Nu de wedstrijd van PSV achter de rug is, kijken we weer volop naar onze eigen jeugd- en seniorenteams. Daarom nu een overzicht van de wedstrijdverslagen van zaterdag 22 september 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

TOGB JO14-1 – Excelsior Maassluis JO14-1 (0-12)

De wedstrijd zou om 13.00 beginnen in Berkel Roderijs maar door een onweersbui werd de warming-up verstoord en konden de jongens gaan schuilen in de kleedkamer. Om 13.09 startte dan toch de eerste competitiewedstrijd. Nu maar hopen dat de verstoorde warming-up geen negatieve gevolgen heeft. Maar het valt mee.. Nog maar enkele minuten op het veld en Jochem schiet de 0-1 binnen. De mannen hebben er zin in want binnen 3 minuten kan Marwan een aanleggen helaas staat de keeper op zijn plek en houd de bal uit het doel. Er wordt lekker getikt van Milan naar Kjell die weer door naar Daan en zo gaat het balletje rond. Dit resulteert weer op een kans die helaas net voorlangs gaat. Na 11 minuten spelen weet Marwan de 0-2 binnen te schieten.  Nu gaat het hard en lijkt Excelsior maar op een ding uit te zijn doelpunten veel doelpunten 13.21 Micha 0-3  13.23, Badr 0-4 ,13.26 op de lat 13.32Luuk schiet met zijn chocolade been 0-5 met deze stand gaan ze de rust in en kan iedereen wat opwarmen en opdrogen.
14.04 de tweede helft begint en de jongens hebben er weer zin in .binnen 1 minuut kopt de kleinste vh veld Ilyas net op de lat maar luuk raakt binnen de minuut wel het net 0-6.milan en Jens kunnen als links en rechts back lekker opkomen .jordy en Kjell sluiten de boel verder af maar heel veel meer dan opbouwen hebben deze mannen en de keeper niet te doen de tegenstander komt nauwelijks op onze helft .14.07 na een pracht paas van luuk op micha licht dan alweer de 0-7 in het doel >tOGB blijft knokken wat om 14.09 op een overtreding en dus vrijetrap lijd maar deze wordt recht in de handen vd keeper geschoten.Op dit moment neemt excelsior wat gas terug en kan TOGB even ademhalen .”teamleider” Sepp spoort de jongens aan en geeft bij elk doelpunt een high five dit werkt en om 14.22 schiet Micha de 0-9 binnen en om 14.31 Ilyas de 010 mooie stand maar nee voor de trainers was 010 geen optie dat mocht niet op het westrijd formulier komen ! Geen idee waarom 010 is just a code. Maar de heren hebben het geluk aan hun kant want 14.33 krijgen we een penalty mee keeper cas mag hem nemen en hij schiet de 0-11 binnen. jens zet om 14.36 de eindstand op 0-12 .
Trainers Kevin en Remco kunnen tevreden terug kijken en gaan werken aan de “slordigheidjes “gaan werken in de hoop deze lijn volgende week door te zetten. Dieter volgende week mag jij de razende reporter zijn en weer een leuk verslag schrijven mvg uw reporter van deze week Annemieke.

Excelsior Maassluis JO12-1 – Velo (7-6)

Na 3 bekerwedstrijden  (waarin het al vaak heel leuk ging) ,begonnen de jongens van 012-1 vandaag aan de competitie,met een nieuwe speler in het team (Milian; van harte welkom!). Na een felle start van onze jongens,onder aanvoering van coach Leen kwamen we al snel op een 2-0 voorsprong na leuk en fris voetbal! Onnodig lieten we de tegenstander terugkomen tot 2-2 want er waren kansen genoeg op de 3 en 4-0. We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat de keeper van de tegenstander uitstekend zijn doel leeg hield. Excelsior bleef het meest in de aanval maar de tegenstander was wat beter in de afronding. Daarom bleef de stand lange tijd in evenwicht.

Na rust begon Velo goed  en hadden wij wat geluk dat zij niet scoorden. Plotseling ging het weer beter lopen ,met mooie combinaties  en liepen we uit naar een voorsprong van 7-4. Toch bleef Velo erin geloven en zij vochten zich terug tot 7-6. De laatste 2 minuten werd het nog heel spannend maar door keihard knokken met z’n allen werd de overwinning binnengehaald.Uiteindelijk een hele mooie zege. Super gedaan jongens!

Mannen van 012-1,(Nees,Stijn,Quinten,Luke,Milian,Noah,Sami,Arnoud… namens alle trotse ouders : Bedankt voor een ontzettend leuke wedstrijd. Één speler willen we nog even apart noemen, invaller Lars uit de J010-1. Bedankt voor het meedoen, super gedaan!

