Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 6 oktober 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

NEC Nijmegen – Excelsior Maassluis JO17-1 (3-5)

Excelsior Maassluis JO17 heeft voor de tweede week op rij gewonnen van een BVO. Vorige week was het FC Den Bosch dat er aan moest geloven, deze week was het N.E.C. uit Nijmegen
die het onderspit moest delven: 3-5 voor de ploeg uit Maassluis.

Eerste helft
Na een lange busreis (2,5 uur door files onderweg) kwam de ploeg van Steye Jacobs en Rick van Zijl om kwart over 2 aan bij het mooie sportcomplex midden in het bos. Gelukkig konden we de wedstrijd een half uur uitstellen zodat we onze voorbereiding ongestoord konden voorzetten. De koppies waren gespannen en dit was ook merkbaar in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Er was slordig balverlies en het vizier stond voorin nog niet helemaal op sterk. Benjamin ging één op één met de keeper, maar kon helaas het net niet vinden.

Maar daar was ineens Marius die, na een assist van Kaylan, de score opende in minuut 16 van de wedstrijd: 0-1. Excelsior kwam beter in de wedstijd, de vrije man werd gevonden en de drive kwam er steeds meer in. Helaas maakte N.E.C. net voor rust de 1-1.

Flitsend begin van de tweede helft
Excelsior Maassluis kende een flitsende start van de tweede helft en had slecht een paar minuten nodig om 2 goals te maken. Het was Jorn met de voorzet op Kaylan die netjes de bal achter de
Nijmeegse doelman kopt. Een minuut later was het wederom Kaylan die de doelman wist te verschalken. Ditmaal was het Bas met de assist. Een comfortabele 1-3 voorsprong voor de ploeg uit Maassluis.

Maar daar bleef het niet bij. Marius besloot er nog even een paar bij te prikken en bracht de 1-4 en de 1-5 op het scorebord. Wat een begin van de tweede helft! De tweede helft kabbelde voort en N.E.C. kwam nog terug tot 3-5. Gelukkig bleef het hier bij en ging de 3 punten mee de bus in naar Maassluis. Zaterdag wacht er een nieuwe BVO, namelijk MVV uit Maastricht. De wedstrijd begint om 13:15 uur en zal gespeeld worden op het eerste veld.

Leen en Ramon bedankt voor het vlaggen.

JO17 tegen NEC

VFC – Excelsior Maassluis JO10-1 (3-7)

Na de verloren wedstrijd tegen Charlois vorige week, moesten we vandaag voetballen tegen VFC JO10-1 in Vlaardingen. We wilden vandaag beter spelen dan vorige week. Excelsior M begon sterk aan de wedstrijd. Na een pass van Thijs S op Dean, die de bal naar Lars speelde, volgende een steekpass op Ryan, die hem er knap inschoot. VFC kwam hierna op 1-1. Toen was het weer de beurt aan Excelsior M. Joachim maakte 2-1 en voor de rust schoot Ryan er ook nog 1 in. In het tweede kwart werd er 1 doelpunt gescoord door Lars.

In de rust gaf Jorrit nog goede tips, waarna de tweede helft begon. Het was Lars die de 5-1 en 6-1 maakte na goed verdedigend werk van Thijs H en Dean, die de bal goed naar voren schoten.
Voor het eind van het kwart, was het toch VFC die de 6-2 er in schoot. In het laatste kwart was het nogmaals Lars die de bal er in schoot. Op het laatst kreeg Excelsior M nog een onterechte penalty tegen, die er helaas in ging.

Al met al een goede wedstrijd, waarin ook de vooraf besproken opdrachten goed werden uitgevoerd.  Het meegereisde publiek was ook erg tevreden.  Hopelijk spelen we volgende week tegen Poortugaal weer zo goed.

Thijs Scheepens

Excelsior Maassluis JO10-2 – SVV (7-6)

We begonnen niet zo heel goed aan de wedstrijd, toch kwamen we 1-0 voor en even later werd het 2-0. Het was een hele rommelige wedstrijd van beide teams. Na de 3-0 kwam svv nog terug naar 3-1 daarna liepen we uit na 6-1.

Toen dachten we alleen nog maar aan de kermis op de Furieade en waren we niet meer met voetballen bezig. SVV kwam zelfs terug tot 6-6 maar gelukkig gingen we toen met zijn alle bikkelen en wonnen we nog met 7-6.

Het was toch nog een spannende wedstrijd met slecht voetbal maar we hebben wel gewonnen.

Luca Dolphijn

Westlandia – Excelsior Maassluis JO9-1 (6-9)

Het was weer een vroege uitwedstrijd voor ons, om 8:30 uur begonnen we aan de aftrap. Westlandia zette direct de aanval in en schoot op doel, gelukkig redde Olcay die als keeper moest beginnen. Snel daarna in de 2e minuut een mooie combinatie van ons een pass van Mac naar Ceyden die scoort. 0-1 Niet veel later Mac met een heerlijk schot op aangeven van Ceyden maar de keeper van Westlandia redt en voorkomt de 0-2..

