Vroeger had Excelsior Maassluis het Weeknieuws. Dit was het clubblad van de vereniging waarin de verslagen van nagenoeg alle teams te vinden waren. Omdat het eigenlijk erg leuk is om ook het wel en wee van andere teams te volgen kun je hier iedere zondag wedstrijdverslagen vinden van de wedstrijden van dat weekend.

Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Dit zijn de ingeleverde verslagen van de wedstrijden van zaterdag 18 november 2017.

Excelsior M 1 – HHC Hardenberg 1 4-1

Excelsior M heeft uitstekende zaken gedaan. HHC, dat voor aanvang van de wedstrijd 1 puntje boven de ploeg van Jeroen Rijsdijk op de ranglijst was terug te vinden, werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Een knappe overwinning die uiteindelijk nog ruim uitviel. Kevin Vink was met twee treffers “man of the match”.  

Door de overwinning passeert Excelsior M de ploeg uit Hardenberg en maakt het een klein sprongetje naar boven. De 5e plaats op de ranglijst is een feit en daar mogen we met elkaar best trots op zijn. Overigens.. We zijn in eigen huis in dit seizoen nog altijd ongeslagen!

‘s-Gravenzande 5 – Excelsior M 3 1-3

Excelsior M 3 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. De mannen van trainers John van Zanten, Fred Kraijo en leider en inspirator Ruud v.d. Velde wonnen vrij eenvoudig op bezoek bij ‘s-Gravenzande 5. Omdat de bovenste ploegen allemaal punten verloren meldt Excelsior M zich in de top-5 en ligt de strijd om de bovenste plekken weer helemaal open.

Vooraf was de opdracht duidelijk: winnen. Excelsior M 3 wil na de titel van vorig jaar, ook een klasse hoger meedoen om de bovenste plaatsen maar speelt daarvoor teveel wedstrijden gelijk. Onnodig gelijk vooral. De afgelopen twee wedstrijden werd namelijk op totaal onnodige wijze een voorsprong weggegeven. Dit mocht dus niet opnieuw gebeuren.

Op een hobbelig grasveld (wat nog altijd beter bevalt dan kunstgras) was het lastig voetballen. Toch stond de organisatie goed en werd er af en toe prima gecombineerd. Erik Verboon leek te scoren maar dat feestje ging niet door. Zijn kopbal werd overduidelijk achter de doellijn weggewerkt maar de grensrechter deed of zijn neus bloedde. Geen goal dus. Even later kwam ‘s-Gravenzande weer goed weg bij een discutabele verdedigende actie in de 16. Geen penalty en dus nog steeds 0-0. Waar iedereen dacht: “word het weer zo’n wedstrijd?” ging er toch ineens een pot met geluk open voor Excelsior M. Eerst schoot Arnoud v.d. Velde raak doordat de bal vlak voor de keeper opstuitte (uiteraard zijn intentie), even later nam de keeper een schot(je) van Fabian Vermeer zo slecht aan dat hij in het doel verdween: 0-2 (tevens de ruststand).

Wat Excelsior M in de tweede helft liet zien was niet groots maar wel een groot verschil met vorige weken: er werd weinig weggegeven en de voorsprong werd nu wél uitgebreid. Uit een corner kopte kleinste man van het veld Dani van Zijl de bal via een verdediger van ‘s-Gravenzande achter de goalie waarmee de beslissende 0-3 een feit was. Dat ‘s-Gravenzande er nog één maakte was slechtst voor de eer.

Aanstaande zaterdag (14:15) speelt Excelsior M thuis tegen koploper Honselersdijk. Bij winst is het gat nog maar twee punten en doen we écht mee. Komt dat zien! 

VDL 5 – Excelsior M 5 6-1

Zaterdagmiddag, derby day! Doorgaans spannende wedstrijden op het scherpst van de snede. Maar niet vandaag…

VDL was niet alleen een stuk jonger en fitter, het was bovenal een stuk gretiger. Dit resulteerde in de eerste helft al direct tot een grote marge van 4-0. In de tweede helft leek Excelsior zich na een tegengoal van de jarige Melvin Muller nog even op te richten, maar na nog twee goals van VDL maakte de scheidsrechter een einde aan de lijdensweg van de Tricolores. Laat de eindstand van 6-1 voldoende motivatie zijn voor een revanche volgende week én later dit seizoen tegen onze buren.

