Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 20 oktober 2018. Door het inhaal-bekerprogramma kwamen niet veel teams in actie. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Excelsior Maassluis 6 – VDL 5 (4-2)

Excelsior Maassluis 6 heeft voor het eerst gewonnen dit seizoen. Thuis werd onder gure omstandigheden VDL over de knie gelegd. Het werd 4-2.

Excelsior begon heel slordig aan het duel. Het had nooit lang balbezit en de bezoekers kregen goede mogelijkheden. Doelman Gerard, terug van een zware blessure, stond als vanouds zijn mannetje en gaandeweg de 1e helft kwamen de Maassluizers beter in het spel. Melvin tikte zijn ploeg op voorsprong na goed opkomen van Roy die een perfecte assist afleverde.
Lang kon gelegenheidstrainer Danny niet genieten. VDL profiteerde van onnodig balverlies op links en een snelle omschakeling. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten. Kevin verzilverde een terecht gegeven strafschop.

Na de thee een strijdbaar Maassluis. De wissels deden de ploeg goed. Zo had Marco gelijk een assist op zijn naam, al was de goal van Juri weergaloos mooier. Op Zlatan-achtige wijze verschalkte hij de VDL-goalie met een hakbal over zijn eigen rug heen.

De wedstrijd was in de pocket al maakte VDL het spannend, maar Juri maakte met zijn tweede goal de aansluitingstreffer ongedaan.

De eerste overwinning is een feit in een competitie waar de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Dat biedt perspectieven voor de toekomst. Volgende week het treffen met subtopper SVV.

Excelsior Maassluis JO17-1 – FC Dodrecht (2-2)

Afgelopen zaterdag kwam FC Dordrecht op bezoek in Maassluis. De ploeg uit Dordrecht had nog de volle buit en waren dus uit om de punten mee te nemen naar huis. De wedstrijd begon iets later omdat de scheidsrechter alle slidingsbroekjes, thermoshirts, kousenhouders ed. wilde controleren.

Oke, de wedstrijd: De wedstrijd ging van moment naar moment en lag erg veel stil. Binnen 15 minuten vielen al 2 gele kaarten. Excelsior kreeg al vroeg in de wedstrijd te maken met een tegenslag. Marius kreeg een tik op z’n enkel en kon niet verder. Een aantal minuten daarna een ongelukkige overtreding net buiten de 16 van Excelsior. De scheidsrechter besloot hier een pingel en wederom een gele kaart te geven. De pingel werd in eerste instantie gemist door Dordrecht maar de rebound werd (na te vroeg inlopen) wel benut; 0-1.

In de tweede helft kreeg Serginio z’n tweede gele kaart en kon inrukken. Twee minuten daarna was het Kaylan die de bevrijdende 1-1 maakte. Niet veel later was het Yllias die met een mooie kopbal de 2-1 maakte. Helaas was het Dordrecht dat in de laatste zorgde voor de 2-2. Daarna was het Sem die nog aan de noodrem moest trekken en met rood van het veld kon.

Snel door naar komende zaterdag, waar een verre busreis naar Sittard op ons wacht. De bus vertrekt om 11:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Excelsior. Belangstellenden kunnen zich opgegeven bij Robbert (0613798476)

Excelsior Maassluis JO12-1 – SC Monster (2-1)

Na een weekje vakantie stond er weer een wedstrijd op het programma voor onze jongens,thuis tegen SC Monster.Maar eerst kon de JO 12-1 nog genieten van een leuk team uitje:
Na de vrijdagtraining werd er  eerst een heerlijk patatje gegeten op de club en daarna  werd er afgereisd naar Rotterdam voor de wedstrijd Spart-Telstar.Het werd een mooie avond want Sparta won met 3-2  en pakte de periodetitel.De jongens kwamen blij en met een schorre stem  ‘ s avonds laat thuis.

Maar de vraag was dus wel…is het hele stelletje wel fit om 9.00 u ‘s morgens? Het antwoord was: Ja!(inderdaad met een hoofdletter). Fris (mede door de hoosbuien) en fruitig gingen ze van start.Helaas ontbrak keeper Noah wegens een blessure  aan zijn arm,opgelopen op de laatste training.Stijn nam zijn oude plekje in het doel weer in.Het was vrij snel duidelijk waar de tegenstander voor gekomen was,namelijk verdedigend spelen en gokken op de counter.De eerste helft(nog even onderbroken door onweer)ging de wedstrijd nog gelijk op.Langzaamaan nam Excelsior meer en meer het initiatief en werden er ook wat kansen gecreëerd.Toch kwam Monster plots op 0-1 na wat slordigheden achterin.De jongens knokten zich met veel inzet en soms heel mooi voetbal terug in de wedstrijd.

