Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 29 september 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

VDL – Excelsior Maassluis 6 (3-2)

Excelsior Maassluis 6 heeft de punten in Maassluis gelaten, maar wel bij tegenstander VDL. Het verspeelde in de slotfase een 2-1 voorsprong. Zonde, want het was juist zo lekker bezig om die voorsprong proberen uit te breiden. Defensief gestuntel hielp de thuisploeg in het zadel.

Bij de hoofdmachten van de ploegen ging het gekgenoeg andersom. Het eerste van VDL ging thuis hard onderuit in de derby tegen MVV ’27 (0-3 maar liefst), terwijl het vlaggenschip van Excelsior landskampioen Katwijk vernederde (2-4).

Hoe anders ging dat voor het elftal van Arie Herlaar. Zijn ploeg verloor snel zijn doelpuntenmaker Dick en incasseerde ook te rap de 1-1. Juri zette zijn ploeg wel weer op voorsprong voor rust na eerst een grote kans gemist te hebben.
Ook na de thee leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Excelsior voetbalde wel aardig, creëerde ook enkele goede kansen en VDL was lang niet zo gevaarlijk als voor de thee.

Toch ging het alsnog mis. VDL profiteerde van een counter en een snelle ingooi. Centraal achterin zag het er niet goed uit. Niet veel later kon er door hetzelfde kwetsbare centrum gecombineerd worden naar de 3-2. Excelsior kreeg nog wel kleine kansen, maar nam vaak verkeerde keuzes om echt in scoringspositie te komen. Het arbitrale duo van de thuisploeg werkte ook niet mee, al heeft Excelsior zeker niet daardoor verloren.

Onnodig verlies waar een punt verdiend was geweest. Van de week wordt er gebekerd des keizers baard. Zaterdag komt HVC ’10 op bezoek. De wedstrijd in het Furiade-weekend begint om 14:00 uur.

Excelsior Maassluis JO17-1 – FC Den Bosch JO17 (3-1)

Excelsior Maassluis JO17-1 heeft afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van FC Den Bosch. De ploeg van Steye Jacobs en Rick van Zijl stond bij rust al comfortabel met 2-0 voor. Na de (terechte) nederlaag vorige week bij JOVZ was de ploeg gebrand op een goed resultaat tegen BVO FC Den Bosch.

De mannen kwamen goed uit de startblokken. Er was beleving, tweede ballen werden gewonnen en er werd overtuigend druk gezet op de laatste linie van Den Bosch. Na enkele goede aanvallen van Excelsior kant was het Stefan die in minuut 10 Benjamin een niet te missen gelegenheid gaf: 1-0. Excelsior Maassluis bleef aanzetten en Den Bosch had hier geen antwoord op. Den Bosch werd nog een aantal keer gered door hun grensrechter, die een aantal de vlag omhoog gooide. Uiteindelijk was het Kaylan die, na wederom een assist van Stefan, de 2-0 maakte. Excelsior ging met een goed gevoel de rust in, maar werd door trainer Steye wel met de neus op de feiten gedrukt. De ploeg moest scherp blijven; er was immers nog helemaal niks binnen.

De tweede helft was een net zo’n leuke als de eerste. Excelsior bleef zoeken naar de 3-0. Hierdoor kwam er wel wat ruimte vrij voor Den Bosch, die op zoek ging naar de aansluitingstreffer. De 2-1 viel dan ook na een kwartier spelen. Na miscommunicatie achterin bij Excelsior kreeg Den Bosch zelfs de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen, echter werd de strafschop goed gepakt door Shane. Gelukkig voor de Tricolores bleef het bij deze opleving van Den Bosch. De bezoekende ploeg zou geen enkel moment meer gevaarlijk worden voor het doel van Excelsior Maassluis. Dit kwam mede doordat Kaylan de wedstrijd in de 70e minuut definitief besliste: 3-1. Een aantrekkelijk wedstrijd met veel beleving en passie. Op deze manier kunnen we het veel tegenstanders erg moeilijk maken!

