Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 24 februari 2018. Het beperkte programma werd dankzij de kou nog kleiner.

Excelsior M 1 – Achilles ’29  (3-0)

Excelsior M heeft een belangrijke overwinning geboekt op Achilles’29. Tegen de rode lantaarndrager boekte het een 3-0 overwinning en stelt daarmee een verblijf in de Tweede Divisie voor het komend seizoen nagenoeg veilig.

Een bijzonder nuttige overwinning die de ploeg op dit moment brengt naar plek 6 op de ranglijst. Met 34 punten is de ploeg van Rijsdijk nagenoeg verzekerd van Tweede Divisie-voetbal in het komend seizoen en dat is op zich een prima prestatie. Het spel van de laatste weken is echter niet van dien aard dat we met elkaar euforisch moeten zijn. Sterker nog: de kritiek van de achterban is er een die serieus genomen moet worden.

Volgende week reist de ploeg naar Haarlem; daar wordt de strijd aangebonden met de Koninklijke HFC. Een wedstrijd die gespeeld gaat worden op natuurgras. Met de winterse temperaturen in het vooruitzicht is het maar de vraag of die wedstrijd doorgang kan vinden.

We gaan het weerbericht in de komende dagen tegemoet zien.

Wie weet tot in Haarlem….

Lees het hele wedstrijdverslag of bekijk de samenvatting.

 

Excelsior M 5 – HVC  (AFGELAST)

Het vijfde heeft de driepunter van vorige week tegen SVV geen vervolg kunnen geven. De thuiswedstrijd tegen HVC werd door de kou afgelast.

Excelsior M JO19-1 – MVV Maastricht (0-4)

Afgelopen zaterdag 24 februari mocht O19-1 het thuis opnemen tegen M.V.V. O19-1 uit Maastricht. Deze ploeg bezette de 1e plaats in onze competitie, terwijl wij met 15 uit 11 een middenmoter zijn. De uitwedstrijd in Maastricht ging zeer ongelukkig verloren door een dubieuze penalty in de blessuretijd terwijl we tot de 75e minuut nog met 1-0 voorstonden. Sportieve revanche was dus nodig om de punten in Maassluis te houden.

Dat deze middag heel anders zou verlopen was voor de spelers en de technische staf een bittere pil. We verloren op een kansloze manier met 4-0, op alle fronten werden we afgetroefd en het moge duidelijk zijn dat MVV na een halve competitie op kampioenskoers ligt. Wellicht voor een BVO met 5 keer trainen in de week ook geen verrassing. Bij rust was het nog 0-1 en gezien de 1e helft voerde het duo Stans/Metgod nog 3 wissels door om het tij te keren. Helaas mocht het na 10 sterke minuten na rust, niet baten want MVV herpakte zich en bleef ons onder druk zetten en liepen uit naar 0-4, tevens de eindstand.

Samenvattend: deze ploeg was op dit moment een maatje te groot en het verlies was dan ook volkomen terecht te noemen. Koppen omhoog en borst vooruit naar zaterdag want dan wacht de derby in Naaldwijk tegen Westlandia. Zij staan een punt onder ons dus zeker een belangrijke wedstrijd om op te klimmen naar de kop van de middenmoot. Succes boys!!!!

 

Zestienhoven – Excelsior M MO11 (1-1)

Om 10.00 uur gingen we verzamelen bij Excelsior. Daarna reden we naar Zestienhoven want de wedstrijd begon om 11.00 uur. We gingen ons goed warm aankleden want de wind was heel hard en heel koud.

De wedstrijd begon. Marit en Kylie stonden achter. Inssia op doel. Sterre, Anna en Madelief midden en de aanvallers waren Joelle, Pascalle en Sanne. De eerste helft ging goed en Madelief scoorde 0-1!

Ik moet ook nog wat vertellen over de scheidsrechter. Ik vond hem op mister Bean lijken! En hij was heeeeeel streng! Hij floot echt voor alles! Bijna elke minuut stonden we wel even stil. Daar was het veel te koud voor.

