Gepubliceerd Op: 18 oktober 2021

Wedstrijdverslagen 16 oktober

18 oktober 2021

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Excelsior-M O21 – De Dijk O21 (4-0)

Na een voetballoze zaterdag van verleden week, stond er voor vandaag een thuiswedstrijd op het programma voor de talenten van de Tricolores. De Dijk uit Amsterdam was voor vandaag onze tegenstander, een ploeg die ook na vandaag, de discutabele titel mag voortzetten van de rode lantaarn drager. Want de 5e winstpartij kwam geen moment in gevaar en door deze overwinning klom Excelsior zelfs één plaatsje met als beloning een prima 3e plaats op de ranglijst. En waar volgende week een heuse topper gespeeld gaat worden in en tegen de plaatselijke sc Cambuur, die op een 2e plaats staan. Om een voetbalwijsheid uit de spreekwoordelijke kast uit te halen, dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen en daar doe je het allemaal voor.

Maar goed eerst moest deze pot nog wel winnend over de streep worden getrokken. De aanvraag van ons patent op snelle entree’s werd wederom uitgekeerd want het was al na

4 minuten dat de 1-0 op het scorebord kon worden bijgeschreven. Het was Mikki die er op de linkerflank razendsnel vandoor ging en de bal panklaar legde voor de inlopende Ruben en beheerst binnen schoot, 1-0. Dat is gelijk lekker binnenkomen en waar de technische staf ook vooraf op had gehamerd want daarmee geef je direct een bepaald signaal af. En met deze instelling werd de 10 opvolgende minuten prima voortgezet maar daarna viel ons niveau een beetje terug. Nadat de Tricolores de 25 minuten die volgde alles in de hoogste versnelling wilde uitvoeren zagen de toeschouwers een slordig vervolg vanuit Maassluisse kant. Of het de onervarenheid is, te veel enthousiasme of het gebrek aan voetbalgogme is voer voor de deskundige langs de lijn. Maar mede daardoor kreeg de Dijk iets meer grip op de wedstrijd en waren er een aantal mogelijkheden waar onze tegenstrevers zeker meer uit hadden kunnen halen. Maar nog voor het rustsignaal zou klinken gooide Excelsior de wedstrijd in het slot en liep uit

naar een 4-0 ruststand. Het was Dean die met een prima pass de vrijstaande Remo bereikte en die het meest begeerde ronde speeltuig achter de doelman tikte en zorgde voor de 2-0 in de 35e minuut. Zo’n 9 minuutjes later was het Dean die de veilige marge op het scorebord plaatse middels een prima diagonaal schot, 3-0 en op slag van de rust was het Mikki die de bal beheerst en mooi binnenkrulde en er daarmee voor zorgde dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. De 2e helft was er één voor de statistieken, eentje waarin aan beide kanten weinig hoogstandjes te bewonderen waren. Maar desalniettemin mogen we een zeer belangrijke overwinning bijschrijven, zoals eerder benoemd de 5e winstpartij in 6 wedstrijden en juist tegen de ploegen die niet tot de meeste verbeelding spreken, zowel qua naam als plaats op de ranglijst is er een knappe prestatie geleverd door deze aanstormende talenten. En daarmee zichzelf volgende week een prachtige affiche bezorgen tegen sc Cambuur.

De schrijver van dienst wil nog wel even benadrukken dat vaak de spelers worden genoemd die betrokken zijn bij de meest opzienbarende momenten in de wedstrijden en dat zijn uiteraard vaak de goals en aanvallen. Ik wil bij deze daarom benoemen dat onze overwinningen onstaan doordat de overige spelers er alles aan doen en onze aanvallers in staat stellen om te scoren. De overwinningen komen alleen tot stand als er een hecht team staat!  Het verslag wordt wel erg lang als alle spelers genoemd gaan worden, waarvan akte.

Rotterdam United O16-1 Excelsior -M 16-1 (0-8)

Excelsior Maassluis O16 kan de champagne koud zetten

De O16 van de Tricolores speelde afgelopen zaterdag een heus topper op papier. Tegen het ongeslagen Rotterdam United moest gewonnen worden om het doel te bereiken: zo snel mogelijk winterkampioen worden.

De instructies vooraf waren duidelijk. Speel met lef, zowel in de duels als aan de bal. En wees een team, in alles wat we doen.

Binnen 2 minuten was het raak. Na goed doorjagen op de keeper kapte Rens de Groot twee verdedigers uit en schoot goed binnen. Enkele minuten later was het al 0-2. Na een prima aanval verraste Tijmen Liebrechts de doelman met een mooi afstandsschot. Verdediger Mitchel van der Hoeven besliste de wedstrijd eigenlijk al middels een prachtige kopbal: 0-3. Door de snelle voorsprong sloop er gemakzucht in de ploeg en het werd positiespel slordiger en werd de beleving wat minder. Dit werd ook aangegeven door de trainers in de rust en dit werd beaamt door de ploeg. Na rust was het positiespel beter verzorgd en liepen we uit naar 0-8. Middenvelder Kevin Lindemans scoorde prachtig met zijn wreef. Rens prikte er nog eentje bij en Mitchel werd de man van de wedstrijd door een hattrick te maken.

