Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 13 oktober 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Excelsior Maassluis JO10-1 – Poortugaal (7-3)

Het waren sterke tegenstanders waardoor het een spannende wedstrijd is geworden en zeker de moeite waard was om naar te kijken. Excelsior M heeft gewonnen met 7 -5
Ryan scoorde 2 doelpunten, Lars 2 doelpunten, Dean 1 doelpunt, Joachim 1 doelpunt en Mounssif 1 doelpunt.

Nu op naar de volgende wedstrijd .👌🏻

FC Maense – Excelsior Maassluis JO10-3 (5-12)

Deze week moeten de jongens naar Maense. Mo Amin is de eerste helft keeper. Vanaf eerste minuut zit er pit in. Hamza had een prachtige voorzet vanaf achter waardoor Mo richting doel kan. Helaas is de verdediging wakker. Vanuit achterhoede speelt de tegenstander een lange bal die door Excelsior niet te houden is 1-0. Maar na een goede voorzet van Mo kan Erdem hem inschieten. Youssef zorgt daarna snel voor de 2-1. Hamza geeft een snelle voorzet waardoor Erdem de 3-1 scoort. Erdem rent vanaf middenveld naar achterlijn en geeft een mooie voorzet op Thomas die helaas de keeper tegenkomt.

Na een intrap van de tegenstander weet Erdem de bal te pakken en scoort 4-1. Youssef voorkomt een uitbraak van tegenstander en zorgt daarbij ook nog voor een voorzet naar Mo die scoort 5-1. Hamza maakt na de korte rust 6-1. Maar gelijk daarna maakt tegenstander 6-2. Het is vechten om de bal, Youssef geeft hem aan Mo die prachtig scoort 7-2. Erdem geeft een geweldige voorzet vanuit achterhoede op Youssef die zijn tegenstanders uitspeelt en scoort 8-2. In de tweede helft is Erdem keeper en kan Amin aan de slag op het veld. De tegenstander scoort twee keer achter elkaar, maar daarna komt Excelsior door goed overspelen van Erdem 9-4.

Na een voorzet van Amin scoort Thomas de 10-4. 10-5. Daniël geeft een voorzet op Youssef dat zorgt voor 11-5. Daniël maakt ten slotte de 12-5; de einduitslag.

Excelsior Maassluis JO8-1 – Smitshoek

Tijdens de wedstrijd van JO8-1 tegen Smitshoek was een fotograaf aanwezig. De wedstrijdbeelden zijn super:

Excelsior Maassluis JO8-3 – MSV’71 (1-12)

Een zonovergoten 13e oktober in 2018, we zijn vandaag zelfs naar het strand geweest en dat zonder een zuidwester aangetrokken te hebben. De nieuwe shirts hebben -zoals de oude dat ook hadden- lange mouwen en normaal is dat heel welkom in oktober maar vandaag was de zwembroek meer op zijn plaats geweest. Over zwemmen gesproken, het tijdstip van de wedstrijd zorgde ervoor dat er zowel bij de tegenstander als bij onszelf een aantal afwezig was of later kwam omdat het tegelijk was met zwemles. Gooi daar nog eens een dikke file op de a20 bij en je hebt te weinig mannen om de wedstrijd mee te beginnen. Gelukkig was daar Stijn van JO8-2, die graag met ons mee wilde doen. We begonnen de wedstrijd dus met Guus, Ryan, Seth, Tieme, Jelle en Stijn. Aleks zat nog in de auto, Dien en Soulaiman moesten zich nog even afdrogen en kwamen later, Quinn en Selim waren er niet.

JO8-3 MSV

Misschien was het tijdstip de oorzaak maar de mannen waren op zijn minst gezegd wat druk in de kleedkamer. Ik denk dat we de volgende keer oordopjes gaan uitdelen voor de ouders. Het kan ook zijn dat de tegenstander nu al in de koppies van de mannen zaten. We moeten tegen de “SELECTIE!!!!” van MSV!!!!! Neem het aantal uitroeptekens, doe dat keer 2 en stel daar het geluid van de muziek op in… wellicht kom je dan in de buurt van hoe hard dit werd geroepen :)

Tel daarbij op dat we op dat moment nog niet wisten dat Stijn mee kon doen en de intimidatie was volledig. Met 5 man tegen 6 man van de Selectie van MSV, tja wat moet je daar als coach dan weer over zeggen. Het kwam erop neer dat we met 5 man veel meer ruimte hadden om te voetballen en overspelen en dat de tegenstander daar helemaal in de war van zou raken. Dat klonk als een plan. Tieme en Guus gingen verdedigen, Seth en Ryan in de aanval en Jelle op goal. Naar buiten lopend werd Stijn gerekruteerd en hebben we de aanval compleet. Laat de wedstrijd maar beginnen!

