Excelsior M 3 – MVV ’27 3 1-1

Excelsior M 3 heeft voorlopig de grootste dreun van het seizoen te verwerken gekregen. De enige keer dat de rode loper werd uitgerold voor MVV’27 had direct fatale gevolgen. Dat dit pas in de 96e minuut gebeurde – de voortreffelijk leidende arbiter Rietveld paste zuivere speeltijd toe – maakte de druiven extra zuur. In de twee minuten die er nog aan werden vastgeplakt kon het 3e niets meer aan de stand veranderen.
De kampioen van vorig jaar kwam uit een vrije trap van Fabian Vermeer wel op voorsprong. In het vervolg was Jesse van Gastel het dichtst bij een treffer met een kopbal op de lat. Een week eerder gaf de ploeg in de slotfase al een 3-2 voorsprong tegen koploper Naaldwijk 2 uit handen (3-3). Zaterdag wordt er afgereisd naar FC ‘s Gravenzande (aanvang 12:45 uur).

Excelsior M 4

​​Het 4e geniet van een weekend vrij. Volgende week meer nieuws.

​Excelsior M VE2 – HBSS VE2 2-1

​Het dit seizoen uitstekend presterende we veteranenelftal van Excelsior M moest aantreden tegen het Schiedamse HBSS.
De eerste helft werden er de nodige kansen gecreeerd maar ook vooral gemist. Na een goede actie van Harald werd hij vakkundig door de tegenstander binnen de 16 meter gevloerd. De daarbij behorende strafschop werd helaas door Carlo gemist. Vlak hierna kon Carlo Excelsior M toch via een leep balletje op 1-0 schieten. Slordig verdedigen leverde echter via een snelle uitbraak snel de 1-1 op. In het restant van de eerste helft ng een prachtig schot van zeker 30 meter van Erwin welke op de lat uiteen spatte en twee voor een leeg doel gemiste kansen waarbij Excelsior zich tekort deed gezien het spelbeeld van de eerste helft (1-1 ruststand).

De 2e helft was erg slordig van beide kanten waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en ontsierde in foute passes en onrustig spel. Vijf minuten voor tijd kwam dan toch nog de bevrijdende treffer via een eigen doelpunt van HBSS waarna de resterende tijd vakkundig werd uitgespeeld.

Ondanks de slechte wedstrijd wederom 3 punten aan het totaal toegevoegd waarmee Excelsior M met 12 uit 5 op een goede gedeelde tweede plaats terug te vinden is.

​Excelsior M JO19-2 – VVSB JO19-1 3-3

Vandaag stond voor de mannen van Rick van Zijl en Henny van Lierop (je ziet hem niet maar hoort hem wel) een belangrijke thuiswedstrijd tegen VVSB op het programma. Na de zure nederlaag van vorige week bij RKDEO was het belanrijk de punten in Maassluis te houden.
Excelsior begon dramatisch aan het eerste deel van de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan, 0-2. Tot aan de rust haalde spelers hun niveau niet en gingen de koppies al snel hangen. Tot zover dus ook de eerste helft.

Na de donderspeech in de rust van bovengenoemde stond er in de tweede helft een heel ander JO19-2 in het veld. Het team ging voetballen en hielp elkaar zowel verdedigend als aanvallend. De 0-2 achterstand werd al snel weggepoetst door mooie teamgoals. Excelsior zorgde voor druk naar voren en had de tegenstander bij de keel. Door deze pressing te houden viel de 3-2 (eigen goal van VVSB).
Lange tijd zag het er naar uit dat Excelsior dit vol ging houden maar helaas maakte VVSB 5 minuten voor tijd uit een corner de gelijkmaker.
Een wedstrijd met twee gezichten; een slechte eerste helft maar een goede tweede helft.

​MVV Maastricht JO17-1 – Excelsior M JO17-1 1-3

Nadat vorige week de verrassende en verdiende 1-1 tegen titelkandidaat en de nummer 2 in de 2e divisie VVV Venlo werd geboekt, stond de nummer 1 MVV Maastricht op het programma. Vraag wwas natuurlijk, kon de kersverse promovendus opnieuw stunten.
De mannen van Gino Ninaber en Jorik van Adrichem waren goed voorbereid en men ging, weliswaar met enige vertraging, richting stadion De Geusselt waar men vanwege de 11e van de 11e in carnavalsstemming was.

Na een open begin kwam er na 16 minuten een vervelend moment. De Excelsior keeper Yavin Vriesde ging voor de bal maar kwam na een safe ongelukkig neer op zijn schouder. De wedstrijd werd meteen stilgelegd en nadat ook een aanwezige arts van MVV erbij was gehaald kon Yavin niet verder (later in het ziekenhuis bleek een gebroken sleutelbeen) en kwam reservekeeper Ossama in het veld die de rest van de wedstrijd prima zijn doel verdedigde.

