Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 12 mei 2018.

Excelsior Maassluis 1 – Jong Sparta (1-1)

Op een zonovergoten sportpark Dijkpolder hebben Excelsior M en Jong Sparta de punten eerlijk verdeeld. Door een wel erg makkelijk gegeven strafschop kwamen de Tricolores op achterstand maar vlak voor tijd bracht Daan Blij, ook uit een strafschop, de stand weer gelijk. Alweer de 8e wedstrijd op rij dat de ploeg ongeslagen bleef en het 12e gelijkspel in deze competitie.

Het moet voor Jeroen Rijsdijk best een bijzondere wedstrijd geweest zijn. Met Excelsior M, waarmee hij in de afgelopen jaren zo succesvol was, aantreden tegen zijn toekomstige ploeg Jong Sparta. De Kasteelbewoners hebben jaarlijks een zeer talentvolle groep, maar moeten zeker in de beginfase van de competitie veel moeite doen om een hecht team te smeden. Voor de winterstop was dat lastig, maar scheidend trainer Frank van Kempen heeft na de winterstop een prachtig elftal weten te smeden dat inmiddels goed mee kan in de Tweede Divisie.

Excelsior M schiet er richting de 49 punten niet zo heel veel mee op. Die 49 punten is het doel wat nu nog rest in de laatste twee duels die de ploeg nog moet spelen voordat deze slopende competitie ten einde is. A.s. zaterdag reist de ploeg naar Groesbeek om daar de strijd aan te gaan met De Treffers. In de week erna besluiten we dit seizoen tegen het Amsterdamse AFC.

Zwaluwen – Excelsior Maassluis 5 (1-4)

Excelsior-M 5 heeft eindelijk weer eens gewonnen. De 3-1 ruststand kwam ondanks de toenemende druk van Zwaluwen niet meer in gevaar. Het werd uiteindelijk 4-1 voor het elftal van Arie Herlaar.

De Maassluizers begonnen sterk aan het eennalaatste competitieduels. Het was de Tricolores te prijzen dat ze het toch weer konden opbrengen. Het seizoen gaat immers uit als een nachtkaars. Hulde dan ook voor de supporters en blessuregevallen die het wel weer konden opbrengen om hun elftal aan te moedigen.

Zij zagen dat Melvin het op zijn heupen had. De flankspeler had er zin in en het was dan ook zonde dat hij de eerst helft niet vol kon maken, vanwege een blessure. Hij had zich wel met een assist al belangrijk gemaakt. Jorrit tikte keurig een soepel lopende aanval binnen.

Juri verdubbelde de score, al kwam de 2-0 grotendeels op het conto van Chris die met een prachtige pass zijn spits vond. Oog in oog met de Vlaardingse goalie faalde Juri niet. Kevin verzilverde nog een penalty, waarna Zwaluwen nog wat terugdeed. Een misverstand tussen de gebroeders Nagtegaals hielp de thuisploeg aan een eretreffer.

Na de rust wankelde de defensie van Excelsior lange tijd. De thuisploeg kwam beter in het spel en het was dankzij Gerard dat de marge niet verkleind werd. De doelman werd man of the match dankzij een paar weergeloze reddingen in die moeilijke fase.  Zoals het hele seizoen al, werkten de Maassluizers keihard. Daar hebben de slechte prestaties echt niet aan gelegen. Marco en Tom buffelden dit keer als gelegenheidsduo centraal op het middenveld. Chris heerste in zijn verdediging en won er alle duels. De 4-1 bleek de nekslag voor de thuisploeg. Een verre uittrap van Gerard werd verlengd door Jorrit. Juri geloofde in die bal en schoot onberispelijk en hard de 4-1 binnen.

De overwinning was verdiend, maar kwam ook door het zeer warme weer niet vanzelf tot stand. Veel arbeid, een goede organisatie en geloof in een driepunter leverden weer eens resultaat op.

Woensdag wacht het uitgestelde treffen met VDL. De wedstrijd is in overleg een week uitgesteld en werd daarom niet voor Hemelvaart gespeeld. Het is het laatste duel voor Excelsior. Bij winst kan een matig seizoen met een goed gevoel worden afgesloten. Elk ander resultaat past naadloos bij afgelopen jaargang.

Spijkenisse – Excelsior Maassluis JO9-1 (3-11)

De jongens van JO9-1 zijn vandaag afgereisd naar Spijkenisse voor een wedstrijd tegen de plaatselijke vv. Onder leiding van JO10 trainer Kevin begonnen de Maassluisers goed aan de wedstrijd. In het eerste kwart van de wedstrijd liep Excelsior uit naar een 0-3 voorsprong dankzij goals van Ryan (2x) en Ludjaino. In het tweede kwart van de wedstrijd werd het gas nog verder opgevoerd en werd maar liefst vier keer gescoord en niet één tegengoal geïncasseerd. Lars, Joachim (2x) en Thijs Hollaar zorgden voor de doelpuntenproductie. De stand is minder belangrijk, maar de eerste helft werd met name opgefleurd door een aantal mooie aanvallen en goals.