Wij bleven drukzetten en na een mooie actie van Stan en een goed schot welke de keeper hield scoort Ceyden in de rebound alsnog de 0-2! Nu begon Westlandia meer vooruit te spelen en schoten paar keer op ons doel en Olcay lette goed op en kon zo een aantal pogingen redden. Toch vindt Westlandia de aansluiting met een goed schot dichtbij het doel scoren zij 1-2. Westlandia blijft de druk opvoeren Lucas haalt met een hard schot de bal weg uit de verdediging om zo de gelijkmaker te voorkomen. Uit het niets een afstandsschot van Westlandia 2-2. Helaas hebben wij de voorsprong weggegeven maar proberen toch weer op voorsprong te komen. Een corner van Stan wordt helaas uit de lucht geplukt door de grote keeper van Westlandia. Bij ons lukt het even niet en Westlandia komt beter in het spel en scoort 3-2.

Dan moeten wij echt aan de bak. Uitbal van Lucas na t indribbelen geeft hij een hoge bal in de pot de bal komt bij Mac die heel mooi van afstand de 3-3 binnen schiet. Dan volgt er een mooie actie aan de zijkant van Stan met een pass naar Mac helaas kon Mac net niet de bal raken. Wij blijven ons best doen maar helaas komt Westlandia snel op 4-3, Olcay dook goed in de hoek maar kon een doelpunt helaas niet voorkomen. We worden erg onder druk gezet een goed afstandsshot van Westlandia en Olcay met een mooie redding Wij proberen eruit te komen een geplaatst schot van Jason richting de hoek gaat helaas net naast. En dan volgt een snelle counter van Westlandia en zij scoren de 5-3. Het zit ons ook niet echt mee we hebben wat kansen maar helaas net niet.

Dan volgt een schot op doel van Stan en scoort Ceyden uit de rebound na de redding van de keeper de 5-4 binnen. Wij geloven er weer in en blijven het proberen. Een prachtige steekpass van Stan op Ceyden die diepging en hard de 5-5 binnen schiet. Nog net voor rust een mooie combinatie van Stan en Ceyden die aflegt aan Mac en die op doel schiet de keeper redt. Het was een spannende eerste 20 min met hoog tempo.

Rust : Ceyden ruilt met Olcay en gaat keepen

Direct na de rust een mooi shot van Stan helaas pakt de keeper z’n poging. Westlandia komt weer met een counter en geeft een voorzet van de zijkant Ceyden redt. Het gaat aardig heen en weer eerst een shot van Jason die rakelings naast gaat dan nog een poging via de keeper op de lat. Een schot van Westlandia buitenkant van de paal. Tempo ligt wat lager in deze 10 min maar wij blijven het proberen. Mooie actie aan de zijkant van Mac met een pass naar Jason die op doel schiet maar weer pakt de keeper hem. Jaaa 5-6! weer een mooie combinatie van het team en Jason scoort. Snel daarna scoren we ook de 5-7, Jason schiet in de rebound na een redding van de keeper.

Westlandia gaat in de laatste 10 min direct opzoek naar een doelpunt met een schot op doel voorkomt Ceyden de 6-7 met z’n voet. Stan pakt de bal af van een verdediger en schiet direct op doel via de keeper gaat de bal in de bovenhoek en komen we 5-8 voor. Westlandia gaat meer naar voren waardoor wij met wat counters beginnen. Een poging van Jens gaat helaas net naast. Dan scoren we toch de 5-9 Jason die alert was omdat de verdediging stond te slapen.

Westlandia lijkt de wedstrijd opgegeven te hebben en komt er even niet uit. Bijna een kopbal van Lucas die ging er helaas net onderdoor. Dan krijgt Lucas de bal terug van de keeper na een schot van Stan en Lucas schiet helaas net naast. Er volgt nog een snelle uitbraak van Westlandia aan het eind, en zij scoren de 6-9.

Door goed samenspel en passes uit mooie combinaties hebben we als team gewonnen!

Ceyden Gungor

VFC – Excelsior Maassluis JO8-3 (7-2)

Vandaag mogen de mannen van JO8-3 weer eens naar Vlaardingen, jeetje wat heeft die stad veel voetbalclubs zeg! Dit keer is het VFC wat we bezoeken en daar aangekomen imponeert het mooie gebouw van VCF. Aangezien alle ouders heel graag bij de wedstrijden van de mannen zijn, hoeven we niet perse te verzamelen bij Excelsior en dat is best wel prettig bij zo’n vroege wedstrijd. De dag ervoor was het Furiade-lampionnen-optocht en dan is die 10 min langer in bed toch wel heel erg lekker.

Maar voor je sport moet je wat over hebben! En dat hebben Seth, Tieme, Quinn, Jelle, Selim, Dien, Soulaiman, Guus, Aleks en Ryan zeker. Ja je ziet het goed, met de coach erbij zijn dat 11 personen, bijna genoeg voor een echt elftal. Maar in dit geval spelen we 6 tegen 6 en moeten de mannen vandaag geduld tonen langs de kant.

