Net als vorig seizoen hopen we weer zoveel mogelijk wedstrijdverslagen van jeugdteams op onze website te mogen verzamelen. Leuk om op de hoogte te blijven van andere teams en heel leuk om later weer terug te lezen. Er zijn teams die een vaste schrijver hebben, maar er zijn ook teams waarbij de spelers om de beurt zelf het verslag schrijven. Hartstikke leuk!

Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Dit zijn de ingeleverde verslagen van de wedstrijden van zaterdag 8 september 2018.

Excelsior Maassluis 6 – MVV’27 9 (1-2)

Excelsior Maassluis 5 heeft na Spijkenisse nu ook nipt verloren van MVV ’27. Oefenmeester Arie Herlaar leek aanvankelijk over een brede selectie voor dit duel te beschikken, maar zag voorafgaand en tijdens de wedstrijd de nodige spelers afhaken en uitvallen.

De Maassluizers begonnen sterk aan het duel en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Voorin ontbrak de vorm nog een beetje en het was dan ook centrale verdediger Chris die de grootste kans kreeg op aangeven van Peter. Bij de eerste kans van MVV was het wel gelijk raak. Er werd vanaf rechts slecht uitverdedigd, waarna van afstand vrij kon worden binnengeschoten. Zonde en totaal onnodig. Niet veel later verruimden de Maaslanders na een combinatie door het midden de voorsprong. Tom was toen al uitgevallen met, op het oog, een zware knieblessure. Na de rust haakte ook Jorrit al snel geblesseerd af. Trainer Herlaar moest snel al al zijn reserves lang laten spelen.

Gek genoeg kregen de Tricolores juist steeds meer grip op de wedstrijd. Erik moest wel een paar keer flink en knap ingrijpen op het Maaslandse offensief, maar onder leiding van Chris, Maurice, Sean en vooral Stef werd de druk opgevoerd. Chris maakte de aansluitingstreffer en in de slotfase was een punt helemaal niet ondenkbaar. Maar in plaats van de bal in de zestien te pompen, werd te vaak de voetballende oplossing gezocht in het ondertussen veel te drukke Maaslandse strafschopgebied.

Het verlies zorgt voor een uitschakeling in de beker. Zaterdag volgt nog het slotduel tegen Brielle. De wedstrijd kan worden gezien als de ultieme opmaat voor de reguliere competitie. Daar moeten echt de slordigheidjes eruit en het scorend vermogen flink omhoog door meer kansen te creëren.

Excelsior Maassluis JO13-1 – Sparta AV (4-1)

Vandaag was de dag dat Excelsior Maassluis voor de beker tegen Sparta moest spelen. In de wandelgangen hoorde we dat we het heel moeilijk zouden krijgen. Wij dachten boys we gaan er tegen aan. Met de opstelling gekozen door: trainer Luuk en trainer Vincent gingen we er tegen aan. Het was goed voetbal weer en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

Na de eerste paar minuten merkte we dat we sterker waren dan Sparta, meer op hun helft voetbalde en we enkele kansen creëerden. Door goed met elkaar over te spelen kwamen we steeds dichter bij het goal. Senna pakte de bal af op de middellijn en liep het veld over en passtte de bal naar Daoud en die kaatste hem op Senna en Senna gaf een voorzet op Mootje en Mootje kopte hem prachtig in de kruising. De 1-0 was geboren. We kregen de smaak steeds meer te pakken. We kregen steeds meer kansen. De spitsen Jordy, Jon en Daoud pakte steeds de bal af. De verdediging: Milan, Ryan, Tristan en Furkan waren te sterk voor de voorhoede van de Spartanen. En het middenveld: Viggo, Mootje en Senna stonden ook sterk. Maar toch kregen we een paar tegen kansen maar gelukkig hadden we daar Timo onze keeper die scherp was en gelukkig de ballen tegen hield.

Met veel goede moed gingen we de tweede helft in. Er waren een paar wissels gekomen Jon werd gewisseld voor Nouri, Tristan voor Daan en de keeper werd ook gewisseld Keano kwam erin voor Timo en Viggo ging er van af voor Younes. En toen begonnen we aan de tweede helft. Al snel kregen we kansen alleen ze gingen er niet in. Totdat er een hoekschop was en Nouri de afvallende bal keihard in het net van het goal schoot. En toen ging het snel, Daoud kreeg de bal aan gespeeld, en schoof hem met rechts langs de keeper van Sparta. Sparta raakte een beetje gefrustreerd.

