21 maart 2022

Wedstrijdverslagen 19 maart 2022

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Die traditie is weer helemaal terug. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

DSVP 2 – Excelsior – M 2 (0-1)

DSVP was op 21 oktober vorig jaar de tegenstander die het toenmaals volledig fitte 2e, na een vliegende start in de competitie op de 1e nederlaag trakteerde. In de stromende regen werd het toen 0-4. Nu was het (ook nog eens zonder trainer/coach Fred) op voorhand al een raadsel hoe we een volledig team op de been zouden kunnen brengen, 4 man afwezig en 4 man met een min of meer forse blessure. Gelukkig konden Yahya Reda JO 18(!!!) en Nino van Leeuwen van het 3e ons uit de brand helpen.

Na in goed overleg een representatief elftal op het formulier geworsteld te hebben, kwam 1 man niet opdagen, vergat een ander de lichten van zijn auto (die in Rotterdam stond) de avond ervoor uit te doen en vergat zijn tas (die nog in Maassluis lag) en kon eenmaal veel te laat in de kleedkamer tot overmaat van ramp zijn voetbalschoenen niet vinden.

De discussie tussen de twee broers, die om 09.45 uur telefonisch al was begonnen, ontvlamde opnieuw als nooit tevoren. Dus dan maar de opstelling wijzigen. Op het veld tijdens de warming-up bleek Arnoud te veel last van zijn kuit te hebben om een hele wedstrijd te kunnen spelen, dus opstelling wijzigen. Toen bleek ook Chaquir te veel last van zijn enkel te hebben en een hele wedstrijd spelen ging hem niet worden, dus opstelling wijzigen. Toen Jasper aangaf niet de hele wedstrijd te kunnen spelen ivm zijn gekwetste knie, ging bij mij het licht uit. Temeer daar de overigens prima leidende scheidsrechter mij al vier keer had gevraagd wanneer hij het digitale formulier (het invullen daarvan toch al niet mijn sterkste kant) kon verwachten. Dat ik Fred nu begrijp is evident. U snapt nu ongetwijfeld ook dat niet ik Fred zijn steun en toeverlaat ben, maar hij de mijne. Ondanks zijn afwezigheid, blijvend hulde voor de groot-grond-bezitter. Nog één weekje buffelen en hij is er weer bij. Dat dit geen garantie op succes is bewees uw ad-interim coach wel; 6 uit 2.

Over de wedstrijd zelf is ook genoeg te vertellen. Na wat voorzichtige speldenprikjes over en weer, was het Yahya die bij de achterlijn van DSVP de bal aangespeeld kreeg en zich behendig van zijn directe tegenstander ontdeed. Zijn slimme passje richting doel was precies op maat voor Fabian die de bal al even behendig achter de keeper tikte, 0-1 in de 7e minuut al!!! Voor ons een ongekende weelde, want meestal staan we na 7 minuten al met 2-0 achter. Dat wij 5-3-2 (mede door de afwezigheid van Robert) speelden met Martijn als extra slot op de deur bleek in de 1e helft niet helemaal nodig, zeker toen Remco in de 22e minuut uit een corner de 0-2 binnenkopte. Hij gaf later zelf ook wel toe dat de scheidsrechter de goal terecht afkeurde omdat hij wel een handje nodig had om de tegenstander “op zijn plaats te zetten”. Jammer, maar het zij zo. Dat ook een 5 mans verdediging niet altijd de 0 zal kunnen houden bleek wel toen de spits van DSVP kort daarna op 4 meter vrij voor Nino stond. Vriend en vijand zijn het erover eens dat zijn schot “op goal” had moeten zijn en niet richting cornervlag. Dat hij die kans miste is net zo onwaarschijnlijk als ongelooflijk als onbegrijpelijk. Dit DSVP was geen schim meer van het team dat ons met 0-4 versloeg. Het was heel wel goed mogelijk dat dit kwam door de afwezigheid van de toenmaals dominante nummer 10. Die man was een ware plaag voor ons. Tot onze geruststelling stond hij niet op het formulier en dus ook niet op het veld. Dat was echter niet het enige; ons spel was duidelijk beter dan dat van DSVP, ondanks de gehavende opstelling. Fysiek, technisch en tactisch en qua kansenverhouding hadden we de overhand. Ook dient vermeld dat DSVP gebukt ging onder de aanwezigheid van een nogal overheersende coach. In woord en gebaar geselde hij zijn team dat daardoor met de handrem erop leek te spelen. Bang om fouten te maken. Toen hij het ook nog eens Mark onmogelijk maakte een ingooi te nemen door tegen hem aan te gaan staan werd ons duidelijk dat deze “Mourinho” de verliezende coach zou gaan worden. Snapte deze man nou echt niet dat hij alleen maar zijn eigen team benadeelde en tijdrekken in ons voordeel zou zijn? Een geruststellende gedachte voor de 2e helft.