RCL JO19-1  –  Excelsior Maassluis JO19-2 2-3 

Excelsior M heeft de broodnodige punten meegenomen uit Leiderdorp. Na een vrij snelle goal van Seyid kreeg Excelsior helaas net voor rust de 1-1 om te oren. Na een goede bespreking in de rust stonden de neuzen weer dezelfde kant op en stond de 1-2 (wederom Seyid) al snel op het scorebord. Helaas konden we niet lang genieten van deze voorsprong. Na goed doorkomen aan de linkerkant maakte RCL de 2-2. Gelukkig was het Max vd Welle die (na prachtig voorbereiden van Xavi) 10 minuten voor tijd met een prachtig afstandsschot zorgde voor de bevrijdende 3e Excelsior goal. Een terechte overwinning voor de mannen van Rick van Zijl en Henny van Lieropje.  

Volgende week spelen we thuis tegen GDA.

ExcelsiorM JO 17-1  –   Quick  JO 17-1   3-0 

Na de winst op MVV was het nu voor de mannen van Gino Ninaber en Jorik van Adrichem zaak de goede lijn door te zetten tegen het Haagse Quick dat op de ranglijst in de top 5 was te vinden. 

Excelsior M startte sterk met veel inzet en gedrevenheid. Net als tegen MVV stond er een collectief dat met elkaar bereid was te gaan tot het uiterste. Quick daarentegen kwam erg mat over en kwam er qua spel niet echt aan te pas.

Het was dan ook Excelsior M dat in de eerste helft de score opende door een mooie intikker van Coen.

Kwam er dan helemaal geen gevaar van Quick? Er waren waren wat pogingen maar achterin stond het als en huis en voordat Quick gevaarlijk kon worden werd de bal al weer onderschept.

De tweede helft werd de goede lijn van Excelsior M doorgezet. Het was Kaylan Muis die net als vorige week de keeper verraste, ditmaal met een prachtige lob over de keeper van Quick heen en tekende de 2-0. 

Je voelde dat de overwinning Excelsior M niet meer kon ontglippen tegen het toch wat kleurloze Quick dat nauwelijks antwoord had. 

Vlak voor tijd was er nog een afstand schot dat via de lat uit het doel stuitte, zat hij wel of niet? De scheidsrechter die overigens goed floot gaf geen teken en liet door spelen. Het was de oplettende Angelo Bonnet die inliep en de bal alsnog over de lijn kopte en de eindstand op 3-0 zetten.

Na de wedstrijd gaf de scheidsrechter aan dat hij van de verdedigers van Quick had gehoord dat de bal eigenlijk al over de lijn was en twijfelde hij al maar het niet zeker wist en daarom door liet gaan.

Overigens maakte Denzell van de C1 in de slotfase zijn debuut in de B1 en mocht zo even proeven aan de 2de divisie B.

Door de winst op Quick kan ExcelsiorM JO 17-1 naar boven gaan kijken op de ranglijst en wacht het volgende week de uitwedstrijd tegen Spartaan 20.

Excelsior M. JO15-1 – Voorschoten ‘97 JO15-1  3-2

Excelsior begon met de aftrap en er volgde een lange bal waaruit Excelsior bijna de 1-0 scoorde. Echter was het Excelsior die het meeste balbezit had en het overwicht niet omzetten in doelpunten. Na 10 minuten verslikte de verdediger zich in een kap bal waardoor de spits van Voorschoten ‘97 de bal kon afpakken en kon scoren. Nog diezelfde 1e werd het 0-2 door een goede counter.Vlak voor rust viel die dan eindelijk binnen. Een voorzet via rechts op Ilyas en zette zijn lichaam goed tussen de bal en de man en kon scoren 1-2. In de 2e helft kwam Excelsior opnieuw goed uit de startblokken. Excelsior kwam na 7 minuten in de 2e helft op gelijke hoogte door Twan  met een stift waar Panenka jaloers op zou zijn over de keeper 8 minuten voor tijd wist Excelsior eruit te komen via de linkerkant. Ilyas gaf een steekbal op Joshua King en de schoot koelbloedig binnen en zo kon Excelsior Maassluis de wedstrijd uit spelen. Spannende maar verdiende overwinning. 

N.S.V.V. JO13-1 – Excelsior M JO13-1 0-1

O13-1 dendert door! 

Afgelopen zaterdag heeft de O13-1 haar 8e overwinning op rij gevierd. Uit bij NSVV waren de mannen van Vincent Bakkenes en Luuk Bijl met 3-2 te sterk.

In de hoofdklasse wordt op dit moment de lijst aangevoerd met 24 punten uit 8 wedstrijden. De weg naar het kampioenschap en dus promotie naar de divisie is ingezet!

Dit keer lukte het echter wel pas in de tweede helft. 