In de 2e helft hadden we de wind tegen. De bal ging heel vaak met de wind mee, totaal een andere kant op dan dat wij wilden. De tegenpartij scoorde helaas ook 1x. Gelijkstand dus 1-1. We hebben het nog nooit zo koud gehad en gingen dus snel onder een warme douche!

Groetjes Marit

Westlandia JO10 – Excelsior M JO10 (5-10)

Na een kwart seizoen in de 1e klasse te hebben gespeeld, spelen onze jongens na de winterstop weer in de hoofdklasse. En ze hadden wat opstartproblemen…
We mochten vorige week tegen Betrokken Spartaan spelen in het Kasteel,het stadion van Sparta. Wellicht onder de indruk van de entourage en het vroege tijdstip speelden we geen lekkere
wedstrijd. Teveel jongens haalden niet hun niveau, met een flinke nederlaag als gevolg. Kortom…ze wilden iets recht zetten,in de eerstvolgende wedstrijd,uit bij Westlandia.

Op papier een moeilijke wedstrijd want Westlandia stond halverwege de competitie op een mooie 3 e plaatst in de hoofdklasse.De kou deerde de jongens niets op het (prachtige) veld in Naaldwijk.Beide teams leken opgezweept door de harde muziek die vooraf door de speakers galmde. We begonnen met Mats in het doel(ipv Thijmen die op vakantie was) en Daoud en Eternal.
Onze rots in de branding achterin Juliano was er helaas niet bij wegens ziekte. Het tempo lag vanaf de aftrap hoog. Het zonlicht bleek soms een extra hindernis maar dat verhoogde
alleen maar kijkwaarde van het duel.Met vlotte combinaties zochten beide ploegen het doel. Dat resulteerde in een regelmatig scoreverloop tot 2-2. Daarna kwamen we ongelukkig op achterstand (4-2),maar vlak voor rust maakten de jongens uit een prima aanval toch weer de aansluitingstreffer 4-3.

De tweede helft leek het wel of er een ander team op het veld stond… Binnen 20 seconden stond de 4-4 op het bord.Het vertrouwen groeide en de jongens liepen verder uit tot 4-6.De tegenstander bleef er in geloven (met mooie acties en splijtende passes) en ze brachten de spanning terug tot 5-6. Even hadden we onze jongens het moeilijk,maar strijd,saamhorigheid en individuele kwaliteit gaf de doorslag.. De bevrijdende 5-7 gaf zoveel vertrouwen…de druk viel weg en met vlot combinatiespel wisten de jongens uit te lopen naar een uiteindelijk verdiende zege van maar liefst 5-10!

Niemand van de toeschouwers leek meer last te hebben van de ijzigkoude wind.. De goals waren zonder overdrijven allemaal van topniveau,met mooie aanvallen en afronding. Maar wat vooral opviel was de inzet.Wat een berg energie hebben de jochies laten zien vandaag!Echt heel hard geknokt ,vóór en met elkaar,niemand uitgezonderd! Complimenten jongens!

Daoud,Mats en Eternal,bedankt voor het invallen.
Doelpuntenmakers: Eternal(4x),daoud(2x),Luke,Jens,Jayden en Luuk)

JO 10-1

Excelsior M JO9-1, JO9-2 en  JO9-3

De jongens waren dit weekend vrij!

Excelsior M JO8-1 – Rozenburg 8-2

Terwijl de meeste jongens vandaag vrij waren moesten de bikkels van JO8-1 in de ijzige kou aantreden tegen onze overburen van vv Rozenburg. Het ‘luxe’ tijdstip van kwart over 11 maakte een hoop goed en vol goede moed gingen we proberen om een ronde verder te komen in het bekertoernooi.

Lucas was een weekendje weg, maar gelukkig kwam Vigo ons vandaag in het doel versterken. Eigenlijk kunnen we over de wedstrijd vrij kort zijn. Excelsior had vandaag de ‘overspeelmodus’ aan staan en als dat het geval is laten de jongens hele mooie dingen zien. Combinaties over de zijkant die na een mooie voorzet door een speler aan de andere kant van het veld worden afgemaakt. Bij vlagen een lust voor het oog.

De wedstrijd eindigde in een dik verdiende 8-2 overwinning. We zijn een ronde verder! Top gedaan!