Volgende week speelt de ploeg van trainer Steye en Rick een uitwedstrijd tegen N.E.C. uit Nijmegen. Aanvang van dit duel is 14.30 uur. Ouders die graag met de bus mee willen kunnen zich opgegeven bij Robbert vd Berg (06-13798476). De kosten bedragen €10 p.p.

JO17 FC Den Bosch

SV Charlois – Excelsior Maassluis JO10-1 (10-3)

Deze ochtend moest de O10 al om 8:30 spelen tegen Charlois. Dat was natuurlijk wel erg vroeg voor een uitwedstrijd op zaterdag. Na de warming up begonnen we goede moed aan de wedstrijd. De eerste schietkans op doel was voor Charlois. We begonnen niet helemaal wakker aan de wedstrijd en dat was een beetje te zien aan de wedstrijd. Charlois zocht vaak de aanval op en schoten 2x op de paal. Thijs had nog een goede redding zodat hij de 1-0 kon voorkomen. Na een goed moment waarbij we de bal van de tegenstander afpakte, schiet Ryan de 0-1 binnen. De ouders gingen er goed voor staan, want het leek er op dat het doelpunt de ploeg wakker heeft geschud…of toch niet? Na de korte pauze waarbij Jorrit de ploeg op scherp heeft gezet begint de 2e kwart vd wedstrijd. De ploeg lijkt de aanwijzingen van Jorrit opgepakt te hebben want direct schiet Ali op de lat…zonde want het schot verdiende meer. Excelsior zocht steeds meer de aanval richting het doel van Charlois en wederom heeft Ali een schot op doel maar de keeper van Charlois heeft een goede redding. Helaas schiet Charlois kort hierna de 1-1 binnen. Na een behendige actie van een speler van Charlois schiet Charlois de 2-1 binnen. Excelsior trapt af en hebben slordig balverlies. Hier profiteert Charlois van en schiet van afstand de 3-1 op het scorebord. Jorrit pept de jongens nog op en de jongens stropen nog een keer de mouwen op….Na wat slordigheden in de passing wordt Charlois weer steeds gevaarlijker. Van afstand schiet de op doel en gaat over Thijs heen….4-1. We lijken even onder de indruk te zijn en hebben een momentje van verslapping. Charlois speelt een dieptebal maar Thijs heeft dat door en komt goed uit erbij hij de bal voor de voeten van de tegenstander wegschiet. Na een aanval via de linkerknt wordt de bal voor voorzet voor het doel van Charlois gegeven. Ryan staat voor het doel en schiet de paal op de paal. Ali staat in de buurt om de 4-2 in de rebound binnen te schieten. Met deze tussenstand gaan we rusten.

De scheidsrechter heeft de tijd genomen zodat Jorrit in de rust de spelers genoeg aanwijzingen kon geven zodat we de 3e en 4e kwart met volle overtuiging in konden gaan. Helaas werd er slap begonnen na de rustpauze waarbij Charlois snel de 5-2 kon maken. Wij krijgen ook nog de een kans via Dean alleen redt de keeper goed op zijn schot. We waren niet helemaal wakker uit de kleedkamer gekomen want door slordig balverlies en onoplettendheid scoort Charlois de 6-2 en 7-2. Charlois krijgt een corner aan onze rechterkant. Terwijl iedereen een mannetje op zoekt om te dekken wordt er 1 speler over het hoofd gezien….bij de 2e paal staat een speler van Charlois helemaal vrij en maakt de 8-2. Charlois maakt in de 3e kwart van de wedstrijd nog de 9-2. Na een korte rustpauze konden de koppen weer even bij elke gestoken worden zodat we de laatste gedeelte weer wat felheid terug zouden zien zoals we dat ook terug hebben gezien toen wij de doelpunten hadden gemaakt. Helaas ontbrak de felheid en kon Charlois 10-2 binnen schieten. In de laatste minuten lieten we toch weer zien zien dat de felheid er nog in zat: de bal wordt onderschept door een stukje felheid en de eindstand wordt bepaald op 10-3

