Gepubliceerd Op: 6 december 2021

Wedstrijdverslagen 4 december

6 december 2021

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Nootdorp 2 – Excelsior M. 2 (1-1)

Deze wedstrijd stond in het teken van eerherstel. Dat we acht man misten maakte de uitdaging des te groter. Voor de tweede keer dit seizoen moesten we dus een beroep doen op JO 19. Liefst vier man waren bereid om aan te sluiten. Dit ondanks dat het eens zo machtige dispuut er al vier nederlagen op rij op had zitten, Pharell, Preston, Jordi en Sam echt helemaal goud, jullie inzet wordt enorm op prijs gesteld, zeker ook daar de weersvoorspellingen geen prettig vooruitzicht boden.
Toch wel bijzonder dat in het begin van de competitie veel ploegen bang waren voor ons en dat na de zeperd van vorige week tegen VELO, Nootdorp gedacht zal hebben die tobbers uit Maassluis op te kunnen rollen. Niets bleek minder waar.

Zeker ook gezien de prestaties van voornoemde vier spelers werd het een open wedstrijd tussen twee bijna gelijkwaardige teams. Ik ben wel van mening dat Excelsior meer kansen creëerde en verprutste dan Nootdorp. Vooral in de 2e helft kon ik mijn ogen niet geloven; vlak na rust al kregen wij een kans om de in de slotminuut van de 1e helft opgelopen achterstand gelijk te trekken. Tijdens een scrimmage werd door Nootdorp 4 x de bal van de lijn gewerkt. Kort daarop in een soortgelijke situatie werd de bal weer 2 x van de lijn gehaald en 15 minuten later nog eens. Het geeft een goed beeld van hoe moeizaam wij tot scoren komen de laatste weken. In de eerste 20 minuten van de 1e helft en in de laatste 20 minuten van de 2e helft was het overwicht duidelijk voor ons. Doordat Nootdorp verzuimde de score verder uit te bouwen manifesteerde zich hun irritatie naar de scheidsrechter en naar elkaar. Dit werkte alleen maar in ons voordeel. We gooiden er nog een paar scheppen bovenop en bleven geloven in een goed resultaat. Een goed resultaat wat we ook verdienden. Toch was wel zichtbaar dat ook Nootdorp fysiek verder is dan wij. Maar hoe dan ook, de verschrikkelijke weersomstandigheden deden het spel op een overigens prima kunstgrasveld bij geen van beide teams goed. Wij bleven goed combineren terwijl Nootdorp veel de diepte zocht wat ook wel enkele gevaarlijke momenten voor ons doel opleverde.
Toen we zo zoetjes aan de hoop op de gelijkmaker een beetje begonnen op te geven was daar ineens Preston die zich in de 80e minuut halverwege de heft van Nootdorp handig ontdeed van zijn directe tegenstander, hem zijn hielen liet zien en van een meter of 20 met een harde, lage schuiver hun keeper verschalkte, de dik verdiende 1-1. Derop en derover hoopte ik vurig. Het zou een mooie afsluiter zijn zo vlak voor de winterstop. Het mocht niet zo zijn. Desalniettemin heerste er toch enige opluchting in de kleedkamer en niet in de laatste plaats bij jullie. Ook Fred en ondergetekende waren bijzonder in onze nopjes.

De eerstvolgende wedstrijd na de winterstop is op 29 januari 2022. Ik hoop van harte dat iedereen dan weer helemaal fit en blessurevrij kan komen trainen en voetballen.

Door al die invallers weet ik alleen nog dat Joey in de goal stond, de rest ben ik vergeten. Sorry.

