Lees de wedstrijdverslagen van de afgelopen zaterdagen. Verslagen kunnen vanaf nu weer worden ingestuurd via verslagen@excelsior-m.nl.

Maense JO12-1 – Excelsior Maassluis JO12-1 (6-6)

Alvorens de wedstrijd zal worden besproken eerst even het volgende:

De jongens van O12-1 kenden een moeilijke start na de winterstop met drie flinke nederlagen als gevolg. In de krokusvakantie trachtte de trainer de koppies weer één kant op de krijgen middels een leuke(en pittige) strandtraining en een afsluitende luch met pannenkoeken.Echter,trainer Leen Muis, uiterst gedreven als altijd, zag al een tijdje niet bij alle jongens en ouders de beleving en inzet die hij verlangt van de groep en concludeerde helaas  dat er voor hem onvoldoende basis was om door te gaan.

Leen,bedankt voor alle inspanningen voor de jongens, want dat waren er nogal wat zoals bijvoorbeeld een avondje Sparta,kerstdiner,pannenkoeken etc.

Wat uiteraard nog meer in het oog springt zijn Leens’ inspanningen op voetbalgebied; zo kreeg hij het clubbestuur zover dat onze jongens op een meer acceptabel niveau werden ingedeeld, leidde hij persoonlijk extra trainingen voor de jongens en legde hiermee in no time de basis voor een groeiend aanvallend team, met als bekroning het kampioenschap in de najaarscompetitie in de tweede klasse.Nogmaals dank Leen en we hopen je graag als supporter weer langs de lijn te zien.

En dan de wedstrijd; er moest een positief resultaat gehaald worden tegen Maense, dat op basis van een minder doelsaldo nog onder Excelsior staat.

Iedereen was aanwezig, inclusief een extra speler, Jayden. Drie wisselspelers, dat bracht de nodige onrust met zich mee qua positiespel.De balans was even weg, het spel van beide ploegen was rommelig en al na vier  minuten stond er een achtstand op het scorebord.De linies liepen te ver uit elkaar en er  werd niet voldoende  meeverdedigd in de omschakeling waaruit Maense nog twee keer scoorde.Daar stond één Excelsior goal tegenover.Na de eerste ‘twee- minuten onderbreking’ wist Excelsior de wedstrijd te kantelen; er werd compacter verdedigd  en er werden meer duels gewonnen.Zodoende werd heel knap een 3-1 achterstand omgebogen naar een 3-4 voorsprong bij rust.

Excelsior begon slap aan de tweede helft en al snel was de gelijkmaker een feit.Daarna golfde het spel op en neer. Excelsior rechtte vervolgens de rug en kreeg het betere van het spel.Er werd meer over de flanken gespeeld, ook werd er meer strijd geleverd, spelers kwamen meer in beweging en het  tempo ging  omhoog.Dat alles leverde een aantal prima aanvallen en mooie goals op.Vlak voor tijd kreeg pakte Maense toch de 6-5 voorsprong na een discutabele beslissing van de scheidsrechter.Onze jongens gaven niet op en in de slotseconde viel toch nog de verdiende gelijkmaker.Zo werd het eerste zwaarbevochten punt binnen gehaald.Uitstekend gedaan jongens!

Jayden bedankt voor het invallen,prima gedaan.

Volgende week speelt de 012-1 om 9.00u de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn.Tot dan.

Het wekelijkse mini interview doen we dit keer met Yasin.

M:hoi Yasin,wat is jouw favoriete voetbalclub?
Y: Real Madrid
M:oei,dan maak je zware weken door
Op welke positie speel je?
Y: meestal centraal op het middenveld
M:Je bent een geweldige speler,technisch en tactisch en erg belangrijk voor je team.Wie vond jij de man of the match tegen Maense?
Y: uhh,eerlijk gezegd…..mezelf
M:Dat is heel eerlijk ja,want dat was je ook gewoon!
Wie vind je de beste speler in het betaald voetbal?
Y: Vinícius
M:oke das inderdaad een mooie speler
Wat wil je later worden?
Y: programmeur
M:zozo,pientere gozer ben je.Je maakt net als op het veld dus slimme keuzes.
waar ga je graag heen op vakantie?
Y: naar Duitsland
M:Mooi land en lekker eten
Wat eet jij het liefst?
Y: lasagna
M:Noem 1 ding waar je een hekel aan hebt…
Y: Huiswerk
aiii..toch maar volhouden he…programmeur
Je moet kiezen:óf …je scoort 8x in 1 wedstrijd maar daarn moet je 40 uur huiswerk maken…
óf…je maakt in 1 wedstrijd 3 eigen goals…maar daarna mag je 2 weken lasagna eten.Wat kies je ?
Y: Ik wil echt niet verliezen en zeker geen 3 eigen goals maken dus ik kies voor huiswerk
M:kijk,dat is de juiste instelling.Bedankt topper!
Y: doei

Excelsior Maassluis JO11-2 – VDL JO11-2

Vandaag speelden de jongens van JO11-2 tegen de buren van VDL. Altijd een leuke wedstrijd vanwege alle klasgenoten en bekende. Leuk om tegen te spelen, maar stiekem wil je natuurlijk wel gewoon winnen.

