen worden. Vanaf het begin zaten onze jongens er goed op, en de ouders aan de zijlijn deden ook enthousiast mee, dit had ook denk wel deels te maken met de temperatuur. Want met 0 graden, mist en wind was het maar afzien aan de zijlijn, tenzij je natuurlijk enthousiast het team aanmoedigt. Het duurde even voordat de scoren geopend werd maar nadat de eerste goal gemaakt werd door Excelsior volgende al snel meerdere goals, zeker in het laatste deel van de 2e helft kwam PPSC er helemaal niet meer aan te pas en was het team JO9-3 heer en meester op veld. Soms werd wel 4 tot 5 keer de bal rond gespeeld op het veld en in het team gehouden. Hier wordt duidelijk op getraind en werpt dus zijn vruchten af. Het was opnieuw een prima team prestatie en ik hoop dat deze jongens die zoveel plezier hebben ook na de winterstop met elkaar mogen blijven ballen. De uitblinkers waren dit keer Mirac en Daniel, Daniel heeft de meeste doelpunten gescoord en Mirac kopte een hoekschop als een professional binnen. Een speciaal bedankje is wel op ze plaats voor Jason en Ceyden die ons team versterkte door in te vallen, bedankt jongens. Oh ja de uiteindelijke eindstand, 8-1 voor Excelsior Maassluis.

Excelsior M JO9-4 – Schipluiden JO9-4 (12-0)

Ik ben Ruben en we hebben zaterdag tegen Schipluiden gespeeld. Het was erg koud!
We begonnen heel goed en scoorde al heel snel een doelpunt. We waren goed aan het overspelen. En al snel scoorde we nog meer doelpunten dankzij Mac, Gina, Vigo, Colin en Thomas. En Gina, Samale en ik waren goed aan het verdedigen. 1ste helft heeft Vigo goed gekeept en ik heb een keertje de 2e helft gekeept en dat ging ook goed. De uitkomst van de wedstrijd is 12-0 en we waren ook nog team van de week!

Naaldwijk Jo8-1- Excelsior M JO8-2 (9-5)

Vol goede moed reisden we af naar het altijd lastige Naaldwijk. De reuzen uit het Westland eten teveel tomaten en spinazie. Gelukkig lieten we ons niet intimideren door de 2 koppen grotere ploeg, maar het beloofde een hevige strijd te worden.
Met Stan in de goal en een evenwichtig middenveld, waar de strijd gestreden zou gaan worden, probeerden we de punten mee naar huis te nemen.
Na 5 minuten probeerde Samuel een schot tegen te houden, maar deze viel via zijn arm in de goal, waardoor Stan kansloos op het verkeerde been stond. Hij probeerde dit snel goed te maken en daardoor kwam Excelsior 1-1 terug. Nog een eigen doelpunt, waardoor we met 2-1 de rust ingingen.
Stan wisselde van keeperstenue met Anda. Mert, Rayan en Mirza vochten een hevige strijd op het middenveld. De aanvallend ingestelde Marijn schoot nog op de paal.
Toch kwamen we 3-1 achter.
Na een mooi rush van Quinsley wist hij het net te vinden. 3-2. Vervolgens scoorde Naaldwijk 3x. Een afstandsschot van Quinsley en een mooie dribbel van Stan brachten de uiteindelijk score van Maassluis op 5 doelpunten. Een bal vanaf de zijlijn door Stan werd op de doellijn gekeerd en weggewerkt. In de rebound wist Mert het doel ook niet te raken. Echter Naaldwijk wist nog een paar keer te score. En bracht het aantal doelpunten op 9.