Excelsior MJO11-3 – Rozenburg JO11-1 (6 – 0)

Vandaag stond de wedstrijd tegen de overburen op het programma. Nog even dan kunnen ze gebruik maken van de Blankenburgtunnel. Minder reistijd. Maar kortom ze waren ruin op tijd. Wij speelden met de volgende mannen:
Yuriy, Tieme, Guus, Joshua, Dexter, Loanian, Dani, Samále en Riyad
Leider Floris hanteerde de fluit en Lars deed de coaching. Een warming up is altijd nodig maar nu was het zaak om warm te blijven want het was aardig koud en een beetje nevelig. Maar de duisternis trok snel weg. We hadden er zin in want we begonnen lekker fel. Riyad zette een mooie aanval op die naar Dexter paste. Dexter schoot gelijk op goal, maar de keeper stompte de bal weg en de rebound werd door Loanian net naast het doel geschoten. Als Rozenburg vanuit de verdediging trachtte aan te vallen werden ze ernstig lastiggevallen door onze Dexter die vroeg sterk aan het storen was. We kregen iets de overhand en Riyad vond het tijd om verwoestend uit te halen 1 – 0. Guus op de rechterflank en Samále op de linkerflank waren sterk aan het verdedigen en zorgde voor aanvallende impulsen. Joshua was achter hen het slot op de deur. Dexter gaf een schitterende pas over de hele breedte naar Dani, maar Dani schoot de bal over. U ziet de aanvallende driften waren er maar de zuiverheid ontbrak nog. Toch kwamen we op 2 – 0 na een schitterende combinatie tussen Loanian en Dani die werd afgerond door Dexter. Samále waagde ook een aardig afstandsschot maar de keeper pakte de bal en daarmee werd de eerste periode afgefloten. De tweede periode dacht leider Lars ik ga ook eens ff fluiten en nam de fluit van Floris over en dus ging Floris de coaching doen. We begonnen met een mooie combinatie tussen Loanian en Tieme maar troffen geen doel. Mooie pas van Guus op Tieme werd door Tieme prachtig voorgetrokken, maar Riyad schoot de bal te zacht in. We creëerde diverse kansen maar de zuiverheid voor het maken van een doelpunt ontbrak en anders stond de keeper van Rozenburg in de weg die een prima partij speelde. Vervolgens brak de rust aan. Na de rust was het eerste wapenfeit van Loanian. Hij brak op links door en schoot de bal hard in de linker kruising van het doel. De bal bleef zelfs in het doel hangen tussen de staander en het net, alleen was het aan de verkeerde kant van de paal. Jammer maar helaas.
Loanian kreeg er zin in, want hij brak diverse malen door over links en gaf steeds mooie voorzetten af. Eén van die keren kon hij zelf de bal op doel knallen, maar die bal werd gepareerd door de keeper. Dexter die attent was voorin zorgde dat de rebound in het netje verdween 3 – 0. De derde periode had Floris weer gefloten en de vierde waar we nu aan gaan beginnen werd weer waargenomen door Lars. In deze periode volgde de mooiste combinatie van de wedstrijd. En ja weer op links. Loanian en Samále combineerde tweemaal naar elkaar en paste toen de bal naar Dexter. En u begrijpt al Dexter maakte geen fout 4 – 0. Vervolgens kwam Loanian weer eens door over links en speelde met een mooie schijnbeweging zich vrij en stelde Dexter in staat om de 5 – 0 aan te tekenen. Keeper Yuriy had het niet zo druk maar deed wat hij moest doen en wilde graag de 0 houden. Samále liep het middenveld over met de bal en paste naar Tieme die de 6 – 0 op het scorebord zette. Vervolgens kwam een speler van Rozenburg nog tweemaal alleen op Yuriy af, maar hij redde tweemaal goed, want zoals gezegd vandaag was de 0 heilig voor hem en dichtbij vandaag. Het lukte ook want toen Lars affloot was de stand 6 – 0 en stuurde we Rozenburg met lege handen weer naar de overkant van de Waterweg. Lars en Floris beloonde de jongens nog met een heerlijke chocolade letter. Samále, Riyad en Dani gingen snel naar FC Maense om JO11-1 te helpen en Tieme, Guus en Yuriy bleven op veld 3 om nog met JO11-4 mee te doen. En De Rijdende Reporter ging natuurlijk mee om die wedstrijd ook te verslaan.