Excelsior begon redelijk goed aan de wedstrijd. De jongens probeerden zoals gewoonlijk weer veel samen te spelen en kregen ook een aantal schietkansen. De jongens moeten nog wel even wennen aan de grotere en zwaardere blauwe bal, waardoor veel schoten veel te zacht zijn. VDL lukte het wel om te scoren in de eerste helft. Na een ongelukkig momentje van Excelsior werd het daardoor 0-1.

Gelukkig rechtte de jongens van Excelsior de rug en kwamen ze al snel in de tweede helft weer langszij via Lars, 1-1. In de periode die volgde scoorde beide ploegen opnieuw, het stond nu 2-2. En terwijl de donkere wolken zich steeds meer samenpakten boven het veld begon Excelsior aan een counter. Van achteruit werd de bal naar rechtsbuiten Joachim gespeeld, hij speelde de bal in één keer door naar Ryan die onberispelijk raak schoot in de linkerhoek, 3-2!

In de minuten daarna liet ook Moeder Natuur van zich horen. Met een aantal flinke rukwinden die aanvoelden als een tornado en een hevige hagelbui was het zelfs reden genoeg om even de kleedkamer op te zoeken. De doorweekte Tricolores deden nog snel even hun trui onder hun natte shirts om de laatste 12 minuten uit te spelen.

En met succes! VDL wist niet meer te scoren, waardoor de drie punten op ons sportcomplex bleven. Mannen, goed gespeeld en gefeliciteerd!

