Dit zijn de ingeleverde verslagen van de wedstrijden van zaterdag 15 september 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Excelsior Maassluis 3 (voorbereiding)

Na slechts een handvol trainingen en 2 wedstrijden met oa een prima 0-5 overwinning op het 2e va MSV ’71 (waren zij zo matig of wij zo goed?) in de voorbereiding, ging het 3e (in de volksmond Het Dispuut) derhalve goed gemutst en verwachtingsvol richting het bekeravontuur.

Door vakanties en nogal wat klachtjes, kwaaltjes en kwetsuurtjes bleek de selectie erg smal. Dit brak ons in de eerste wedstrijd tegen Westlandia 4 al meteen op. Ondanks een licht veldoverwicht zonder al te veel kansen werd het 3e met een beschamende 4-0 opzij gezet. WE KREGEN EEN LESJE IN EFFECTIVITEIT.

Dat zouden we tegen Brielle 3 wel even rechtzetten. Het niet geringe veldoverwicht werd nu wel in kansen omgezet. In kansen inderdaad wel ja, maar niet in doelpunten. Zeker 5 echt prima kansen werden vakkundig om zeep geholpen en met nog 7 minuten te gaan kon de 2-1 voorsprong eigenlijk niet meer uit handen gegeven worden. Dat we met nog 5 minuten te gaan tegen een 2-3 achterstand aankeken wilde en kon niemand geloven. Die gasten, met als hun beste man de rechtsback die het tot 2 x toe presteerde om in een totaal ongevaarlijke situatie de bal vanuit zijn eigen 16 tot in de Foppenpolder te peunen, waren compleet uitgewoond en leeg gespeeld en konden geen voet meer voor de ander zetten. Op dat moment echter besloot onze verdediging die tot dan toe weinig had weggegeven, die gasten een handje te helpen. Met 2 Comedy-Capers-achtige acties werd de tegenstander aan de overwinning geholpen. Vol ongeloof keek iedereen iedereen aan. Hoe kon dit gebeuren? Waarom bleken we niet in staat die wedstrijd op slot te gooien? WEER KREGEN WE EEN LESJE IN EFFECTIVITEIT.

Inmiddels uitgeschakeld voor de beker zouden we in de laatste wedstrijd dan nog wel VDL 2 aan de zegekar binden. Dat we misschien zouden verliezen was min of meer ingecalculeerd, maar dat we met 7-4 vernederd zouden worden had niemand voorzien. We speelden idd niet goed, de tegenstander was idd beter, sneller, meer fysiek en getergd, ze speelden immers tegen die griffo’s, bij hen maakt dat wat extra’s los. Voor ons was het gewoon een wedstrijd als alle andere. Ziehier de ingrediënten voor een historische nederlaag van het 3e, niet eerder kreeg dit team 7 goals tegen in 1 wedstrijd. WE KREGEN VOOR DE DERDE KEER OP RIJ EEN LESJE IN EFFECTIVITEIT!

Dat ook de (VDL) scheidsrechter bij twee vermeende buitenspel doelpunten een dubieuze rol speelde wil ik zijdelings vermelden. Zijn opmerking na de wedstrijd: “je weet toch, je gaat hier nooit van ons winnen” was wellicht als een grapje bedoeld maar zorgde zodoende wel voor een bittere nasmaak. Dient tevens vermeld dat in deze wedstrijd onze aanwinst, Lotfi el Amri zich positief wist te onderscheiden met twee doelpunten en door een ongebreidelde inzet. Een voorbeeld voor de rest.

Dat de competitie, die zaterdag 22 september van start gaat met de thuiswedstrijd tegen het 2e van Sparta amateurs, geen sinecure zal blijken lijkt me een understatement. Ik hoop en verwacht dat een ieder zijn best zal doen om fit te worden en te blijven. Zet je focus bijtijds op de eerstvolgende wedstrijd en kom regelmatig trainen om je fysieke gesteldheid in optima forma te behouden. Dit zal cruciaal zijn. Ik ga ervan uit dat de afgelopen bekerwedstrijden ons de ogen geopend hebben. Er zal dit nieuwe seizoen niets vanzelf gaan en waar het voetballend soms minder zal gaan verwacht ik een karrenvracht extra op het gebied van inzet.