Blakend van het zelfvertrouwen speelden we de bal rond toen de stoom van kokend water om verse thee van te zetten ons al tegemoet dampte. Prompt floot de scheidsrechter voor de rust.

Zoals zo vaak werd de 2e helft geen afspiegeling van de 1e. DSVP leek wat feller uit de kk gekomen te zijn, waarschijnlijk na een flinke schrobbering van hun trainer gekregen te hebben. Volgens mij mede door de wegvloeiende krachten bij Fabian en Martijn (die het maar niet lukt de 90 minuten een keer vol te maken, hoezeer hij daar ook naar verlangt) en volgens mijn mede bankzitters omdat wij het hen toestonden. Als dat zo zou zijn vraag ik me af: waarom dan? Hun enige antwoord daarop was: omdat het kan. Ik heb me met zulk onbenul maar met moeite weten te verzoenen. Eh bien, ik heb zojuist een kans van DSVP benoemd, Chris I wilde dit niet over zijn kant laten gaan en dacht “wat hij kan, kan ik ook en misschien nog wel beter”. Dat klopte inderdaad, volkomen vrij voor de keeper produceerde hij een schot(je) dat hun keeper op voorhand bang zou moeten maken waarop de man in één kromp en zich zo klein mogelijk maakte om te verhinderen dat hij levensgevaarlijk gewond zou raken door een kanonskogel……. Laat Chris die bal nou net tegen de beste man aanschieten. Statistisch onmogelijk, maar toch. Ondanks enige humoreske opmerkingen van langs de lijn was het wel eeuwig zonde, want dan hadden de moegestreden Martijn en Fabian niet persé gewisseld moeten hoeven worden (deze zin is correct!!) door 2 geblesseerde spelers (Jasper en Arnoud).

Toch werd het de laatste minuten nog wel even (ieder z’n eigen) billen knijpen zonder dat DSVP echt gevaarlijk werd. Wij kennen immers onze eigen manier van prutsen als het ons heet onder de voeten wordt. Gelukkig werd het ons deze keer niet fataal.

Opstelling:

  1. van Leeuwen
  2. Grootscholten (46e N. Koogje) – E. Verboom – M. Reemers (85e J. Koogje) – R. Kraijo – M. Scholten
  3. Fortuin – J. van Gastel – F. Vermeer (78e A. van der Velde)

Chris Isenia – Y. Reda

Niet ingevallen ivm blessure:

Chaquir Isenia

Fortuna Sittard Onder 21 – Excelsior Maassluis Onder 21 (1-4)

Vandaag stond er weer een prachtige affiche op de voetbal kalender voor de talenten van Excelsior Maassluis 021. Deze keer ging Fortuna Sittard 021 kennis maken met de gepassioneerde dadendrang van wat het Maassluisse voetbal allemaal te bieden heeft. Tot nu toe waren we redelijk succesvol, wat betreft verre uitwedstrijden, alleen tegen de kampioen van de najaarscompetitie, sc Cambuur konden geen punten mee worden terug genomen. En ik kan de trouwe lezers alvast een voorproefje meegeven, de drie punten alsmede de overwinning, een behoorlijk portie vertrouwen en de extra rondjes van de bus op de befaamde rotonde, kwamen allemaal mee terug en werden netjes afgeleverd in Maassluis en omstreken.