En toen kreeg Sparta ook kansen maar gelukkig stonden Daan en Ryan daar. Maar toen scoorde Sparta een goal en werd het toch nog even spannend. Totdat er weer een mooie aanval was van Younes op Viggo die de bal langs de keeper schoof met zijn rechterbeen. Maar op het einde van de wedstrijd kreeg Sparta nog wat kansen maar gelukkig stond Keano daar de ballen uit het met te houden.

Het was een zeer leuke wedstrijd op naar de volgende wedstrijd.

Excelsior Maassluis JO10-1 – VFC (4-3)

Onze tweede bekerwedstrijd kwam er aan. Dit keer erg vroeg verzamelen en wel om 07:45 in de kleedkamer. De wedstrijd begon om 08:30 tegen VFC. Helaas moesten we onze medespeler Joachim missen die mocht mee doen met de JO11-1. Helaas kwamen we snel op achterstand maar dit werd al gauw hersteld door een assist van Dean en Lars scoorde mooi de eerste goal! Waardoor het weer gelijk stond. De bal ging heen en weer dan weer voor Excelsior en dan weer voor VFC maar wij maakte mooi de 2 de goal, door weer een assist maar nu van Lars waardoor Ryan hem mooi in de linkerhoek schoot. En er bleven assisten gegeven worden en nu weer door Mounssif en kon Lars hem scoren.

Toen raakte we een beetje van slag waardoor VFC 2 x uit een corner kon scoren. Nu stond het lange tijd 3-3. Het publiek moedigde ons aan en het was ontzettend spannend wie gaat er scoren en met de winst naar huis? Tot in de laatste minuut bleef het spannend totdat Lars weer een assist gaf aan Ryan en de keeper kwam uit maar Ryan schopte hem hard met zijn, JAWEL zijn rechterbeen hard in het goal. Toen kwam het fluitsignaal en wonnen we de wedstrijd met 4-3. We bedankten de spelers en leiders en gingen alle nog voor onze penalty’s. Deze werden gescoort helaas alleen door mij (Ryan) en Thijs H. We gaan nu weer hard trainen van de week zodat we aanstaande zaterdag tegen msv De Betrokken Spartaan JO10-1 er met zijn alle er weer tegen aan kunnen.

Vriendelijke voetbalgroetjes van Ryan Jasper

MVV’27 – Excelsior Maassluis JO10-2 (11-3)

We speelde de tweede bekerwedstrijd tegen MVV. Was een goede wedstrijd we hebben met 11-3 gewonnen van MVV. We speelden met elkaar goed samen daaruit kwamen mooie voorzetten en daaruit kwamen mooie goals. Zelfs alle Fortnite dansjes en de worm werden vertoond na de goals.

Senna Borsboom

Excelsior Maassluis JO10-3 – Lyra (25-2)

Deze week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vroeg opgestaan en op een nog natte grasmat de aftrap tegen Lyra. We moesten nog wakker worden, na 10 seconden was de stand al 1-0 achter. Iedereen was gelijk wakker! We hadden goed naar de trainers geluisterd en met Valentijn als keeper in de eerste helft werd de bal van achteruit goed overgespeeld en de vrije spelers gezocht. Dit ging goed en met een paar mooie voorzetten van de zijkant van Daniël en Thomas werden Erdem en Mohammed goed gevonden. Binnen een paar minuten was de stand weer rechtgetrokken en bij rust was de stand inmiddels 14-1, door aanvallen van achteruit en mooie afstandsschoten van Hamza en Mo Amin. De tweede helft was een kopie van de eerste helft, maar nu met Thomas in de goal en Valentijn als middenvelder. Alle spelers van Excelsior konden naar hartenlust voetballen en scoren. Valentijn een geplaatst afstandsschot. Lyra heeft met een schot in de korte hoek de eer gered. Al met al een makkelijke wedstrijd die met 25-2 werd gewonnen.

De doelpunten kwamen van Erdem 6x, Mohamed Kitout 5x, Hamza 5x, Youssef 7x, Mo Amin 1x en Valentijn 1x.