FC ‘s-Gravenzande – Excelsior Maassluis MO11-1 2-5

Het was een belangrijke bekerwedstrijd, want het was nr 2 tegen nr 1! Het begon met Madelief in het goal. De scheidsrechter was wat laat, maar we zijn toch begonnen. Na 10 minuten scoorde wij het eerste doelpunt door Anna. Die de bal prachtig aangespeeld kreeg door Inssia. In de laatste seconde voor rust scoorde FC Gravenzande, 1-1.

Bij de 2 e helft was Marit keeper. Helaas was er al snel een tegen doelpunt. Later volgden er nog twee, maar Joelle scoorde een mooi doelpunt 2-4. Door hens kregen we een penalty mee. Maar die ging helaas naast. Vlak voor het einde werd het 2-5. Jammer, want we waren toch wel even sterk en we hebben best veel kansen gehad.

Madelief, Inssia en Sophie

Excelsior Maassluis JO10-1 – Betrokken Spartaan JO10-1 (7-5)

We verzamelden om 08.15 uur in de kleedkamer op onze club. Om 09.00 uur speelden we namelijk al tegen de Betrokken Spartaan. Het was geen gewone competitiewedstrijd. We speelden voor het doorgaan met wedstrijden voor de beker!

Wij scoorden als eerste de 1-0. Dat weet ik nog wel! We waren super blij met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het ging ook heel goed! Er volgden nog meer doelpunten (Lars scoorde 3x en Ryan maakte een doelpunt met een mooie omhaal…..). De Betrokken Spartaan en Excelsior Maassluis waren wel aan elkaar gewaagd, want zij voetbalden ook echt goed. Uiteindelijk wonnen wij met 7-5.
Op naar de volgende wedstrijd, ik heb er al weer zin in. Hopelijk weer lekker voetballen in het zonnetje 😊.

Dean van Hoeven

JO10-1

Excelsior Maassluis JO10-3 – FC Gravenzande (14-4)

Wat een wedstrijd! Tegen Gravenzande begonnen we gelijk op. Tijdens de wedstrijdbespreking kregen we te horen dat we niet kunnen scoren zonder een goed voorzet. Dit ging heel goed! De eerste helft hebben we met mooie aanvallen alle doelpunten gescoord. een voorzet van Valentijn op Erdem was bijna raak en een hoekschop van Excelsior met een kopbal bijna raak. Een paar kansen voor Excelsior en Gravenzande. Hierna begon het te lopen.

Het eerste doelpunt voor Excelsior kwam van Erdem, gevolgd door Hamza. Er waren mooie aanvallen met voorzetten van Mo Amin (2) en een van Erdem, Thomas en Valentijn. Uiteindelijk een ruststand van 7-1. Het eerste deel van de tweede helft ging zoals de eerste helft met nu drie mooie voorzetten van Youssef en vier doelpunten van Daniël.

De eindstand was uiteindelijk 14-4 met een hele leuke wedstrijd! Iedereen heeft of een doelpunt of een voorzet met doelpunt gegeven. Volgende week weer!!

Excelsior Maassluis JO9-1 – Westlandia (5-3)

Vandaag 15/09/18 speelde onze jo9-1 met een heerlijke ochtendzonnetje een spannende westrijd tegen westlandia. In de eerste helft stond jason in het doel. Lucas scoorde al vrij snel de 1-0. Olcay had ook samen met mac bijna goals gemaakt. De vrije trap van ceyden knalde de bal snoeihard rechtsboven in de kruising. Het werd 2-1. Jason houdt een paar ballen goed tegen. Stan maakt een mooi doelpunt op 3-1 om 9.34 uur. Inmiddels is de tweede helft begonnen met mac als keeper. Ceyden heeft paar goeie kansen. Oef net niet. Opeens Jason maakt de 4-1. Dit was een mooi robbertje vechten met elkaar. Met veel oe en aaa..hij schiet de bal links in na mooie voorzet van olcay. Om 9.37 uur. Westlandia laat het er niet bij zitten en het wordt 4-2 en 4-3. Ondertussen zie je dat jens ondanks de pijn niemand voorbij laat en meeknokt. Lucas maakt de laatste goal en de eindstand komt op 5-3. Goed gespeeld jongens. Het was een spannende wedstrijd!