Na de gelijkmaker bleven onze jongens strijden voor elke bal en elke meter en trainer Leen had ook nog een tactische wisseling van positie in petto.Door dit alles werd Excelsior beter en beter.Door vaak prima positiespel,leuke combinaties en hard werken kon de tegenstander bijna alleen nog maar achteruit voetballen.Er was alleen één probleempje;nadat Sami en Arnoud moesten afhaken had de ploeg een speler tekort.Gelukkig wilde het broertje van Arnoud graag invallen.Aris,(pas 9 jaar oud!) is niet erg groot,maar voetballen kan hij wel.Met dezelfde strijd en passie als de andere jongens ging hij de duels in.Uiteindelijk kon het voor het hem en het team niet mooier, want hij scoorde gewoon eventjes de winnende treffer!

Het werd dus een mooie ochtend voor de 012-1.Een zwaar bevochten, maar dikverdiende overwinning na een kort nachtje slapen en het was ook nog eens extra zwaar door de regen en de kou.Het is ontzettend leuk om te zien hoe het team zich ontwikkelt.Waar doordeweeks hard op getraind wordt zien we steeds vaker heel mooi terug in de wedstrijd.En ook de conditie gaat vooruit maar wat  vooral in het oog springt is de beleving;wát een inzet tonen jullie!Elkaar helpen,niet zeuren en ook veel lol met elkaar.Het is genieten om naar dit team te kijken.Klasse jongens van 012-1,ga zo door!

Tot slot nog twee dingen: trainer Leen en Excelsior Maassluis, bedankt voor het superleuke uitje, top georganiseerd! En Noah, leuk dat je toch je team kwam aanmoedigen! Heel veel sterkte met het herstel (fractuur elleboog). We hopen dat je snel weer fit terug komt.

Teamfoto JO 12-1 2018-2019

SC Botlek – Excelsior Maassluis JO9-1 (3-8)

Na een lange nazomer, was het zaterdag 27 oktober echt herfstweer. Om half acht ’s ochtends verzamelen bij Excelsior Maassluis en vervolgens op weg naar SC Botlek in Spijkenisse.

Om half negen trappen we in stromende regen af en al snel komt Excelsior op voorsprong door een goede goal van Stan. Na een paar goede reddingen van gelegenheidsdoelman Jason, komt SC Botlek een beetje tegen de spelverhouding in op gelijke hoogte: een frommelgoal. Na de tegengoal gaat Excelsior wat beter spelen en zien we mooie combinaties, steekpassjes en goede goals.
Met afwisselend Jens, Olcay en Lucas in de verdediging, geven we niets meer weg. We lopen uit naar 1–5, door lekkere goals van Ceyden, Stan, nogmaals Ceyden en een poeier van Samuel!

In de rust warmen de ouders zich binnen ook even op met een welverdiende kop koffie/thee en een heerlijke versgebakken appelflap of gevulde koek! Complimenten aan de keuken van SC Botlek !
De tweede helft trekt Stan het keeperstenue aan. Mac neemt een paar mooie corners, die helaas net niet ingekopt worden. Jason en Mac vergroten de versprong vervolgens naar 1 – 7. Stan keept sterk, maar helaas moet hij toch ook een tegentreffer incasseren: Hij is kansloos bij een hoog schot in de kruising: 2 – 7.

Na een mooie combinatie en een steekpass maakt Mac er 2 – 8 van, waarna de sterspeler van SC Botlek nog een verdiende goal maakt: 3 – 8. Iets voor tijd besluit de scheidsrechter af te fluiten vanwege onweer en (dreigende) bliksem. Snel naar de douche en met een goed gevoel weer naar Maassluis!

Groetjes Jason

Excelsior Maassluis JO8-1 – vv Nieuwerkerk JO8-1 (4-10)

Vandaag mocht ik het verslag van de wedstrijd maken. Zoals u op de foto ziet deed ik dit van uit  het gezichtsveld van mijn doel. Marijn was op vakantie daar kregen we een goede vervanger Jason voor terug. Onze vaste leiders Twan en Bryce moesten zelf voetballen maar daar kregen we twee geroutineerde leiders Ron en Jorrit voor terug. En we hadden een speciale gast:  fotografe Mascha.