Kethel Spaland – Excelsior Maassluis JO9-1

Om half 8 gingen we richting Kethel Spaland te Schiedam. Het was best wel een beetje koud, maar we hadden er allemaal veel zin in. Lucas begon in het doel. Al in de 2e minuut was er een mooi schot van Olcay, deze ging er naast. Een paar minuten later kwam er een mooie aanval, schot op het doel van Stan en de keeper tikt hem weg, jammer. Maar daarna kwam er een corner en Stan schiet hem via de keeper erin 0-1. Helaas brak de tegenstander direct daarna uit en werd het 1-1. Na de eerste 10 minuten was er een mooi schot van Ceyden, deze ging rechts naast. Ketel kwam opnieuw met een mooie aanval, grote kans voor de Schiedammers, maar oef, naast. Vanuit het midden kwam Samuel op en ja hoor een prachtig doelpunt!! 1-2. Deze voorsprong duurde weer niet lang, via de paal en hoofd keeper werd het 2-2. En daarna 3-2, lastig zo’n gladde, natte bal. Ook de 4-2 die volgde was een beetje balen. Even weer de focus en de jongens gingen lekker overspelen, via Olcay, naar Jens richting keeper, maar toen kwam er een corner voor ons. Mac neemt hem de bal komt bij Samuel, hij gaat door 3 man heen en scoort met links. Top gedaan!

Na de rust staat Stan in het doel. De bal schiet even alle kanten op, via Lucas rolt hij richting het doel, Ceyden schiet op de paal, de bal ketst naar Mac, Mac schiet tegen Ceyden aan. Helaas geen doelpunt. Maar daarna weet Olcay het net te raken, een mooie 4-4. Wat een spanning. De laatste 10 minuten zijn aangebroken. Ketel weet de 5-4 te maken. We gaan er nog even met z’n allen voor. Want we willen graag de gelijkmaker maken. Beetje rommelig hierdoor en nog even een kleine kans, maar het is tijd. Eindstand 5-4 maar het was een leuke en leerzame pot.

Ik heb nu alweer zin in volgende week.

Groetjes Stan Post

Botlek – Excelsior Maassluis JO9-2 (1-12)

Vandaag spelen we thuis tegen Botlek SC JO9-2. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Deze keer worden de jongens gecoacht door Ahmed, de vader van Mert omdat onze coach Glenn een dag weg was. Dit betekende ook geen Quinsley. Ook misten we Elia.  Mirac, Mirza, Mert,  Enda, Colin, Rayan en Robin waren wel aanwezig.
We hebben geen vaste keeper in ons team dus komen alle spelers omstebeurt in goal te staan. Deze week zijn Colin en Enda aan de beurt. Het spel begint gelijk met directe schoten op ons doel. Wow, de concentratie moet gelijk scherp zijn in dit potje. Binnen 10 minuten staan we 0-6 achter. De jongens doen echt hun best om aan bal te komen maar ze zijn hem steeds weer kwijt aan Botlek SC. Enda en Colin besluiten na 10 minuten al te ruilen ipv na de eerste helft. Colin gaat verdedigen en Enda gaat in het doel. De volgende 10 minuten  krijgen we nog 2 goals tegen.
De tweede helft werken onze mannen zich in het zweet. Mirza maakte een paar mooie kopballen en Mirac en Rayan probeerde als spits toch kansen te pakken. Mert, Robin en Colin deden hun best in de verdediging en het middenveld maar deze tegenstander bleef de baas. Enda had het maar wat druk tussen de palen. Hij stopt vele ballen maar kon niet voorkomen dat er in de tweede helft nog 4 in gingen.
Ondanks dat de jongens wisten dat er geen winnen meer aan was bleven ze proberen en toen, toen was daar Mirza hij wist  de bal het doel van Botlek in te krijgen en maakte onze eerste en enige goal van deze partij. Eindstand 1-12…

Excelsior Maassluis JO8-1 – Sparta AV (2-6)

Het was een prachtige zonnige dag op het sportpark van Excelsior Maassluis, met 16 graden en windstil waren de omstandigheden perfect voor de thuiswedstrijd van J08-1 tegen Sparta J08-1.

