Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 17 februari 2018.

Excelsior M 1 – TEC  (1-0)

Na het echec tegen IJsselmeervogels moest er revanche genomen worden door de brigade van Jeroen Rijsdijk. TEC was wellicht de ideale tegenstander; die ploeg verkeert immers aan de staart van de ranglijst. Na 90 minuten stond er een 1-0 score op het bord maar daar is dan ook alles mee gezegd! De wedstrijd was zo mogelijk nog slechter dan die van vorige week.

Aanstaande zaterdag wacht rode lantaarndrager Achilles’29. Na het faillissement is die ploeg in een neerwaartse spiraal beland. Alle reden om juist tegen deze ploeg weer het nodige zelfvertrouwen te tanken en ook uit deze wedstrijd een optimaal resultaat uit het vuur te slepen. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

Lees het hele wedstrijdverslag of bekijk de samenvatting.

MSV’71 2 – Excelsior M 3 (1-3)

Excelsior M 3 heeft revanche genomen op MSV’71 2 dat eerder dit seizoen te sterk was voor de Tricolores. Het was één van de slechts twee nederlagen die Excelsior M 3 dit seizoen leed. Nadat vorige week HVC’10 3 al werd verslagen, de andere ploeg die van de tricolores wist te winnen, is hiermee de door trainer John van Zanten als ‘revanchemaand’ bestempelde maand februari voltooid.

Excelsior M ging gehavend richting Maassluis West. Het lijstje geblesseerde, zieke en door werkverplichtingen afwezige spelers groeit met de week. Gelukkig was de JO-19 selectie bereid in de personen van Xavi en Endrino twee spelers te leveren en waren Nino van Leeuwen (Excelsior M 4) en Nico Breedveld (Veteranen) bereid in te vallen. Mannen, bedankt hiervoor!

Het was vanaf de aftrap totaal niet te merken dat Excelsior in een wat andere formatie speelde dan gebruikelijk. Vanaf minuut 1 werd MSV’71 bij de strot gegrepen en werden kansen gecreëerd. Het was aan een gebrek aan geluk in afronding te danken dat Excelsior M niet al na 10 minuten een ruime voorsprong had. Bovendien weigerde de scheidsrechter twee duidelijke penalty’s toe te kennen en dus leek het een wedstrijd te worden waar het lot Excelsior M niet gunstig gezind was. Excelsior M ging echter vrolijk verder met kansen creëren en werd in het tweede gedeelte van de eerste helft wél beloond. Eerst legde aanvoerder Robert van Mierlo de bal met veel gevoel achter de verdediging van MSV’71 waarna Jesse van Gastel de bal subtiel over de keeper kon lobben: 0-1. Niet veel later schoot de rechtsbenige(!) Endrino de bal met zijn linkerbeen stijf in de kruising en stond het 0-2. Een heerlijke ruststand, zo dacht Excelsior M. Er werd alleen even vergeten dat er nog blessuretijd was. MSV’71, dat tot dan toe nog niet in het stuk was voorgekomen, drong ineens aan en kreeg nog kansen ook. Het was aan keeper Nino van Leeuwen te danken dat de ruststand inderdaad 0-2 was.

In de tweede helft verwachtte Excelsior M een stormend MSV’71. Niets was echter minder waar. Excelsior M bleef heer en meester en kreeg kans op kans. Er was eigenlijk geen moment sprake van een derbysfeer waar vooraf wel op werd gerekend. MSV’71 leek totaal geen vertrouwen te hebben maar werd door Excelsior M veel te lang in leven gehouden. Hoe groot de kansen op 0-3 ook waren, ze werden stuk voor stuk om zeep geholpen. Een aandachtspuntje voor de trainingen in de komende weken.

En als je je kansen niet maakt, krijgt de tegenstander ze. Bij een spaarzame uitbraak van MSV’71 ging de spits nogal theatraal liggen en werd hij, tot afschuw van alles wat Excelsior M lief had, beloond door de scheidsrechter die nu ineens wel voor een penalty floot. De ‘dader’ ging zelf achter de bal staan maar schoot de bal, alsof het zo moest zijn, wild naast en over het doel. Vrijwel direct hierna maakte Excelsior M via spits Koen v.d. Pol eindelijk de dik verdiende 0-3 en was het eindelijk beslist.