Mac & Sonja van pelt

Excelsior Maassluis JO9-2 – VFC

Vandaag een thuiswedstrijd tegen VFC jo9-3.  Om 11:30 was de aftrap.
De eerste helft stond Mirac in het doel. Na een paar minuten spelen werden we goed wakker gemaakt door de tegenpartij. Er viel een eerste goal voor VFC. De wedstrijd was gelijk spannend, er werd gestreden om de bal. De strijd ging van de ene helft naar de andere. Beide teams waren behoorlijk gelijkwaardig en speelden om te winnen.
De gelijkmaker kwam van Enda. na de 1-1 maakte Quinsley er voor het eind van de eerste helft nog 3-1 van.
We starten de tweede helft dus positief. Mirza ging in doel en moest hard aan de slag. VFC zag een nederlaag niet zitten en ging er hard tegenaan.  Elia en Colin wisten als verdedigers een boel ballen af te weren. Rayan en Mert deden er alles aan de bal voor excelsior-m te krijgen. Ook Robin maakte zich nuttig in het middenveld.
Helaas voor ons begon er een doelpunten regen vanuit de tegenpartij waar we weinig tegen wisten te doen, al hebben de jongens echt hard geprobeerd het tij te keren. De eindstand was 3-7.

Betrokken Spartaan – Excelsior Maassluis JO8-1

Nu is het mijn beurt om een verslagje te schrijven. We zijn natuurlijk al een paar wedstrijdjes onderweg in dit seizoen. We zijn dit seizoen van JO8 3 naar JO8 1 gegaan en hadden daarbij succes op de transfermarkt door Samuel aan te trekken. Samuel bleek een welkome versterking. Ik had altijd al een beetje keeper gevoelens. Aan het eind van het vorige seizoen vroeg Angelo mij om te keepen in een oefenwedstrijd met de oudere jongens zoals Lucas, Ceyden, Jason enz. Het keepen ging volgens de ouders heel leuk en allemaal vroegen ze toen waarom wordt jij geen keeper. Hierop oefende ik met papa op het veldje bij ons huis en bij slecht weer in de woonkamer. De buffetkast was ons doel en papa gooide een softbal in de hoeken. Ik zat dat op mijn knieën om zo te leren duiken. Maar ik kreeg ondertussen ook trainingen van Raymond. Raymond doet dat zo serieus, fanatiek en vol overgave dat vind ik echt geweldig. Op woensdag na een uur trainen met het team ga ik nog drie kwartier bij Raymond trainen. En die zijn pittig maar heel goed, want ik moet goed leren duiken en goede buikspieren krijgen. Ik ben dan blij als ik klaar ben met de training en aan de prakkie zit en
maar goed dat ze fabeltjeskrant niet meer uitzenden want dan zie ik, omdat ik in slaap gevallen ben, het einde niet meer. Zo dit was een beetje de aanleiding van ons team en nu de wedstrijd:

We begonnen geconcentreerd en gespannen op het Kasteel. Na de warming up kreeg Sparta veel corners achter elkaar, dat doorstonden we echter goed. Daar na was het onze beurt voor een paar corners maar dat doorstond Sparta weer goed. Toen door een afstand schot verdween de bal via mij in het doel 1 – 0. Ik zag dat daarna Samuel de bal op het middenveld oppikte en na een korte dribbel hard raak schoot 1 – 1. Hierna ging het spel op en neer op het veld en werd er door beide partijen lekker gevoetbald met weinig kansen aan beide zijden en eindigde de ruststand in 1 = 1.