1 voor allen, allen voor 1. De kleedkamer delen we met een ander team en dat is best krap met de volle bezetting, maar we zijn op tijd klaar met aankleden en krijgen ze ook nog zover dat we een wedstrijdbespreking kunnen doen. De één wil perse keepen en de ander echt niet! Aan keepers overigens geen gebrek bij ons. Vandaag hebben we er 4 Ryan, Quinn,
Jelle en Selim. Je zou denken dat het aan de mooie handschoenen ligt die Jelle heeft geregeld, maar nee, ze vinden het allemaal echt leuk.

Het motto van vandaag is “Keepen, aanvallen en verdedigen” en goed naar elkaar en de bal kijken. Ennnnn niet te vergeten we hebben een nieuw outfit en wat ziet dat er top uit! Daar moeten we aan het begin van de wedstrijd natuurlijk even een foto van maken.

JO8-3 tegen VFC

Je zou zeggen genoeg ingrediënten voor een goede wedstrijd. Daar beginnen we, en boem…. ik wil niet zeggen het snelste goal aller tijden, maar zeker niet het langzaamste. En het jammere is dat deze bij ons erin valt…. 1 – 0 dus helaas. Maar we herpakken ons, VFC komt weer en Seth laat een strakke onderschepping zien, past naar Dien en die speelt hem weer naar Soulaiman, of was het nu andersom…. ezelsbruggetje, lange naam tikkie kleiner, maar daar heb je bijna een meetlat voor nodig.

De tweeling is op dreef en de rest van het team ook. Ondanks de vroege tegengoal wordt het een echte wedstrijd met goede passes van Quinn, en strak verdedigingswerk van Guus. Nadat het spel wat meer op het midden plaatsvindt komt daar Tieme door een strakke pass van Selim alleen voor de keeper en is het 1 – 1… Jahooeeee, een oorverdovend applaus klinkt. We zijn dan 7 minuten in de wedstrijd. Het wisselen doen we iedere 4 a 5 minuten en proberen iedereen evenveel aan de beurt te laten komen. Bij 10 minuten en een beetje komt de timeout en gaat Quinn op goal. Er zijn weinig aanwijzingen nodig en iedereen luistert super wanneer ze moeten wisselen, erg knap zo tijdens het heetst van de strijd. En weer door, het blijft een evenwichtige wedstrijd, maar VFC komt in de 15e minuut weer voor door een mooie goal 2 – 1. Eigenlijk vond ik een hiervoor niet gemaakt goal van Excelsior nog wel het mooiste moment van de wedstrijd. In die situatie gaf Jelle een fantastische steekpass aan Ryan. Vlak voor Rust is het Aleks die het beeld van de wedstrijd recht aan doet en wordt het 2-2.

De rust doen we op het veld en houden we redelijk kort, iedereen wil graag weer spelen. Jelle gaat op goal en moet gelijk aan de slag… Wow wat een redding weer. In de 23e minuut luidt VFC een opmars in met een 3 – 2. Gezien het beeld in de eerste helft zou je verwachten dat het wel weer goed komt, maar dat is helaas niet het geval. Na een wat dubieuze beslissing waarbij bijna een lijnrechter in het goal nodig was, keert het tij en lijkt de koek op. De lampionnenoptocht eist zijn tol of de dubieuze beslissing valt niet goed in de koppies. In de 10 minuten die volgen, scoort VFC 4 keer en is de stand na 40 minuten 7-2 voor VFC. Laten we de eerste 22 minuten onthouden, die laatste 18 doen even niet mee. Hoewel, ieder nadeel heeft zijn voordeel, want bij het vaak  opdoemen van de tegenstander voor het goal kun je natuurlijk wel de keeperskunsten goed laten zien en dat hebben Jelle en Selim in de tweede helft fantastisch gedaan. Ook heb je veel momenten waarop je verdedigend kunt laten zien wat je waard bent en dat hebben Dien, Soulaiman, Seth, Guus, Tieme en Quinn ook zeker laten zien. En de verdedigende acties waren ook heel sportief, af
en toe zag je een handje de aanstalten maken om de tegenstander te duwen maar dan hielden ze zich toch netjes in.

Nadat de timeout wat later dan de 10 minuten was gegeven, kwam bij ons het eindsignaal wat onverwacht, de wedstrijd is helaas alweer voorbij. Gelukkig hebben we de penalty’s nog. En zoals vaak het geval is…. is de wedstrijd in het voordeel van de tegenstander, dan maakt Excelsior gehakt van ze met “vuurballen” tijdens de penalty’s. Selim haalt katachtig de ballen uit het goal en van de 10 strafschoppen van Excelsior gaan er maar liefst 7 in.

Het was weer een enerverende wedstrijd! Ouders, andere toeschouwers, leiding van VFC, maar vooral spelers van VCF en Excelsior-M, enorm bedankt voor deze spannende 22 minuten!!