Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 3 november 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

SVV 3 – Excelsior Maassluis 6 (6-2)

Excelsior Maassluis 6 heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geleden. Bij SVV ging het faliekant mis. De Schiedammers hadden een paar handige dribbelaartjes en liepen de Maassluise defensie helemaal ondersteboven.

De backs Robin en Kevin kenden een mindere dag, maar hun zeker niet alleen zijn de 1e vier tegengoals aan te rekenen. Er werd door iedereen slap ingegrepen en apathisch toegekeken. Pas toen in de tweede helft Flip de toon zette met een harde ingreep, leken sommigen de ernst in te zien van hun armetierige mentaliteit.

Toch scoorde Excelsior voor rust nog tweemaal. De Schiedamse defensie bleek net zo lek als een mandje te zijn en laatste man Remco profiteerde door goed te combineren over de hele as. Melvin kopte op aangeven van Dick binnen en leek de spanning terug te brengen.

Na de rust was het echter gauw gedaan. De Tricolores beginnen tegenwoordig zo ontzettend zwak aan de wedstrijd, maar ook aan de 2e helft. Binnen een paar minuten kon een eenvoudig afstandsschot niet gepareerd worden door goalie Gerard. Bij een 6-2 eindstand was het gedaan.

Het hielp ook niet dat de selectie van oefenmeester Arie Herlaar geteisterd wordt door blessures. Al vroeg in de wedstrijd moesten Roy en Erik noodgedwongen de kleedkamer opzoeken. Ze zijn naar verwachting niet heel lang uit de roulatie. Maar dat is geen excuus voor het slappe optreden. Ook de matig fluitende scheidsrechter niet. Excelsior moet vooral naar zichzelf kijken en uit een ander vaatje tappen. Anders wordt het een heel lang en vervelend seizoen. Misschien wat vaker een donderdagavondje met z’n allen. Met of desnoods zonder training…

DUNO – Excelsior Maassluis JO12-1 (0-8)

Het was vroeg opstaan vandaag want om half 9 moesten de jongens al beginnen in Den Haag. Keeper Noah kon nog niet meedoen maar stapte wel gewoon om half 8 in de auto om zijn team aan te moedigen! De spelers leken geen last te hebben van de kou en begonnen meteen fel. Er werd hoog druk gezet en al snel kreeg Excelsior een aantal kansen.Zoals wel vaker dit seizoen moeten onze jongens eerst even op stoom komen.

Intussen kreeg DUNO via een aantal counters wel 3 prima kansen maar onze keeper redde twee keer uitstekend en de 3e keer zat er een engeltje op de lat. Daarmee is het verhaal van de tegenstander wel verteld. Gaandeweg de eerste helft begon het steeds beter te lopen bij de 012-1. Het was genieten van de snelle vloeiende aanvallen,over links ,dan weer over rechts en in het centrum was Excelsior ook de baas,kortom,de 0-1 kon niet uitblijven. Al snel werd het 0-3 en het spel werd steeds beter. Er waren veel  mooie passjes,leuke 1-2’tjes en af en toe zelfs een mooie kaats te zien. Het positiespel was uitstekend en er was veel beweging in het team waardoor en steeds iemand vrij stond. Ook is het leuk om te zien dat steeds meer spelers op meerdere posities kunnen spelen.

In de tweede helft vielen de doelpunten ineens als rijpe appelen.het is wel goed dat coach Leen heel veel energie steekt in het wakker houden van de ploeg want de concentratie valt soms nog wel eens weg. Plots kijken sommige jochies dan niet meer om zich heen en laten ze wel eens “hun mannetje” lopen. Maar…het aantal “dagdroom”momentjes wordt elke week wel steeds minder. Milan nam de laatste 20 minuten de plek in het doel over en verrichtte nog een prima redding ook!

Intussen was Excelsior uitgelopen naar een 8-0 voorsprong.De laatste minuten probeerde DUNO nog de eer te redden maar dat lieten onze jongens niet toe. Door als een hecht team te blijven knokken kon de nul worden gehouden. Dankzij deze zege  is de 012-1 mede koploper in de tweede klasse.