Aanstaande zaterdag spelen we in om 12.30 uur in Den Haag  tegen HVV Hercules. Dan zijn onze kanjers Milan en Yassin ook weer van de partij. Kortom, de spelers en ouders kijken nu alweer uit naar de volgende wedstrijd!

Excelsior Maassluis JO10-3 – Kethel  Spaland (7-5)

De jongens begonnen om 08.30 uur aan de wedstrijd tegen Kethel. Binnen 1 minuut is het 0-1, dus Excelsior moest even wakker worden. Maar na een assist van Thomas maakt Youssef de 1-1. Daniël komt daarna vanaf eigen helft en maakt 2-1. Na goed overspelen van Erdem naar Daniël kan hij de bal naar Youssef spelen die de 3-1 maakt. De jongens spelen goed over waardoor er veel druk op de tegenstanders gezet kan worden. Mo Amin zorgt voor een goede bal van achteruit waardoor de 4-1 gescoord wordt. Naast veel verdedigend werk schiet Valentijn ook nog een lange bal op Youssef die de tegenstander uitspeelt en scoort, 5-1.

Youssef krijgt nog een kans om met een omhaal de bal in het doel te krijgen maar helaas zit de keeper er nog tussen. Door een penalty wordt het 5-2. De keeper van de tegenstander hield de 6-2 lang tegen maar Erdem krijgt hem toch in het goal. Door een miscommunicatie in het veld volgen de 6-3 en 6-4. De jongens herpakken zich en Hamza scoort de 7-4 na een goede voorzet van Valentijn. Door een voorzet van Mohammed heeft Thomas een mooi schot op het doel maar de keeper tikt de bal over. Mo Amin en Valentijn houden de achterhoede goed gesloten en zorgen ervoor dat de bal elke keer weer goed voorin terecht komt. Daniël is scherp in het doel en houdt nog een aantal schoten tegen maar kan helaas de 7-5 niet voorkomen wat ook de einduitslag is.

Excelsior Maassluis JO10-4 – Poortugaal (3-12)

De eerste competitiewedstrijd en ook nog thuis spelen. Dus we hadden er zin in. Hoewel dit pas onze 2e wedstrijd is dat we samenspelen wordt er goed samengewerkt en gestreden. Onze tegenstander kon ook goed voetballen en de doelpunten vlogen over en weer. Dit resulteerde in een 2-5 ruststand.

Na de rust gingen we op jacht naar de aansluitingstreffers maar helaas bouwde Poortugaal de voorsprong verder uit. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd verloren met 3-12. Ondanks het verlies is er wel heel hard gewerkt door iedereen. Doelpuntenmakers: Ruben Vruggink 2x, Lars Weltevrede 1x.

GHVV’13 – Excelsior Maassluis JO9-2 (2-3)

Een vroege start vandaag voor JO9-2. We spelen uit tegen JO9-1 van GHVV13 uit Heenvliet. Om 8:30 verzamelen we daar en beginnen met opwarmen. Het begint al fris te worden zo vroeg in de ochtend en dit zorgde dat de mannen gelijk lekker wakker waren.
We starten met Robin in goal. Het spel speelde zich vooral af voor het doel van de tegenstander. Het middenveld liet weinig door en als de bal toch een richting Robin ging zorgde Elia en Colin voor een solide verdediging waar geen bal door heen kwam. De jongens zijn een echt team geworden en ook kwa tactiek gaat het steeds doeltreffender. Ze weten elkaar steeds te vinden. De eerste goal was van Quinsley en Enda maakte het voor rust 0-2. De sfeer was goed en de jongens ontspannen. De tweede helft ging Rayan in goal. Misschien dat we iets te zelfverzekerd waren na onze voorsprong of misschien had de peptalk die de tegenpartij kreeg van hun coach kreeg effect maar de 2de helft raakten we de bal vaker kwijt en braken de tegenstanders door onze linies heen. 2 goals tegen en toen stonden we gelijk. Ook het weer sloeg om en de regen kwam even goed naar beneden. Vanuit ons doel hoorde wel een stem roepen, kijk! Een regenboog! Jongens let op die bal.
Gelukkig kwam de concentratie terug. Met verbeten bekkies werd de bal steeds terug gewonnen. En toen, vlak voor het eind signaal kwam de bal in het middenveld bij Elia terecht. Voor hem was ruimte, en daar ging hij. Recht op het doel af, de tegenstanders konden hem niet meer pakken en onze Elia maakte zijn eerste goal voor Excelsior-m! 2-3 toen het fluitsignaal ging.

