Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 16 december 2017. Veel teams waren vrij en genieten al van een welverdiende winterstop.

Excelsior M 1 – VVSB 1 (0-0)

Excelsior M heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop een puntendeling moeten toestaan met VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout kwam voor een punt en had die na 90 (weinig opwindende) minuten ook te pakken. Het aluminium zat de Tricolores (vooral in de slotfase) in de weg maar een overwinning bleek (te) ver weg in deze teleurstellende 6 punten wedstrijd.

Lees het hele wedstrijdverslag.

Excelsior M 5

Excelsior M 5 geniet al eventjes van de winterstop, toch was vandaag een belangrijke dag. De traditionele Kerstborrel stond op het programma en was wederom een groot succes. Marcel, Flip, Nancy en met name Gerard, bedankt voor de voorbereiding en organisatie, het was een topavond!

Excelsior M MO11 – PPSC (4-0)

Meiden onder 11 Excelsior eerste keer gewonnen!

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en we hebben gewonen. 4-0 voor Excelsior. Madelief en Sanne hebben allebei 2 keer gescoord, en was er een mooi assist van Pascalle. Het hagelde wel voor een minuut maar voor de rest was het leuk. De eerste helft scoorden we 2 keer, in de rust kwam de Rabobank ons filmen, en in de tweede helft scoorden we ook 2 keer. Inssia deed het heel goed in het doel, en er kwamen weinig ballen naar de goal omdat Anna, Jacy, Joelle, Kylie, Marit, en Sterre het ook heel goed deed. Ik ben zo blij dat we hebben gewonnen.

Dank aan de trainsters en ondersteuning van de ouders. Op naar de tweede helft van het seizoen. Yay!

Excelsior M JO10-1 – Poortugaal JO10-1 (6-2)

Deze zaterdag eens een middagwedstrijd,starten om 12.15…lekker uitslapen dus…alhoewel..sommige van onze jongens hadden er al een (inval)wedstrijd op zitten (Eternal en jens) maar die hadden toch nog kracht over. We hadden er weer veel zin in en begonnen sterk. We zetten goed druk en maakten de ruimtes klein.De tegenstander kwam er haast niet uit. Na een aantal gemiste kansen zette Luuk  na een minuut of 5  de 1-0 op het scorebord. Daarna ging het steeds vlotter lopen bij ons,we lieten de bal snel rond gaan en zochten snel de diepte. Na de 2-0 van Eternal  gingen we steeds makkelijker spelen. Met veel snel inspelen en mooie combinaties kregen we  veel kansen en vlak voor rust maakte Luke de 3-0.

De 2e helft zetten we Poortugaal meteen weer vast. Door ons spel gaven we soms wat ruimte weg achterin,maar keeper Thijmen voetbalde goed mee. De achterhoede (Juliano,Dean en Jayden) speelde  net als vorige week weer sterk met  druk naar voren,waardoor we steeds meer ruimte kregen. Daar hadden we nog  meer uit kunnen halen,maar uiteindelijk wonnen we met 6-2 ( na goals van Eternal(2x) en Luke.

Een mooi einde van het voetbaljaar 2017, met 5 overwinningen op rij!

Excelsior M JO9-2 – SC Monster JO9-1 (4-13)

Na de goede overwinning op CWO eerder dit jaar mochten de jongens van JO9-2 aantreden tegen de flinke jongens van SC Monster. De overhemden en stropdassen van de avond ervoor zijn weer ingeruild voor de vertrouwde rood-wit-blauwe shirtjes en de ouders zien hoe Flynn al snel de bal in het Westlandse doel schiet, 1-0! Jammer genoeg weten de gasten de vroege achterstand snel om te buigen in een voorsprong. Na drie goals in korte tijd leiden de bezoekers met 1-3. Monster weet in de eerste periode zelfs nog twee keer te scoren, maar doordat een van die goals wel in eigen goal was, gingen we rusten met een 2-4 achterstand.

Excelsior probeert te voetballen, maar speelt een te laag temp, is iets te slordig en krijgt de goals toch echt te makkelijk tegen. Het is dan ook niet verrassend dat in de tweede periode Dean met een mooi afstandsschot weet te scoren, maar Monster er net eentje meer scoort, het staat dan 3-6.

In de laatste twee periodes is het verzet bij Excelsior gebroken en kan Monster uitlopen naar een… monsterscore (heel slecht, ik weet het). Alleen Flynn weet nog een mooie goal te maken door naar binnen te dribbelen en verwoestend uit te halen. Ondanks de grote nederlaag waren er wel een aantal leuke dingen te zien. Het meevoetballen met de keeper doen we steeds vaker en er zijn steeds meer spelers die hun verkeerde been zonder na te denken gebruiken. Het zijn allemaal kleine stapjes die we iedere week in de goede richting maken. Nu lekker kerstkransjes en oliebollen eten en we zien jullie in 2018 fris en fruitig weer op het trainingsveld!

TOGB – Excelsior M JO9-3 (5-2)

Goed uitgerust begonnen we al om 8.30 uur met onze uitwedstrijd tegen TOGB in Berkel & Rodenrijs. Het was erg koud en het veld was nog bevroren. We hebben heel goed ons best gedaan om de wedstrijd te winnen maar het is ons niet gelukt. TOGB bleek een heel goed team. De goals gingen als volgt: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 5-1, rust. Einduitslag 5-2, dus we hebben de tweede helft met 1-0 gewonnen! Jens, bedankt voor het meespelen. Iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Lars Weltevrede