Na 25 minuten kwam Excelsior M op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Kaylan Muis. Dit was ook de ruststand.
De tweede helft kwam er een fel (maar sportief) spelend MVV uit de kleedkamer op zoek naar de gelijkmaker. De defensie van Excelsior M hield echter prima stand en het was Excelsior M die wederom door Kaylan Muis via de lange bal met een prachtige lepe kopbal over de keeper heen het net wist te vinden.

Lang duurde de vreugde niet, MVV had nog geen 5 minuten later het antwoord en maakte de 1-2.
Excelsior M stond onder druk maar een goed staand team hield stand door inzet en vechtlust. Enige tijd later was het dan ook Excelsior M die de 1-3 maakte door een prachtig afstandsschot in de kruising van Devin Plank.
Deze klap kwam MVV niet meer te boven en na het laatste fluitsignaal was het Excelsior M die, op de 11e van de 11e in het verre Maastricht, de polonaise kon inzetten.
Een schitterend collectief resultaat.

​VELO JO15-1 – Excelsior M JO15-1 1-0

​Excelsior JO15-1 heeft een onnodige nederlaag geleden in Wateringen.
Vanaf de 1e minuut was het Excelsior die de touwtjes in handen had. Vanaf de aftrap was het Noah die alleen op de keeper af liep. De keeper, uitblinker aan VELO zijde stopte echter deze kans. Excelsior liet het er niet bij zitten en kwam deze eerste helft nog diverse keren vrij voor de keeper van VELO maar de bal wilde er niet in. VELO kwam nauwelijks over de middenlijn. Het kon in deze wedstrijd alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties.
Een vrije trap ver in de tweede helft ging er dan ook in. Excelsior kon de wedstrijd niet meer keren en beloonde zichzelf niet. We kunnen tevreden zijn over het veldspel. Echter als je zelf de kansen niet maakt, zie je vaak dat die er aan de andere kant wel in valt.
Aanstaande zaterdag staat nr 2 in de competitie Voorschoten JO15-1 te wachten. Een mooie kans om deze nederlaag weg te spoelen.

​Excelsior M JO15-2 – DVV’09 JO15-1 1-3

​Na de aftrap begonnen de jongens van Excelsior fel en gretig aan de wedstrijd. En na kansen aan beide kanten is het Sven Lenselink die diep wordt gestuurd en op de rand van de 16 meter onderuit wordt gehaald door zijn tegenstander. Owen Jasper gaat achter de bal staan en schiet deze vanaf de rand van de 16 onderkant lat binnen, de 1-0 staat op het bord.

Na een goede eerste helft beginnen wij met een goed gevoel aan de tweede helft. Helaas komt de 1-1 snel op het bord te staan uit een standaard situatie. En een paar minuten later valt de bal uit de kluts voor de voeten van de spits, de 1-2 is helaas een feit. Niet veel later scoort DVV’09 ook nog de 1-3. Met nog 5 minuten te spelen besluit Excelsior 1 op 1 te gaan spelen. Helaas maakt dit niet het verschil, de wedstrijd eindigt in 1-3.

​Excelsior M MO15 – Pernis MO15 1-0

​​Vandaag stond de wedstrijd tegen Pernis op het programma, De eerste helft ging het redelijk gelijk op, toch waren door het goede samenspel de grootste kansen voor de meiden van Excelsior M. Tweemaal een schot net naast en een keer een bal tegen de paal. We gingen rusten met een 0-0 stand.
Halverwege de 2e helft viel het eerste en tevens laatste doelpunt voor de meiden van Excelsior M. Voorafgaand werd er goed overgespeeld en Ibtisem wist de bal in de uiterste hoek te plaatsen. Pernis ging daarna meer druk naar voren geven, maar onze verdediging stond als een huis. Sophie onze keepster greep nog een aantal malen goed in. Als met al een verdiende overwinning en prima teamprestatie van deze meiden.

​Excelsior M MO11 – NSVV MO11 1-2

​Vandaag speelden we tegen NSVV. Inssia was vandaag de keepster. We kregen veel kansen om te scoren maar de eerste goal werd al afgekeurd. De scheidsrechter zei dat hij echt maar net voordat we scoorden al had gefloten. Wij baalden heel erg maar al snel daarna scoorde NSVV een eigen doelpunt, 1-0 voor Excelsior M.

Tijdens de rust zeiden de trainsters dat we al goed bezig zijn. Jammer genoeg werd het in de tweede helft 1-1. Wij hadden ook veel kansen maar het lukte jammer genoeg niet om te scoren. Toen werd het 1-2 voor NSVV, dat was de eindstand. Bij de penalty’s stonden NSVV en ons team te juichen voor de keepsters en de speelsters. Aan het eind gaven we elkaar nog een handje en zeiden we ‘goed gespeeld’. 2-1 verloren maar toch goed geprobeerd.