We wisten dat Nieuwerkerk een pittige tegenstander zou worden. We begonnen goed en de verdediging stond sterk. De aanvallen werden goed gepareerd en daar waar de gaten vielen kon ik redding brengen. Echter na 4 minuten moesten we ons gewonnen geven en scoorde Nieuwerkerk de 0 – 1. Ondanks dat we ons kranig verweerden scoorden de Nieuwerkerkers  al snel de 0 – 2. Een lange solo van Samuel en schoten van Julian en Reav werden maar net met de voet, van de uitstekende keeper van Nieuwerkerk, uit zijn doel getikt. Daar zat het ff niet mee. Vervolgens kregen we een corner en uit die corner schoot Samuel via de lat de 1 – 2 binnen. In de 11e minuut werd Samuel nog tweemaal gevaarlijk maar zoals gezegd Nieuwerkerk had een uitstekende keeper en die pakte die twee ballen ook.  Samále speelde sterk aan de linkerkant en zette daar aanvallen op.

Even later konden we juichen want uit een voorzet van Jason scoorde Samuel de gelijkmaker 2 – 2. Toen kwam Nieuwerkerk sterk opzetten en liep uit naar 2 – 5. Door uitstekend spel van Julian en Gio op het middenveld en een sterk verdedigende Thomas konden we redelijk goed stand houden. Vlak voor de rust soleerde Samuel nog langs een paar man maar schoot net over.  Na het glaasje siroop, verzorgt door moeder Andrea, begonnen we vol moed aan de tweede helft. Jason schoot gelijk tweemaal goed op doel maar de keeper kon die, wel met moeite, maar goed verwerken. Hierna werd een verwoestend schot van Thomas tot corner verwerkt.  Uit de tegenaanval  scoorde Nieuwerkerk 2 – 6. Hierna kon ik uit een corner de bal pareren , maar niet vasthouden en was een aanvaller van Nieuwerkerk er sneller bij 2 – 7. Nieuwerkerk kwam hierna nog sterker opzetten. Er kwam een aanvaller alleen op mij af en door uit mijn goal te komen kon ik de bal afpakken echter een tweede keer lukte dat niet 2 – 8.

Uit een corner scoorde Nieuwerkerk nog 2 – 9, die bal werd in de uiterste hoek geschoten. Vervolgens schoot Samuel hard op doel en de keeper van Nieuwerkerk, kreeg de bal via zijn hand op zijn neus, maar de bal vloog toch het doel in 3 – 9. De keeper raakte hierdoor licht geblesseerd maar kon na behandeling weer verder. Samuel kon hierna nog de 4 – 9 hard in het dak van het doel schieten. In de allerlaatste minuut scoorde Nieuwerkerk nog de 4 – 10. Vervolgens gingen we over tot de traditionele strafschoppen en konden wij toch op een goede wedstrijd, tegen een hele goede tegenstander, terug kijken.

Echter Nieuwerkerk gingen met de punten naar huis en ik met de wastas, dus hadden we allebei wat. Tot volgende week.

Yuriy van Ravens

 VDL JO8-1 – Excelsior Maassluis JO8-3 (7-4)

Na een week vol met vakantie, uitjes en het fantastische herfstkamp bij Excelsior, waarbij de mannen even wat extra uurtjes training hebben gehad met uiteenlopende voetballers van de andere teams, mochten we vandaag aantreden tegen ondertussen het al bekende VDL JO8-1 …. Je weet wel “De selectie, van VDL!!!”…. De schrik van de vorige wedstrijd zat er nog aardig in en een aantal had zich er dan ook al bij neergelegd dat dit heel moeilijk zou worden. Hoewel, we zouden geen Excelsior JO8-3 zijn om toch weer hoop te krijgen en ondanks het vooruitzicht stuiterend klaar te staan om te gaan voetballen.

Zoals al eerder in onze verslagen verteld, er is iedere week wel iets nieuws te beleven. En deze week is geen uitzondering. We hebben namelijk nog geen wedstrijd gehad waar het zo overduidelijk zou gaan regenen en waar de buitentemperatuur vlak voor de wedstrijd nog geen 5°C was. Vandaag was Selim er helaas niet bij maar dat betekent dat we nog steeds met 9 man naar het veld moeten en er dus afwisselend drie aan de kant moeten staan. Normaal geen probleem maar vandaag toch wel erg koud en nat. Gelukkig speelde we op veld 3b2 en dat ligt aan de dug-out. Hoewel het dringen was met de ouders op de bank ;) mochten de reserve staande kids er ook nog bij.