In de tweede helft zagen de toeschouwers veelal het zelfde beeld. Excelsior was een maatje te groot voor dit zestal van Spijkenisse. In het derde kwart van de wedstrijd wist Thijs Hollaar opnieuw tweemaal het doel te vinden en incasseerde Thijs Scheepens zijn eerste tegentreffer. Bij het ingaan van het laatste kwart is de stand inmiddels 1-9. In dit laatste vierde kwart van de wedstrijd weten zowel Excelsior als gastheer Spijkenisse nog twee keer te scoren. Na twee goals van Ludjaino komt de eindstand hiermee op 3-11.

Komende woensdag een spannende bekerwedstrijd tegen VOC…

Excelsior Maassluis JO9-2

Tot ontevredenheid van de jongens waren de spelers van JO9-2 deze zaterdag vrij… Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Spartaan…

Excelsior Maassluis JO8-1 – VFC

De jongens van JO8-1 hebben de thuiswedstrijd tegen VFC winnend afgesloten. Niet de stand, maar met name het voetbalspel oogstte na afloop van de wedstrijd de complimenten van de trainer. In het begin van de wedstrijd gingen beide teams nog redelijk gelijk op, maar later kregen de jonge Tricolores langzaam de overhand. Door goed positiespel werden een aantal mooi uitgespeelde aanvallen afgerond, waardoor Excelsior uiteindelijk uitliep naar een mooie overwinning.

Op maandag stond voor JO8-1 de KNVB-bekerwedstrijd tegen Smitshoek JO8-1 op het programma. Wie de uitslag van deze wedstrijd ziet (2-7 of 2-8) zal van mening zijn dat Smitshoek een flink maatje te groot was voor Excelsior Maassluis. Toch was de voetballende gedachte van de Maassluisers misschien nog wel beter dan die van het winnende Smitshoek. Geen reden om te treuren en gewoon zo doorgaan jongens!

MSV ’71 JO8-2 – Excelsior Maassluis JO8-3 (1-9)

Vandaag was er weer een competitiewedstrijd aan de orde. We moesten naar het Westland al om 09.00 uur naar Lyra. Het was even afwachten hoe fit onze mannen waren want donderdag
hadden we nog een eerste prijs op het Hemelvaartdagtoernooi bij VFC gehaald. En de mannen hebben veertien dagen vakantie gehad en dan gaan we altijd later naar bed. Maar goed
aangekomen op het sportpark kwamen we eerst de oom van Reav ome Cor tegen. Ome Cor wordt daar hoofd opleidingen. Dat was dus een onverwachte leuke ontmoeting.

Enfin leider/trainer Angelo maakte tijdens de warming up de opstelling bekend en Yuriy begon onder de lat. Lyra had een paar grote jongens en grote meiden in het veld neer gezet en onze jongens leken daar onder de indruk van en Lyra kwam al snel op 1 – 0. Reav gaf een mooi pas op Gio die de 1 – 1 aantekende. Maar onze jongens bleven toch onder de indruk en moesten veel tegenaanvallen incasseren. Echter Yuriy pareerde enkele van deze aanvallen op vakkundige wijze en hield ons zo op de been. Op een geven moment kregen onze jongens in de gaten dat ze voetballend beter waren en toen ging het gelijk stukken beter. Op rechts brak Reav door en schoot op de paal en de rebound was wederom voor Gio 1 – 2. Lyra deed gelijk iets terug en scoorde de 2- 2. Een verkeerde uitrap van de keeper van Lyra kwam bij Marijn terecht en die kansen moet je aan Marijn niet geven die haalde gelijk verwoestend uit 2 – 3.

Toen ging het nog beter lopen en uit een voorzet van links van Marijn wist Reav de 2 – 4 in het netje te leggen. Hierna pikte Marijn de bal van de verdediging van Lyra af en schoot op het doel wat de 2 – 5 betekende. De laatste doelpunten gingen zo snel dat de rijdende reporter het even druk had en werd lastig gevallen door de achter hem staande “vaderlijke hooligans van de uit spelende vereniging”. Gelukkig had het bestuur van Lyra hier rekening meegehouden en een ME bus op het terrein geplaatst zodat indien nodig er in gegrepen kon worden. Gelukkig was dat niet nodig en gedroegen ze zich uiterst correct verder tijdens de wedstrijd. Toen brak gelijk de rust aan. Na de hervatting stond Marijn op doel. Excelsior trok ten aanval en nam Reav een corner die bij Yuriy terecht kwam en dat betekende 2 – 6 daarna maakte Gio er nog 2 – 7 van. Onze jongens verslapten toen wat en dachten dat het gelopen was maar toen hield Marijn ons in de race met een mooie redding en Thomas en Samále controleerde de wedstrijd op de voor hun bekende degelijke manier en de grote inzet van Julian is altijd weer bewonderenswaardig.

Echter op een geven moment kwam kennelijk toch de vermoeidheid van het toernooi naar boven en wist Lyra terug te komen tot 4 – 7. Vervolgens schoot Gio nog op het doel van Lyra en met wat hulp van de Lyra-keeper werd het 4 – 8. Tenslotte werd de eindstand door Lyra op 5 – 8 bepaald en floot de goed leidende spelleider voor einde wedstrijd. Al met al gingen wij weer met een verdiende overwinning naar Maassluis.

De rijdende reporter