MSV’71 maakte via een mooie kopbal nog 1-3 maar kwam niet verder dan deze eretreffer. Excelsior M boekt daarmee een uiterst belangrijke overwinning in de strijd om plek 1. Momenteel maken nog zo’n 5 ploegen kans op de titel. Excelsior M staat momenteel gedeeld 2e, met slechts 1 punt minder dan koploper Westlandia. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden en kan de selectie weer op kracht komen. In de maand maart worden de meeste concurrenten getroffen en dus is het belangrijk dat iedereen weer fris en fruitig aan de aftrap kan verschijnen!

SVV – Excelsior M 5  (3-4)

Na twee nederlagen op rij wachten de spelers van trainer Arie Herlaar nog steeds op de eerste punten in het jaar 2018.  Vandaag moest er simpelweg gewonnen worden van rode lantaarndrager SVV uit Schiedam. Makkelijker gezegd dan gedaan, want één van de vier punten die verzameld zijn door de Schiedammers werd behaald op sportpark Dijkpolder.

Op een veld dat door de spelers vooraf bestempeld werd als ‘kelderklasse-veld’ begonnen de Tricolores redelijk scherp aan het duel. Na een aantal speldenprikjes sloegen de bezoekers toe via een goede voorzet vanaf links die door Stef in één keer op de pantoffel werd genomen, 0-1! Erg lang kon Excelsior niet van deze voorsprong genieten, want binnen enkele minuten was de stand alweer gelijk getrokken. Keeper Gerard werd door een leep balletje verschalkt door een middenveld van SVV die even daarvoor een steekpass op zichzelf had gegeven. Na deze onnodige gelijkmaker ging Excelsior weer op jacht naar een voorsprong, en die kwam er… Een inzet van Juri, die bijna op de achterlijn stond, ging via een Schiedams been over de doellijn, 1-2! Vlak voor rust was het andermaal Juri die een rebound van zijn eigen schot onberispelijk binnenschoot, 1-3!

Excelsior zou de wedstrijd uit moeten kunnen voetballen, maar helaas gebeurde het tegenovergestelde. Net als in de heenwedstrijd lieten de Maassluisers de geirriteerde jongetjes van SVV langs zij komen. Na twee slappe acties achterin stond de 3-3 op het bord en ook op het middenveld en in de aanval was het niveau om te huilen. Gelukkig zou een gouden wissel van trainer Arie Herlaar toch nog voor de eerste punten van het jaar zorgen. Een voorzet in de slotseconden werd door Remco terug gekopt en van dichtbij binnen gekopt door Lennard.  Lennard, die sowieso een goede invalbeurt kende, was hiermee de terechte Man van de Wedstrijd.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen HVC, een wedstrijd waarin het niveau toch echt wat hoger zal moeten liggen…

Hellevoetsluis JO9-1 – Excelsior M JO9-1

Op een hele vroege en koude zaterdagmorgen mochten de jongens van JO9-1 aantreden op het grasveld van Hellevoetsluis. Uit de afkeurende reacties van de spelers over de ondergrond blijkt maar weer dat we in Nederland de laatste jaren vooral zaalvoetballers opleiden ;-).

Excelsior begint goed aan de wedstrijd en het beoogde doel: vrijlopen en samen spelen was bij vlagen goed aanwezig. Dit leidde dan ook relatief simpel in de eerste twee goals van de wedstrijd via Joachim en Thijs. In het tweede deel van de wedstrijd werd het ietwat rommelig, maar nog steeds was Excelsior de beter voetballende partij. Uiteindelijk zorgde Joachim dan ook voor de verdiende derde Maassluise goal. Helaas ging een kopbal van diezelfde Joachim uit een voorzet van Ryan net over.

De tweede helft van de wedstrijd was vanuit Maassluis’ oogpunt een stuk minder. Het vrijlopen ging steeds moeizamer en met het overspelen werden we steeds slapper. Dit twijfelende spel zorgde er dan ook voor dat ook Hellevoetsluis doelpunten ging scoren. Ondanks een mooi geplaatst schot van Ryan was het vooral de thuisclub dat in de tweede helft herhaaldelijk wist te scoren.