Omstreeks 08.45 uur vertrok de bus om koers te zetten richting het Limburgse voetbal landschap en onderweg beleefde we al een aantal bijzondere gebeurtenissen die de moeite waard zijn om er een passende beschrijving van te geven. Zoals altijd stoppen we onderweg even om te kunnen genieten van een prima verzorgde lunch, die dit seizoen ons wordt geschonken door ” ssc consolidation ” en daarmee een aanzienlijke culinaire bijdrage levert aan de succes story van onze verre uitwedstrijden. Een tweetal momenten die opvielen, tijdens de lunch hadden een aantal spelers het vizier nog niet op scherp staan want bepaalde zachte en bruine substanties die op het grasveldje waren gedeponeerd konden niet worden ontweken en kleefde aan de onderkant van het schoeisel en de daarbij niet echt fris ruikende smeuïge smeurie moest toch echt even verwijderd worden alvorens de busreis kon worden voortgezet. Nadat we klaar zaten voor het vervolg van de busreis, bleek er een technisch mankement de kop op te drukken want één van de deuren wilde niet meer dicht gaan en als het deurtje niet dicht gaat, kan het bussie niet verder rijden. Na zo’n 8 minuten geploeter en met steeds meer uitzichtloos gedrukt en geduw tegen de deur van onze chauffeur, begonnen de eerste lichte zweetpareltjes zich te ontwikkelen bij onze teammanager, die overigens altijd alles tot in de puntjes verzorgd. Maar na wat handige tips vanuit de technische staf, het was tenslotte een technisch mankement hé, ging de deur dicht en zouden we ruim op tijd aan komen op het strijdtoneel. Eenmaal daar kregen we te maken met de Limburgse gastvrijheid want wij mochten onze warming up gaan uitvoeren niet op het kunstgrasveld waarop de wedstrijd gespeeld ging worden maar op een hobbelig grasveld ernaast! Wellicht overbodig om te vermelden dat de plaatselijke trots wel hun warming up op het wedstrijdveld kon gaan uitvoeren. Het zou de opmaat gaan worden voor een ‘krankzinnige’ en in vele opzichten enerverende voetbalmiddag met tal van hoogtepunten, vooral vanuit Maassluis perspectief gezien.
Op naar de wedstrijd want daarvoor zijn we uiteindelijk gekomen. Om te beginnen moeten alle voorwaarden aanwezig zijn voor een mooie pot met voetbal, 22 spelers, trainers en begeleiders, arbitraal trio, een goed veld waarbij cornervlaggen toch wel vier essentiële onderdelen zijn die erbij horen. Echter na een paar minuten voetbal constateerde menig oplettende begeleiders dat die nog niet aanwezig waren en werden ze alsnog op vier hoeken van het veld geplaatst. Het paste allemaal wel in de middag die we gingen meemaken want het is eigenlijk best wel bijzonder dat een BVO ( betaald voetbal organisatie!) geen eigen jeugdcomplex bezit en daarom moet uitwijken naar een plaatselijke amateurclub en er dan op dezelfde amateuristische wijze mee omgaat.
Maar goed we lieten ons niet gek maken en begonnen zeer voortvarend aan de wedstrijd en ons patent van snelle entrees kon bijna weer uit de kast worden gehaald want het was Dean die na een prima combinatie met Sem al na 4 minuten de openingsgoal op zijn slof had maar helaas pareerde de keeper zijn
schot. Dit tot enige mate van teleur gesteldheid bij onze hoofdtrainer waarbij hijzelf demonstreerde hoe dit beter had gekund, door de bidon die voor hem stond met een ferme wreeftrap op de juiste manier te raken, waarbij het projectiel vlak langs de benen van de opgeschrikte grensrechter scheerde. Die daarop direct een laatste waarschuwing afgaf en de toon was ook direct gezet want deze incapabele man zou nog meermaals punt van enig verhitte discussie gaan worden. Want nadat Maassluis goed aan de wedstrijd begon met een lekker hoog tempo en met meer balbezit en aanvallende intenties dan onze tegenstander wat weer resulteerde een drie uitstekende kansen om de openingsgoal bij te schrijven, wat nog niet gelukte maar dit zou een kwestie van tijd gaan zijn. Na ongeveer 20 minuten diende het volgende incident zich aan, de rechtsback van Fortuna besloot om na een scrimmage om de bal waarbij Juan de bal weg wilde schieten maar daarbij, zonder opzet, ook bijna het hoofd raakte van de aankomend bokser in spe want deze reageerde door met gebalde vuist richting Juan uit te halen!?

Dit gebeurde vlak voor onze dug out en dus ook de plek waar de incapabele grensrechter zich bevond maar toen de scheidsrechter verhaal kwam halen gaf hij aan het niet gezien te hebben en zo voor de veilige weg te kiezen, pfffff, hier was maar één straf op zijn plaats. Maar verder met de vermakelijke wedstrijd want dat was het zeker. Maassluis had het iets betere van het spel maar na het zojuist beschreven incident kreeg de thuisclub een aantal zeer grote kansen waarbij er zeker een goal had kunnen vallen en met het nodige fortuin kon dat worden voorkomen en mogen we concluderen dat vrouwe Fortuna op die momenten wel aan onze zijde stond en zo bereikte we de ruststand met de brilstand van 0-0. In de rust werd vooral benadrukt om het koppie erbij te houden en vooral ons vooraf bedachte strijdplan nog ietsie beter uit te gaan voeren.