Na de rust het zelfde beeld van de wedstrijd. Echter in de tweede helft na 10 minuten stond ik verbaasd in mijn doel te kijken hoe ons leuke team eigenlijk in elkaar zakte. De krachten bleken uit ons team helemaal te verdwijnen. We hadden ook tegen, dat de ineens opkomende zo, in ons gezicht scheen, waar Sparta de eerste helft geen last van had. Ik kon nog enkele afstand schoten pareren maar de grote en stevige keeper van Sparta die de tweede helft ging voetballen schoot een hoop harde ballen op afstand hoog in ons doel. Hierdoor zakte de moed bij ons nog verder in de schoenen en liep Sparta uit naar 14 – 1. Onze jongens deden nog wel verschrikkelijk hun best. Echter onze toch nog wel vele kansen gingen naast. We wonnen na
de wedstrijd weer met het strafschoppen nemen dus dat gaf nog wat troost. Volgende week mogen we voor de competitie weer hier heen en dan moeten we maar voor de revanche gaan.

Maar koppie op mannen het is zwaar in de Hoofdklasse, maar hier leren we van, dus gaan we er voor.

Yuriy van Ravens

JO8-1 Betrokken Spartaan

Lyra – Excelsior Maassluis JO8-2 (1-14)

Een zeer vroege wedstrijd (08-00 verzamelen bij Lyra) in vergelijking met de wedstrijd van vorige week die werd gespeeld om 14.30. Druppelsgewijs komen de sterren met de ouders aan op het terrein van Lyra. De Spelers zien er fit en enthousiast uit.We gaan met zijn allen naar de kleed kamer om om te kleden. De tenues worden uitgedeeld. Tot onze leuke verbazing zien we dat de moeder van Haydar de tenues heel leuk heeft gescheiden door middel van apart in een soort van regen tasje. Zo zijn de tenues makkelijk gelijk uit te delen. Top geregeld!
Na het aan trekken van de tenues zijn de jongens vertrokken naar het veld. Juliano van de JO11-1 verzorgde de warming up. De jongens die aan de wedstrijd mee doen zijn Murat, Haydar, Ryan, Eymen, Yasin, Duco, Mikail, Stijn en Ali.
Na even uit zoeken welk veld de jongens moeten spelen kan de wedstrijd starten. Het start sein klinkt en de jongens beginnen waar ze vorige week mee gestopt waren..AANVALLEN Na een druk momentje op het middenveld past Ryan naar Ali en die past uit de verdediging naar Stijn en die loopt goed door, Stijn geeft een pas weer op Murat en die schiet en de keeper van Lyra red. Het verzorgde spel ziet er weer goed uit. Bij een andere aanval maakt Lyra corner. Murat neemt de corner en past naar Ryan en die past op Ali en Ali die haalt uit en de bal vliegt dwars door het midden het doel in. 0-1 Wat wordt er geweldig gespeeld door de jongens en vanuit de verdediging met Mikail en Ali wordt er totaal niks weggegeven. Volgende aanval na eerst een verovering van de bal door Haydar en Duco op het middenveld  wordt de bal in gespeelt op Yasin die behendig 1 man omspeelt en uit haalt maar de verdediging en keeper van Lyra redden knap. Wat een spannende wedstrijd.
Op het middenveld wordt de nodige strijd geleverd door Ryan Haydar en Duco, Lyra komt er niet aan te pas. Bij een volgende bal kopt Ryan de bal naar Stijn aan de linker kant die goed reageert en Yasin en Murat lopen goed diep.Stijn past en Murat is net eerder bij de bal en die haalt uit en scoort..0-2 Lyra neemt de aftrap en de bal wordt op het middenveld onderschept door Yasin en Ryan past een diepte bal naar Murat en die haalt weer verwoestend uit.0-3
Wat een wedstrijd ouders genieten met volle teugen van de wedstrijd. Aanval van Lyra maar die komen niet door de verdeding Ali en Mikail onderscheppen probleemloos de ballen. Mikail die een mooie strakke pas naar Murat in de aanval speelt en die past weer op Yasin en die haalt uit en de bal gaat maar net langs de kruising… Volgende aanval Ryan die vrij wel alles op het middenveld wint samen met Haydar en Duco. Ryan past naar Ali en die past van uit de verdediging weer op Murat en die schuift de bal in de linker hoek 0-4 De aanvallen volgen elkaar achter elkaar op.