Hopelijk hebben de jongens vandaag geleerd dat ons spelletje toch vooral ligt in het vrijlopen en overspelen. Aankomende woensdag wacht HWD om ons uit de volgende ronde van de Rijnmondcup te houden. Iets waar wij als Excelsior natuurlijk een stokje voor gaan steken. De wedstrijd begint woensdag in Maassluis om 18:30 uur.

Poortugaal JO9-1 – Excelsior M JO9-2

Voor de tweede keer dit seizoen spelen de jongens van JO9-2 tegen Poortugaal. Het recept van Poortugaal was in de eerste wedstrijd al vrij duidelijk geworden. De ploeg speelt graag de lange bal en laat een aantal verdedigers constant op hun eigen helft staan. Tel hier een te smal veld (breedte van het veld was 22 i.p.v. 30 meter) bij op en het belooft een lastige wedstrijd te worden voor Excelsior Maassluis. Ook het feit dat nog steeds niet iedereen op de hoogte is van de spelregels van het 6 tegen 6 voetbal (indribbelen en 5 meter afstand) maakte het voetballen vandaag niet heel makkelijk.

Toch waren ook van Maassluise kant  genoeg mooie dingen te zien. Vigo komt voetballend steeds beter in het spelletje en had een paar mooie reddingen. Ben vindt zijn weg achterin steeds beter en Dean scoorde een heel mooie goal met een afstandsschot. De lastige wedstrijd tegen Poortugaal ging verloren, maar laten we ook een ander lichtpuntje niet vergeten. Dankzij de Rabobank en Dolphijn Makelaardij lopen we er weer op en top bij! Super bedankt voor het mooie trainingspak!

 

Excelsior M JO9-4 – Den Hoorn

Ik, Thomas, was voor het eerst keeper. We speelden tegen Den Hoorn. In het begin ging het gelijk op maar helaas daarna 3 doelpunten tegen maar ook kansen voor Excelsior. Gelukkig scoorde Mac de 1-3.

Daarna had Hamza een mooi schot maar net naast. Ook Mohammed had een mooie voorzet. Hamza speelde langs twee langs spelers en scoorde, 2-3. Ik had twee ballen goed tegengehouden en ook Ruben en Lars verdedigde heel goed maar daarna weer doelpunt tegen, 2-4 en 2-5. Colin gaf een mooie voorzet en Mac scoort z’n 2e doelpunt. 3-5. Mohamed had nog mooie voorzet maar gepakt. Het is 3-8 geworden. Volgende keer winnen we vast!

VFC JO8 – Excelsior M JO8-3

 Vandaag ging we naar VFC in Vlaardingen voor de eerste uitwedstrijd. De wedstrijd begon al om 08.30 uur dus het was vroeg op staan om te verzamelen.We kwamen aan bij VFC en na het omkleden betraden we het licht bevroren veld. Samále was weer hersteld en was er gelukkig nu bij. Hij begon op doel. Nadat begeleider Angelo de warming up had gedaan begon de wedstrijd. Al snel kwamen we met 1 – 0 achter. Dus we moesten aan de bak. De wedstrijd ging gelijk op, maar VFC kwam steeds massaal vlakbij ons doel. Toch konden we de gelijkmaker scoren. Vrij snel daarna kwamen we met 2 – 1 voor. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden toen VFC vlak daarna de gelijkmaker tegen het net schopte. Bij ons ging het ineens draaien en liepen we heel snel uit naar een 5 – 2 voorsprong. We gingen er toen iets te makkelijk over denken en toen bracht VFC de stand terug tot 4 – 5. Na de rust ging Gio op het doel staan en Samále ging laatste man spelen. Samále bleek een rots in de branding en wij hadden het doel gevonden. Want nadat Julian eerst nog keihard op de paal had geschoten liepen we uit naar 4 – 9 overwinning. Doelpuntenmakers: Marijn 6x, Julian 2x en Reav 1x. Hierna gingen we nog strafschoppen nemen en met drie punten naar huis.

De rijdende reporter.