De aftrap werd om 14.00uur genomen en ons team maakte een uitgeslapen indruk. Na 4 minuten kwam Sparta op voorsprong. Samuel schoot in reactie op de tegengoal een minuut later net naast. Na 10 minuten was het nogsteeds 0-1 maar het had net zo goed andersom kunnen zijn, de teams hielden elkaar goed in evenwicht. Na 14 minuten schoot Samuel net over en werd de de druk op Sparta opgevoerd. Na 2 snelle counters maakte Sparta toch de 0-2 en 0-3, hierna was Excelsior duidelijk even van slag en hoewel er door Excelsior gestreden werd als leeuwen, liep Sparta binnen enkele minuten uit naar 0-5 en met deze stand gingen wij ook de rust in.
Eén minuut na de aftrap van de 2e helft veroverde Samále de bal rond de middenstip waarna Samuel de bal, na het maken van een schitterende rush, in de linker bovenhoek knalde, 5-1. Niet lang daarna schoot de keihard werkende Julian de 5-2 binnen de palen. Hierna weer een periode van evenwicht en goede reddingen van Yuriy, die elke week weer beter lijkt te gaan keepen. Vlak voor tijd nog een laatste doorbraak van de tegenstander, waarna er een eindstand van 2-6 kon worden genoteerd.
Ondanks de wat geflatteerde nederlaag, deed Excelsior J08-1 niet onder voor de tegenstander en worden wij duidelijk iedere week weer iets sterker. Met deze progressie zal onze eerste overwinning zeker niet lang meer op zich laten wachten!
Samále Boxhoorn

Excelsior Maassluis JO8-3 – Blijdorp (0-13)

De week voorafgaand aan de wedstrijd stond in het teken van een beeld vormen van de tegenstanders. Het team moet tegen Blijdorp, maar zou dat team dan echt in de dierentuin wonen?
En welk logo zou er op het shirt staan? Een giraffe, een tijger, een gorilla of een leeuw? Viel dat even tegen; het logo bestond uit een B met het woord “Blijdorp” erboven. En Blijdorp bleek gewoon een wijk in Rotterdam te zijn. Het is maar goed dat we eerst thuis moesten spelen tegen deze tegenstander, anders hadden de jongens met z’n allen in de dierentuin gestaan.

Coach John was deze wedstrijd niet aanwezig, maar had met Murat (vader Selim) en Jan (vader Jelle) prima vervangers. Al zou je daar bij het zien van de uitslag misschien wel vraagtekens bij zetten. Ryan was vandaag helaas niet van de partij, maar wat waren we allemaal blij dat Dien en Soelaiman er weer bij waren. En gelukkig kon ook Seth na enkele weken afwezigheid door een hersenschudding weer meedoen. Tijdens de voorbespreking is het weer een drukte van jewelste bij het kiezen van de keepers. En als er dan ook nog nieuwe felgele keepershandschoenen voor het team in de tas zitten, is het hek helemaal van de dam. Maar gelukkig gunnen ze het elkaar allemaal en het is dan toch ook weer zo gefixt wie deze keer de keepers mogen zijn: Quinn, Jelle, Guus en Dien. Dit keer geen yell, dat blijft toch een dingetje bij de jongens. Maar let op, aan het einde van het seizoen hebben ze toch een mooie!