In de eerste helft was Excelsior wel op voorsprong gekomen door een mooie kopbal van Luuk na aangeven van de in vorm zijnde Michael.

Helaas werd keeper Cas nog wel (voor het eerst dit seizoen) gepasseerd door een bal die in de kluts niet lekker werd weggewerkt.  

Na de rust nam Excelsior het heft in handen. Onder aanvoering van captain Badr trokken de mannen ten strijde. Een pass van spits Zeljko op wederom Michael leverde de 1-2 op. 

De verdedigingslinie met daarin Milan, Bryan, Daan en Djivan moesten wel vaak handelend optreden maar bleven in de opbouw rustig. Zij konden vaak middenvelders Mo en Jochem inspelen zodat er steeds vaker een goede aanval op gezet kon worden. Luuk bekroonde zijn mooie ochtend door de 1-3 binnen te schieten na wederom een assist van Michael. Joell was nog dicht bij zijn doelpunt. Volgend seizoen speelt dit talent in de academy bij Feyenoord en gelukkig dit seizoen nog bij Excelsior. Helaas kon de keeper zijn inzet van de lijn halen. NSVV kwam toch nog dichterbij en uiteindelijk was het nog even spannend in Numansdorp, maar de verdiende drie punten bleven voor Excelsior.

Omdat Spartaan ’20 eerder al had gelijk gespeeld staat Excelsior nu alleen bovenaan in de hoofdklasse. Knap hoor!

Excelsior M JO13-2 – Rockanje JO13-1 0-1

Afgelopen Zaterdag was het team van O13-2 tot op het bot gemotiveerd!

Na weken van nederlagen soms terecht maar vaak onterecht zakte de moed soms ver in de “ voetbalschoenen”!

Toch weer pepte iedereen elkaar weer op, Rockanje de nr 4 was de tegenstander! 

Wat de trainers en toeschouwers hebben gezien was opnieuw strijd , inzet en vooral met en voor elkaar!

Rockanje was er helemaal niet op gerust want de 2e helft hebben de trainers van Rockanje maar liefst 5 middenvelders neer gezet omdat ExcM heel vaak gevaarlijk werd en steeds dichter naar het vijandelijke doel gingen!

Met nog 8 min te spelen was de stand nog steeds 0-0, het eerste punt was binnen hand bereik!

Dan toch…. qat gerommel in het doelgebied bij Timo en plots valt de bal voor de voet van een speler die er gewoon van schrok en de bal hoog achter Timo knalde…..

De verslagenheid was groot, en kort na het doelpunt blies de scheidrechter voor het einde, we konden het niet geloven, weer met lege handen na zo hard gewerkt te hebben In de kleedkamer tranen van paar spelers maar een heel groot compliment voor heel het team De overwinning gaat zeker komen.

Excelsior M JO9-1

Door de intocht van Sinterklaas speelde JO9-1 zaterdag geen wedstrijd. Doordeweeks werd nog wel de wedstrijd voor de Voetbal Rijnmond Cup gespeeld tegen Xerxes DZB. Iedereen is inmiddels op de hoogte dat alle wedstrijden bij JO8 en JO9 in het nieuwe 6 tegen 6 systeem worden gespeeld, behalve de organisatie van de Voetbal Rijnmond Cup. Dit was dan ook de reden dat Excelsior M en Xerxes/DZB voor eenmaal allebei met 7 spelers aan de aftrap stonden.  

Uiteindelijk zorgde Excelsior M voor een flinke marge die na de laatste time-out nog flink werd ingelopen door Xerxes. Gelukkig bleek de marge groot genoeg en zegevierde Excelsior M met 7-5. Nu is het afwachten welke ploeg we tegenkomen in de volgende ronde.  

Excelsior M JO9-2

Door de intocht van Sinterklaas speelde JO9-2 vandaag geen wedstrijd.  

 Excelsior M JO9-4

Door de intocht van Sinterklaas speelde JO9-4 vandaag geen wedstrijd. 

 Excelsior M JO8-1 – DSO Zoetermeer JO8-2 7-5

Ik ben Ceyden speler van jo8-1. Wij moesten thuis spelen tegen DSO. 

We begonnen niet heel goed aan de wedstrijd en kwamen 0-2 achter. Daarna begonnen we beter te voetballen en maakte ik een doelpunt. 

Toen we beter ons best begonnen te doen en beter naar de trainers gingen luisteren scoorden we ook en hebben we gelukkig met 7-5 gewonnen.  

Ik vond het een leuke wedstrijd.  

Excelsior M JO8-2

Door de intocht van Sinterklaas speelde JO8-2 vandaag geen wedstrijd.