FC Gravenzande – Excelsior Maassluis JO9-1 (9-3)

We moesten heel vroeg spelen bij s-gravezande. het is een sterke ploeg, want de vorige keer hadden we verloren. We begonnen goed. Ceyden stond de eerste helft goed te keepen. Hij hield veel ballen tegen maar toch kwamen we 1-0 achter. Toen scoorde jason toen werd het 1-1. Na de eerste tien minuten stonden we 2-1 achter. Bij rust stonden we 3-1 achter. In de tweede helft ging Stan keepen. Hij deed het goed maar toch vielen der een paar tegendoelpunten. Toen scoorde Olcay en mac. Het laatste doelpunt van mac was een voorzet van Ceyden en het werd 9-3

Jens Versteeg

Excelsior Maassluis JO9-2 – Rozenburg JO9-2 (2-0)

Vandaag speelden wij tegen Rozenburg JO9-2. Om half 9 begonnen we met opwarmen terwijl de coach en vaders het veld klaarzetten. Om 9 uur was het kick-off tijd. Wij begonnen de eerste helft met Mert in het doel. Na een aantal speelminuten begonnen onze jongens pas goed wakker te worden. Rozenburg was goed aanwezig op het veld maar onze mannen wisten de bal steeds terug te winnen. Mirza en Robin werkte hard in het middenveld. Het eerste goal was van Quinsly en zette de toon voor de verdere wedstrijd. De jongens snappen steeds beter dat positie nemen in het veld, communiceren en overspelen alle verschil kan maken.
Na halftime ging Enda op doel. De bal was veel in ons bezit en er werd goed samen gewerkt. Mirac leek even een 2de punt te maken maar helaas was de bal net niet over de lijn. Ondertussen was Rozenburg ook hongerig geworden naar een punt en wisten ze een aantal schoten op de doel te maken. Colin stond heel de wedstrijd stevig in de verdediging en doelman Enda wist de ballen die er toch door kwamen te stoppen. In de laatste minuten maakte Rayan de tweede goal. We hebben 2-0 gewonnen, dit smaakt naar meer!

Smitshoek JO8-1 – Excelsior Maassluis JO8-1 (9-3)

Onze jongens gingen voortvarend van start. Uit een verkeerde uittrap van de keeper scoorde Gio de 0-1. Smitshoek ging opzoek naar de gelijkmaker. Snel stond het dan ook 2-1. Dankzij het verdedigingsduo Thomas en Samalè en een paar mooie acties van keeper Yuriy werd een grotere achterstand voorkomen. Uit een voorzet van Julian scoorde Samuel 3-2. Kort daarna scoorde Marijn de gelijkmaker omdat de keeper de bal losliet. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het spel vond toen vooral op het middenveld plaats. Ondanks dat onze jongens aardig goed speelden en een aantal mooie kansen creëerden (maar helaas niet wisten te benutten), liep Smitshoek uit naar 9-3. De jongens konden met opgeheven hoofd van het veld af, want het spel was beter dan de week ervoor. Goed voor de teamspirit was dat de strafschoppenserie met ruime cijfers werd “gewonnen”.

Marijn Vruggink

Smitshoek JO8-1

Excelsior Maassluis JO8-2 – MVV’27 (5-1)