Het was vandaag echt weer genieten langs de lijn. Als zelfs de tegenstander al complimenten gaat uitdelen..het moet niet gekker worden:-) Het is al eerder gezegd,maar toch nog maar een keer: het plezier straalt er bij de jongens echt vanaf. Maar namens alle trotse ouders ook de complimenten aan de trainers: het is ontzettend knap wat Ed Schot en leen Muis in amper twee maanden met deze groep al hebben bereikt! Zij weten hun gedrevenheid,voetbalkennis en energie mooi over te brengen op deze jonge ventjes,klasse!

Aanstaande zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma en wat voor één…de topper tegen mede koploper Quick Steps. Dus ouders,familie en vrienden.. wees net zo enthousiast als de spelers en trainers en kom allemaal kijken!

De wedstrijd begint om 11.30 uur.

Victoria ’04 – Excelsior Maassluis JO10-2 (5-11)

Na een pijnlijke verloren partij van vorige week thuis hadden de boys zich helemaal opgeladen voor de wedstrijd van vandaag tegen Victoria’04. Het werd een wedstrijd met veel mooie acties, veel goals al met al een sexy wedstrijd. Het was van tijd tot tijd oogstrelend paar van de jongens hebben een goeie inzicht en oog voor de medespeler. Victoria’04 werd dan ook met 11 – 5 verslagen op eigen veld. Door de sexy en swingende overwinning hadden de boys zin in een sexy overwinningsdansje.

Zie filmpje…

VFC – Excelsior Maassluis JO10-3 (5-14)

Na twee vrije weken vandaag een uitwedstrijd tegen VFC. Twee weken rust heeft de jongens goed gedaan! een wedstrijd met hele goede snelle aanvallen, goede onderscheppingen en mooie goals.
De eerste aanval en gelijk een goal van Mohammed na een voorzet van Erdem. VFC counterde in de eerste helft en een goede redding van keeper Valentijn. Er werd een goede aanval opgezet vanuit de verdediging door Valentijn, Thomas, en Youssef, waarna Mohammed kon intikken.
VFC kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar door goed samen verdedigen van Mohammed Amin, Thomas en keeper Valentijn werd een goal voorkomen. Excelsior J10-3 werd weer sterker; een schot van Daniel net naast en ver afstandsschot van Hamza naast en nog een over. Een hele mooie aanval dankzij goede onderschepping van Mohammed Amin ging via bijna alle spelers naar Daniel met een voorzet op Youssef die met een hakje de bal goed in het doel kreeg. Daniel gaf bij de volgende aanval weer goed door, waardoor Thomas de bal goed kon inschieten.
In  het begin van de tweede helft kwam Vfc met twee doelpunten weer terug tot 8-5. Een voorzet draaide net over keeper Daniel heen en de volgende goal kwam door een misverstand in de excelsior verdediging. Deze doelpunten waren gelijk de laatste voor VFC; de volgende 6 doelpunten werden allemaal door excelsior gemaakt, na goede aanvallen, mooie voorzetten, steekpassies en goede afrondingen.
Eindstand 5-14 en het was een hele leuke wedstrijd!!

VOC – Excelsior Maassluis JO8-1 (11-6)

We mochten weer lekker vroeg verzamelen (7.30) en de meesten waren keurig op tijd aanwezig bij VOC. Jammer genoeg dacht Willem dat VOC in Cappele ad IJsel ligt en daarom moesten we nog even wachten tot onze wastas en keeper ook in Rotterdam arriveerden. Maar dit mocht de pret niet drukken, de sfeer zat er meteen al lekker in.

1 e kwart
Excelsior begon lekker en de eerste minuten domineerden we de wedstrijd, we hadden een aantal mooie kansen die er helaas niet in gingen. In de 5 e minuut werden we verrast door een tegendoelpunt maar gelukkig zorgde Samuel meteen voor een gelijkmaker. In de 8 e minuut viel VOC weer aan maar gelukkig kon Joeri deze er mooi uitboksen, helaas voor Excelsior kwam de bal na deze mooie redding toch weer op de voet van een VOC’er en dit zorgde voor 2-1. Jammer genoeg kregen de VOC’ers hierdoor iets teveel zelf vertrouwen en volgenden er nog een aantal tegen-doelpunten. Vlak voor het einde van de eerste spelperiode werd de 6-1 gescoord door een meisje, of was het toch een jongetje ?