Excelsior M JO11-4 – Berkel JO11-5 (1-2)

Vandaag hielpen Tieme, Guus en Yuriy JO11-4 uit de brand en De Rijdende Reporter nam de gelegenheid om van de jongens een verslag te maken. Fabian Uyterlinden fungeerde als scheidsrechter en Micheal Brunswijk deed de coaching. Hij doet dat heel enthousiast en leuk en is zeer positief. De wedstrijd begon en ging gelijk op. Excelsior M kreeg op een geven moment wel iets de overhand. Excelsior M was meer aan het aanvallen en dwong aardig wat corners af maar dat leidde niet tot een doelpunt. Als je zo de wedstrijd bekeek zag het er naar uit dat het een typische 0 – 0 stand zou worden. Wat ze ook wel de brilstand noemen. Maar dat werd het niet, lees u maar verder. Uit een corner van Excelsior M kwam de bal bij Maickeltiy terecht en die haalde hard uit. De keeper van Berkel kon d bal net over de lat tikken.
Yuriy trapte de bal ver uit en kwam bij de bedrijvige Maickeltiy terecht maar die kon niet de
1 – 0 verzilveren.
Ali die vanuit de achterhoede op het middenveld terecht kwam haalde keihard uit maar de goede keeper van Berkel kon de bal verwerken tot één van de vele corners voor Excelsior M. Omar maakte met een mooie sleepbeweging zich vrij en loste een schot af. Maar ook die trof geen doel. Het ontbrak Excelsior M een beetje aan geluk. Doelman Yuriy hield het nog ff spannend door 10 cm voor zijn doellijn een bal te pakken. Excelsior M verslapte even waardoor Berkel eigenlijk voor het eerst gevaarlijk werd. Excelsior M kwam eigenlijk verassend onder druk te staan. Yuriy had echter een paar prachtige reddingen en hielp Excelsior M door de mindere fase heen en bleef het gelukkig terecht 0 – 0 staan. Gelukkig brak de rust aan om even bij te tanken. We begonnen weer goed aan de tweede helft (derde periode). Daarom was het teleurstellend dat Berkel met een onhoudbaar schot op 0 – 1 kwam tegen de verhouding in. Tieme begon aan een prachtige solo maar dat leverde helaas ook weer geen doelpunt op. Excelsior M verdiende de gelijkmaker wel, maar dat had u al begrepen. De mooie actie van Tieme had echt meer verdient. De jongens in de voorhoede waar ik alleen de naam van Eloy(sorry jongens) ken deden hun stinkende best om tot die gelijkmaker te komen. Een mooi schot van Omar werd door de keeper gepakt en dat deed de keeper van Berkel ook bij een schot van Tieme. Toen de derde periode was afgelopen rende scheidsrechter Fabian naar de kantine om de siroop op te halen en aan de jongens te geven. Normaal doen ouders dat spontaan maar die mogen nu niet aanwezig zijn van het kabinet. Dus klasse Fabian je doet het toch maar allemaal. Hierna begon de vierde periode. Zou de gelijkmaker nog komen. En ja hoor uit een assist van Tieme scoorde Omar dan eindelijk die verdiende 1 – 1. Had Excelsior M dat eindelijk voor elkaar komen ze door een knullig misverstand achterin toch weer op 1 – 2 achter. Hierna ging Excelsior M verwoed op de aanval spelen en werd het heel spannend, maar de bal mocht niet goed vallen. Dus werd er met 1 – 2 verloren. Een zogenaamde geflatteerde nederlaag, waar een gelijkspel zeker verdiend geweest zou zijn en misschien wel meer. Maar de jongens van Excelsior M hebben een uitstekende en sportieve wedstrijd gespeeld met mooie aanvallen. Berkel was ook een sportieve ploeg. Het was een leuke en spannende wedstrijd om te zien. Alleen hopen op meer geluk de volgende keer. Yuriy nam na twee wedstrijden in deze kou nog één duik en dat was thuis in een warm bad.