Vorige week zaterdag hebben ze al een mooie wedstrijd op de mat gelegd die verloren ging met 6-2. Voor al deze jongens was het toen de eerste wedstrijd die in competitie verband werd gespeeld.
Knappe prestatie omdat bijna de hele groep uit spelers bestaat die eigenlijk nog minies zijn.
Zaterdag 08-09-18 om 14.30 stond de 2de wedstrijd op de planning. Het was dit weekend een thuis wedstrijd tegen MVV’27 JO8-2. Een late middag wedstrijd die startte samen met de wedstrijd van het eerste elftal. Na de verzameling bij de kantine zijn de jongens met elkaar om gaan kleden in kleedkamer 11. De spelers die vandaag op het veld verschenen zijn Murat, Haydar, Eymen, Stijn, Ryan, Mikail en Duco. Onze andere sterspeler Yasin was ziek dus afwezig.
Na een goede warming up van trainer en leider Haci werden de jongens uitgelegd waar ze in het veld moesten lopen. Iets over half 3 startte de wedstrijd. De jongens begonnen de eerste minuten af tastend aangezien de tegenstander fysiek wat sterker en ouder waren. Maar er werd goed gevoetbald en de ballen werden redelijk snel op het middenveld door Ryan en Haydar onderschept.
Maar er was 1 doorbraak van mvv’27 en die scoorden de 0-1. De jongens gingen niet bij de pakken neerzitten maar gingen vol in de aanval onder leiding van mikail achterin. De aanval leiders Stijn en Murat hadden de nodige gevaarlijke momenten voorin waar net een mvv speler of doelman in de weg stond. Maar de druk op mvv werd alleen maar groter er werd constant op de helft van mvv gespeeld. Het was een kwestie van tijd dat de 1-1 zou vallen. Na een scrimmage op het middenveld waar de bal door Duco  Ryan en Haydar werd veroverd kwam de bal uit eindelijk bij Mikail. Die gaf een mooie paas op Stijn die in start blokken zat en goed door liep en het keurig afronde in de verre hoek van het doel van MVV 1 – 1 op het score bord. Mooi om te zien hoe er werd gevoetbald door het hele team. De Jongens bleven de druk op het doel van mvv houden. Het was een kwestie van tijd dat de 2-1 zou vallen. Tot aan de rust zou het 1-1 blijven.
Start van de 2de helft was het zelfde verhaal excelsior voerde weer de druk op mvv uit. Na een aanval van mvv werd er goed mee verdedigd door Ryan Haydar en Eymen, de bal kwam na een paas bij mikail uit en die gaf een diepte pas van uit de achter hoede en die kwam bij Murat uit en die haalt netjes uit en het is 2-1. wat een blijdschap bij de jongens.[en ouders ]! De jongens blijven na de 2-1 aanvallen en bal komt uit eindelijk bij Duco en die geeft een pas aan Murat en Murat past naar Ryan en die haalt uit van af het middenveld en die bal beland op de lat paal. En na goed op letten van Eymen en snel reageren scoort Eymen 3-1. Na een goede verdedigende aktie van Haydar die een speler van mvv moeilijk maakt gaat de bal uit. Excelsior neemt de bal doormiddel van een in dribbel het veld in er gaat een pas van Duco naar Mikail en die past op de snelle aanvaller Stijn,maar die schiet en de keeper pakt de bal knap. Een minuut later geeft mikail een pas op Haydar en die speelt Eymen aan en die schiet en de keeper van mvv red de bal. Na een scrimmage aan de linker kant komt de bal bij de Murat die speelt zich knap vrij op techniek en na een mooie inschuiver valt de bal in het doel.4 -1 op de scorebord. Wat een wedstrijd! In de laatste minuten verdedigt Haydar en Duco en de bal komt dan bij Mikail en die past uitstekend op Murat en die rond Keurig af 5-1 op de score bord en dit zal de uiteindelijke eindstand zijn.
Jongens jullie hebben een top wedstrijd gespeeld dat belooft een hoop goeds voor het hele seizoen. Ga zo door!
Verslag van Ryan Jubitana

Zwaluwen – Excelsior Maassluis JO8-3 (5-5)

Deze knotsgekke zaterdag werd voorafgegaan door een aantal terechte afzeggingen.. Dien, Soulaiman en familie, heel veel sterkte! Seth, beterschap! Jelle, bedankt voor je virtuele deelname en dat je bij een 1-0 achterstand vanuit Brabant naar Vlaardingen wilde komen.

Knotsgek!!!! Een ander woord kan ik niet bedenken. De mannen hebben bewezen dat een wedstrijd niet hoeft te bestaan uit spelers die miljoenen verdienen om topvermaak op sportief gebied te bieden. Vandaag een nieuwe ervaring… We moesten uit spelen en gingen (behoorlijk vroeg) naar Vlaardingen. Wanneer je een nachtdienst had, moest je zelfs opschieten om op tijd bij de
aftrap te zijn. Aan de start stonden uiteindelijk; Ryan, Tieme, Aleksander, Quinn, Ali, Guus en Selim.