2 e kwart
We begonnen weer sterk met 2 verse spelers Gio en Reav kwamen in het spel. Helaas begonnen we weer met een tegendoelpunt maar gelukkig herpakte Excelsior zich snel, het lukte Julian hier met een mooie Goal op te reageren. Thomas de Rots maaide nog een paar mooie ballen weg van achteren en Julian wist er ook nog 1 uit het doel te houden. Helaas werden deze mooie en dappere acties weer beantwoord met een tegendoelpunt door VOC. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan, Reav nam een corner en die ging er direct in, helaas was de scheidsrechter voor VOC en keurde deze af. Na een fikse woordenwisseling tussen Twan, Bryce en de scheidsrechter hebben wij besloten dat deze goal gewoon meetelt. Tussenstand : 8-3. Excelsior laat zich nooit kisten, Marijn gaf een mooie bal voor en deze wisten we bijna tussen de palen te krijgen. De keeper van VOC brak bijna zijn nek tegen een doelpaal om hem tegen te houden maar helaas lukte het hem toch. Samuel sloot de 2 e wedstrijdperiode af met een mooi afstandschot 8-4 WE GAAN TOCH NOG WINNEN VANDAAG !! Tot onze verbazing gingen die Sissies van Rotterdam naar de kleedkamer in de rust.

3 e kwart
Hier werden we nogmaals geconfronteerd met de partijdigheid van de scheids. VOC scoorde een goal vanuit een corner, vergelijkbaar met de eerder afgekeurde actie van Reav, maar deze werd ineens wel goed gekeurd. Hands werd ook gewoon niet naar gekeken, beetje jammer dat ze dit in Rotterdam nodig hebben om ons te trotseren. Gelukkig laten we ons niet kisten en pakte Marijn nog even een goaltje mee. Tijdens de 3 e korte pauze besloten Linda, Roos en Jessica gelukkig een gezellig liedje te zingen om de sfeer er een beetje in te brengen. Hierna wist Marijn mooi gebruik te maken van een grove fout in de VOC verdedigen en scoorde de 9-6. Door een tactische overtreding van Julian moest het spel even stilgelegd worden omdat de jongen die hij doormidden had getrapt verzorging nodig had. Hierdoor kregen we een gevaarlijke vrije trap tegen maar gelukkig zetten Thomas en Julian een goede 2mans muur neer waardoor VOC wel naast moest schieten.

Helaas moesten we daarna nog wel twee doelpunten incasseren en hebben we de wedstrijd afgesloten met 11-6. Volgens de door VOC omgekochte scheidsrechter is de eindstand 12-6 maar wij
weten wel beter. Als we deze ochtend een objectieve scheids hadden gehad dan hadden we gewoon gelijk gespeeld. Laten we verder maar geen woorden meer vuil maken aan de 5 buitenspel goals van VOC.

Excelsior Maassluis JO8-3 – SC Botlek (3-3)

Het begon er toch wel op te lijken deze keer: “De klad zit erin!”. Wordt het na 8 wedstrijden en verslagen dan toch een normale voetbalzaterdag, zoals iedere week een voetbalzaterdag is? De ene keer vroeg opstaan (yep, dat is deze keer). De andere keer later op de dag. Spulletjes bijeen zoeken, handoekje, schoenen, ondergoed, slippers. “Ja, we hebben alles.” Op naar Excelsior!

Er is ook totaal niets mis met gewenning. Spelen verveelt nooit en we gaan gewoon weer lekker buitenspelen (lees voetballen). Ik heb wel eens gelezen dat je iets onder andere minimaal 10000 uur moet hebben gedaan voordat je er een expert in bent. Dusssss…. We moeten nog wel een aantal uurtjes, hoewel ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat er op “Het Balkon” al behoorlijk wat uurtjes worden afgesnoept van deze 10000 uur. De mannen van JO8-3 zijn goed onderweg!

Maar natuurlijk is er wel iets nieuws:

  1. We hebben gesponsorde bidons voor ons team gekregen!
  2. We moeten tegen een team dat we nog niet kennen (Botlek S.C)
  3. We zitten in ons (schijnbaar) favoriete kleedkamer, te weten nummer 8 (lezen we even mee van de planning? JO8-3 = kleedkamer 8).