Na een goede actie van Haydar die de bal afpakt van een Lyra speler en strak op Stijn inspeelt die zo als altijd klaar staat in de aanval.
Stijn haalt uit en de keeper red de bal knap..Maar Haydar die goed mee gelopen is en dus op de goede plek staat en zo de bal kan intikken 0-5. Genieten geblazen aan de zijkant voor alle ouders ik denk ook stilletjes voor de ouder van de tegen stander. Lyra trapt af en Murat zet zijn lichaam goed erin en pakt de bal af en die past op Ryan en die haalt uit in de rechterhoek en scoort zo de 0-6.
Mikail is na een wisseling door geschoven naar het middenveld. Na drukte op het middenveld pakt Yasin de bal af en die past op Duco die haalt uit en de keeper red.Jammer dat die er niet in ging omdat het schot zeker wel goed was. Mikail krijgt het in de laatste minuten op de heupen, na een pas van haydar haalt Mikail verwoestend uit 0-7. Volgende aanval Duco schiet en de bal komt op de verdediger uit van Lyra en zo komt de bal weer uit bij Mikail en die haalt uit 0-8. Hierna volgt er nog een mooie aanval die over van uit de verdediging en dan naar de middenveld en bij Yasin uit komt en mooi scoort 0-9. Einde eerste helft. Wat een mooie eerste helft de verdediging die staat als een huis die eigenlijk niet veel te doen hebben gehad.Mikail en Ali die altijd op het juiste moment de bal onder scheppen en dan door spelen..
Start 2de helft; Wisseling van keeper Eymen heeft de eerste helft gekeept. En hij vond het maar koud in de eerste helft omdat hij niks te doen heeft gehad. Lyra begint gelijk in de aanval en Ryan die verdedigt goed mee en die past op Ali en die past weer op Murat van uit de verdediging en Murat staat altijd wel op de juiste plek voorin en die scoort 0-10. Lyra neemt de aftrap en ze komen door het middenveld Ryan verdedigt goed mee en Ali geeft goede rug dekking zo beland de bal na een pas bij Mikail en die past naar Murat en die past op Haydar en schiet op doel en de bal beland in het net  0-11. Lyra neemt de aftrap en hebben een snelle aanval waar excelsior even geen antwoord op had en die maken 1-11.Leuk om te zien hoe de jongens en ouders van Lyra juichten.
Excelsior zoekt na de aftrap direct weer de aanval, de bal komt weer bij Murat uit en die haalt uit de keeper red en het is corner bal. Stijn neemt de corner bal en de bal die draait zodanig dat de bal tegen een speler van Lyra aan komt en het doel in gaat. Voor mij telt hij op Stijn zijn naam 1-12. Volgende aanval, Mikail onderschept de bal en loopt op en past op Eymen en die past op Murat en Murat weer op Ryan die schiet tegen de keeper aan. Volgende aanval van Lyra word mee verdedigt door Haydar ,Eymen en Ryan.Ryan scoort bijna dan in eigen doel..Dat ging net goed..bij een volgende onder schepping zetten Yasin en Eymen goed druk op het middenveld en de bal beland dan bij Ali en die past uit de verdediging naar Murat en die loopt goed door met de bal en die past breed op Yasin en die scoort 1-13. Volgende aanval excelsior ..Na goed verdedigen op het middenveld van Haydar Duco en Yasin wordt de bal op onze absolute top scorer Murat gespeeld en die scoort weer voor treffelijk in het doel 1-14. De laatste aanval komt van onze verdediger Ali die mee op komt en schiet op het doel, de keeper red knap en Murat is er als de kippen bij en haalt ook uit maar de bal gaat net over het doel.. Dit is ook de uit eindelijke eindstand. 1-14
Jongens wat hebben jullie de ouders weer laten genieten en ook allemaal stuk voor stuk goed gevoetbald. Volgende week op naar de 4de wedstrijd. Tot volgende week..
Ryan Jubitana
JO 8-2

Excelsior Maassluis JO8-3 – VDL JO8-1 (1-7)