Zonder Jelle hadden we wat moeite om een yell te bedenken maar het motto deze week was “We gaan scoren!”….. Ehhhhmmmm….. ja de tegenstander ging scoren, 3 keer wel te verstaan, binnen de eerste 5 minuten… 3 – 0 Ay ay ay, wat gaan we nu beleven. Guus, die als keeper begon, was gelijk genezen van die keuze en wilde niet meer… Tja dan heb je toch een beetje nadeel wanneer je vader leider is :)… “Even volhouden kerel en incasseren!” De mannen waren overdonderd en van hun stuk gebracht. Wellicht had de vreemde omgeving en het spelen op echt gras hiermee te
maken. De schade werd echter beperkt tot deze eerste 3 doelpunten tot aan de time-out.

Na de timeout ging Guus het veld in en Ryan in het doel. De mannen herstelde zich langzaam en kwamen wat meer in de wedstrijd. De duels waren af en toe stevig en de spelleider moest een aantal keer een vrije trap geven. Maar we klagen niet, dit moeten we zelf oplossen. Voetballend wel te verstaan. Het was de 18e minuut waarin Selim, met een prachtige pass rechts buitenom, Aleksander goed voor de keeper positioneerde die vervolgens snoeihard in de linkerhoek schoot…. 3 – 1 Dit geeft hoop! Twee minuten later was de eerste helft afgelopen. We konden even tot rust komen en de tactiek bespreken. Eigenlijk had de leider niets toe te voegen anders dan… “Wat een knokkers zijn jullie, enorm goed hersteld en doorgaan zo!”

Na de rust ging Excelsior verder waar ze gebleven waren en dit betekende goed verdedigen door onder andere onze nieuwe aanwinst Quinn en goed kijken en overspelen naar elkaar. Er stond iets te gebeuren, dat voelde we allemaal, maar het moest er nog uitkomen. In de 7e minuut veroverde Guus de bal rechtsachter met een prachtige sliding en vervolgde zijn weg langs de zijlijn richting het doel van de tegenstander. Daar werd de bal ternauwernood van de lijn gehaald, oeffff.… Tieme was heel scherp in het vervolg en pakte de bal op om de lang verwachte aansluiting te maken….. 3 – 2!!! Wat een vermaak en dat was te merken aan het enthousiasme aan de zijlijn… iedere minuut kwamen de supporters dichter bij het veld.

Een mindere periode van Excelsior brak aan en het leek erop dat Zwaluwen de wedstrijd op slot ging zetten, Ryan wist de schade met een aantal knappe reddingen beperkt te houden. Helaas het werd toch 4 – 2… Zou het dan toch zo zijn dat het gevoel dat in de lucht hing niet waar was? Nou nee dus, het was Ali time! En hoe? Onze nieuwe teamgenoot besloot zijn kwaliteiten eens goed te laten zien. Met een rush van linksachter liep Ali, met een aantal passeerbewegingen en een panna tussendoor, strak naar het doel van de tegenstander en maakte de 4 – 3…. Weer een aansluiting, deze moeten we benutten!….. Nog geen minuut later was het weer Ali die met een prachtig afstand schot de 4 – 4 voor zijn rekening nam. Zwaluwen werd ook weer wakker, “Dit laten we niet uit ons handen glippen.” leken ze te denken…. duels en stevige tackles volgde en helaas ook met een prachtig schot de 5 – 4 voor Zwaluwen…. Neeeee, niet na zoveel veerkracht!

De tijd tikte weg en het leek toch zo te zijn. Tot het weerzien van de man die ook voor de ommekeer zorgde in de de eerste helft, Aleksander! Na het veroveren van de bal aan de linkerkant wist hij met een indraaiende bal de 5 – 5 te maken!!!! Hoe kan een gelijkmaker voelen als het winnende doelpunt!!! Nadat ook de strafschoppen eindigde in een gelijk spel met een super goed keepende
Ryan, was een gelijk spel in alle opzichte het feitelijke resultaat van deze wedstrijd. Maar Excelsior JO8-3, wat hebben jullie laten zien hoe je niet je hoofd moet laten hangen en lekker moet blijven voetballen… Voor ons zijn jullie de mentale winnaars van deze knotsgekke wedstrijd!!!

We kijken nu al uit naar volgende week en wat jullie dan weer voor ons in petto hebben. Ook nu weer ouders, andere toeschouwers, leiding van Zwaluwen, maar vooral spelers van Zwaluwen en Excelsior-M, enorm bedankt voor deze knotsgekke leuke wedstrijd!!