Vandaag “uit in Maassluis”, aan de start met Seth, Dien, Soulaiman, Aleksander, Ryan, Tieme, Quinn, Jelle en Guus. En zoals gewoonlijk geen moeite om de keeper te selecteren. We besluiten dat Ryan begint met keepen, gevolgd door Aleksander, in het begin van de tweede helft Jelle en de laatste 10 minuten Quinn.

Bij het begin van de wedstrijd is het nog droog en dat lijkt in het voordeel van Excelsior. De onbevangenheid van onze JO8-3 selectie werpt zijn vruchten af en we beginnen heel sterk. Goed verdedigen en uitverdedigen naar de kanten. Wat uit elkaar spelen en we zien elkaar ook goed staan. En VDL is dan ook behoorlijk geschrokken wanneer de bal na 2 minuten bij het thuis spelende team hard in het net wordt geschoten door Seth (0-1). VDL reageert gelijk met de gelijkmaker in de 3e minuut (1-1), waarna Jelle na een solo in de 4e minuut VDL laat zien dat het geen  gelukstreffer is van ons en dat we niet het team zijn waar ze vorige keer (ogenschijnlijk) zo makkelijk overheen walste (1-2). De kaarten liggen op tafel en beide teams zijn op hun hoede. Tieme krijgt nog een dot van een kans. De verdediging wordt, door Dien, Soulaiman, Guus en Quinn goed neergezet en we zijn aan elkaar gewaagd. Ryan laat nog een aantal goede reddingen zien en laat ook zien dat hij de kneepjes van het keepersvak al goed onder de vingers krijgt. Na de 10 minuten gaat het steviger regenen en wordt het spelen wat lastiger. Wanneer het dan in de 17e minuut gaat onweren besluiten we de wedstrijd te staken. We hebben geen zin in gebraden JO8 spelers en ouders! Bij het verlaten van het veld begint het ook nog eens te hagelen en zetten we het maar op een rennen richting de kantine.

We houden gelijk de rust en krijgen onze ranja. Enkele van ons zijn naar de kleedkamer gegaan en het regent zo hard dat we maar even wachten om te herenigen en de vervolgtactiek te bespreken. Als er al een vervolg tactiek is! We spelen super en geven VDL de tegenstand die ze wellicht niet verwacht hadden.

Wanneer de onweer is weggetrokken en de regen wat minder is geworden, gaan we verder met de tweede helft. En wat een helft!!! Waar de eerste helft een behouden 1-2 was. Geeft VDL de tweede helft het startschot voor een spannende, mooie en gelijkwaardige wedstrijd. In de 21e minuut scoort VDL de gelijkmaker (2-2) en 2 minuten later nemen ze de leiding (3-2). Excelsior zet nog een tandje bij en Aleksander krijgt vervolgens na een goede combinatie met Tieme en Jelle in de 27e minuut een kans en scoort deze (3-3). Het spel gaat op en neer waarbij VDL net even wat meer geluk heeft. Het gerommel van ons in de achterhoede helpt daar ook niet echt bij (we hebben in ieder geval geleerd dat we niet door het midden moeten verdedigen of starten met de opbouw). VDL scoort in de 30e en 31e minuut de 4-3 en de 5-3. Wanneer we dan weer de grip krijgen en in de 32e minuut de 5-4 scoren, vallen we weer wat terug en krijgen er weer twee om onze oren. Zo is het vlak voor het eind van de wedstrijd 7-4. Een stand die geen recht doet aan het goede spel van JO8-3. Onze mannen vinden elkaar, volgen de instructies voor verdedigen goed op en maken mooie combinaties. Het beeld wordt in de 39e minuut nog wat bijgesteld door Guus door de 5-7 te maken (ondanks zijn enorme koude handen). Wat een bikkels!!! We gaan vandaag even geen
penalty’s doen. We zijn koud en doorweekt, maar ook enorm trots op het resultaat dat we hebben neergezet tegen de selectie van VDL. Voor de coach en ongetwijfeld de verkleumde ouders, zijn jullie de morele winnaars van dit duel. De volgende keer gaat het lukken!

Ouders en andere toeschouwers, leiding van VDL, maar vooral spelers van VDL en Excelsior, enorm bedankt voor de ijzingwekkende wedstrijd!