Zoals iedere week is er weer wat nieuws voor deze mannen te beleven. Deze week was DE stadsderby aan de beurt. We moeten tegen VDL! En we moeten nog wel tegen de selectie ook! Ja, we hebben ook al eens tegen het maassluisse MSV gespeeld, maar dit voelt toch weer anders. En we noemen geen namen maar een aantal van de mannen heeft toch wel wat onrustig geslapen. Het enthousiasme was in ieder geval goed aanwezig. Deze week zijn we met Guus, Selim, Aleksander, Ryan, Tieme, Quinn, en Jelle. Ook dit keer vroeg die rare leider weer om zo’n gekke yell en ook dit keer deden we of we hem niet hoorde….. maar, of het nu de tegenstander was of het begin van een mooi en hecht team, deze week gingen de handen spontaan op elkaar in een cirkel en was het “Go Go Go Excelsior!” (dat noem ik een yell jongens, maar laten we het maar niet zo noemen dan).

Op het veld gekomen begonnen we iets eerder want VDL was ook al compleet en anders stonden we toch alleen maar te wachten. Vol goede moed start de wedstrijd…. yeahhh we mogen weer! Ryan wordt zo’n beetje de vaste kracht in het goal maar gedurende de wedstrijd wil iedereen toch wel weer keepen. Goed kijkend naar de bal gaat het spel op en neer en zien we al een aantal zeer goede tegenspelers. Echter is het excelsior die de eerste minuten aan zet is en dit wordt dan ook bijna beloond met een doelpunt in de 3e minuut. Oefffff die ging net langs het doel. VDL begint aan vertrouwen te winnen en komt in de wedstrijd. De rechts en linksvoor van de blauwe shirts sprinten langs ons heen en voor we met ons ogen kunnen knipperen, staat het bij de timeout op 10  minuten al 0 – 3….. Waar hebben we deze stand in het begin van de wedstrijd eerder gehoord? Ohhhh ja, vorige week!! En we weten hoe die knotsgekke wedstrijd afliep! Ondanks deze achterstand gaan de toppers van Excelsior lekker verder en verdedigen sterk. Onze Aleks(ander) laat weer zijn snelheid zien en het goede verdedigen en naar elkaar kijken resulteert in de 15e minuut in 1- 3 en kort daarop gaat een bal van de goed vrijgespeelde Selim rakelings langs het doel. Priettttttt, rust!

Nog altijd strijdlustig en vol plezier gaan de mannen naar de kant voor een drankje en even wat rust. Het wisselen ging goed en het luisteren naar de aanwijzingen ging ook al heel goed (al veel beter dan bij de leider die, toen hij in een ver verleden ook in het veld stond, geen woord van de leiders langs de kant hoorde). De mannen hebben geen rust en willen zo snel mogelijk weer in het veld spelen. Ryan gaat het veld in en ons multitalent Jelle gaat het goal in. Maar helaas, waar we vorige week de aansluiting snel na rust wisten te vinden, ging het dit keer helaas, ondanks goed veldwerk, de andere kant op. het wordt al snel 1 – 4 en wanneer Quinn in de 22e minuut net mis schiet, weet VDL de wedstrijd te domineren. We zien al mooi verdedigend positiespel van Tieme, Quinn, Jelle en Guus.

Selim, Ryan en Aleksander laten hele mooie aanvallende acties zien, maar ze hebben niet bepaald het geluk wat VDL wel heeft. De uitslag die aan het einde op het bord staat is dan ook niet helemaal een goed beeld van de wedstrijd. Bij 1 – 7 fluit de spelleider voor het einde van de wedstrijd.

Je zou kunnen denken dat er wat koppies gingen hangen. Maar dit was zeker niet het geval, ze geven elkaar een high five en tonen incasseringsvermogen en teamspirit. Ze willen niet naar de kleedkamer en met veel plezier gaan de mannen nog naar de penaltystip. Daar laat Excelsior zijn koelbloedigheid zien en weten ze de strafschoppenserie met 6 – 3 af te sluiten. Ouders, andere toeschouwers, leiding van VDL, maar vooral spelers van VDL en ExcelsiorM, enorm bedankt voor de sportieve leuke wedstrijd!!