Neptunus JO9-1 – Excelsior Maassluis JO9-2

Om 8:30 trappen we af tegen JO9-1 van Neptunus. We spelen uit in Schiebroek. Het beloofd een mooie dag te worden maar om deze tijd is het nog best fris.
De eerste helft staat Mirza in doel. De jongens lijken nog niet goed wakker in de eerste helft. Neptunus weet de bal steeds te pakken waar wij nog wat ongecontroleerd zijn. Neptunus schiet 2 keer raak maar ook Mirac maakt een punt voor ons. Vlak voor half tijd loopt alles wat beter. De passes zijn strakker en we houden meer balbezit. We gaan de break in met 2-1.
De tweede helft staat Valentijn in het doel.
Er wordt nu veel strakker gespeeld door onze jongens. Mert, Rayan en Mirac weten met behulp van Elia, Enda en Mirza het net te raken. Helaas weet ook Neptunus nog 3 keer te scoren en eindigen we deze wedstrijd met 5-4.
Hermes DVS JO8-1 – Excelsior Maassluis JO8-1
Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.
Excelsior M JO8-3 – Sportclub Monster JO8-4
Het is alweer even geleden dat er een verslag van JO8-3 is verschenen. Dit komt deels door de winterstop, maar helaas waren de resultaten er ook niet geheel naar om een goed verslag te kunnen schrijven. Ja, we weten dat het bij deze leeftijd helemaal niets uit maakt, maar op de een of andere manier gaat het toch onder de huid zitten. Aan de mannen vooraf qua energie en motivatie niets te zien overigens, maar de teleurstelling achteraf en de opmerkingen “We winnen toch nooit.” doen wat met je. Na de winterstop zijn we dan ook in een andere klasse gaan voetballen maar het gewenste effect hadden we nog niet gezien.
Logisch, want je komt in een klasse waar opstartende teams inzitten met een diversiteit aan voetbaltalent. Dus zitten daar ook spelers bij die eigenhandig de wedstrijd kunnen bepalen. Vandaag -kun je wellicht al raden- is het tij gekeerd. In ieder geval voor 1 week dan. We hebben ook van de club een vip behandeling gehad deze week. De basis voor een goede dag was gelegd door het mogen omkleden in de kleedkamer van het eerste, helemaal alleen voor onszelf. Daarnaast mochten we op ons geliefde veld 5 voetballen en als kers op de taart kwam Ed (de trainer) ook nog eens kijken bij zijn pupillen.
Nu was het wel zo dat we tegen “de Monsters” moesten en dat zou toch wel een beetje eng worden. Vrijdag zat de angst er al in, maar na wat uitleg over Sportclub Monster, was deze al deels weggenomen. Maarrrrr…… “Zien is geloven.”, dus het bewijs dat het gewone spelers waren kwam pas de dag erop. Vaak zien we tegenstanders die heel keurig op het veld in een rijtje aan het opwarmen zijn en rondjes aan het lopen. Op de een of andere manier hebben wij daar over het algemeen wat moeite mee en minder zin in. Na een geforceerd rondje sprinten dan maar gewoon lek- 1 ker met de bal warm worden voor het goal. Daar kwam de tegenstander…… het waren geen monsters, maar klein waren ze ook niet. Ohhhh jeee.
We zijn vandaag met Guus, Selim, Dien, Soulaiman, Seth, Quinn, Tieme, Jelle en Ryan. Zoals gewoonlijk geen gebrek aan mannen die willen keepen, maar sinds enige tijd houden we het bij twee keepers per wedstrijd en is Ryan toch wel de vast keeper aan het worden. Dit keer start Quinn met keepen en mag Ryan het in de tweede helft afmaken.
Murat is naast medecoach ook zo langzamerhand de vaste spelbegeleider bij thuiswedstrijden en doet dit dus ook deze week. Daar gaat het signaal voor de eerste 10 minuten. De bal is los…. We worden wat naar achteren gedrukt en lijken hier lastig uit te komen. Verdedigend staat het goed en vangen we de aanstormende monsters goed op. Uitverdedigend gaat het wat lastig, maar na een splijtende pass van achteruit naar de vrije ruimte achter de spelers van monster, gaat Tieme met een sprint alleen op de keeper af en is het in de 4e minuut raak voor ons…… het gejuich is duidelijk aanwezig en de mannen zijn best blij met de verlossende treffer….. 1-0 !!! Dit lijkt het ingredient voor de overwinning en nog geen minuut later is het Tieme die op dezelfde wijze de 2-0 maakt. Wowwwww!!! Dit gaat iets te snel en iets te goed. Dit hebben we vaker meegemaakt, een goede snelle start. Oppassen jongens! Het lijkt of de spanning van de wedstrijd wordt samengevat binnen de eerste 10 minuten van de wedstrijd, want in minuut 7 is het Quinn die met een snoekduik het eerste tegendoelpunt weet te voorkomen. Door de druk van Monster en wij die er niet goed onderuit komen, is het in de 8e minuut dan toch raak voor monster en staat het 2 – 1. Geen paniek, vasthouden en doorgaan!
De tweede 10 minuten begint het niet heel veel anders en staat Excelsior voornamelijk met de rug tegen het goal te spelen. Na wat gelukkige ontsnappingen komen we er toch weer uit en zijn we bij de andere kant van het veld. Helaas staat daar ook een keeper die de ballen eruit weet te houden. In minuut 15 het het toch Monster dat, door het blijven drukken, op gelijke hoogte komt en de 2 – 2 maakt.
– – Rust en drinken – –
In de rust bekijken we wat nu de reden is dat we de hele tijd tegen ons eigen doel aan blijven spelen, hoe komt het dat we er niet uit komen? Hoewel…… we staan 2 – 2!!! Super mannen en ondanks dat we veel aan onze kant staan, is er deze stand en doen we zeker niet onder voor de Monsters. We beloven elkaar om minder voor het goal langs te verdedigen en dat de keeper de ballen verder het veld in brengt en dit langs de kanten doet.
Daar gaan we weer! We zien dat de mannen het begrepen hebben, het spel gaat meer heen en weer en wordt meer op het middenveld gespeeld. Na pech van zowel de tegenstander als onszelf is het in de 27e minuut raak voor ons!!! Na een top pass van achteruit, zit de bal er weer strak in en staat het 3-2, kom op mannen! Nu wordt het voor de ouders aan de kant een zenuwslopende laatste 10 minuten. Zou het erin zitten? We beginnen aan de laatste 10 minuten na een korte break en worden toch weer wacht achteruit gedrukt….. oei, vlak naast het goal van Ryan, pfff gelukkig! Ook in het veld voelen de mannen en de tegenstander dat de beslissing van de wedstrijd eraan zit te komen. In de achterhoede krijgt Excelsior het aan de stok met de tegenstander, maar heel volwassen weten ze keurig de mond te houden en zich er niet aan te storen…. Top mannen!
Na de ontsnapping aan onze kant is het in de 31e minuut Tieme, die de wedstrijd lijkt te beslissen met de 4-2 die van zijn schoen komt. Wat volgt zijn 8 zenuwslopende minuten waar Monster lijkt terug te komen en toch ook weer niet. Het is in de 39e minuut dat de tegenstander de 4-3 maakt, maar we geven het niet meer weg!
De eerste overwinning en teamprestatie is daar, yessssss!!!! Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus als laatste :
Ouders, coördinatoren van de jeugd van Excelsior M, toeschouwers, leiding van Sportclub Monster, spelers van Sportclub Monster, en toppers van JO8-3, enorm bedankt voor deze opbeurende zaterdag!