Maar alle extra informatie terzijde, dit is een wedstijdverslag. Vandaag staat op het programma “Botlek S.C. JO8-2”, nadat ze door de planning van Rijkswaterstaat al behoorlijk op de proef zijn gesteld door ze letterlijk “over de Lier naar Maasland” te sturen (=oud Maassluis gezegde), komen ze toch op tijd aan bij Excelsior M. Wij zijn vandaag met 8 spelers, Dien en Soulaiman zijn er vandaag niet. Bij de voorbespreking kiezen we vandaag voor de al min of meer 2 vaste keepers. Jelle gaat de eerste helft keepen en Ryan pakt de tweede helft.

De opstelling krijgt ook al vorm met een min of meer natuurlijke verdeling van de mannen over de aanval, het middenveld en de verdediging. Onder de rechtvaardige leiding van Murat klinkt het startschot en mogen we weer genieten van de acties van Guus,
Selim, Tieme, Jelle, Seth, Quinn, Aleks en Ryan. Het begin van de wedstrijd laat al snel zien dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en dat er respect voor de tegenstander is van beide kanten.

Er zijn wat kansen over en weer maar het lijkt erop dat Excelsior toch de beste kansen heeft in de eerste 10 minuten. Zoals ook in de rest van de wedstrijd, lijkt het of de mannen bij de middellijn al last krijgen van wat zenuwen van het open veld tussen hen en de keeper. Wachten met schieten is erg moeilijk en de afstandsschoten zijn prominent aanwezig. Daarentegen houden we ons heel goed aan het uitverdedigen langs de kanten en niet rommelen voor het goal, helemaal top!

Na 10 minuten volgt een korte break en een peptalk, hoewel dat bij deze mannen eigenlijk nooit nodig is. Die rare pauzes vinden ze maar niets en meestal wordt de bal dan ook weer snel gepakt om te oefenen op het goal. Snel weer voetballen, we gaan verder waar we gebleven zijn en dit resulteert in een verzilverde kans door Aleks in de 14e minuut van de wedstrijd…. Yeeuuuujjjj.. 1 – 0!.. Er volgen nog wat strakke verdedigende acties door Quinn en Guus, en nog 1 door Tieme die we moeten vermelden. Tieme sprint achter een uitgebroken spelen aan, haalt hem in, verovert de bal en speelt hem heel sterk naar voren.…. topactie! Ook gaat het strakke keeperswerk van Jelle in de eerste helft zeker niet onopgemerkt voorbij.

De tweede helft wordt bepaald door een sterk begin van Botlek, een wat gelijk opgaand tussenstuk en een zinderend einde. Botlek ziet in het begin van de tweede helft namelijk dat ze een kans maken en gaan opzoek naar de voor hen eerste overwinning (of minstens een gelijk spel). Ze starten dus sterk en dit resulteert in minuut 24 en 26 in de 1-1 en de 1-2. Dit wordt ze op dat moment ook zeer zeker gegund! Want wat een vriendelijke coach heeft Botlek, hij staat zelfs voor onze toppers bemoedigend te coachen, wat een voorbeeld!

Het midden van de tweede helft is leuk om te zien met een aantal goede uitbraken van Seth en een strakke steekpass van Selim. Ook al worden dit geen doelpunten, het laat wel zien dat we steeds beter als team gaan voetballen. Ryan houdt het goal goed leeg en kan heel sterk uitschieten. De wedstrijd begint weer iets richting Excelsior te draaien, met zoveel kansen moet het toch een keer goed gaan! En ja hoor, na een mooie pas van Selim scoort Aleks in de 35e minuut de 2 – 2. Een minuut later is er een scrimmage voor het doel en belandt een tikje van Jelle op wonderbaarlijke wijze in het goal…. 3 – 2!

En dan denk je dat je er bent…… Nee dus, er bestaat nog altijd de 40e minuut! En laat dit nu net de minuut zijn waarin Botlek de gelijkmaker scoort, dit leidt tot een welgemeend applaus en een zeer zeker verdiend gelijkspel. Dit keer is het niet te koud voor penalty’s en ook deze eindigen in een gelijkspel. Wat was dit een leuke tegenstander en sportieve wedstrijd!

Ouders en andere toeschouwers, zeer enthousiaste leiding van Botlek S.C., maar vooral spelers van Botlek en Excelsior, enorm bedankt voor de sportieve en gezellige wedstrijd!