Al met al een makkelijke middag in Rotterdam-West. Het is duidelijk dat deze talentvolle groep veel te laag is ingedeeld. Het verzoek naar de KNVB is reeds gestuurd: na de winterstop niet naar de 6e divisie maar naar de 4e of de 5e divisie. Dat zou goed voor de ontwikkeling van het team zijn. Elke week je telraam erbij houden zorgt uiteindelijk voor weinig weerstand.

Woensdag 20 oktober spelen we om 19.00u in Naaldwijk een oefenwedstrijd tegen RKVV Westlandia O16-1. Een mooi affiche waarin we ons kunnen meten met een goede tegenstander. U bent van harte welkom op de Hoge Bomen.

Excelsior M mo 15-1 – Maasdijk mo 15-2 (3-2)

Het is woensdagavond 13 oktober rond de klok van 18:30 wanneer de twee meiden teams zich melden op het veld voor de warming up. De nummer 2 (maasdijk) tegen de nummer 4 (excelsior m). Vanaf de aftrap waren we scherp aan het duel begonnen zei het met een aangepaste opstelling door de afwezigheid van Lente en Marit P. Hierdoor stonden Pascalle en Madelief ook in de verdediging om Sterre en Marit B te helpen. Daisy, Joëlle en Noah vormde het middenveld en in de aanval trokken Inssia, Imade en Sanne K. De bank was dit maal goed gevuld en wel met Joy, Fenne en Lindsey. In de eerste 15 minuten waren er wat kansen over en weer. De kansen die wij kregen waren of wel een geblokt schot dat een corner werd of wel een schot of poging daartoe die net naast gingen. Maasdijk kreeg ook wat mogelijkheden maar daar stond dan onze debuterende keepster Sanne v L die dit goed, nee super goed deed. Ze ramde elke bal weg en kwam goed uit haar doel om mee te voetballen. Via een aanval over rechts waar Pascalle en Joëlle telkens proberen om Imade aan te spelen lukte dit toch een aantal keer. Imade gaat richting de zestien en raakt de bal min of meer kwijt maar de bal komt toch nog bij Inssia terecht en die schiet de bal laag binnen om zo de score te openen. Niet veel later krijgt Sanne K zo’n  zelfde soort kans en ook zij schiet de bal laag binnen en zo staan we opeens op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen deze, ik mag wel zeggen zeer taaie, tegenstander. Dat er door Maasdijk goed gevoetbald werd blijkt wel uit het feit dat zij bij een inworp net even iets slimmer waren dan wij waardoor er eentje alleen op de keepster Sanne afging en de 2-1 binnen schoot. En dat zo vlak voor rust is toch een gevoelig tikkie. Toch was er bij de trainers en coach het gevoel dat we deze pot tot een goed einde gaan brengen. De tweede helft begint en direct zet Maasdijk flink druk en hier ontstaat dan ook een kans uit en met wat geluk wisten ze de 2-2 op het bord te zetten door Joy te passeren. Zij was in de goal komen te staan na gewisseld te hebben met Sanne v L. Ook voor haar was het de eerste keer op doel. Na deze tegenslag waren wij even van de kaart. Maar door de enthousiaste aanmoediging van zowel de trainers als de coach lukte het de meiden om het heft weer in handen te nemen. Het was Imade die met een goede lichaamschijnbeweging fantastisch wag kon draaien en zo de weg vrij had naar het doel en ze scoorde de 3-2. De resterende tijd werd er alles op alles gezet om deze stand tot het laatste fluitsignaal vast te houden en dat lukte. Dat leverde dus de volle 3 punten op en door deze zwaar bevochte overwinning pakken de meiden de voorlopige koppositie. Wel is waar met een wedstrijd meer gespeeld maar toch. Op naar de volgende wedstrijd die gespeeld gaat worden op woensdag 27 uit tegen excelsior’20. Dit komt door de herfstvakantie die er tussen ligt en daar gaan we nu van genieten.

Quintus JO13-1 – Excelsior – M JO13-2 (2-3)