En dan vliegen ze het veld op. Wat is het toch genieten om al die enthousiaste mannetjes bezig te zien met de bal. Na de warming up gaan ze van start. De eerste drie minuten gaan nog gelijk op. We zien goede verdedigende acties van Guus en Tieme en een harde knal van Jelle rakelings langs het doel nadat hij de bal van de keeper van Blijdorp in z’n voeten gespeeld krijgt. Maar dan zijn de jongens van Blijdorp goed wakker. Na wat verwarring in de achterhoede scoort Blijdorp 0-1 en binnen een minuut knallen ze ook de 0-2 binnen. Blijdorp had de smaak goed te pakken en schoot een bal door de benen van onze keeper 0-3 en na een wat ongelukkige wegwerkactie van onze verdediging ging de aanvaller van Blijdorp snel naar voren en het werd zelfs 0-4. Maar de jongens van Excelsior geven niet zo snel op en gaan vol goede moed door. Guus maakt een mooie actie op het middenveld en Seth laat een snelle actie in de voorhoede zien. Helaas krijgen ze de bal
vandaag niet helemaal goed naar elkaar overgespeeld. De tegenstander is vandaag net een maatje te groot en ze scoren 0-5. Excelsior gaat vanaf de aftrap op zoek naar de goal, maar Blijdorp pakt de bal goed af en counteren naar voren. Keeper Jelle, die Quinn had afgelost, hield deze bal met een mooie reddingsactie tegen. Vlak erna werd het toch nog 0-6.

Verdedigend zitten er goede acties bij van het verdedigingsduo Guus en Tieme, maar helaas wordt het toch 0-7 en snel erna 0-8. Aan de inzet van onze mannen ligt het niet, vol passie en plezier blijven ze doorgaan. En daar is Aleks, zou hij ons dan van de 0 af gaan helpen? In een solo-actie komt hij vlak bij de goal, maar helaas werd de bal toch nog weggeschopt door een Blijdorp-speler.

Tijd voor de rust en even lekker limonade drinken. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat ze flink voor staan. Ze staan namelijk al snel weer te trappelen om te beginnen. Terwijl de smaak van de limonade nog in de mond zit, knalt Blijdorp de 0-9 hoog in de kruising binnen. Guus, die de goal nu mag verdedigen, laat een mooie redding zien. Blijdorp laat zich daardoor echter niet van z’n stuk brengen en schiet heel snel achter elkaar 0-10 en 0-11 binnen. Maar daarna was het Excelsior-time. Eerst een snelle actie van Selim met z’n mooie nieuwe korte kapsel gevolgd door een aanvallende actie van Soelaiman. Selim krijgt de smaak te pakken en maakt bijna een doelpunt. En Excelsior gaat nog even door en de jongens werken in deze fase goed samen. Seth komt voor de goal, maar met een harde knal komt de bal helaas in het zijnet terecht. Wat een pech! Een doelpunt in deze fase was zeker op zijn plaats geweest, maar helaas was het Blijdorp die het weer tijd vond voor een doelpunt en scoorde 0-12. Keeper Dien moest toch ook echt nog even aan de bak. Toen de bal over de zijlijn ging door een Blijdorp speler, leek het er toch bijna op of Excelsior toch nog zou gaan scoren. Een mooie intrap van Selim naar Jelle, goed aangenomen door Jelle, maar het daaropvolgende schot werd helaas van richting veranderd door een verdediger. Blijdorp maakte de wedstrijd af met nog een laatste doelpunt, waarna er na 40 minuten spelen 0-13 op het scorebord stond.

Maar de wedstrijd is nog niet voorbij, want het is penalty’s time! Weer 2 nieuwe keepers (Tieme en Aleks), met allebei 1 handschoen aan. Er werden goede ballen ingeschoten en ballen tegen gehouden. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt, maar volgens mij hadden wij er net iets meer. Het was vooral leuk om te zien hoe ze samen met de tegenstander in koor aan het roepen waren: “Neem die bal, neem die bal!” totdat er geschoten was en toen begon het weer opnieuw.

Ondanks het verlies kwamen de jongens nog steeds met een grote glimlach het veld af, volgende week gaan we er weer met veel plezier tegenaan!

JO8-3 Blijdorp