MSV is Maassluis dus zijn er wat bekenden onder de spelers en ouders, maar na het handen schudden en het startsein van Jan is daar niets meer van te merken (op een sportieve wijze natuurlijk). Zoals gezegd is daar het startsein en gaan de zoals altijd enthousiaste mannen van JO8-3 aan de slag. We zien dat er niet in een kluitje wordt gespeeld en Stijn weet zijn plekje goed te vinden in het team. Zoals we van hem gewend zijn, staat Guus strak te verdedigen en geeft Jelle weer een aantal goede steekpasses. Seth verdedigt ook sterk op de linkerkant en in de 4e minuut is het bijna raak na een combinatie tussen Ryan en Stijn.

We moeten alleen ook wel zeggen dat MSV sterk naar het doel van Excelsior speelt en dat de verdediging van JO8-3 het zwaar heeft. Het is dan ook een kwestie van tijd is voordat er een goal gaat vallen. De eerste 7 minuten gaan erg gelijk op maar daarna wordt het al lastig. De 7e minuut is het dan ook zover dat het eerste doelpunt van MSV erin ligt (0 – 1).

Na dit doelpunt is Aleks losgeweekt uit de file en hebben we wat extra aanvallend vermogen in het team maar ook dat helpt ons de eerste helft niet aan een doelpunt. Hoewel de tegenstander van een duidelijk ander niveau en fysiek is, houdt JO8-3 de eerste helft kranig weerstand en gaan we aan de limonade met een stand van 0 – 3 en een aantal gemiste kansen van Excelsior. Op basis van de eerste helft is er dus niet heel veel te merken van een groot verschil.

In de rust zijn Dien en Soulaiman ook afgedroogd en aangekleed terug van het zwemmen en mag de coach zijn scherpte weer gebruiken om de twee uit elkaar te houden. Ryan was halverwege de eerste helft al op goal gegaan en blijft het eerste deel van de tweede helft ook nog keepen. Tieme is helaas uitgevallen in de eerste helft met een blessure aan de enkel, maar de bikkel weet van geen ophouden en wil de tweede helft gewoon weer het veld in.

De tweede helft begint ook weer goed en bijna scoort Tieme in de 25e minuut de lang verwachte tegengoal. Graag zou ik nu in het verhaal een deel hebben opgenomen waar het “Aleks, Ryan, Guus, Tieme, Jelle, Dien, Soulaiman, Stijn of Seth – time” was geweest…. Maar het was “MSV time”, vanaf minuut 26 tot 33 loopt MSV uit tot 0 – 10. De warmte en het starten zonder wissel eist zijn tol en MSV speelt ook wel erg goed en heeft een paar talenten in het team die behoorlijk wat spelers voorbij kunnen. In de 38e minuut is daar gelukkig dan de reddende goal om die vervelende 0 van het scorebord af te halen. Aleks krijgt na goed overspelen, de bal alleen voor de keeper en schiet hard in de linkerhoek. 1 -10. Mooie uitslag zou je denken, afronden en afsluiten, maar nee…. MSV drukt nog even knap door en scoort nog twee keer om de uitslag bij het fluitsignaal op 1 – 12 te zetten.

Ook al is dit de uitslag, de mannen hebben nog geen zin om te stoppen en zoals gewoonlijk is het “aahhhhhh is het nu al afgelopen?” Dat is nog eens een positieve instelling! Ennnnn, we mogen nog penalty’s nemen, yeahhh! Waar dit bijna als stelregel een tegenstelling is tot de uitslag van de wedstrijd. Schiet iedereen vandaar erg sterk en hebben de keepers weinig invloed op de harde ballen linksonder, rechtsonder, linksboven en rechtsboven in het doel. Bijna allemaal strakke harde mooie penalty’s. Deze eindigen dan ook in een gelijkspel.

Door het mooie weer en de leuke wedstrijd hadden we bijna een tribune nodig, gezien het aantal toeschouwers. Wat een leuke wedstrijd weer! Ouders, andere toeschouwers, leiding van MSV, maar vooral spelers van MSV en Excelsior-M, bedankt voor het mooie voetbal!