Zo dan; vandaag weer een echte kraker! Een topper? Jazeker, maar wel voor de eer om de onderste plaatsen in de poule. Kunnen we ons hoofd boven houden of laten we ons kopje onder drukken door de tegenstander? Spanning aan het begin van de wedstrijd; wat telt?; onderling resultaat of toch het doelsaldo? Als we winnen maakt het niet uit, dan is de eer gered. Na de overwinning van vorige week tegen Velo 13-2 is de hoop en spanning dat het deze keer tegen Quintus 13-1 weer zou kunnen lukken.
Maar we weten dat het ook herfstvakantie is, Corona rondwaart en dat we veel geblesseerden hebben. Kunnen we met de hulp van Lucas, Mac en Jens uit JO12 ons spel spelen..?
Nou, dat is gelukt! Een overwinning en eindstand van 2-3 zorgt voor een goed begin van de herfstvakantie. Een ruststand van 1-2 door goede veldbezetting, goed uitgespeelde kansen en doelpunten is de bespreking in de rust goed om ons te richten op doorgaan op dezelfde weg. Wel belangrijk om de spelhervattingen beter uit te voeren om niet te snel weer onder druk te komen staan. Dat lukt; snel is de 1-3 gescoord. En hiermee het geloof in het team dat ook deze pot over de streep kan worden getrokken. Maaaar dan zullen we wel goed op de posities moeten blijven staan en onze taken blijven uitvoeren. Soms lukt dit en soms ook niet. Op zo’n moment is daar de 2-3 en is het billenknijpen en strijden in de laatste 8 minuten. Waar aanvallers doelpunten kunnen maken en kansen kunnen missen, kunnen keepers ook doelpunten tegenhouden. Dat is gelukt! Eindstand 2-3, overwinning in de zak en eer voor de 2e keer op rij gered. Missie geslaagd!

Wilhelmus JO11-1 – Excelsior M JO11-1

Vandaag had Jorrit een oefenwedstrijd tegen Wilhelmus  geregeld aan de Groene Zoom in Den Haag. Wilhelmus speelt ook net als wij in de hoofdklasse.

De Rijdende Reporter was weer meegenomen door chauffeur Erwin richting Den Haag. Erwin verkoos de binnenwegen. Hij zei dat is 11 kilometer korter en met deze dure benzineprijzen niet verkeerd. Aangekomen op het voetbalveld van Wilhelmus bleek dat we ouderwets op een grasveld waren ingedeeld. Het gras was kletsnat, maar het was heerlijk voetbalweer. We begonnen de wedstrijd met een gastspeler op rechts Joey Stolwijk. Die het daar en later op het middenveld uitstekend deed.  Uit het spel bleek na verloop van tijd dat we aan elkaar gewaagd waren.  Maar op een gegeven moment brak Shane op links door en stoomde op naar de achter lijn. Hierna gaf hij de bal haarscherp breed voor en Marijn had hem voor het intikken 0 – 1.

Hierna golfde het spel op en neer en werd Yuriy tot een mooie redding gedwongen die hij tot een corner voor Wilhelmus tikte. Hierna volgde er een mooie aanval van ons. Yuriy paste naar Joey die hem direct door over rechts naar Marijn schoot en Marijn gaf een prachtige voorzet die net niet Quinn bereikte. Jammer maar de opzet was goed. De volgende aanval was voor Marijn die ging alleen op de keeper van Wilhelmus af, maar die keeper wist de bal van Marijn te stoppen. Daarna wist Dani zich een weg te banen op rechts en waren er twee verdedigers nodig van Wilhelmus om hem te doen stoppen. In het 2e bedrijf kwam Reav in het veld op zijn vertrouwde stek en Riyad ging de spits in. Joey schuwde de duels op het middenveld niet en sleepte er een corner uit. Deze corner leverde geen doelpunt op. Hierna kwam Wilhelmus met een onhoudbaar afstandsschot op 1 – 1. Quint leidde de achterhoede en pareerde diverse aanvallen van de tegenpartij.  Wilhelmus probeerde het weer eens met een afstandsschot maar die werd door Yuriy tot een corner getikt. Riyad begon aan een indrukwekkende solo en passeerde zo’n 4 man, echt vlak voordat hij gevaarlijk kon worden werd de bal van zijn voet getikt. Hierna brak de rust aan.

Na de rust kwam Gio Vroon de wei in voor Joey.  Door een knullige (rommelige) tegen goal kwamen we 2 – 1 achter. Marijn had  hierna een geweldige kans op de 2 – 2 maar de keeper van de tegenpartij redde knap. In het begin van het 4e bedrijf bracht Marijn direct, door een verdedigingsfout,  de terechte 2 – 2 op het scorebord. Tijdens deze wedstrijd besloten Marijn, Shane en Quint kennelijk latje te gaan schieten en deden dat ook alle drie  tot opluchting  van de Wilhelmusboys.  Yuriy ging nog even de fout in door een bal direct in de voeten van de tegenstander te spelen, maar die schoot gelukkig de bal naast de goal. Yuriy herstelde zijn fout later door twee mooie reddingen achter elkaar. Vervolgens gingen we goed druk zetten en hadden we verschillende mooie aanvallen achter elkaar. Echter zat het met de afronding niet mee. De bal ging net over, net naast of de keeper van Wilhelmus stond in de weg. En dan spreekt de bekende voetbalwet, als je hem zelf niet maakt krijg je hem om je oren. En dat gebeurde. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd brak een aanvaller van Wilhelmus over links door en liet Yuriy kansloos 3 – 2. Toen floot de scheidsrechter af. Al met al een zeer leerzame en sportieve wedstrijd. Een leuke wedstrijd voor ons, toeschouwers, om naar te kijken. Er had meer ingezeten  en dat was niet onverdiend geweest, maar dat komt de volgende keer weer. Bedankt jongens.