​Excelsior M JO9-1 – Victoria ’04 JO9-1 9-3

​Excelsior M JO9-1 speelt vandaag tegen Victoria’04 JO9-1. Ontspannen gezichten in de kleedkamer maar aan de geprekken te horen hebben ze er erg zin in. De laatste onderlinge afspraken worden herhaald en onze spelers mogen zelf per positie tekenen wat er van hen wordt verwacht. Ook het team/club gevoel is prima. Het is lekker koud buiten. Senna zou graag met jas naar buiten wilen en iedereen offert zijn clubjas. Zo moesten we naar buiten als 1 team.

Wij beginnen vandaag sterk aan de wedstrijd. Waar vorige week de kansen helaas niet allemaal werden benut lukt het vandaag veel beter. Dit brengt ook een hele mooie ruststand met zich mee van 5-0 waarbij Luca ook zijn eerste van het seizoen maakt. Niet helemaal onbelangrijk want dit zorgt ervoor dat nu iedereen in ons team dit seizoen heeft gescoord! Zijn blik na zijn doelpunt was het zien waard! Een glimlach naar de zijkant :-) maakte ik hem nou?! Een beetje verbaasd maar vooral trots.

Eindresultaat mocht er wezen. Met goed verzorgd voetbal en een goede inzet eindigen wij met een keurige overwinning, 9-3. Ryan scoort er vandaag totaal 4, Joachim 3, Ludjaino 1 en Luca 1.

Onze kanjers van selectie JO9/8 hebben dit weekend allemaal gewonnen. Dit betekent weer een welverdiende tractatie voor onze kanjers. Complimenten.

​Excelsior M JO9-2 – Semper Altius JO9-1 13-4

​Vandaag stond voor de mannen van JO9-2 de thuiswedstijd tegen Semper Altius op het programma, Excelsior begon direct goed aan de wedstrijd wat in de eerste periode direct resulteerde in een 3-1 voorsprong. Na de time-out bouwde Excelsior de voorsprong verder uit en scoorde het de mooiste goal van de wedstrijd. Via keeper Thijs en Dean belandde de bal bij Ben die met een schitterende steekpass Aris aan de rechterkant diep stuurde. Aris zocht de achterlijn op en vond met een harde lage voorzet Milan die de bal eenvoudig in een leeg doel kon schuiven. Hij tekende met zijn derde goal hierrmee voor de 5-1 ruststand.

Na de rust schoot Excelsior opnieuw uit de startblokken. In de 10 minuten van de derde periode werd maar liefst 7 keer gescoord. Vooral Aris was in deze periode op dreef, maar ook Flynn en Dean pikten hun goaltje mee. Na de laatste time-out liep de productie wat terug. Door de grote marge leek de rechter joystick op de controller bij sommige jongens door te draaien. Alleen Thijs Hollaar wist nog te scoren en na het laatste fluitsignaal van de uitstekende spelleider eindigde de wedstrijd in 13-4.

Jongens, het was een prima wedstrijd! Volgende week gaan we ons Spaanse vrienden welkom heten en daarna gaan we weer aan de bak!
Doelpuntenmakers: Milan Romeo 5x, Aris van der Akker 4x, Thijs Hollaar 2x, Dean van Hoeven 1x en Flynn de Jong 1x.

​​Excelsior M JO9-4 – Lyra JO9-7 4-0

​Ik ben Vigo. Ik ben keeper van JO9-4. We hebben 4-0 gewonnen. De doelpunten zijn gemaakt door Gina (2x) waarvan 1 hele mooie en onze spits Thomas (2x). Ruben had bijna gescoord, zijn schot kwam tegen de paal. Mac heeft 2x een assist gegeven waar uit werd gescoord. Samale heeft heel goed verdedigd met hele goede slidings. Colin heeft goed gespeeld op het middenveld.
Ik heb het heel erg naar mijn zin. Tot woensdag.

​Hillegersberg JO8-1 – Excelsior M JO8-1 3-11

​Zaterdag moest JO8-1 tegen Hillegersberg. De eerste helft ging het wat moeizaam en speelden ze afwachtend en was de stand 3-4. De tweede helft waren ze een stuk feller en overliepen ze de tegenstander met een stand van 3-11.

Lyra JO8-3 – Excesior M JO8-2 2-4

​Vandaag hebben we uit gespeeld in de Lier. Toen ik aankwam was alles al geregeld. Een van de ouders had de kleedkamersleutel alvast gehaald. Super fijn, als ouders werken we steeds beter samen en ik vind het top! De wedstrijd ging echt supergoed en we hebben het met goed balbezit en met goede controle de tegenstanders erg moeilijk gemaakt. Als coach van JO8-2 ben ik echt supertrots op het team. We hebben de wedstrijd gewonnen met 4-2!
Doelpuntenmakers: Quinsley Norwega 1x, Stan Post 1x, Samuel van der Hoeven 1x en een eigen goal van Lyra.