Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 24 november 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Achilles ’29 – Excelsior Maassluis JO19-1 (0-4)

Het is al een tijdje stil rond de JO19-1 en dus werd het tijd om ook dit team onder de aandacht te brengen met een verslag. De JO19-1 zat in dezelfde situatie als het eerste elftal van Excelsior. Bij winst kan men weer naar boven kijken, bij verlies naar onder. Ook in de tweede Divisie JO19 zijn de verschillen niet zo heel groot op de ranglijst.

Of toch wel? Uitzondering vormt Achilles 29 dat na 8 wedstrijden ziels alleen onderaan was te vinden met 1 punt. Na een toeristische busreis naar Groesbeek vlak bij de Duitse Grens waren we er klaar voor. Al moet wel worden gezegd dat door het blessure leed dat op dit moment over de JO 19-1 waait , het elke keer weer creatief puzzelen is voor Trainers Gino en Jorik bij gestaan door Ron.

Over de wedstrijd zelf kan ik heel kort zijn….het was een richting verkeer en het was ons al snel duidelijk waarom Achilles onderaan stond. Het was Noah Barends die de scoren opende in het begin van de eerste helft na dat daarvoor al een paar 100 procent kansen op wonderbaarlijke manier de doellijn niet hadden gepasseerd. Daarna was het vanuit de kant van ExcelsiorM de tegenstander onder druk zetten en kansen creëren dat zorgde dat Dailon de Rosario de dik verdiende 2-0 op het scoren board zetten. Helaas gooide Excelsior M de wedstrijd niet op slot in de eerste helft door de 3-0 te maken waardoor, na het debacle tegen Dordrecht waar men ook met een 2-0 voorsprong de rust in ging en…. de deksel op de neus kreeg , er toch nog even spanning was bij het publiek.
Belangrijk detail, Cas v.d. Hoeven kreeg geel om iets waarvan 99 procent van de scheidsrechters “waaronder ondergetekende “ geen geel voor zouden geven maar wat wel in de tweede helft gevolgen kreeg.

De tweede helft ging als de eerste, Wouter Vermeer maakte de 3 en 4 nul waarmee de wedstrijd gedaan was en de buit binnen was echter. De domper kwam toen Cas v.d. Hoeven te samen met een speler van Achilles voor de bal gingen, elkaar raakten en tot grote verbazing Cas zijn tweede geel kreeg. De scheidsrechter had het eerst niet door maar werd geholpen door de trainer van Achilles die fijntjes aangaf hoe het zat vanaf de kant , “slechte verliezer zullen we maar zeggen“.

ExcelsiorM speelde degelijk de wedstrijd uit met 10 man en won met 4-0 maar er had een veel grotere uitslag in gezeten. ExcelsiroM JO19-1 staat in de middenmoot en kan naar boven kijken. Volgende week een treffen thuis tegen De Treffers, jawel uit hetzelfde Groesbeek.

Uw reporter /assistent scheidsrechter Bonnet

SVS – Excelsior Maassluis JO10-4 (5-2)

We begonnen de wedstrijd goed. Iedereen stond goed opgesteld en het overspelen ging soepel. Toch stonden we plotseling met 1-0 achter. Maar door goed druk te zetten op de tegenstander en ons goed aanvallende spel maakten we heel snel al de 1-1. Het spel ging over en weer en de tegenstander drukte door onze defensie heen waardoor we toch weer achter kwamen.

Ook het geluk zat ons niet mee. Een schot op doel van ons werd door de keeper van de tegenpartij net op tijd van de lijn gegrabbeld , een tegen gehouden strafschop en schoten die net naast gingen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-2 verlies. Er had misschien meer ingezeten maar we hebben samen hard gewerkt.

Doelpuntenmakers waren: Ruben V en Lars.

Capelle – Excelsior Maassluis JO8-1 (5-4)

Zaterdag 24 november jl. om half acht vertrok dit enthousiaste team met hun ouders en trainers naar Capelle. Nog in het donker betraden zij op Sportpark ’t Slot “veld 2” en daar begonnen de jongens aan de warming up. Bij aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat de jongens er echt heel veel zin in hadden. Ze luisterden goed naar de aanwijzingen van de trainers die vol overgave aan het coachen waren. Wat was dat fijn! De inzet van de jongens, de aanwijzingen van de trainers én de acties die daarop volgden, zorgden ervoor dat het een geweldige wedstrijd werd!

Yuriy had verschillende geweldige reddingen, de verdediging stond sterk en er zijn doelpunten gemaakt door Samuel (2), Marijn en Julian. De tegenstander maakte één doelpunt meer, dus hebben we helaas nèt verloren. Maar wat mogen de jongens trots zijn! Met opgeheven hoofd werd de wedstrijd afgesloten door de
serie penalty’s.

Bedankt trainers en spelers, het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken!

Interview met één van de spelers; Reav van Hoeven:

Interviewer: Reav, wat vond je van de wedstrijd?
Reav: ik vond het een leuke wedstrijd. Weet je waarom? Ik had bijna gescoord! En ik heb goed
verdedigd.

Interviewer: wat vond jij het mooiste van deze wedstrijd?
Reav: het doelpunt van Julian.

Interviewer: heb je nog meer wedstrijden gezien zaterdag?
Reav: ja! Ik mocht ballenjongen zijn bij het eerste!

Interviewer: zo zo, dat is gaaf. Maar was het niet erg koud?
Reav: wel een klein beetje, maar dat was niet zo erg.