Betrokken Spartaan – Excelsior Maassluis JO8-1 (7-6)

Voordat de wedstrijd begon, was er helaas een snelle wissel nodig, keeper Yuri had namelijk bij het  inschieten een bal op zijn vinger gehad, waardoor hij niet aan de wedstrijd kon beginnen. Jason (de oudere broer van Gio) trok hierop de handschoenen aan en ging op doel.

Tegen De Betrokken Spartaan begonnen onze jongens gelijk met een goede kans van Marijn, helaas ging deze naast. Hierna werd er 2 keer gescoord door De Betrokken Spartaan met harde afstandsschoten, onhoudbaar voor Jason.

Na de eerste korte pauze stond Yuri weer op het doel, hij had zich herpakt en was er weer klaar voor. Er volgde enkele goede kansen van Julian en Marijn. Na sterk verdedigen van Thomas, wist Marijn de bal op te pikken, maar schoot helaas in de handen van de keeper. Tijdens deze fase waren onze jongens dicht bij een treffer, maar wist de tegenstander wederom te scoren, ditmaal uit een corner. Het bleef bij deze goal, door goede reddingen van Yuri. De jongens lieten zich niet kennen, Samale perste er enkele rushes uit, maar de bal wilde er niet in. Tegelijk werd er goed verdedigd, vooral Samuel pakt veel ballen of op het middenveld, waardoor de tegenstander onder druk bleef staan. Goede combinaties volgde tussen Thomas, Julian en Marijn.

Na de rust trekt De Betrokken Spartaan weer op richting het doel van Excelsior Maassluis. Een mooie redding van Yuri voorkomt een treffer, echter heeft hij geen antwoord op 2 harde schoten van ver af. Julian werkt een bal over de eigen achterlijn en wist zo weer een aanval af te wenden. Het staat inmiddels 5-0, maar de jongens wanhopen niet, ze voelen dat ze sterker zijn dan de tegenstander. Thomas verovert de bal, waardoor een aanval van De Betrokken Spartaan wordt onderbroken. Gio schiet op het doel, maar deze wordt gestopt door de keeper. Er volgt een fase waarin Excelsior druk zet. Een hard schot van Reav wordt nog van de lijn gehaald, maar nadat Samale de veroverd en deze passt naar Julian, wordt de ban gebroken. Excelsior scoort! 6-1 Er wordt nu veel strijd geleverd op het middenveld vooral door Reav en Samale, door hun inzet komt de bal bij Julian, die wederom kan scoren. 6-2 De Betrokken Spartaan reageert meteen, maar Yuri weet de bal te keren. Hierna is er meteen weer een korte pauze.

Excelsior vliegt uit de startblokken in het laatste kwart. Samuel scoort na goed druk zetten op de verdediging. 6-3. Niet lang daarna volgt een schot van Julian. In een uitbraak scoort Marijn de 6-4.
Middels een hard afstandsschot weet De Betrokken Spartaan de marge weer te verruimen naar 7-4, maar onze jongens hebben er zin in. Binnen enkele minuten scoort Marijn 2 keer. 7-6. Helaas is het daarna afgelopen, maar de jongens stappen met opgeheven hoofd van het veld.

 

DVO’32 – Excelsior Maassluis JO8-3 (3-7)

Zoals bij bijna iedere wedstrijd is er weer een nieuwe ervaring op te doen voor de Jongens onder de 8. Je zou bijna willen dat het eens iets herkenbaars was of dezelfde club waartegen je moet spelen, maar niets is zo leuk als nieuwe ervaringen. Deze week de start van de competitie. Na de bekerwedstrijden beginnen we met een schone lei en mogen weer veel nieuwe teams ontdekken.

De helden van JO8-3 mogen vandaag naar DVO ’32 (Door Vrienden Opgericht) in Vlaardingen. En ik zal alvast verklappen…. het was “Excelsior time” vandaag, oftewel “Aleks, Ryan, Tieme, Jelle, Quinn, Selim, Guus – Time”. Deze 7 mannen hebben topvermaak voetbal laten zien.

Nadat de trainer opzoek was naar de verkeerde kleedkamer (de oelewapper) komen we uit in de goede en kleden we ons om. De wedstrijdbespreking begint al een ritueeltje te worden en we stuiteren al veel minder door de kleedkamer. We hadden zelfs wat ruimte voor tips en plannen. De niet-yell was nu “Hup hup hup Excelsior!!!!”, deze was ingegeven door iemand zijn oma denk ik…. erg retro!