Dit zou ook zeker gaan gebeuren want de 2e helft vezorgde de gladiatoren van Maassluis voor prachtige voetbal hoogstandjes, te beginnen met Oscar, die na tien minuten in de 2e helft een slalom uit de heupen gooide en met de bal aan het spreekwoordelijke touwtje langs diverse tegenstrevers tot in de 16 meter geraakte, een prima voorzet afleverde aan de inlopende en messcherpe Dean die de bal met een prima bekeken schot in de hoek, de keeper het nakijken gaf en de dik verdiende 0-1 binnen schoot. Dit bleek een prachtig voorproefje want zo’n acht minuten later na een voorzet van Sem was het wederom Dean die op het juiste moment met de keeper meesprong waardoor die de bal niet kon vasthouden en die daardoor voor de voeten van onze gretige spits viel en zich geen moment bedacht en uit de draai zijn tweede goal voor de Tricolores mocht aantekenen 0-2, wederom een prima goal. Vanaf dat moment was het met de meeste weerstand van Fortuna wel gedaan en liepen de frustraties behoorlijk op. Nadat Juan er voor de zoveelste keer een sprint had uitgetrokken ging hij er op de linkerflank weer eens vandoor, dit keer met bal want hij doet dit ook vaak genoeg zonder bal, en scoorde hij een ‘buen tiro’ door met zijn rechterbeen de bal binnen te schieten en zo voor de 0-3 voorsprong tekende, wat een weelde voor de Maassluisse voetballiefhebbers. En met nog twintig minuten op de klok ging de dik verdiende en aanstaande overwinning niet meer in gevaar komen. En alsof dit allemaal nog niet voldoende was moest de moosite goal nog gaan komen, nadat de diverse wissels, Bas, Rafael, Jasper, Ruben en Tygo ook nog hun voetbalkunsten en bijdrage mochten gaan leveren was het de laatst genoemde die het passende slotstuk zou verzorgen van een prachtige voetbalzaterdag. Tygo ontving de bal in de 16 meter zowat op de achterlijn en daarbij voerde hij een nog betere slalom uit dan Oscar al eerder liet zien en schoot de bal uit een bijna onmogelijke hoek in het goal, werkelijk een beauty.
Dat Fortuna in de slotfase nog een penalty cadeau kreeg en die benutte was alleen nog voor de statistieken belangrijk want één incident moet nog worden benoemd en hier was wederom een discutabele rol weggelegd voor de incapabele grensrechter. Na een overtreding op een speler van Fortuna vond deze jongeman het nodig om zijn beperkte voetbal kwaliteiten te camoufleren door zijn vocabulaire en grensoverschrijdende taalgebruik met de algemeen bekende K ziekte richting de technische staf en reservebank van Maassluis te gooien!! Ook bij deze actie stond de grensrechter erbij en keek ernaar zonder de enige juiste actie te ondernemen, werkelijk ongelooflijk.
Maar goed dit ging onze prachtige voetbal middag niet meer verpesten en hebben de mannen op het veld een uitstekende prestatie geleverd.Met prima voetbal een klinkende overwinning geboekt en dit betekende alweer de vierde winstpartij op een BVO, dat mag gerust als een prachtige statistiek worden betiteld.

Graag wil de schrijver van dienst vermelden dat het een geweldige teamprestatie is, vaak worden de mannen genoemd die betrokken zijn bij de aanvallende momenten in de wedstrijden maar zonder iemand te kort te doen heb je nog steeds 11 spelers nodig in het veld en 5 of 6 wisselspelers die samen deze en de vorige teamprestaties op een bijzonder goede manier neerzetten, Chapeau mannen!

Volgende week zaterdag 26 maart zijn we vrij van competitie verplichtingen maar de week daarna op zaterdag 2 april staat de revanche partij thuis om 12.00 uur tegen sc Cambuur op het programma. Ook dit beloofd weer een prachtige voetbalzaterdag te worden en het is toch heerlijk om dit soort wedstrijden te mogen spelen.

VFC JO10-2 – Excelsior JO10-1 (5-4)

Op een prachtige zonovergoten zaterdag speelden we uit tegen VFC.

Na de warming-up en het welbekende praatje, waarbij ik wederom heb gezegd dat we dus voor elke bal moeten gaan, volle bak druk moeten zetten. En zorgen dat VFC niet aan voetbal toe kan komen. Dat lukte gedeeltelijk. We kwamen op een 1-0 en 2-0 voorsprong. Maar het ging niet gemakkelijk

De keeper van VFC liep steeds een heel stuk het veld in en schoot dan vaak op goed geluk de bal naar voren. Wij hadden daar niet altijd het juiste antwoord op.  Wat resulteerde in de 1-2 en 2-2 en zelfs in een 3-2 voorsprong voor VFC. Wij bleven wel voetballen en hadden ook veel kansen, alleen die gingen er niet in. Ook waren we in de passing slordig, en werden soms de verkeerder keuzes genomen. Bv in plaats van simpel je medespeler in te spelen dan toch maar zelf voor een actie te gaan of op het doel te schieten.