Interviewer: wat vond je van de wedstrijd van het eerste?
Reav: gelukkig hebben ze gewonnen. Ik moest ook nog een bal uit de bosjes halen.

Interviewer: heb je ook een favoriete speler van het eerste? (Ja Reav….., het mogen er ook 5 zijn)
Reav: Daan Smith, Stephan Kruithof, Vincent van den Berg, Daan Blij, Sefa Kurt, Niels Redert, Jean Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Dean van Ooijen en Kevin Dercks.

Interviewer: bedankt Reav voor het leuke interview!

Westlandia – Excelsior Maassluis JO8-3, De Sint en Team van de Week!

Wat een weekend, en wat een super club! De jongens van JO8-3 zijn dit weekend volledig ondergedompeld in Excelsior M, of zoals je het kunt ervaren, rood, wit, blauw gespoten. Of is het blauw, wit, rood? We zullen het eens aan de kenners vragen. Hoe dan ook, de vrijwilligers van Excelsior Maassluis hebben weer eens laten zien wat ze allemaal voor de club over hebben. Ja soms vergeten we weleens dat (nagenoeg) alles bij de club op vrijwilligers draait. Van ledenadministratie, spelleiding, bar, bestuur, coördinatoren tot trainers.

Zo hebben ze dit jaar dus ook weer vroeg in het jaar een lijntje weten te leggen naar Spanje en hebben ze de kinder- en voetbalvriend weer zover weten te krijgen dat hij bij Excelsior op bezoek wilde komen. Afgelopen vrijdag was de grote dag en alle kinderen onder 9 mochten bij hem op bezoek komen. In een middag, vol spelletjes en een onderonsje met de Sint en hoofdpiet, hebben de mannen zich enorm vermaakt. Naast voetbal hebben ze ook laten zien dat ze talent hebben in zaklopen, hindernissen en eten met Chinese stokjes. Het best vond ik ze overigens in pepernoten eten. Raar maar waar!

Na deze vrijdagmiddag-opwarming en een cadeau van de sint, moeten de mannen op zaterdag gelukkig ook nog voetballen. Deze week mogen we op bezoek bij Westlandia in Naaldwijk, ook hier spelen we voor het eerst tegen en we moeten tegen JO8-5… dat geeft de mannen al iets meer vertrouwen dan wanneer ze tegen JO8-1 moeten. Gelukkig weten ze nog niet dat Westlandia best een grote club is en JO8-5 zeker tegenstand kan bieden. De uitslag van vorige week zit nog wel een beetje in het hoofd. Samen met de Sint in de benen en het vooruitzicht van vanmiddag. Wat is er vanmiddag dan?? Nou, we mogen bij de grote mannen van het eerste meelopen en proberen te scoren bij de keeper van het eerste…. Kortom, genoeg ingrediënten voor afleiding. Maarrrrr, dat maakt voor de toppers van JO8-3 niet uit. Wij zijn coole kikkers en zijn voor niemand bang. En verliezen, ach joh, onze tijd komt nog wel, we zijn een team in opbouw en beginnen bij de basis….
“Incasseringsvermogen en mentaliteit”.

Zoals gezegd, Naaldwijk… Op vrijdag lijken we nog met de volle 10 aan de start te staan maar helaas moet op vrijdag eerst Soulaiman afhaken als gevolg van een schermutseling en hoofdwond en in de nacht krijgt Aleks het helaas voor zijn kiezen… Starten met 8 dus. Seth, Guus, Tieme, Dien, Jelle, Ryan, Quinn en Selim. We beginnen sterk en zoals altijd zitten we sterk in de verdediging. Guus opent de score en we hebben er vertrouwen in. Ryan, Seth en Quinn zijn weer goed in het dichthouden van het goal, maar na 30 minuten waarin het 3-2 is  voor Westlandia en we dus zeker niet onder doen voor de tegenstander, gaat de afleiding toch parten spelen, we zakken iets weg en de einduitslag is 6-2. Maar zoals altijd, geen spoor van vermindering in de lol van het voetballen. Volgende week weer een kans en we gaan de omslag zeker meemaken.

Na wat relaxen thuis en een lunch, gaan uiteindelijk 4 van de 10 spelers van JO8-3 naar de wedstrijd van het eerste om ons te vertegenwoordigen. Laten we het maar houden op de blessures, de nog aanwezige zwemles en de onervarenheid van de ouders in de zwaarte van de betekenis van “Team van de week” ….

Volgende keer wordt de opkomst beter. Maar dat neemt niet weg dat de 4 toppers hieronder een wereldse middag hebben. Ze worden als koningen ontvangen bij de wedstrijd, mogen de toppers van het eerste ontmoeten en de wedstrijd vanuit de beste plaats bekijken.

Maar dat is nog niet het belangrijkste…. ze mogen voor het eerst beleven om het hoofdveld te betreden en hierbij een daverend applaus te horen. Dit is wat we willen later!!! Hopelijk hebben Ryan, Jelle, Quinn en Seth goed opgelet zodat ze de rest van het team kunnen vertellen hoe de mannen van het eerste voetballen en welke trucjes ze ervan hebben geleerd. Eens komt de dag dat wij het eerste uitnodigen bij onze wedstrijd zodat ze bij ons het team van de week zijn …. Dromen mogen we toch altijd? ;).

Ouders, Excelsior M 1, Excelsior Pieten en Sint, toeschouwers, leiding van Westlandia, spelers van Westlandia maar vooral helden van JO8-3, enorm bedankt voor het topweekend!