Op het veld geven we de tegenstander de hand en lijkt de standaard begroeting “Gefeliciteerd met je oma!” te zijn. DVO heeft een vaste spelbegeleider geregeld en dat is toch wel erg prettig voor de coaches (in plaats van om en om zelf deze taak uitvoeren). Op die manier kunnen ze met de mannen bezig zijn en het mooie voetbal goed volgen.

Genoeg gepraat, we beginnen met de wedstrijd. Wat gelijk opvalt is het enthousiasme wat de mannen hebben, je zou bijna zelf weer gaan voetballen, zo aanstekelijk. Met verzorgd samenspel is het na 2 minuten al de eerste uitbraak van excelsior die bijna resulteert in het eerste doelpunt. Het spel gaat op en neer, maar na 2 minuten is het eerste goal al een feit. Selim schiet na een schermutseling mooi langs de keeper…. 0-1!!! Yeaahhhh Guus leek hierdoor vleugels te krijgen want na de aftrap pakt hij de bal af en gaat hij op Guus-wijze langs het kantje in een mooie solo naar voren en scoort in de 4e minuut de 0-2, Go Guus Go Guus!

En dan op het moment dat je denkt dat de bal voorlopig niet meer op de eigen helft gaat komen ….. Moet Ryan ingrijpen met een super redding in de 6e minuut… Het vinden van een keeper is in ons team geen probleem, iedereen wil wel een keer en met reddingen als deze en het applaus wat daarop volgt voelt het net als een doelpunt. Dit keer wordt Guus geprikkeld door deze waarschuwing van de tegenstander en begint weer aan een sprint met de bal aan de zijkant om vervolgens weer te scoren…. 0-3Yeahhh!!

Vervolgens krijgen we de inmiddels bekende dip van jip in het team… deze keer na de timeout…. ayyyy… We krijgen een doelpunt op de 12e, 13e, en 14e minuut tegen en dit zorgt voor een snelle correctie van de stand en we kijken tegen de 3-3 aan. Maar JO8-3 zou JO8-3 niet zijn wanneer ze hier gedemotiveerd van zouden worden. Integendeel, ze zetten het gas erop! Aleks was op dit moment helemaal wakker geworden “Dit laat ik mij niet gebeuren!”, leek hij te denken….. Tikkie takkie, zoefffff, daar ging hij in de 17e en 19e minuut als een speer naar voren en schoot de bal strak in de hoeken en stelde orde op zaken…. zoooooo dat is dan 3-5 voor de rust. Niets aan het handje!

Vandaag gingen we voor het eerst terug naar de kleedkamer om wat te drinken en uit te rusten. Wat groeien de mannen al sinds de eerste wedstrijd!!! In de rust was er zelfs tijd en aandacht voor wat er goed ging en beter kon. We waren het er allemaal over eens dat het scoren en verdedigen goed ging, maar dat naar het eigen goal toe schieten van een uitbal toch wat onhandig kon zijn. We beloven elkaar dat we dat dan ook proberen niet meer te doen…. Het motto is “Naar voren!”, oftewel richting het goal waar onze keeper niet staat. Quinn gaat eerst keepen en Jelle gaat de laatste 10 minuten keepen.

De tweede helft begint met mooi voetbal en een schot rakelings langs het goal van Tieme. We zien steekpasses en samenspel. Ook zien we hier het mooiste spelmoment van de wedstrijd… een (bijna) doelpunt over zogenaamd 4 schijven. De opbouw begint in het midden, overspelen langs de tegenstander, vervolgens naar rechtsvoor en uiteindelijk een voorzet waarna de bal net naast wordt geschoten. Op zulke momenten zou een goal het toetje zijn van een “patatje met” (of iets anders wat ze super lekker vinden). Ook de tweede helft is Aleks ontketend en maakt hij, op de voor hem inmiddels bekende manier, weer twee prachtige doelpunten. In minuut 23 en 26 is hij weer los en scoort de 3-6 en 3-7. In minuut 28 maakt hij bijna een zuivere hattrick maar dat zit er net niet in. De resterende tijd zijn er nog mooie momenten van overspelen en maakt Jelle een super redding door met zijn knie een hard ingeschoten bal het goal uit te werken.

Daar is het signaal voor het einde van de wedstrijd. Wow wat een mooi voetbal en wat een topwedstrijd! Bij de strafschoppen waren de keepers deze week de helden…. De keeper van DVO heeft
deze gewonnen maar ook Jelle liet prachtige reddingen zien. Waaronder 1 heel acrobatische die hij met de billen eruit haalde!!! Laat volgende week maar weer komen, de ouders en spelers hebben er zin in!

Ouders, andere toeschouwers, leiding van DVO, maar vooral spelers van DVO en Excelsior-M, enorm bedankt voor deze mooie sportieve wedstrijd!!

JO8-3 DVO