Toch maakte we weer de 3-3. We bleven wel voetballen en over en weer waren er kansen. Maar het was toch VFC die de 4-3 en 5-3 maakte. We bleven wel met z’n alle knokken. Wat dan gelukkig nog wel de 5-4 opleverde.

Al met al was het wel een spannende wedstrijd. Maar ik moet wel zeggen dat we vandaag over het geheel niet goed genoeg waren. Te slordig in de balaanname, het nemen van de verkeerde keuzes. En het niet zuiver inspelen. Probeer dit volgende week weer op te pakken en te verbeteren. Want dan voorkom je dit soort wedstrijden.

Want voetballend en als team kunnen we iedereen verslaan.

Doelpuntenmakers:

Jack 1x

Jayden G 2x

Stijn 1X

Excelsior M J09-2 – DVO’32 J09-1

Fase 4 Wedstrijd 2 19 maart 2022 08:30 (Einduitslag 5-7)

1e 10 minuten (0-1) Reserve: Morris

Berat van Excelsior trapte af tegen het DVO uit Vlaardingen. De mannen schrokken wel een beetje van de lengte en grootte van de tegenstanders, want hun kleinste speler was bijna groter dan ons grootste speler. Wat meteen leidde tot een eerste kans voor DVO op de lat. De tweede kans voor DVO keepte Huseyin op de paal. En rook DVO hun kans. Zij schoten vanuit alle hoeken over en naast en wat tussen de palen kwam werd uitstekend gered of verdedigd. De eerste kans kwam voor Excelsior na een uitstekende steekpass van Jaycen op Berat, jammergenoeg bracht hij niet de stand op 1-0.

Vanuit een hoekschop scoorde DVO helaas de 0-1 net voor het fluitsignaal.

 

2e 10 minuten (1-3) Reserve: Ryad

Het stond pas 0-1 en Excelsior ging met opgeheven hoofd de tweede tien minuten in. Ze kwamen goed uit de startblokken waarbij Morris een grote kans kreeg.  Toch kreeg DVO weer een kans, maar ze kwamen Dilan niet zomaar voorbij. Na een goede bal van de keeper op Jaycen (rechtsback) gaf hij een goede bal langs de lijn op Milan, die op zijn beurt weer een goede bal op Berat en perfect de gelijkmaker inschoot. Excelsior werd steeds sterker en er kwam een goede kans voor Milan. Direct daarop volgend schoot DVO weer op de paal. En helaas viel door een slechte opbouw van Excelsior de 1-2 en ook direct de 1-3. Er kwam nog een kans voor Morris, maar helaas kon hij niet de 2-3 maken. DVO rook zijn kansen, maar de man die ons in de wedstrijd hield, keepte hard, maar dan ook heel hard. Zo hard dat het de DVO frusteerde.

 

3e 10 minuten (3-3) Reserve: Jaycen

DVO trapte af en gaf direct een goede kans aan Morris. Excelsior stond goed te verdedigen en uit een hele goede counter scoorde Milan de 2-3 na een strakke pass van Berat. Excelsior kreeg een vrije trap tegen en de kleine man in het goal werd steeds groter. Excelsior speelde goed samen en schoot Ryad op doel, hij liet zich niet kennen, ookal had hij de dag ervoor een voetblessure opgelopen. Na een slimme indribbel van Morris gaf hij de bal aan Milan die de gelijkmaker scoorde (3-3).

 

4e 10 minuten (5-7) Reserve: Dilan

De vierde tien minuten begon meteen met een tegendoelpunt (3-4). Excelsior had nog  kansen van Morris en Jaycen. Ze voetbalden ook nog heel goed met een-tweetjes tussen Milan en Morris, maar helaas bleef de 4-4 uit. Het werd zelfs 3-5 en was op dat moment geheel tegen de verhoudingen in.

Na een goede uittrap van Huseyin “De Man van de Wedstrijd” maakte Morris de 4-5.

Maar liep DVO toch weer uit naar 4-6. Berat maakte een geweldige sliding op de bal die vol in de kruising ging (5-6). Er kwamen over en weer kansen, maar uiteindelijk trok DVO aan het langste eind met 5-7